Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
Primitive
Entrenador del Barça

2012.03.15. 21:12:18

Áthoztam ide!
LG írta: Ezen én is gondolkoztam. Lehetne arra fogni, h a MU nem vette komolyan az EL-t, na de a BL-ben is óriásit égtek, talán még a Bilbaonál gyengébb csapatok ellen.
De nem lehet őket elítélni, hisz hiányzik a nemzetközi szinten hiányzik a kulcsember, Howard Webb. :lol:
Nem akarok ebbe a Webb-es ügybe belefolyni... :lol: Viszont én azon az állásponton vagyok, hogy ez a jelenlegi MU a spanyol bajnokságban a 3-4-5. helyekért küzdene.

Sokan úgy gondolják, hogy a világ legjobb bajnoksága az angol. Szerintem csak a legnézhetőbb, és legfordulatosabb, talán. De az utóbbi időben nagyot süllyedt a szinvonal.

MU - :roll: Egyszerűen nem is értem, hogy képzelik el. Semmi fazonja nincs a játékuknak. Carrick, Fletchher, Park... Hasznos játékosok, de hogy kreativitás nincs bennük, az is biztos. Egyszerűen nincs aki azt a pluszt hozzátegye!
Chelsea - vicc :lol:
Pool - súlytalan
Arsenal - ahhoz képest, hogy milyen szrul kezdtek, annyira nem is lesz égő a szezon
Spurs - a szezon elején mutatott nagy lendület mindíg elfogy

Többi csapat meg leves.

A City-ben lehet potenciál, ha hagyják összeérni a csapatot. Egyelőre még kevesek szerintem. De lassan beférnek majd a szűk elitbe.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
PCsabi
aka Game90

2012.03.14. 20:48:25

PL 20 menedzsere szavazott. Wilshere sajnos nem játszott ebben a szezonban, szóval Phil Jones-szal egyetértek én is, Demba Ba, Hart, Kompany, David Silva egyértelmű, középpályások közül hiányolom Song-ot, azt gondoltam, hogy van Persie nagyobb %-kal nyer, Spurs 75%-át kicsit soknak gondolom.

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.03.14. 17:58:54

Liverpool-Everton 3-0

Gerrard a 400. PL meccsén mesterhármast rúgott!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
PCsabi
aka Game90

2012.03.12. 23:21:24

Mostanában "szétmákoljuk" a PL-t :D

Ez így sorozatban:
1. Sunderland 0-1 után 2-1 (győztes gól a hosszabbításban)
2. Tottenham 0-2 után 5-2
3. Liverpool 0-1 után 2-1 (győztes gól a hosszabbításban)
4. Newcastle 0-1 után 2-1 (győztes gól a hosszabbításban)

Az Arsenal az első olyan csapat a PL történelmében, amely sorozatban 4 meccset fordított meg. Ahogy Wenger mondaná: mentally strong :D De ha valaki 1 hónapja azt mondja, hogy mind a 4-et megnyerjük, azt szerintem kiröhögöm.

Egyébként jobban játszottunk, rengeteg helyzetünk volt, most így hirtelen: van Persie-nek 3, Gervinho-nak 1, Rosicky-nek 1 óriási, Vermaelen-nek 1, ahol Krul bravúrja kellett. Newcastle helyzetre nem is emlékszem a gólon kívül.

Rosicky, Walcott, Sagna tetszett, van Persie szokásos gól, de Krul-lal nem valami nagy haverok, Gibbs megtanulhatna védekezni, Ox keveset volt játékban, ideges is volt, amikor lecserélték, Gervinho katasztrófa, nem tudja megverni a védőket, olyan lassú és körülményes.

PL 2011/2012: Torres - 22 games, 2 goals. Vermaelen - 19 games, 4 goals.

Fab kint volt a meccsen, ő lőtte ezt a képet:
http://yfrog.com/es3x4asj

Van még 10 forduló, Spurs 53, Arsenal 52, Chelsea 49 pont. Következő fordulóban ManCity - Chelsea, utána Chelsea - Tottenham.

