Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.03. 15:56:49

Amit írtál részben igaz!Ezért is említettem meg, hogy a legtökéletesebben működő komplex védekezés a miénk!És ha ez működik nicns csapat amelyik ki tudja hozni a labdát!
Milan hazai pályán az első félidőben nem tudta megtartani a labdát!
Ugyanazzal a problémával küzdöttek mint bárki más, a középpályások háttal az ellenfél kapujának tudják csak megkapni a labdát, nem lehet máshova passzolni csak hátra vagy oldalra, s szorulnak befelé!Ha kimegy oldalra a labda, akkor meg egyből 2 játékos odazár, s onnantól kezdve csak az oldalvonalon kívülre lehet terelni a labdát! :D
Ez a mi nagy erényünk, hogy az ellenfél nem tudja kihozni, csak ha bravúr passzokkal sikerül!
Emlékezzünk csak Seedrofnak hány olyan "makker" passza volt, akinek megvannak a kvalitásai ehhez természetesen, de voltak már teljesen kiszorított helyzetek, amiből valahogy megoldotta!
Ha a mi rendszerünk működik bármilyen támadó csapat lehet a túloldalt nincs nála a labda!
Mourinho pl tavaly az elődöntőben is tudta azt, amit pl itt a fórumon is mindenki leír 2 meccsen nagyon nehéz kiejteni minket, ezért "állt" be pl védekezni!Ami nem beállás volt, hanem lassítás!Olyan erős a középpályánk, hogy más fegyver nincsen, mint 30 méterre kell tartani a kaputól az Iniesta-Xavi-Messi triót!Ehhez kellenek faultok, s rengeteg középpályás!
Szóval mikor valaki azt írja, "szégyen" hogy beáll egy Milan védekezni stb, akkor nincs tisztában a Barca erejével :D Ellenünk 1; nem lehet támadni mert nem engedjük 2; ha meghagysz réseket a védekezésben "véged"!Xavi-Iniesta ketten olykor 4-5-6 embert 3 passzból átjátszanak!
Mehet egy Milan vagy Rm is fejjel a falnak, akkor egy félidő alatt kap 3at!

Mer egy oda-visszavágós párharcban ha otthon kezdesz a legfontosabb ne kapj gólt!Egy 0:0 a Milan szempontból remek eredmény!
Már több variáció lehetőséget ad, mindenki tudja a legveszélyesebb pontunk Dani Alves, s az ő előrefutásai, ott van egy achilles pont amit minden csapat megpróbál megjátszani!Nagy újdonságot mondok, hogy a középpályán fog eldőlni a meccs :D
Ha ők ott azt tudják hozni mint a második félidőben pl a San Siroban (ahol kicsit el is fáradtunk) akkor Alves hiába van fent a csatárokkal egy vonalban, mögötte ott a terület, ahova Pique-Mascheranonak ki kell váltani, s ezekből az elváltásokból kaptunk rengeteg gólt idén!
Emlékezzünk csak vissza, oldalról bejövő labdák, ahol nem tudtuk elosztani az embereket, vagy védekezésben lekéstünk ezekkel a kisegítésekkel!

De nyilvánvaló ha tudjuk hozni magunkat, akkor nem lehet gond, mert tényleg nem nagyképűség, de gyakorlatilag akkor nem lehet minket megverni!
Illetve szerencse kell hozzá, ahogy írtam bravúr passzok kellenek, s akkor marad egyből rés!Viszont mikor azt írom Keita kell érzésem szerint, akkor azt azért írom, mert nem szabad megengedni azt a luxust, hogy egyszer is létszámfölény legyen a kp-n, illetve 4-4 vagy ne adj Isten 4-3ban hozzák a labdát!Mert persze gólt kell rúgni, de egy Keita aki jobban tud figyelni a visszazárásra mint Cesc, sokat érhet!
Aztán lehet kimegyünk egy Valdes és 10 csatárral és nyerünk 245:0ra csak kockázatosnak tartom, hogy ne úgy játsszunk, hogy a lehetséges veszély forrásokat is szem előtt tartva, ne legyünk stabilak!
vlxe írta:Bob_Marley szerintem arra céloz (javíts ki ha tévedek :lol:), hogy a Barcát azért szereti, mert a támadófoci mellett meglepően kevés gólt kap a csapat, így nagy érdemei vannak a csapatnak a védekezés terén is! :)
Itt nem a gólkapás a lényeg, mert van olyan szitu amit nem lehet levédekezni, ha valaki 40ről rárúgja beakad, azzal nem lehet mit kezdeni :D Viszont amit írtam is, hogy elfelejtődik, hogy a legtökéletesebb védekezés is a miénk!Én ezt szeretem, legfőképpen a tudatosságot!És ez a védekezésben jön ki a legjobban!

