Tennivaló híján kiemelezném a friss igazolásainkat.
A Rossell éra alatt még rossz igazolásunk nem volt.
Most Sanchez, Cesc, Thiago és Afellay lesznek csak a célpontjaim.
Kezdeném Afellay-al, aki már nem épp új gyerek. Nos, először is nagyon olcsó volt és egész jól játszott, jobbat mint Cuenca, aki kb csak az ősöreg Milan védelme ellen volt az igazi, amúgy tegnap is rendkívül gyenge és haszontalan. Nagy kár h megsérült. Nyáron kíváncsi vagyok marad-e. Jelenleg vannak sokan támadóink: Messi,Sanchez,Villa,Pedro(akit rossz formája ellenére mindenképp megtartanék), Tello(aki nagyon hasznosnak tűnik a szokatlan stílusa miatt). Marad legvalószínűbb tehát h Afellay és Cuenca nem maradnak mindketten. Afellay szerintem jobb. Kiderül.
Sanchez. Már az ő topikjában írtam h tartottam tőle h amolyan RObinho-féle fiaskó lesz. Nem lett. Imádnivaló a stílusa, bár tény h még kell fejlődjön. Nem tudja jól beosztani az erejét és még a szervezete nincs felkészülve az ilyen sokmeccses szezonokra, ezért is a sok sérülés, de sokáig nagy erőssége lesz ő még a csapatnak. Így tovább!
Cesc. Szezon elején a legjobb játékosunk volt. Nem Messi, hanem ő! Azóta kissé visszaesett, de azért még mindig osztogat fantasztikus labdákat, részt vesz az összjátékban, nem rossz, szerintem a legnagyobb baj az h egyszerűen kifulladt. Idén eddig 2938 percet játszott. Összehasonlítva, az Arsenalban az utóbbi években enyit játszott egy egész szezon alatt, miközben nálunk keményebb, nagyobb téttel bíró meccseken már játszott ennyit és még fog vagy 500 percet. Szóval nála a formavisszaesés a fáradtság miatt van. Villánál is ugyanezt láttuk tavaly, aztán a BL döntőben jól játszott, mert kapott egy hét pihenőt. Összességében őt is nagyon megérte megszerezni.
Végére maradt Thiago, akinek a játéka nagyon hasonlít Iniestáéra. Gyors, jól cselez és a passzai se utolsók. Persze fejlődnie kell, de ebben a korban Iniesta egy fokkal se volt jobb mint jelenleg Thiago, valszeg inkább gyengébb. Inihez képest errőssége h jobban kapura tör, továbbá sokkal erőszakosabb. 2570 percével a játékpercekre se panaszkodhat, hiszen mindent figyelembe vége a 10. helyen van ebből a szempontból.
Mind3 új igazolás bevált és a régi-új Afellay is megfelelelően teljesített.
Nyáron így egyáltalán nem kell középpályásokra meg csatárokra figyelni. Csatárok közül valszeg el is adunk valakit. Tellot adnám legkevésbé, de a Malaga 10 millát kínál majd a jelek szerint, ami elgondolkodtató. Kp-ra is max akkor kell majd vegyünk egy izmos feketét, ha Keita lelép, amit nem tartok valószínűnek.
Marad a védelem, ahova azért kell ember.

Thiago Silvát akarom!