Barça vs. Real - El Clásico
A Bayern-Real meccsel kapcsolatban:
Nekem elég fásultnak tűnik mind a két csapat, de pont most jöhet elő a mentális oldala a felkészültségnek, konkrétan az, hogy a németek meg a Real is iszonyatosan ki van éhezve a sikerre a BL-ben, egyszerűen vért fognak izzadni a döntőért. Én nem is merek tippelni, hogy ki jut tovább, szerintem megjósolhatatlan.
A taktikával kapcsolatban kérdezem elsősorban a madridistáktól, hogy inkább Arbeloa vagy a Carvalho/Varane kettős valamelyike lenne megnyugtatóbb a számotokra a kezdőben?
Azért hozom ezt fel, mert úgy gondolom, hogy ez a párharc a széleken dőlhet el. A Bayern rengeteg akciót vezet a széleken vagy a szélekről befelé, nyilván azért mert van két klasszis szélsőjük, a Ribéry-Robben duó. Ha itt sikerülne megállítani a németeket, akkor szerintem a csapat méregfogát húzná ki a Madrid, hiszen Gomez góljainak a nagy része is szélről jövő labdákból születik, és a középső akciókat nem is szokták erőltetni.
Szóval a bal oldal az számomra egyértelmű, hogy Coentrao-é, egyszerűen azért mert Marcelo nagyon gyenge védekezésben, és Robben sokszor átfutna rajta. De a jobb oldal az érdekesebb, hiszen egyrészt Ribéry formában van, másrészt ott mostanában a sztenderd kezdő Arbeloa, aki félelmetesen lassú, és néha könnyelmű is, a franciának csemege kategória. Viszont középen mostanában megszokott a Ramos-Pepe tengely, és nem biztos, hogy Mou ezt meg fogja bontani. Ugye Ramos kimehetne jobb bekknek, középre a helyére pedig mehetne Carvalho/Varane, így valamivel jobban fedve van a széle, de a közepe gyengül.
Szóval az a lényeg, hogy inkább egy gyenge jobb oldal, vkp rásegítéssel és Arbeloa-val vagy inkább Ramos a jobboson, és középen a nagyobb kockázat?
Nekem elég fásultnak tűnik mind a két csapat, de pont most jöhet elő a mentális oldala a felkészültségnek, konkrétan az, hogy a németek meg a Real is iszonyatosan ki van éhezve a sikerre a BL-ben, egyszerűen vért fognak izzadni a döntőért. Én nem is merek tippelni, hogy ki jut tovább, szerintem megjósolhatatlan.
A taktikával kapcsolatban kérdezem elsősorban a madridistáktól, hogy inkább Arbeloa vagy a Carvalho/Varane kettős valamelyike lenne megnyugtatóbb a számotokra a kezdőben?
Azért hozom ezt fel, mert úgy gondolom, hogy ez a párharc a széleken dőlhet el. A Bayern rengeteg akciót vezet a széleken vagy a szélekről befelé, nyilván azért mert van két klasszis szélsőjük, a Ribéry-Robben duó. Ha itt sikerülne megállítani a németeket, akkor szerintem a csapat méregfogát húzná ki a Madrid, hiszen Gomez góljainak a nagy része is szélről jövő labdákból születik, és a középső akciókat nem is szokták erőltetni.
Szóval a bal oldal az számomra egyértelmű, hogy Coentrao-é, egyszerűen azért mert Marcelo nagyon gyenge védekezésben, és Robben sokszor átfutna rajta. De a jobb oldal az érdekesebb, hiszen egyrészt Ribéry formában van, másrészt ott mostanában a sztenderd kezdő Arbeloa, aki félelmetesen lassú, és néha könnyelmű is, a franciának csemege kategória. Viszont középen mostanában megszokott a Ramos-Pepe tengely, és nem biztos, hogy Mou ezt meg fogja bontani. Ugye Ramos kimehetne jobb bekknek, középre a helyére pedig mehetne Carvalho/Varane, így valamivel jobban fedve van a széle, de a közepe gyengül.
Szóval az a lényeg, hogy inkább egy gyenge jobb oldal, vkp rásegítéssel és Arbeloa-val vagy inkább Ramos a jobboson, és középen a nagyobb kockázat?
- torotam
- Jugador d'estrella
Szerintem pedig pont hogy nem szabad ezeket a sportpályára nem való megnyilvánulásokat megszokni! Egyszerűen nem is lehet megszokni. Mint ahogyan azt sem, hogy vesztes mérkőzések után nem hogy gratulálni nem tud, de minden csalónak és tolvajnak elmondja az ellenfelet! És miért (poque?)? Mert sportszerűtlen. És azt hiszem nagyon enyhén fogalmaztam...az nso eddig is enyhén elfogult volt a barca irányába... amúgy, nemértem miért van egy ilyennek még hírértéke. megszokhatnák már Mourinho viselkedését, mentalitását...