Az pl igaz, hogy a legjobb védekezés a támadás, viszont védekezés nélkül meg nincs siker :wink:

Vannak akik úgy tekintenek, hogy a védekezés egy rohadt egyszerű dolog, odamegyek elveszem, felrúgom :D De ez koránt sincs így, a védekezéshez kell a legtöbb mozgás, s mindig hátrányban vagy, mert az ellenfél lép mindig hamarabb a"sakktáblán"!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.04.03. 16:09:35-kor.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2012.04.03. 15:54:33

Szvsz mindenképpen Adriano kellene szélre, kivéve, ha 3-4-3-ban küldi fel Pep a fiúkat a gyepre. A San Siro-ban sem Ini-vel volt a gond, hanem, hogy senki nem tudta támogatni, nagyon egyedül maradt.
Nem hiszem, hogy most lazsálás lesz, nagyon fel lehetnek spanolva a játékosok, a Milannak ez igazi oroszlánbarlang lesz.
Én megkockáztatnám Cuenca-t a kezdőbe, elég gyors és a cselezni sem fél. Abate-t megenné, főleg Inivel megtámogatva.
Sokat jelentene, ha már az elején megmutatnánk az olaszoknak, hogy mi is a helyzet és nem tötyörögni az első 15 percben, de ennyi szurkoló előtt nem hiszem, hogy ezt csinálnák. Nem kell nekik esni mint bolond tehén az anyjának, de eegy kis erődemonstráció nem ártana az első perctől fogva.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy nem fogják a belüket is kihajtani a srácok, akkor pedig jaj a Milannak. Én 2:0-át tippelek, ami az olaszok számára lesz hízelgő.
Forca Barca!!!!
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.04.03. 15:50:52

pár milanossal dumáltam a meccsről.
azt mondják, h egy 1-1 vagy 2-2 simán meg lesz.
Ne legyen igazuk, és nyerjünk. És ne csak egy gólocskával.
Játsszunk úgy, mint múlt héten, és hétvégén, csak a nyamvadt helyzeteket lőjék be!
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.04.03. 15:48:44

A fontossági sorrendben egyetértek Bobbal! Az elsődleges cél minden szezonban a bajnokság megnyerése és nem a BL. És mivel a hátrányunk 6 pontra olvadt, 8 forduló alatt ezt egyáltalán nem lehetetlen ledolgozni, sőt!
Természetes hogy a mai meccs is nagyon fontos része a szezonnak, de egy esetleges elődöntőbe jutás esetén sem kéne előtérbe helyezni a "ranglistán" a BL címvédést, de szerencsére ez eddig sem volt jellemző.

Na de a lényeg jelenleg csak az hogy ma jussunk tovább!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
vlxe
Capitá del Barça

2012.04.03. 15:41:43

Bob_Marley szerintem arra céloz (javíts ki ha tévedek :lol:), hogy a Barcát azért szereti, mert a támadófoci mellett meglepően kevés gólt kap a csapat, így nagy érdemei vannak a csapatnak a védekezés terén is! :)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.03. 15:33:20

[quote="Bob_Marley"][/quote]

Abban igazad van, hogy a védekező játékot is lehet magas szinten művelni, csak éppen nem tartozik egy futballcsapat legnagybb erényei közé, ha ez az összes fegyverük. Én is szeretem a higgadtan védekező és jól kontrázó csapatokat, de sztem egy Milantól vagy egy Real Madridtól szégyen, ha csak ennyivel tudnak előrukkolni

A Bilbao vagy az Espanyol ellenünk mutatott játéka például ezért is volt szimpatikus nekem
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.03. 15:30:02

én még annak tudnék örülni, ha szokásunkhoz híven nem aludnánk át az első 10-15 percet... mindenki csak addig hajlandó focizni ellenünk..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.04.03. 15:27:58

