Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
kurdt
Megmentő :)

2012.04.20. 11:38:46

Gareth Tello írta:A legújabb Barça Toons, a Clásicóra hangolva:
http://www.youtube.com/watch?v=o8kiMsXA ... AAAAAAAJAA. :lol:
Barcelona, El Clasico és az egyetlen jó (viszont nagyon jó) Strokes-szám...jó kombó! 8)

Amúgy most van egy olyan megérzésem, hogy a Rijkaard-Ronaldinho féle korszakban kétszer is előforduló 3:0 lesz holnap is.
Nem tudom, miért gondolom ezt, eddig nem voltam ennyire "elbizakodott" és a szerdai meccs után okom sem feltétlenül lehetne rá, de most ez van.

Az biztos, hogy még mindig simán a Barça a jobb csapat és szerintem Mourinho megint elhiszi, hogy az ő csapata van olyan jó, mint a Barça. Amikor ugye ezt elhitte, akkor kaptak egy ötöst a Camp Nouban. Ráadásul amikor "eredménykényszer" van a Camp Nouban, akkor rendre jobbak vagyunk: a szuperkupa visszavágója, a kupa visszavágó első félideje (az a második félidő megint csak egy külön történet), vagy éppen a legutóbbi otthoni bajnoki...

Egyszóval én bizakodó vagyok! Legyetek ti is azok! Visca el Barça!
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Pavel
Entrenador del Barça

2012.04.19. 23:58:49

A hét mondása a Madrid tévében. Pártatlan vagyok Dodi a Callejon gólra: "Jönnek fel a fiatalok." :lol:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.04.19. 19:48:51

A legújabb Barça Toons, a Clásicóra hangolva:
http://www.youtube.com/watch?v=o8kiMsXA ... AAAAAAAJAA. :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2012.04.19. 18:01:09

samy85
Capitá del Barça

2012.04.19. 16:16:03

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... lt-2126647
nem tom volt e már!! de a közönség készül! :)
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
torotam
Jugador d'estrella

2012.04.19. 15:28:34

zola8787 írta:Bl-ben kikapott a Barca és a Real is
Ezek alapján a hétvégi X a reális
Mégis úgy vélem nyer a hazai team
Végre megvan ehhez a sorhoz is a rím
1-0, 2-0, 2-1 nem számít, hogy mennyi
1 lényeg, a Realhoz 1 pontra lenni
Egész katalónia reméli és hiszi
Gólban gazdag lesz Lionel Messi
Bár én nem csípem az argentín gyereket
De elismerem, hogy megszivatja az ellenfeleket
Előre látom szombaton a riadt Roncikát
Basszus most esett le, hogy meg kell írnom az Anyagdiagnosztikát
Feszültségkorrózió a beadandóm neve
Nou Camp az El Classico helye
Hulljon aznap a Madridiak feje!!!
Ez hatalmas!!! =D> =D> =D>
Visca el BARCA!
zola8787
Director del Fútbol

2012.04.19. 12:02:29

Bl-ben kikapott a Barca és a Real is
Ezek alapján a hétvégi X a reális
Mégis úgy vélem nyer a hazai team
Végre megvan ehhez a sorhoz is a rím
1-0, 2-0, 2-1 nem számít, hogy mennyi
1 lényeg, a Realhoz 1 pontra lenni
Egész katalónia reméli és hiszi
Gólban gazdag lesz Lionel Messi
Bár én nem csípem az argentín gyereket
De elismerem, hogy megszivatja az ellenfeleket
Előre látom szombaton a riadt Roncikát
Basszus most esett le, hogy meg kell írnom az Anyagdiagnosztikát
Feszültségkorrózió a beadandóm neve
Nou Camp az El Classico helye
Hulljon aznap a Madridiak feje!!!
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.18. 14:59:00

Bob_Marley írta: Különbség van a statikus meg a tudatos játék között!Ha "birka focit" akarok nézni lemegyek és nézem a fiatalokat a játszótéren, de egy BL elődöntőben 2 ekkora csapattól azért többet várnék!
Volt olyan jelenet, amikor legalább másfél 2 percig a levegőben volt a labda, s senkinek eszébe se jutott levenni!
Valóban én is agybajt kaptam tőle, ahogy a Bayern (elsősorban Neuer) sorozatban vágta fel teljesen feleslegesen a labdákat, de főleg az első félidőben élvezet volt nézni, ahogy a megszerezett labdákból próbálja megkontrázni egymást a két csapat
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.18. 14:49:12