Egyébként döntetlenre fogadtam, 5x odds volt, de most ez annyira nem zavar :)
sjd
Llegenda del Barça

2012.03.12. 22:57:02

Mekkorát játszott itt az Arsenal a végén :shock: :shock:

Bárcsak a Barcától láttam volna ilyen utolsó 10 perceket, vezetnénk a tabellát :roll:
PCsabi
aka Game90

2012.03.12. 20:32:25

Arsenal: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Song, Arteta, Rosicky, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Van Persie.
Subs.: Fabianski, Djourou, Santos, Ramsey, Benayoun, Gervinho, Chamakh.

Newcastle United (4-4-1-1): Tim Krul; Danny Simpson, Mike Williamson, Fabricio Coloccini (c), Davide Santon; Gabriel Obertan, Cheick Tiote, Yohan Cabaye, Jonas Gutierrez; Hatem Ben Arfa; Demba Ba.
Substitutes: Rob Elliot, James Perch, Dan Gosling, Danny Guthrie, Haris Vuckic, Shola Ameobi, Papiss Cisse.

Arteta felépült, Santos is ott van már a padon, aminek pedig nagyon örülök, hogy Ox kiszorította a kezdőből Gervinho-t. Santon - Walcott párharc érdekes lehet, Santon-ra amúgy is kíváncsi vagyok, Inter-ben bírtam őt, de a PL-ben még nem láttam őt játszani.

Nyerni kéne és akkor 1. Spurs már csak 1 ponttal lenne előttünk, 2. leszakítanánk a Castle-t. Bár általában mindig ilyenkor szokott jönni egy döntetlen/vereség.

Stream:
http://www.firstrowsports.eu/
http://www.footballstreaming.info/streams/todays-links/
Sky Sports ajánlós.

Ja, és persze a Digi is adja.
messideco
Presidente del Barça

2012.03.12. 18:13:13

Sajnos a meccset nem fogom tudni nézni, utazni fogok.
Remélem nyer este az Arsenal, a három pont fontos lenne az előrelépés fele.
Go Gunners!
Kép
"And my heart will leave you never."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.11. 17:27:20

miihii írta:MAN UTD- WBA 2:0
Swansea-Man.City 1:0

Ójessz,végre megfogtuk a kistesót,bár még nagyon messze a vége.Mekkora derbi lesz egymás elleni...
most látom csak, yee :)

bár idén finoman szólva se futunk top formát, főleg az Európai otthoni kupaszereplésünk förtelmes, ami sose volt jellemző ránk,h az Old Traffordon betlizzünk sorjában...

de talán a PL menthető.

GO M.U.!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
miihii
KHAL

2012.03.11. 16:55:09

MAN UTD- WBA 2:0
Swansea-Man.City 1:0

Ójessz,végre megfogtuk a kistesót,bár még nagyon messze a vége.Mekkora derbi lesz egymás elleni...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
PCsabi
aka Game90

2012.03.11. 16:54:49

shutterisland írta:fuller kezet foghat pepével.
Aki nem látta volna:
http://www.youtube.com/watch?v=4ij6NIhggEM

SAF-ot hogy kiröhögik :lol: :
http://www.youtube.com/watch?v=Oqr-CfbPcJI

Rooney - WestBrom 2-0
Swansea - ManCity 1-0
Ezzel előzött a ManUnited!

Tottenham is 3 L zsinórban, mintha csak a Senal-t látnám, mi is március környékén szoktunk kipukkadni. Ha nyerünk hétfőn a Newcastle ellen, akkor 3 meccs alatt 9 pontot dolgozunk le és csak 1 ponttal menne a Spurs előttünk.