3-0-t álmodtam az éjjel. :lol: Gólszerzők: Thiago, Messi, Piqué. :D
Ha nem is ilyen arányban, de muszáj nyernünk! Visca el Barça!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.03. 15:14:30

Mihu meg páran szerintem el vagytok tévedve :D
Én azt szeretem ha valami szisztematikusan tökéletesen működik!
És miért a Barca, amikor én megszerettem ugyanez a precíz játékot alkalmazták, ami szerencsére azóta is tart!
És amúgy mi úgy vagyunk elkönyvelve, hogy a legtámadóbb csapat, ami igaz is, s közben a legtökéletesebben védekező :wink: Amit sokan elfelejtenek!És a tökéletes helyezkedések, mozgások miatt szeretem ezt a csapatot is!Amikor látom, hogy Xavi elkéri 2en mennek segíteni üresbe mozognak, Busquets visszazár, Pedro a kiugrást nézi!És ezt egyszerre, tökéletesen!Védekezésben meg dettó, mikor megy a kiszorítás, passzsávokba belép Busquets vagy éppen gyönyörűen megelőző szerelést alkalmaz!
Úgy működik a csapat mint egy tökéletes óramű, s én ezt szeretem, mikor mindenki tudja mi a feladata, továbbpasszolja nem az egyéni érdekeket helyezi előtérbe!

A bajnokság lehet nem a mi kezünkben van, viszont én már csak ilyen szentimentális vagyok :D és azt mindig előtérbe helyezem, s jobban figyelek mi történik a ligában!Persze ez nem azt jelenti, hogy most hidegen hagyna mi történik ma este!Viszont összességében a RM elleni bajnokit fontosabbnak érzem, mert azzal eléggé visszajönne a bajnoki esély, illetve a többi bajnokin is 100% kell, hogy meglegyen a zsinór 4ik bajnokság!
És lehet nagyképűség, de ha megnyerjük a maradék meccseinket bajnokok leszünk a ligában, ebben szinte biztos vagyok :wink: :D
Ezt azért írtam le, mert fontos a mai meccs is, de nem hiszem, hogy a legfontosabb az idényben!Persze idáig tartó időszakban lehet annak nevezni!
De mindegy is, feladat egyszerű nyerni kell :D 1góllal vagy 25el mindegy!Csak 1et be kell préselni!

szerk: És azt elfelejtettem, Keita szerepeltetésével nem védekezőbb lenne a csapat, hanem stabilabb!
Erős játékos kellhet a párharcoknál, ráadásul tud lőni távolról Keita!Ezért is írtam, hogy hasznosabb lehetne mint mondjuk egy Cesc!
Ne felejtsük el, 1 bekapott gól sok mindent megváltoztathat!Ettől függetlenül mint írtam Pep biztos megtalálja a megfelelő csapatot, de ezért írtam nem mehetünk fejjel a falnak, s türelmesen kell játszani, ennyi a titok, mert összességében Milan is verhető ahogy bárki más, viszont elejétől kezdve nem tartom jó ötletnek, hogy nagyon kinyíljunk!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.04.03. 15:29:45-kor.
Kép
Kép
Kép
vlxe
Capitá del Barça

2012.04.03. 15:02:51

Egy dolgot nem szeretnék ma este látni, hogy megint legyen egy erősen vitatható tizenegyes szituáció, mert az már felhúzná az agyam!!! Ugyanúgy kell játszanunk, mint ahogy azt a Bilbao ellen tettük, és akkor komoly gondjaink nem adódhatnak, ki kell jönni a különbségnek! :D
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.04.03. 14:56:17

Bob_Marley írta:Azért a szezon előreláthatólag legfontosabb meccse a RM elleni hazai bajnoki lesz illetve a többi bajnoki, de persze a mai is fontos!
Én a higgadtságot tartom a legfontosabbnak a mai napra!Milan tudja hozni azt amit hazai pályán pl a második félidőben magas szinten képes volt nyújtani!Mi pedig nem mehetünk fejjel a falnak!Kérdés számomra Keita vagy Cesc játszik-e, én inkább óvatosabban kezdenék, s a mali játékost dobnám be, de Pep tudja a dolgát, s bízom benne a legjobb megoldást választja, s ha ő is jól meccsel Allegrivel szemben, akkor meglesz a továbbjutás!
Hát azt tudjuk, hogy neked mindened a védekezés, nem is értem egyébként hogy hogy sikerült a Barcát kiválasztanod, mikor ettől a csapattól olyan messze áll a védekezés, mint Makó Jeruzsálemtől :D Azt sem értem továbbá hogy miért a RM elleni meccs lesz a legfontosabb a szezonban. A bajnokság nem a mi kezünkben van, azt megnyerni már nem tudjuk, max a Real veszítheti el. A BL-ben viszont teljesen a saját kezünkben a van a sorsunk, csak és kizárólag rajtunk múlik, hogy megnyerjük-e vagy sem. Persze ezt most nem nagyképűségből mondom, mert ezt a másik 7 csapat is elmondhatta magáról a sorsolás után. De itt ha minden akadályt sikerrel veszünk, akkor megnyerjük a BL-t. A bajnokságban viszont ha az összes meccsünket megnyerjük, lehet hogy akkor sem leszünk bajnokok.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.03. 14:12:47

Azért a szezon előreláthatólag legfontosabb meccse a RM elleni hazai bajnoki lesz illetve a többi bajnoki, de persze a mai is fontos!
Én a higgadtságot tartom a legfontosabbnak a mai napra!Milan tudja hozni azt amit hazai pályán pl a második félidőben magas szinten képes volt nyújtani!Mi pedig nem mehetünk fejjel a falnak!Kérdés számomra Keita vagy Cesc játszik-e, én inkább óvatosabban kezdenék, s a mali játékost dobnám be, de Pep tudja a dolgát, s bízom benne a legjobb megoldást választja, s ha ő is jól meccsel Allegrivel szemben, akkor meglesz a továbbjutás!
Kép
Kép
Kép
samy85
Capitá del Barça

2012.04.03. 14:07:33

valaki állítsa az órát 20:45-re! :D Csak kezdődne már!!!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
kurdt
Megmentő :)

2012.04.03. 13:53:16

fcbarca0827 írta:
Ilyen fura kezdőt küldenék fel:
Valdes - Puyol ; Piqué ; Mascherano - Alves ; Xavi ; Busquets ; Adriano - Fabregas ; Messi ; Iniesta

Esélytelen. :mrgreen:
Az.

Nem lesz szerintem nagy variálás a kezdővel: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Messi, Cesc, Alexis

esetleg Adrianot tudom elképzelni Puyol vagy Mascherano helyett, de ha lehet, én ettől eltekintenék...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Mihu
Director del Fútbol

2012.04.03. 13:22:44

Asys írta:Mihu! Nem 3 BL? :D Bár szerintem nem haragszik meg senki, ha megelőlegezel még egyet a csapatnak, de ne igyunk előre a medve bőrére :D
Félreütöttem a számokat :D 3at akartam de 4 lett belőle. Sorry :oops: :D
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.03. 12:43:00

remélem este guardiola elfelejti a 3 védős felállást...

a meccs kulcsa h ne kapjunk gólt, mert ha ez a szerencsétlen milan talál véletlenül egyet, az biztos hogy 11-en lefekszenek a kapu elé, és akkor majd sokra megyünk a 102passzosmégagolvanalrolisvisszafelejátszunkbelehalunkaszépségbe taktikánkkal...

lőni, lőni, lőni, nem kell a hálóig cipelni a gömböt!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
fcbarca0827
Director del Fútbol

2012.04.03. 12:38:31

divadka írta:3 Bl, 1 Bek.
Igen és a BEK-et is az elmúlt 7 évben szereztük.
Mihu elírta, vagy csak szimplán megelőlegezett egyet. :D

Amúgy a tegnapi napig én is teljesen nyugodt voltam, de mióta felkeltem nincs olyan perc hogy ne jutna eszembe a meccs és, hogy mi van, ha nem jönnek a gólok és... Na de ilyenre mégse szabad gondolni, nyerünk, mert jobbak vagyunk és ezt bizonyítják majd a srácok. :P 8)

Tippem: 3:1

Ilyen fura kezdőt küldenék fel:
Valdes - Puyol ; Piqué ; Mascherano - Alves ; Xavi ; Busquets ; Adriano - Fabregas ; Messi ; Iniesta