Socio nem értek veled egyet, akárhogy csűröd csavarod :D
Különbség van a statikus meg a tudatos játék között!Ha "birka focit" akarok nézni lemegyek és nézem a fiatalokat a játszótéren, de egy BL elődöntőben 2 ekkora csapattól azért többet várnék!
Volt olyan jelenet, amikor legalább másfél 2 percig a levegőben volt a labda, s senkinek eszébe se jutott levenni!
Jó étvágyat hozzá :mrgreen:

samy85 veled sem értek egyet :D
Mármint az igaz, Mourinho nem gondolta volna szerintem sem, hogy betalálnak a németek, de valahol érthető számukra is a legfontosabb meccs hétvégén jön, rúgtak 1et idegenben felesleges lett volna kitámadni, s kockáztatni!
Lehet Pep nem ezt húzta volna, sose tudjuk meg, azért pl Pep Milánóban is bölcsen nem erőltette a dolgokat, pedig 0:0 volt az állás, de a pálya körülmények miatt, enyhe fásultság miatt is nem érte meg kockáztatni!Második félidőben higgadtan okosan lehoztuk a meccset!
Én pl ma is ezt várom, idegenben ha mi is lövünk gólt nem fogunk "megszakadni elől" tudván, hogy mekkora meccs vár ránk a hétvégén!És egy kupapárharcban főleg az első meccsen jó eredményt kell elérni ami a továbbjutáshoz kell!Ha sokat kockáztatunk idegenben első meccsen feleslegesen, akkor baj is lehet!
Kép
Kép
Kép
samy85
Capitá del Barça

2012.04.18. 14:28:00

Bob_Marley írta:Mourinho sem volt hülye 1:1nél inkább stabilizálta a csapatát, ami részben be is jött a végén kaptak 1et!
Ez a különbség Pep és Mou között! Pep támadót hozott volna nem mint Mou aki hozta Granerot, egy Kaká helyett. Hát nem tom mit hitt mertz azt hogy a Bayern nem nyomja meg a végét nem gondolta komolyan szerintem ő sem!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
socio66

2012.04.18. 14:26:54

Bob,már a félidőben is akartam írni,csak mire leírtam épp egyenlített a madrid,és nem küldtem el,mert úgyis elveszett volna a sűrűben. :)
szóval ugye hajdú b. is a csúcsfoci szót használta,ami szerintem helytálló,mert százból kilencvenkilenc embernek ez a foci,nem a statikus, agyontaktikázott játék az apró helyezkedési,meg védekezési finomságokkal.
két jól képzett csapat játszott egy nyílt sisakos meccset,ami nagyon ritka ilyen tét mellett,meg úgy általában is manapság,ezért volt üdítő látni ezt az 'ösztönösséget'.
nyilván ilyen tempó mellett becsúsznak hibák.
de majd ma eljön a Te időt,a chelsea valószínűleg közel tökéletesen fogja rombolni a játékunkat,jöhet megint a fizikai terror,meg a többi finomság. :)
jó étvágyat hozzá.
:mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.18. 14:11:03

visca el barca írta: azért a szinvoanalas fogalmát illik kulonválasztani az élvezetestől. tegnap abszolut kick&rush foci ment (jol irta tegnap vki, kb mint egy reading-blackburn fa kupa), ami szerintem látványos volt. ha nekiállnak középpályán tologatni, meg taktikázni, egy unalmas meccs lehetett volna belole.

de igy h semmi kp játék nem volt, én is élveztem a meccset :D
Én nem tudom különválasztani! :D
De abban igazad van, hogy izgalmas volt, viszont korántsem jó meccs, nekem azon akadt meg a szemem!
Beárnyékolja a rengeteg hiba a nagy iramot!
Amúgy abban is van igazság szerintem, hogy az RM 1-1 után nem erőltette, felesleges is lett volna, de így is benyeltek egyet :lol:
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.18. 12:51:33

Bob_Marley írta:Így csodálkozom, hogy azt írod milyen remek meccs volt! Lehet nem ugyanazt láttuk, de én 2 passzt nem láttam egymás után, a védekezésben meg amit bemutatott 1-2 ember az kritikán aluli volt!
azért a szinvoanalas fogalmát illik kulonválasztani az élvezetestől. tegnap abszolut kick&rush foci ment (jol irta tegnap vki, kb mint egy reading-blackburn fa kupa), ami szerintem látványos volt. ha nekiállnak középpályán tologatni, meg taktikázni, egy unalmas meccs lehetett volna belole.

