Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Boccantoka
Barça B

2012.03.22. 09:08:06

Én Nem szoktam Real meccseket nézni, de a tegnapival kivételt tettem.
Az 1. félidő jó volt a játék alapján bármi megtörténhetett volna, aztán a 2. félidőbe jött a gól, és utána kicsit szétestek a hazaiak már a 75 perc körül azt mondtam nem lesz semmi kikapcsoltam a tévét.
Erre ma megnézem az eredményt 1:1 :shock: .Szóval van 6 pont előnyük, de még jönnek hozzánk, és én azért nem írnám le a Velenciat, Ossasunát,Bilbaot, és a Sevillát se, tehát még van esély, de azért szép lenne 10 pontról fordítva bajnoknak lenni, + a madridot bl döntőbe legyőzni.
Visca el Barca!
Bokke
Barça B

2012.03.22. 09:06:28

Lehet hülyeséget csinálok, de próbálom más megvilágításba helyezni a dolgot.
Nem akarom védeni a bírókat úgy általában, de nem tűnt fel senkinek hogy olyan favágó lett a spanyol bajnokság, hogy olyat még az angol bajnokságban se látok, bedig figyelemmel kísérem azt is.

Csak a tegnapi Real meccsből kiindulva, amikért a pályán lapot adott az a szerencsétlen, kivéve az Özil pirosát, mert azt nem tudni miért kapta, (biztos nem Kazinczy versenyen elért eredményért), kb 85%-ban mind lapot ért.
Aztán meg voltak olyan lapok amiket nem adott: Bruno 2 sárga, stb.

Én így látom....
"A játék az nem játék!"-Terence Hill
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.03.22. 08:52:32

Rivaldinho! 3 éven keresztül megnyertek mindent, olyan szép focival és dominanciával, ami még nem volt ilyen hosszú távon a modern labdarúgásban.Lehet őket szidni, de egyszerűen nem lehet 4-6 éven keresztül szezononkénti 50 meccsen végig jól, motiváltan és koncentráltan játszani.Nem gépek, emberek.Sérülések, rossz forma, stb.Tudom, hogy lehetne több pontunk, de ha azt nézzük, hogy a Madridnak hány rossz meccse volt, mennyiszer volt szerencséje, akkor nekünk kéne vezetnünk, és senkit nem érdekelne az a 3-4 rosszabb meccs.Én az Osasuna ellenit sajnálom nagyon, mert az a felállás hibája volt, se Xavi, se Ini, se Fabre.Az előtt a meccs előtt pedig még azt nyilatkozta Pep, hogy nem adjuk fel, aztán Sergi Robertótól vártuk a csodát.Na az a mi hibánk volt.

Most viszont nem lehet megállni, ha a csökkenő távolság a bajnokságban, és a BL cím nem elég motiváció, akkor tényleg baj van.Ez a csapat még mindig magasan a legjobb a világon, ha jó lesz a formaidőzítés, és teljesen rendet raknak a fejekben, akkor nem állíthat meg minket senki.A bajnokság persze még mindig nem a mi kezünkben van, de a Madrid az elmúlt 3 évben bizonyította, hogy nem bírja jól a kiélezett helyzeteket, ha nyerjük a meccseinket, hibázni fognak.

Akármilyen elképesztő szezonjaink is voltak, ha ebben az idényben sikerülne megnyerni a bajnokságot ismerve a körülményeket, és sikerülne elsőként megvédeni a címünket a BL-ben, az vinne mindent.De most jön szerintem a mindent vagy semmit játék, sehol sem lehet már pihenni.Meglátjuk. :)
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2012.03.22. 08:51:18

retek10 írta:
A tegnapi meccsen akkor: elmaradt 2 Villareal tizi, egy Arbeloa piros, egy Villareal piros Callejon ellen, Pepe nem érdemelt sárgát kivételesen annál az esetnél.Mezőnyben pedig oda vissza voltak rossz döntések.
Játékosok 2 sárgával rohangáltak, semmiért egyből piros Özilnek, ugyan már. Ha normális a bíró a Villarreal 9 emberrel megy be az öltözőbe az 1. félidő után.
De nem ez volt a vereség oka, hanem a kalap szarkofágos játék. Lehet a bíró bármilyen, akkor is nyerni kellett volna a meccset a Madridnak.
Ha már itt tartunk, akkor meg a Real 10 emberrel ment volna a félidőben az öltözőbe. Lassnak is elfelejtették odaadni a második sárgáját...
retek10
Barça C

