Vártam egy napot, mielőtt a Pep távozása miatt érzett szomorúság végett meg,-vagy éppen átgondolatlan dolgokat írnék le.
Rossz, hogy így döntött - mindenkinek: játékosoknak, technikai személyzetnek, szurkolóknak és Neki, saját magának is.
Meg kell Őt érteni: régebben is többször jelezte már, hogy elfáradt, a családjával sem tud annyi időt tölteni, mint szeretne, 3 kisgyermeke van, akiket nevelni kell és nyilván részt akar venni az életükben, mert emellett a tempó mellett sokat nem tudott foglalkozni velük.
Annak pedig mindenki örülhet - szerintem - hogy Tito elfogadta a vezetőedzői kinevezést.
Nem gondolhatjátok komolyan, hogy jobb lett volna valaki idegent idehozni, aki csak a Jóisten a megmondhatója, hogy kiket rúgott volna ki a csapattól - kiket igazolt volna és úgy egyébként mekkora változásokat léptetett volna életbe - lehet, hogy egy olyan sötét időszakot hozott volna el, amiből évek során tudott volna a klub helyrejönni.
Adott a játékosállomány, amivel dolgozni lehet - Tito tökéletesen ismeri őket.
Az, hogy egy halk szavú ember? Külön szimpatikus inkább, hogy nem tolakodott sosem előtérbe, nem szerepelt, nem dumált, hanem dolgozott.
Nincs respect-je a játékosok előtt? Ezt meg aztán senki sem merheti kijelenteni, mivel gőzünk sincs - senki sem bejáratos az öltözőbe, sem a taktikai értekezletekre, sem az edzésekre.
Nyilván benne nem a korább nagy játékost tisztelik, akinek a csapat egy része kisgyerekként labdát szedett és páran, mint Puyol és Xavi még játszhattak is vele egy csapatban, de tisztelhetik más okok miatt, amikről mi nem tudhatunk.
Majd megtudjuk.
Eddig nekem is voltak olyan elméleteim, hogy nem véletlenül "küldték" - direkt idézőjelben a küldték szó, mert nyilván Ő is menni akart" Luis Enrique-t egy nagy csapathoz tavaly. Nyilván, hogy tanuljon és próbálja ki, milyen egy csapatot a felnőtt bajnokságban és nemzetközi kupában irányítani.
Talán Tito után Ő lesz a következő edző, ha bizonyít az olaszoknál.
Arról sem kell lemondani, hogy Pep még visszatér a vezetőedzői posztra valamikor, de ez is az Ő döntése lesz és akkor fog megtörténni, amikor vagy éppen sosem - majd az idő megadja a választ.
Addig is: Moltes Grácies a Tot, Pep!