de igy h semmi kp játék nem volt, én is élveztem a meccset :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.18. 12:45:06

socio66 írta:....
Sok mindenben egyet értek veled, de megakadt a szemem az elején!
Én az utóbbi évek egyik "legbirkább" elődöntőjét láttam!
S színvonalában elmaradt attól amire várni lehetett!
Középpályás teljesítmények 0-k voltak Khedira-Alonso-Schweinsteiger-Gustavo folyamatosan vagy rossz helyre helyezkedtek, vagy eladták a labdát!
Bayernesek tényleg semmit nem játszottak csak bikázták előre a labdát, a RM-nél is 0 mozgás volt elől, így vagy ők is előrerúgták, vagy valaki elindult és cipelte 3 percig a labdát!Túloldalt Ribery-Robben ugyanaz!
Tényleg a Rm gól tökéletesen tükrözte a meccset, hibák-hibák folyamatosan!Iram jó volt, de ettől még ritka gyengére sikeredett!

Így csodálkozom, hogy azt írod milyen remek meccs volt! Lehet nem ugyanazt láttuk, de én 2 passzt nem láttam egymás után, a védekezésben meg amit bemutatott 1-2 ember az kritikán aluli volt!

De mint tegnap is írtam ez jó, mert a tegnap bármelyik csapatot vertük volna! :D

Viszont túl sokat a hétvégével kapcsolatban nem kell leszűrni az is más meccs lesz, meg a visszavágója is a RM-nak!
Majdnem bejött daffy tippje :D Ha érdemben nem változtat a Real középpályás játékán, akkor gondban lesznek!Viszont a Bayern sem dőlhet hátra, náluk is hiba-hiba hátán volt tegnap!
A visszavágó érdekes lesz az tuti!Viszont ez a 2:1 alapból mindig érdekes eredmény egy oda-visszavágós párharcban, de a Rm esélyesebb az idegenbeli góllal!Mourinho sem volt hülye 1:1nél inkább stabilizálta a csapatát, ami részben be is jött a végén kaptak 1et!De ennyivel közelebb volt a Bayern a győzelemhez!De ha pl Özil-Marcelo cserét nem húzza meg, előbb jöhetett volna német gól, Özil is csak holttérben rohangált!
Kép
Kép
Kép
altercore
Barça B

2012.04.18. 12:44:03

socio66 írta:
daffy írta:
Andris írta:Vki egy olyan stattal dobjon meg minket, hogy kik lesznek a döntőre veszélyeztetve a madridtól! :) Köszi!
mivel a bayern nyert 2-1re,így az egész csapat
ez jó. :)
rég láttam ilyen jó meccset,komolyan el is felejtettem,hogy elvileg a madrid ellen szurkolok,csak hátradőltem,és élveztem amit látok. :)
sokan írták,hogy akár madridi parádé is lehet,hát remélem hogy ez a meccs bebizonyította számukra,hogy erről szó nincs,ahogy a 'világ második legjobb csapata' titulus sincs továbbra sem alátámasztva.
hosszú-hosszú évek után találkoztak spanyolországon kívül egy szűk elitbe tartozó csapattal,és bizony száz gól,meg klasszisok ide vagy oda,nem tudták felülmúlni az ellenfelet,sőt,bizonyos szakaszokban alárendelt szerepbe kényszerültek.
a bayern egy remekül összerakott csapat,minden csapatrészben van klasszisuk,gyors,direkt focit játszanak,és hagyományaikból,szellemiségükből adódóan soha nem lehet leírni őket,bárkire veszélyesek egy párharcban.
látszólag a 2-1 bőven ledolgozható otthon a madrid számára,de a játék képe hasonló lesz szerintem a tegnapihoz,mindkét csapatnak meglesznek a lehetőségei,kérdés,ki hogyan él majd azokkal.
én bízom a bayern profizmusában,ne felejtsük el,két éve ugyanilyen körülmények között kiejtették a mu-t az old traffordon,pedig az sem volt éppen könnyű feladat.
nem tudták felülmúlni az ellenfelet, de ugye oda-visszavágó alapján jutnak tovább a csapatok, tehát nem feltétlenül szükséges az odavágón megverni az ellenfelet. ráadásul hétvégén "bajnoki döntő", nem biztos h ildomos kihajtani magukat első meccsen. a 2-1 sztem bőven jó a realnak, jó alap lehet a visszavágóra.
socio66