2012.03.22. 08:39:14

A tegnapi meccsen akkor: elmaradt 2 Villareal tizi, egy Arbeloa piros, egy Villareal piros Callejon ellen, Pepe nem érdemelt sárgát kivételesen annál az esetnél.Mezőnyben pedig oda vissza voltak rossz döntések.
Játékosok 2 sárgával rohangáltak, semmiért egyből piros Özilnek, ugyan már. Ha normális a bíró a Villarreal 9 emberrel megy be az öltözőbe az 1. félidő után.
De nem ez volt a vereség oka, hanem a kalap szarkofágos játék. Lehet a bíró bármilyen, akkor is nyerni kellett volna a meccset a Madridnak.
Asys
Entrenador del Barça

2012.03.22. 08:35:03

Feléledt a remény, eddig halványan pislákolt, most egy picit nagyobb fénnyel világít... de azért hurrá hangulatra (még) nincs ok. Nyitottabb lett a bajnokság az tény és 10 fordulóval a vége előtt 6 pont nem ledolgozhatatlan!

Még ha nem is leszünk bajnokok, nagyobb a jelentősége annak, hogy végig nyomás alatt tartsuk a Madridot, nem szabad engedni a szorításon! Most jönnek nekik a nehéz mérkőzések a bajnokikon és a BL-ben is, ne tudjanak tartalékolni, pihenni rá, fáradjanak csak!

Jó lenne ha 3 sorozatban is mi örülhetnénk a végén! Forca Barca!
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2012.03.22. 08:29:38

shutterisland írta:ha most a clasicot hazainak vesszük (ha bajnokok akarunk lenni, másképp nem is lehet, hisz ez az alapja a tézisnek) akkor is egyszer ki kell kapni még a madridnak.
Ilyenkor leszek ideges, ha az ajándékba ehullajtott pontokra gondolok...Ha csak pl. az Espanyol-t verjük... Vagy nem engedjük ki a kezünkből a meccset rendre 2-0-ás vezetésnél.... (Mint pl. a héten is... csak szerensce volt, hogy volt még idő észbe kapni...) Itt a mentalitással van a baj... Tavaly annyit rúgtunk amennyit bírtunk, nem álltunk le 2-0-nál.. Ha elvesztjük a bajnokságot, akkor az csak is magunk hibája, és mert jobban állt hozzá a dolgokhoz a madrid.
És, beállítani a sorozatbeli 4. bajnoki címünket.. ez volt a szezon elején a tét, Guardiola tudhatta volna, és ösztönözni a fiúkat, hogy 2 gólos vezetésnél ne csak lábat lógassanak..
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2012.03.22. 08:27:37

De szép kis este volt a tegnapi... Amikor megkapta a Villarreal a szabadrúgást, gyakorlatilag 100%-ig biztos voltam benne, hogy Senna berúgja. S hál istennek be is rúgta.

A Real Madridtól innentől kezdve két x-re, vagy egy vereségre van szükségünk ahhoz, hogy a saját kezünkben legyen a sorsunk. S sztem erre meg is van az esély, mivel még többek között játszanak majd egymás után az Osasunával, a Valenciával, és az Atlético Madriddal, mielőtt ellenünk pályára lépnünk, illetve egy kiesés ellen menekülő Sporting Gijónnal, bár tőlük nem sokat várok, bármennyire szimpatikus kis csapat.

S ami még külön öröm a számomra, a hazai El Clasico után, még játszanak majd egymás után a Sevillával és a Bilbaoval. Ha sikerülne igazán kipofozni őket a Nou Campban (nagy zakóra gondolok), akkor szerintem biztos hullajtanának pontokat a Bilbao vagy a Sevilla ellen.

Egy szó mint száz, sztem lövő távhoz érkeztünk, s lassan ziccerben leszünk.
PriNcE27
Jugador del Barça

2012.03.22. 08:18:14

csökken a hátrány :D, a Clásicot kell megnyerni, és a Real még 2 döntetlent kell csináljon, ahhoz hogy átvegyük az első helyet, persze ehhez az is kell, hogy mi minden meccsen 3 pontot szerezzünk! De szerintem sikerülni fog.
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.03.22. 07:25:20

Nem értem a Madrid drukkereket.Én sosem mondtam hogy el van csalva a bajnokság, csak hogy sokkal jobban jöttek ki a bírói tévedésekből.Még most is jobban állnak bőven.