Igazából csak Velát sajnálnám:
DAILYMAIL: Az Arsenal nyáron túladna a következő játékosokon: Arshavin, Bendtner, Carlos Vela, Denilson, Squillaci, Marouane Chamakh, Park Chu-Young, hogy extra összegeket teremtsen az átigazolásokra.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.03.10. 22:34:28

Én legfeljebb úgy tudnám elképzelni a videót, hogy minden csapat egyszer az egész meccsen (vagy max félidőnként egyszer) "challenge-et" kérhet, mint pl a teniszben. De az szerintem megölné a játékot, ha minden apróságot újranéznének helyben, s a varázsából is veszítene az egész foci. Nem kell minden sárgalapot újranézni, csak a nagyon egyértelmű tizenegyeseket, piroslapokat, meg nem adott gólokat.

További problémát vethet fel egyébként, hogy sokszor újranézés után sem egyértelmű, hogy az adott szituációban mi a helyes ítélet és továbbra is megmaradna a szubjektivitás, pl hogy mekkora lökés ér már tizenegyest. Akkor pedig még jobban elővennék a játékvezetőket, mert annak ellenére ítéltek másképp, hogy volt lehetőségük újranézni. Ezen is érdemes eltöprengeni és ez szerintem még nagyobb gond is lehet, mint hogy azt mondjuk: "elnézte". Ez nem olyan, mint a teniszben, hogy hozzáért-e a vonalhoz a labda avagy sem, vagy mint NFL-ben, hogy melyik testrésze éppen hol volt. A fociban az egyetlen ilyen dolog, amit be lehetne vezetni, az a gólvonal technológia.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League #1 - 2013
EuroBarca Keeper League #1 - 2025 & #2 - 2014, 2018, 2020, 2023, 2024
sjd
Llegenda del Barça

2012.03.10. 22:30:44

[quote="miihii"][/quote]

Szerintem nem kell ennyire elméleti irányba elmenni, ugyanis már alkalmazták is talán klub-vb-n azt a technológiát, h egy csip volt a labdában, ami jelzett, ha átment a gólvonalon. Ez a másodperc töredéke alatt megtörténik, tehát nem menne feleslegesen a játék (valamint a mi találmányunk is hasonló lett volna, csak az UEFA sikeresen elkaszálta)

A többi szituációban meg csak elég arra gondolni, hogy a TV-s rendező kollégák milyen gyorsan visszajátszanak nekünk mindent 6 szögből, lassítva. Ha egy játékvezető képzettségű embert ültetnek be a monitor mögé, kb. 5 mp. alatt el tudna így dönteni egy 11es szitut.
miihii
KHAL

2012.03.10. 22:21:02

ozsimiki írta: természetesen nem a meccs végén néznék újra, hanem a következő játékmegszakításnál, amiből elég sok van egy meccsen, kb 1 percet se kellene várni. Azalatt meg gondolom nem sokat változtatna a mentalitásukon.
Mondjuk ez sem "100%-os lefedettségű",mivel tegyük fel a mi meccsünkön történik,h átjut a gólvonalunkon a laszti,de nem adják meg élőben.Aztán hozzánk kerül a bőr,passzolgatunk két percig,majd betalálunk belőle.Ekkor visszanézik,megadják az elsőt,annulálják a miénket és visszapörgetik az órát? :D Vagy hozzáadják a hosszabbításhoz ugye,de ekkor meg nem korrekt,h lejátsszák azt az x időt meg még egyszer is...
Vagy továbbmegyek,lerúgnak valakit,kiállítás.Ekkor visszanézik a szitut,megadják a gólt és ennek ellenére kiállítják a srácot egy olyan szituért,ami elvileg meg sem történt utólag? :D (Nem kell teljesen komolyan venni a felvetéseket,cs eljátszottam a gondolattal.)

Gondolom ennek a megoldása is azért fejtörést okozhat,annak ellenére,h a példám nem minden meccsen fordulna azért elő.NFL-ben,teniszben lényegesen egyszerűbb,mivel ott tényleg pár mp-en belül megáll a játék,de itt azért korántsem biztos.