2012.04.18. 12:23:39

daffy írta:
Andris írta:Vki egy olyan stattal dobjon meg minket, hogy kik lesznek a döntőre veszélyeztetve a madridtól! :) Köszi!
ez jó. :)
rég láttam ilyen jó meccset,komolyan el is felejtettem,hogy elvileg a madrid ellen szurkolok,csak hátradőltem,és élveztem amit látok. :)
sokan írták,hogy akár madridi parádé is lehet,hát remélem hogy ez a meccs bebizonyította számukra,hogy erről szó nincs,ahogy a 'világ második legjobb csapata' titulus sincs továbbra sem alátámasztva.
hosszú-hosszú évek után találkoztak spanyolországon kívül egy szűk elitbe tartozó csapattal,és bizony száz gól,meg klasszisok ide vagy oda,nem tudták felülmúlni az ellenfelet,sőt,bizonyos szakaszokban alárendelt szerepbe kényszerültek.
a bayern egy remekül összerakott csapat,minden csapatrészben van klasszisuk,gyors,direkt focit játszanak,és hagyományaikból,szellemiségükből adódóan soha nem lehet leírni őket,bárkire veszélyesek egy párharcban.
látszólag a 2-1 bőven ledolgozható otthon a madrid számára,de a játék képe hasonló lesz szerintem a tegnapihoz,mindkét csapatnak meglesznek a lehetőségei,kérdés,ki hogyan él majd azokkal.
én bízom a bayern profizmusában,ne felejtsük el,két éve ugyanilyen körülmények között kiejtették a mu-t az old traffordon,pedig az sem volt éppen könnyű feladat.
fcjoc
Entrenador del Barça

2012.04.18. 12:16:29

Attól függetlenül hogy a Real sztem még így is döntőbe kerül, rettentő gyengén játszanak minőségi csapatok ellen.. Ötlettelen semmi..

húú nagyon remélem hogy szombaton zsákban viszik haza.. 8)
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.04.18. 12:07:01

daffy írta:
Ez hatalmas:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sándor_is
Jugador del Barça

2012.04.18. 11:09:43

Nem szeretem a "na, ugye megmondtam/-tuk..." kezdetű gondolatmeneteket, de nem okozott nagy meglepetést, hogy tegnap a szokásostól eltérően defenzívába szorult a Madrid.

Sokan, sok helyen mondtuk, hogy ez a csapat Európában szoros meccset még nem igazán játszott, mióta Mourinho az edző (sőt a kieséses szakaszban eddig marha nagy mákjuk volt - Lyon, Spurs, CSZKA, Apoel), így elszoktak az olyan meccsektől (a Classico-kat leszámítva), amikor az ellenfél rájuk erőlteti az akaratát.

Most sem lett volna ez ilyen egyértelmű, de szerencsére szezon vége van, és látszik a madridi játékosokon (főként a szűrőkön) a fáradtság, így viszonylag könnyű átrohanni a középpályán, amit még az is segített, hogy az egyenlítő gól után visszaállt a vendégcsapat. Gondoljunk arra, hogy Mourinho nem igazán ismeri a "rotáció" fogalmát, noch dazu júliusban kezdte a felkészülést, magyarán ez a 10. hónapja Casillas-éknak - lényegében pihenő nélkül.

Nem tudom, hogy ez mennyit jelent egy csapatnál, biztosan nem annyi mínuszt, amennyit tud jelenteni a szezon elején pluszban...

A portugál helyzete nem lett ezzel könnyebb, mert ugye szombaton Nou Camp, míg a Bayern lazíthat odahaza hétvégén, aztán jövő szerdán visszavágó, amire megint piszkosul oda fogja tenni magát a München, és ha az elején nem szerez gólt a Madrid, vagy netán egy kontrából kap még egyet (abban annyira nem bízhatnak, hogy Ribery vagy Abala majd elesik a lábában, ahogy mondjuk a Santander vagy a Zaragoza középpályása tenné...), akkor nagyon nagy bajban lesznek.

