Én is már leredukálódtam Fradi meg Barca meccsre!Marseille-Liverpool-Ajax eredményeit megnézem de ennyi!
Valamelyest ellentmondok a siránkozóknak
Én szeretem a taktikus játékot, nem is így hívná hanem úgyhogy tudatos!Legyen szó támadásról vagy védekezésről!
Lehet nem olyan látványos a játék mint 10-15 éve, de nem temetném a játékot, mert iramban rengeteg kiváló meccs van, s sok csapat igazi csapatként működik, s együtt mozogva tudatosan jól felépített játékot hoznak!
Én minden meccshez úgy ülök le, mit lehet belőle tanulni!NBA-t imádom, de nem keverném ide a kosárlabda dinamikusabb játék, több az esemény!Jobban letudja kötni az embert, ha csak leül és elszórakozik rajta!A foci más, itt 11 ember van egy csapatban kevésbé számít az egyénieskedés!Általában úgyis nézem a meccseket, hogy a labdanékülieket figyelem, ki hogy mozog!
Mondom én szeretem nézni ahogy látszódik ahogy tolódik egy csapat, ahogy csapdáznak, vagy támadásban kis háromszögelések vannak, lukra futások, váltások!
De megértem azokat akik azt mondják alapvetően ez szórakozás, s gólra játsszák, viszont látni kell megtanult mindenki focizni, s amire azt írják sokan, hogy bunker pl, az kőkemény munka eredménye, s hihetetlen koncentráció!Ugyanúgy megvannak a cselek ma is, csak míg régen 10 védőből 6 benyelt egy cselt, addigra ma 6 ember kiszorítja a támadót, leütközi, elveszi a labdát!
Nem hiába mondják, hogy 22 ember sok ekkora pályára, mert rengeteg csapat kiváló védi a területet!
NBA-ben pl nem hiába van 3 mp, anélkül nem lenne ilyen a játék!
Meglehet pl nézni az európai kosárlabda "taktikusabb" ott nincs védő 3 mp, ki is használják a csapatok, kevésbé látványos persze atletikusság miatt is, de akkor is!
Mondom még egyszer én spec értem ha valaki fanyalog, s tudom én vagyok az elvetemült

De én speciel jobban szeretem, ha a tudatosságot vélem felfedezni mint az egyéni kreativitást!