A tegnapi meccsen akkor: elmaradt 2 Villareal tizi, egy Arbeloa piros, egy Villareal piros Callejon ellen, Pepe nem érdemelt sárgát kivételesen annál az esetnél.Mezőnyben pedig oda vissza voltak rossz döntések.Akkor miért fújta el a bíró a meccset a Villarealnak?Ramos második sárgája teljesen jogos volt, Özilt és Mourinhot innen nem lehet megmondani, de Khedira is kaphatta volna még a végén a pirosat. Most azon megy a hiszti, hogy az utolsó 7-8 percet kilencen játszották?Vagy hogy az ideggyenge Mourinhot elzavarták a padról?

Az a nevetséges, hogy az egyik Real blogon már akkor ment a bírózás, amikor még csak a Villarealnak maradt el a 2 tizi.Mourinho meghülyítette a madridisták nagy részét.Amúgy is, ha az első tizit befújják, lehet 1-0, 0-5, 3-3 lett volna.Rosszul játszottak, és ha ez a forma marad, bajban lehetnek.
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.03.22. 07:12:44

Egyet muszáj lenne még botlaniuk a Clásicón kívül. Ha ez nincs, akkor nincs miről beszélni. Szerintem a két döntetlen sem elképzelhető. Bízzunk a többi csapatban és hozzuk a meccseket. Innentől nem lehet azt mondani, hogy nincs esélyünk, én eddig is hibának tartottam. Visca el Barca!
noname
Llegenda del Barça

2012.03.22. 06:44:38

Alakul a dolog. Demoralizált madrid, szárnyaló Barca és sokkal könnyebb sorsolás nekünk. :twisted:
A Fifa egy szégyen
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.03.22. 06:26:42

shutterisland írta:ha most a clasicot hazainak vesszük (ha bajnokok akarunk lenni, másképp nem is lehet, hisz ez az alapja a tézisnek) akkor is egyszer ki kell kapni még a madridnak.
ez a baj.

ha 5 pont lenne, szóval elég lenne, ha győztes clasicó esetén x-el a madrid valakivel, akkor azt mondanám, zsírkirály, mert egy x benne van, viszont megverni nem tudom ki fogja őket.
még a két x-et is esélyesebbnek tartom, mint azt, hogy kikapnak.
azt pedig ne felejtsük el, hogy nekünk innentől be kell húzni az összes meccset.

a hazai clasicó, és könnyebb sorsolás miatt kb. 40%-ot adnék a csapatnak.

bíró : megértem, hogy fel vannak háborodva, főleg ha dupla sárgával pályán maradhatott a tag, epic fail.
de még mindig több, vagy ugyanannyi pontot kérhetünk számon a bajnokságban a bírókon.
Én is ugyanezen gondolkodtam. Az a probléma, hogy ez a szerencsétlen Villareal megkapta az esélyt arra, hogy nyerjen (mert megkapta), erre kettős emberelőnyben még meg sem próbáltak támadni, esetleg gól szerezni. Az 5 védőjük hátul passzolgatott, nevetséges... Bár ez a kiváló Villareal tréner is nagyszerűen cserélt. 0-0 a 60. percben erre lecserélte Rubent, aki kérdéses volt a lapjai miatt, de ennél a De Guzmannál klasszisokkal jobb, és lehozta a pályán lévő legjobb játékosát Canit. Erre az első támadásból gólt kaptak. Hihetetlen. Aztán visszatérve a 6 pontra. Még ez is nagyon sok előny, kulcsfontosságú lenne, ha most 5 pont lenne, de jelenleg én sem látom senkiben sem azt az erőt, hogy megverjék őket. Azt meg, hogy a Real 10 meccsen egy esetleges hazai klasszikus győzelemmel 10/7-es átlagot hozzon, mi meg 10/10-est még mindig nagyon kicsi az esély. Talán a Gijon Caparrosszal elhoz 1 pontot Madridból, tavaly sikerült nekik a 3 is. Bízzunk a legjobbakban, de attól félek, hogy a hétvégén nagyon nyer Real és ismét nyeregben érezheti magát. Még mindig nem mi vagyunk a favoritok...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
shutterisland
Director del Fútbol

2012.03.22. 02:39:10

ha most a clasicot hazainak vesszük (ha bajnokok akarunk lenni, másképp nem is lehet, hisz ez az alapja a tézisnek) akkor is egyszer ki kell kapni még a madridnak.
ez a baj.