Ja, igen, és azt észrevettem, hogy ami a La Ligában játszható, az azért a Bayern ellen elég hatástalan. Nevezetesen, hogy felrugdalják a labdát Benzemának, aki visszateszi CR-nek, aki meg kilövi a sarkot. Spanyolban azért olyan nagyon hatásos a Madrid támadójátéka, mert sokszor nem is kell fáradnia a középpályás sornak a gólhoz (hasonló mint a teniszben az ász), míg a Barca-féle tikitaka lehet, hogy nem termel olyan sok gólt a ligában, de a BL-meccseken is presszionálható ezáltal az ellenfél, akire így kellően nagy a nyomás tevődik, és könnyebben hibázik.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.04.18. 09:08:55

Tegnap a Bayern nagyon megérdemelte a győzelmet, a játék képe alapján simán lehetett volna ez nagyobb arányú, de így sajnos még minden nyitott a visszavágóra. Az sok mindent elmond, hogy a néhány Real játékosból megint előjött az a durva, favágó játék, amit ellenünk szoktak mutatni. Szurkolok a Bayern-nek, h a visszavágó után ők legyenek a továbbjutók, remélem ehhez mi is hozzájárulunk azzal, h hétvégén egy veréssel romboljuk a Madrid önbizalmát.
Jó focit játszik ez a Bayern, ha velük döntőznénk, akkor biztos vagyok benne, h egy kiváló meccset tudna ez a két csapat összehozni. Persze ehhez a visszavágón ki kell még harcolni a Bayern-nek a továbbjutást, ránk pedig vár még egy párharc a Chelsea ellen, amit én elég nehéznek érzek így előzetesen.
Amúgy ennyire alárendelt szerepben már rég játszott a Madrid, talán a kupa párharcunk odavágó meccse óta nem is.
Sándor_is
Jugador del Barça

2012.04.18. 00:51:37

Amúgy azt figyeltétek, hogy a Chelsea-nek vasárnap fantomgólt fújó Atkinson volt az egyik gólbíró? :lol: :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.18. 00:49:14

amúgy most elég rosszul jött ki ez a 3 meccs, mert ugye a chelsea ellen szerdán játszunk, szombat clasicó, kedden ismét chelsea.

ez így 6 napon belül 3 meccs. :shock:

a madridnak ez egy fokkal szerencsésebben alakult, nekik 8 nap alatt lesz a 3 meccs.

a clasicóhoz : most van az a pont, hogy egy esetleges győzelem vagy döntetlen/vereség mindent eldönthet.
én úgy érzem, befolyással lesz egy minimálisan a bl-re is az eredmény, és akár ilyen nüanszokon is múlhat egy-egy párharc.

ahogy én gondolom :

- ha holnap nyerünk (vagy gólzáporos x), és a clasicón is, akkor a bl döntő szinte biztosan meglesz, míg a bajnokság is karnyújtásnyira lesz, hiszen a madridot biztosan megtörné kicsit két vereség egymás után, sőt, a bayern elleni visszavágójuknak sem tenne jót, akár ki is eshetnek.(bár valószínűleg nem ezen fog múlni, minden számít ilyen kiélezett párharcban.)

ezért a mai real meccs tükrében is, meg amúgy is...KIFEJEZETTEN fontos lesz a holnapi meccsen a magunk javára fordítani a mérleget, ha a továbbjutás eldöntése nem is, de egy megnyugtató eredmény NAGYON kellene.

és ennél a meccsnél már csak a szombati lesz fontosabb, egyelőre a szezon eddig LEGFONTOSABB meccse lesz.

de tökéletesen megelégednék ezzel :
chelsea-barca 1:1
barca-real 1:0
barca-chelsea 0:0

3 meccs, 2 döntetlen...és BL döntő, plusz a 10-ből 1 pontos hátrány a bajnokságban, ahol nehezebb a sorsolása a madridnak. 8)
daffy
Madridista

2012.04.18. 00:11:32

Andris
Adminisztrátor

2012.04.17. 23:59:41

Felhívnám rá a figyelmet hogy türelem és idő híján a piramisok csuklóból törlésre, nem pedig átszerkesztgetésre kerülnek. Ugyan ez érvényes minden egyéb fórumszabályzatba ütköző hozzászólásra. Mindenkinek ajánlom ismét átolvasni hogy mit szabad és mit nem.

Akitől egy nap többet kell törölni, az napi teljesítménnyel együtt megy a lomtárba hosszabb-rövidebb időre.

Köszi hogy megspóroljátok a munkánkat! :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.17. 23:54:49

visca el barca írta:
csababarca írta:
Coentrao,Alonso,Ramos,Marcelo,Higuain,Di Maria.
bakker nem arrol volt szo, hogy a dontore minden sárgát eltörölnek? :oops:
Nem hiszem,legalábbis én nem hallottam ilyet.
Akkor mi értelme lenne a sárga lapoknak? kb semmi.
Régen volt olyan,asszem tavaly is,hogy az elődöntőt kezdhették tiszta lappal a játékosok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése