Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
próbalencse? unokatesómnak ingyenes volt,1 hónapig jó és kiderül,hogy mennyire bírod.Primitive írta:Szeretnék kontaktlencsét kipróbálni. Kb. már 15 éve viselek szemüveget, és úgy döntöttem, hogy kipróbálnám a lencsét is.
Valaki tudna tanácsot adni, hogy mikre kell odafigyeljek, vagy hol érdemes csináltatni. Ár/érték arányban jó legyen.
Még valami sötét szemem van, abból lehet valami világosat "csinálni", vagy át fog ütni az eredeti szín?
Lesz az amikor megyek majdSlither írta:Nem is szoktál fórumtalira jönni.Eazzy írta: Fórumtalálkozón kap egy sörikét aki szavaz
http://www.hiphop.hu/index.php?pg=event_content_7077
Majd erre menjünk el.![]()
Ma végre túlestem a Morgan Stanley felvételin, minden jel arra mutat, hogy jövő héttől kezdve ruhatárat kell cserélnem emiatt.
Nem is szoktál fórumtalira jönni.Eazzy írta: Fórumtalálkozón kap egy sörikét aki szavaz
Ez a szép a magyar nyelvben, több változat van, több dolog is helyes.messideco írta:ausztriai v osztrák?
Helsinki-i v helsinki
Tiszta filozófia a magyar nyelvtan
Bulgár - vulgár, volgar?
Szerk: látom Anti leírta a választ.
Szlovének v. szlovénok?
És miért Csíkban és nem Csíkben...
http://www.youtube.com/watch?v=oT4CKxZWpeg
Egy ilyet találtam, nem tudom, h mennyire hiteles, de van benne logika:Bob_Marley írta:Nyelvi probléma
A Magyarország-Bulgária meccs kapcsán egy ismerősömmel eljutottunk odáig, hogy bolgárok (ez aztán meglepő)!
De miért így mondjuk, hogy bolgárok, s nem bulgárok!Portugálokra sem azt mondjuk portogálok!
Tudom magyar nyelv szépségei, de akkor is érdekelne, miért így mondjuk, nincs benne logika
Úgyhogy ha van egy Grécsy tanár úr itt jelen, megírhatná a kulcsot
Szerintem inkább történelmi oka van, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, szóval, ha van nyelvész, aki máshogy tudja, írja le. Tehát azért bolgárok, mert az ország a történelmi bolgár népről kapta a nevét. Hogy ez aztán, mint ország a magyarban miért lett u-val írva, már ne kérdezd, de a nép biztos, hogy bolgár. ( volt ezen kívül máshol is a történelem során Bolgárország, de ez most nem számít). Tehát a kérdés inkább fordítva szól: Miért Bulgária ?Bob_Marley írta:Nyelvi probléma
A Magyarország-Bulgária meccs kapcsán egy ismerősömmel eljutottunk odáig, hogy bolgárok (ez aztán meglepő)!
De miért így mondjuk, hogy bolgárok, s nem bulgárok!Portugálokra sem azt mondjuk portogálok!
Tudom magyar nyelv szépségei, de akkor is érdekelne, miért így mondjuk, nincs benne logika
Úgyhogy ha van egy Grécsy tanár úr itt jelen, megírhatná a kulcsot