ha 5 pont lenne, szóval elég lenne, ha győztes clasicó esetén x-el a madrid valakivel, akkor azt mondanám, zsírkirály, mert egy x benne van, viszont megverni nem tudom ki fogja őket.
még a két x-et is esélyesebbnek tartom, mint azt, hogy kikapnak.
azt pedig ne felejtsük el, hogy nekünk innentől be kell húzni az összes meccset.

a hazai clasicó, és könnyebb sorsolás miatt kb. 40%-ot adnék a csapatnak.

bíró : megértem, hogy fel vannak háborodva, főleg ha dupla sárgával pályán maradhatott a tag, epic fail.
de még mindig több, vagy ugyanannyi pontot kérhetünk számon a bajnokságban a bírókon.
gergo9
Director del Fútbol

2012.03.22. 01:24:54

Kupában már kitakarítottunk, blben is van sansz a randira, bajnokságot vinnénk -10 ről asszem józsika maradék haja is kihullna. A főellenségtől egy ekkora alázás :)
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2012.03.22. 01:09:27

Én nagy szerényen x-re tettem a klasszikust.:) De még így is két ponttal a Real előtt végzünk mert sztem a Granadán kívül nem vernek meg senkit idegenben.:)Kár,h még van 5 meccs a Barca - Real előtt.Ha hétvégén lenne a meccs biztosabb volnék a Barca sikerben.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.22. 00:58:22

Az a lenyeg,hogy 1x ki kell kapnia a Realnak,vagy kétszer x-elnie, és akkor bajnok a barca.
(a klasszikust a barcanak adom,mert ha nem vagyunk kepesek otthon megverni a realt,akkor eleve ertelmetlen errol beszelni, meg persze a meccseket hozni,de ha esetleg 1x szivna a real es nem elnenk a lehetoseggel, en elbujnek nagyon)
fcbarca0827
Director del Fútbol

2012.03.22. 00:54:06

Az én számításaim szerint, mi minden meccset nyerünk, míg ők értelemszerűen kikapnak ellenünk, ikszelnek az Osasunával és a Bilbaoval.
Így 96 nekünk, nekik 95 pont. :D
Na, jó ez kicsit álomszerű. :mrgreen:
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Pavel
Entrenador del Barça

2012.03.22. 00:54:06

visca el barca írta:
S.Agüero írta:
visca el barca írta:találtam egy jo jatekot, lehet számolgatni :D

http://www.marca.com/2012/03/20/multime ... 51926.html
Sajna nálam a Real nyert. :? :D
én két verziot csináltam, nálam mind a kétszer azonos pont lett :D
Kettő vagy négy ponttal nyerjük a bajnokságot.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.03.22. 00:49:21

S.Agüero írta:

én két verziot csináltam, nálam mind a kétszer azonos pont lett :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.22. 00:45:28

mes_que_un_club_ írta:
Sanama írta:...majd egy Özilt, aki csak az időt kérdezte meg, szintén elküldte zuhanyozni :)...
Amúgy lehet, hogy Özil tényleg csak azt akarta, de szegény gyerek annyira nem tud spanyolul, hogy helyette véletlenül a bírót küldte el a k. anyjába. :D
Ronciék szivatásból rosszul tanították meg neki, és most visszanyalt a fagyi :D
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2012.03.22. 00:44:36

istenem facebookon csak ezt lehet látni a madridisták-tól h a barcának most segítenek a bírok.. de Tegnap kérdem én sima tizenegyest nem kaptunk meg 2 fújtak ellenünk .. és nem ez volt az első meccs.. egyszerűen ilyen a színvonala a spanyol bíróknak!. de legalább lesz mire fogni ha megnyernénk a bajnokságot...
Visca el BARCA Visca i CATALUNYA!
MatyiG
Adminisztrátor

2012.03.22. 00:43:03

visca el barca
Presidente del Barça

2012.03.22. 00:40:54

találtam egy jo jatekot, lehet számolgatni :D

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mes_que_un_club_
Jugador del Barça

2012.03.22. 00:34:59

Sanama írta:...majd egy Özilt, aki csak az időt kérdezte meg, szintén elküldte zuhanyozni :)...
Amúgy lehet, hogy Özil tényleg csak azt akarta, de szegény gyerek annyira nem tud spanyolul, hogy helyette véletlenül a bírót küldte el a k. anyjába. :D
Válasz küldése