Esélytelen. :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2012.04.03. 12:51:07-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
divadka
Jugador del Barça

2012.04.03. 12:27:13

3 Bl, 1 Bek.
Asys
Entrenador del Barça

2012.04.03. 11:48:04

Mihu! Nem 3 BL? :D Bár szerintem nem haragszik meg senki, ha megelőlegezel még egyet a csapatnak, de ne igyunk előre a medve bőrére :D
Mihu
Director del Fútbol

2012.04.03. 11:43:24

Barcaforever írta:http://www.youtube.com/watch?v=VgPAZ63- ... ure=relmfu

Sok ember, szerintem az ilyen pillanatokért, nézi ezt a sportágat! :wink: Remélem este nyerünk és a végére, bővül a videó!

Visca el Barca! 8)
Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy a sors arra szánt minket, hogy ebben a korban éljünk, és ennek a csapatnak kezdjünk el szurkolni...néha mikor belegondolok ebbe, fel sem tudom fogni, hogy mennyire szerencsés vagyok, és más csapatok szurkolóinak akik ebben a korban élnek, valószinűleg soha sem fog megadatni ez az élmény, ami mi most átélünk. Eltellt kb 120 év mióta feltalálták a labdarúgást. Senki nem élhetett át akkora örömöt, hogy a csapata egy évben az összes kupát megnyeri, ráadásul így játszik, és pluszban még ilyen játékosa van mint Messi...de valamiért nekem, és rajtam kívül még sok millió Barca drukkernek igen...nem tudom hogy miért kaptuk ezt az ajándékot az élettől, de nagyon hálásak lehetünk érte. 4 BL 7 éven belül, 5 bajnokság 7 éven belül, Ronaldinho-t megtapsolja a Bernabéu közönsége, Real-Barca 2-6, Barca-Real 5-0...egészen elképesztő, hogy milyen szerencsések vagyunk.

Az esti meccsel kapcsolatban: tegnap estig viszonylag nyugodt voltam, de elkezdtem olvasni a fórumot, meg megjött a főoldalra a beharangozó cikk, meg Guardiola nyilatkozata, és tökre beparáztam. Most már nagyon nem vagyok nyugodt...
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.04.03. 11:17:15

Sok ember, szerintem az ilyen pillanatokért, nézi ezt a sportágat! :wink: Remélem este nyerünk és a végére, bővül a videó!

Visca el Barca! 8)
Remek videó, köszönjük! :) Legyen már 20.45!!!!! Talán a tavalyi BL-döntőt vártam utóljára ennyire.
Sanchez#09
Barça C

2012.04.03. 11:00:15

Visca el Barca! 8)

Hát ez a videó óriási! Remélem a szezon végén pedig elmondhatjuk, hogy bővül egy újabb BL győzelemmel!

Visca el Barca :!:
recrea
Llegenda del Barça

2012.04.03. 10:48:47

Visca el Barca! 8)
Nagyon jó, feldobott.
Azt biztos, hogy sem előtte, sem pedig utána nem szabták át ennyire Vidicet, mint Eto'o, egyik kedvenc gólom.
Ha az első félidőben rúgunk gólt, 3-4 lesz közte, ebben biztos vagyok, nem a Milan a mi "igazi" ellenfelünk ebben a sorozatban.
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.04.03. 10:38:06

http://www.youtube.com/watch?v=VgPAZ63- ... ure=relmfu

Visca el Barca! 8)
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2012.04.03. 10:29:38

Sanama írta:szerintem meg egy ilyen kezdő lesz
vv-alves-pique-masch-puyi-busi-ini-xavi-cesc-messi-sanchez
tényleg ez tűnik a legvalószínűbbnek, a kapitány pihent is, és én se szívesen venném ki, de az én kezdőcsapatban egy puyol - adriano változás azért lenne a sebességkülönbség miatt.

sanchez a jobboldalon lesz, a baloldalon elől így senki nem lenne és náluk pont ott van abate. ha még boateng is arrafelé húz majd néhány támadásnál, akkor nem puyolt hagynám ott futópárbajban. vagy pedig puyol marad, de akkor fabregas - pedro/cuenca csere. valaki mindenképpen kell oda.
Válasz küldése