Visca el BARCA!
-
- Jugador del Barça
Itt konkrétan kikre gondolsz? Mert jelen pillanatban értelmes szélső hátvéd (csak Ramos és Alba) nincs a válogatottban, VDB meg ha kipróbálná a 3 védős szisztémat akkor kevés lenne a belső védő.Casillas és Ramos nem.
De ők is.
Casillas meg olyan a kapuban, mint Messi elől... zseniális. Tud hozzáadni vmilyen pluszt a csapathoz.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Casillas és Ramos nem.Pavel írta:Egyszerű a megoldás. Egy Madridit se visz ki.mahitoo írta:Azért ez a szezon nagyon eldurvulhat a végére, ha esetleg a Madrid semmit sem nyer.Nem lennék VDB helyében.Szerencsétlen, vajon hogy várhatja az El Classicot?
A selejtezők közben nem volt gond a kerettel, de azért más lesz 1 hónapig összezárva lenni.A VB előtt még nem Mourinho volt a Real edzője.Ha egyik nagy címet sem tudják behúzni, és jön a hadjárat, az nem fog jót tenni a spanyol válogatottnak.Bár az talán pár ember szemét felnyitná Spanyolországban, de persze nem kicsi hazánkban.
Mind pótolható.
-
- Entrenador del Barça
Egyszerű a megoldás. Egy Madridit se visz ki.mahitoo írta:Azért ez a szezon nagyon eldurvulhat a végére, ha esetleg a Madrid semmit sem nyer.Nem lennék VDB helyében.Szerencsétlen, vajon hogy várhatja az El Classicot?
A selejtezők közben nem volt gond a kerettel, de azért más lesz 1 hónapig összezárva lenni.A VB előtt még nem Mourinho volt a Real edzője.Ha egyik nagy címet sem tudják behúzni, és jön a hadjárat, az nem fog jót tenni a spanyol válogatottnak.Bár az talán pár ember szemét felnyitná Spanyolországban, de persze nem kicsi hazánkban.
Mind pótolható.
- samy85
- Capitá del Barça
Főleg h Mallenco vezeti a derbyt... hogy mondjam... elég "Angolos" a felfogása, ami inkább a fővárosiaknak kedvezhet.... de nyernünk kell!!!Lego írta:Itt inkább a Gijon játékosa volt "bunkó"... ilyen feszült helyzetben (gondolok itt a bajnoki versenyfutásra) nálam is kicsapná a biztosítékot. Igaz, hogy ilyet nem illik, de ebben a helyzetben nem foglalkoznék Joséval.
Amitől viszont tartok az az El Clásico. Lesz itt feszültség, kiállítás dögivel... ja meg bírózás.

Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
- mahitoo
- Entrenador del Barça
Nem mondtam, hogy nem nyernek semmit.Lehet mi nem nyerünk semmit, még a kupát sem.Lehet a Chelsea lesz a BL győztes.Itt már nüanszokon múlik minden.
Nem hinném, hogy ti úgy látjátok, hogy a mi vagy az ő esetleges bukásuk az adott csapat részéről ugyanolyan kommunikációhoz és reakciókhoz vezetne.A másik, hogy a mieink mindent megnyertek már, szerintem higgadtabban átlépnek egy esetleges kudarcon.
A lényeg: nem irigylem Del Bosquét, és a kialakult szituáció levét a spanyol válogatott ihatja meg.Pedig esélyesek, és ha jól tudom, senki nem nyert még EB és VB győzelem után zsinórban újabb EB-t.
Nem hinném, hogy ti úgy látjátok, hogy a mi vagy az ő esetleges bukásuk az adott csapat részéről ugyanolyan kommunikációhoz és reakciókhoz vezetne.A másik, hogy a mieink mindent megnyertek már, szerintem higgadtabban átlépnek egy esetleges kudarcon.
A lényeg: nem irigylem Del Bosquét, és a kialakult szituáció levét a spanyol válogatott ihatja meg.Pedig esélyesek, és ha jól tudom, senki nem nyert még EB és VB győzelem után zsinórban újabb EB-t.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" 

- miihii
- KHAL
Van igazság a felvetésedben,de ez nem cs akkor igaz,ha nem nyer semmit a reál,hanem minden más esetben is.Borítékolható a visszhang minden végkifejlet esetén ezért vagy azért. Ha mi BL-t,ők bajnokságot,esetleg fordítva,vagy mindkettőt egyik fél,vagy a kettőből csak az egyiket vmelyik... Tuti a hajtépés,az elmúlt két szezon alapján... (Kupát nem írom,mert az """csak""" a kupa)mahitoo írta:Azért ez a szezon nagyon eldurvulhat a végére, ha esetleg a Madrid semmit sem nyer.Nem lennék VDB helyében.Szerencsétlen, vajon hogy várhatja az El Classicot?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Vezetik a bajnokságot, a BL-ben is még ott vannak, kicsit sok a ha.mahitoo írta:Azért ez a szezon nagyon eldurvulhat a végére, ha esetleg a Madrid semmit sem nyer.Nem lennék VDB helyében.Szerencsétlen, vajon hogy várhatja az El Classicot?
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
- mahitoo
- Entrenador del Barça
Azért ez a szezon nagyon eldurvulhat a végére, ha esetleg a Madrid semmit sem nyer.Nem lennék VDB helyében.
Szerencsétlen, vajon hogy várhatja az El Classicot?

"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" 

- Rezi Torres
- Jugador d'estrella
ez így teljesen jogos!!!Pepe részéről is és José részéről is!!!!!!!PPP írta:én néztem a real meccset, és a másik csapat kispadjának mutogatás azért történt, mert egy real támadást a gijon cserekapusa ugy probált megakadályozni, hogy egy második labdát is bedobott a pályára, pepe azt rugta vissza. ezért adta a cserekapusnak a bíró a sárgalapot. szóval az nso megragadta ismételten a lényeget...torotam írta:Ez aztán a sportemberi viselkedés... Erre büszkék lehetnek:
http://sportszelep.nso.hu/sportszelep/m ... ep-2126040
Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
-
- Jugador del Barça
Itt inkább a Gijon játékosa volt "bunkó"... ilyen feszült helyzetben (gondolok itt a bajnoki versenyfutásra) nálam is kicsapná a biztosítékot. Igaz, hogy ilyet nem illik, de ebben a helyzetben nem foglalkoznék Joséval.Ez aztán a sportemberi viselkedés... Erre büszkék lehetnek:
Amitől viszont tartok az az El Clásico. Lesz itt feszültség, kiállítás dögivel... ja meg bírózás.

Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
- miihii
- KHAL
A kettő meg aztán tökugyanaz...PPP írta:de labdaeldobása volt már...pedig csak kézbe kellett volna adniatorotam írta:Ilyet Guardiolatól akkor sem látnál...![]()

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
persze hogy annakcyrax írta:Ugye ezt viccnek szántad?PPP írta:de labdaeldobása volt már...pedig csak kézbe kellett volna adniatorotam írta:Ilyet Guardiolatól akkor sem látnál...![]()

- samy85
- Capitá del Barça
Messi mondta 1x: " egy játékosnak nem kell külön motíváció a Real ellen, egy Barca játékosnak különösen nem!"Deus írta:Ramos ide-oda, rajtunk múlik a clasico... Hogy miként állunk hozzá... Motiváltan vagy fásultan...
Reméljük ennek szellemében játszunk majd szombaton.

Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Ugye ezt viccnek szántad?PPP írta:de labdaeldobása volt már...pedig csak kézbe kellett volna adniatorotam írta:Ilyet Guardiolatól akkor sem látnál...![]()
de labdaeldobása volt már...pedig csak kézbe kellett volna adniatorotam írta:Ilyet Guardiolatól akkor sem látnál...

- torotam
- Jugador d'estrella
Ilyet Guardiolatól akkor sem látnál...PPP írta:én néztem a real meccset, és a másik csapat kispadjának mutogatás azért történt, mert egy real támadást a gijon cserekapusa ugy probált megakadályozni, hogy egy második labdát is bedobott a pályára, pepe azt rugta vissza. ezért adta a cserekapusnak a bíró a sárgalapot. szóval az nso megragadta ismételten a lényeget...torotam írta:Ez aztán a sportemberi viselkedés... Erre büszkék lehetnek:
Visca el BARCA!
- SuperMessi
- Capitá del Barça
Szerintem mi belemennénk hogy úgy menjünk neki minden párharcnak hogy ne lehessen büntetőt kapni. Az ellenfeleinkről ez már nem biztos hogy elmondható lásd Real (legtöbb kapott, legkevesebb elszenvedett büntető). A Milan meg 3x lőtt kapura a két meccsen. Nem is értem mit akartak(nak). Tényleg bárki elhiszi azt hogy azért nyerünk mindig mert...? Nagy az Isten állatkertje. Szerintem ők sem hiszik el legbelül, csak így könnyebb elviselni ha kitesszük őket innen-onnan. Ha ennyien utálnak minket, azt csak azt jelentheti hogy valamit jól csinálunk. Először szeretni volt divat a Barcát, most meg fikázni. Váljék egészségükre!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára SuperMessi 2012.04.15. 17:33:17-kor.
én néztem a real meccset, és a másik csapat kispadjának mutogatás azért történt, mert egy real támadást a gijon cserekapusa ugy probált megakadályozni, hogy egy második labdát is bedobott a pályára, pepe azt rugta vissza. ezért adta a cserekapusnak a bíró a sárgalapot. szóval az nso megragadta ismételten a lényeget...torotam írta:Ez aztán a sportemberi viselkedés... Erre büszkék lehetnek:
- torotam
- Jugador d'estrella
Ez aztán a sportemberi viselkedés... Erre büszkék lehetnek:
Visca el BARCA!
-
- Capitá del Barça
Remélem nem ezen múlik a klásszíkó!PPP írta:akkor rosszul írták, mert a valencia elleni meccset hagyta ki az 5. lapja miatt, azóta pedig nem sikerült összeszednie még ötötkakasugynok007 írta:Lent pedig azt írták!PPP írta: nem ez volt az 5. sárgája, szóval ott lesz a nou campban.

Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
akkor rosszul írták, mert a valencia elleni meccset hagyta ki az 5. lapja miatt, azóta pedig nem sikerült összeszednie még ötötkakasugynok007 írta:Lent pedig azt írták!PPP írta:nem ez volt az 5. sárgája, szóval ott lesz a nou campban.Mikaos írta: Most akkor Ramos-nak nincs meg az 5-ik sárgája már? Vagy alapból úgy kezeljük ezt a kérdést, hogy a Madridnak nehéz helyzetben simán eltörlik a sárgákat?