Végülis a technika már jóformán rendelkezésre állna,cs a használatát kellene kidolgozni,minimalizált fennakadással.És persze azt,h milyen esetekben alkalmazzák.Mert eleve az ilyen határeset átment e a gólvonalon a labda szitu mellett 11-es gyanús dolgoknál is lehetne,vagy v mittudomén...Meg persze mindenekelőtt eldönteni a bevezetést,amely azért elég megosztó a labdarúgás berkeiben.Bár évről-évre elég sok olyan eset látható (köszönhetően a technikai fejlődésnek,egyre több) ,ami videóért kiált,viszont ott van a másik oldal,amely "igényli" ezeket a drámai szitukat,amik évtizedek múlva is vitatémák és emlékezetesek. (Isten keze,...)

Én már nem is tudom melyikre tenném a voksom.Sokáig abszolút a videó ellen voltam,de pont a mostani rengeteg tévedés miatt kezdek megdőlni ebben...

(Jól szétoffoljuk a topicot :P )
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.03.10. 20:07:19

MessiFan91 írta:
18Barca99 írta:
volt valami hír róla nem régen a digisporton, még magyarok is fejlesztenek. aztán, hogy ezzel mi a tervük azt nem tudom, de voltak olyan hírek is, hogy már a vb-re lesz nem? nem tudom, mondjuk tényleg ideje lenne már.. mint pl. a hokiban is milyen jól megoldják..

ha szabálytalan is a gól, megadják, megy tovább a játék és később visszanézik ha nem szabályos akkor elveszik, mért olyan nehéz ez..
OFF: ezen már én is elgondolkoztam, de nem lenne jó, mert a játékosok nem tudnák hogy mennyi az állás. És 1-0-nál mégis másképpen játszik egy csapat mint 0-0-nál.

:roll:

természetesen nem a meccs végén néznék újra, hanem a következő játékmegszakításnál, amiből elég sok van egy meccsen, kb 1 percet se kellene várni. Azalatt meg gondolom nem sokat változtatna a mentalitásukon.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.03.10. 18:51:15

18Barca99 írta:
S.Agüero írta:Bogdán még a gólt is kivédte! Nem ítéltek gólt ezért... :?
A videóbírót ideje lenne bevezetni, hányadik ilyen eset már. :roll:
:wink:
volt valami hír róla nem régen a digisporton, még magyarok is fejlesztenek. aztán, hogy ezzel mi a tervük azt nem tudom, de voltak olyan hírek is, hogy már a vb-re lesz nem? nem tudom, mondjuk tényleg ideje lenne már.. mint pl. a hokiban is milyen jól megoldják..

ha szabálytalan is a gól, megadják, megy tovább a játék és később visszanézik ha nem szabályos akkor elveszik, mért olyan nehéz ez..
OFF: ezen már én is elgondolkoztam, de nem lenne jó, mert a játékosok nem tudnák hogy mennyi az állás. És 1-0-nál mégis másképpen játszik egy csapat mint 0-0-nál.

ON: szerintem is 1-1 lett vola az igazságos eredmény
18Barca99
Capitá del Barça

2012.03.10. 18:42:07

S.Agüero írta:Bogdán még a gólt is kivédte! Nem ítéltek gólt ezért... :?

Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
shutterisland
Director del Fútbol

2012.03.10. 18:28:11

fuller kezet foghat pepével.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.03.10. 14:36:57

Kép
Bogdán még a gólt is kivédte! Nem ítéltek gólt ezért... :?
PCsabi
aka Game90

2012.03.09. 17:57:19

:lol:

Kép

Hamann ugyanazt mondja, mint kamaj :) :
http://arsenalfan.hu/hirek/2012/03/09/d ... odolskival

BL topikban meg valaki szidta Song-ot:
Song 36 alkalommal szerelt a BL-ben, többet, mint akárki más (a keddi lejátszott meccsekig).

Mai edzésen készült ez a kép!

(Amúgy nem, csak a nyári Arsenal - Köln meccs után.)

Kép
Charlie
Öreg Harcos

2012.03.08. 19:40:01

Sanama írta:Tevez hogyhogy a tartalékokkal játszik?
Erőnlétileg nem áll a legjobban, kicsit elhízott.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Sanama
Llegenda del Barça

2012.03.08. 19:23:57

Tevez hogyhogy a tartalékokkal játszik?
messideco
Presidente del Barça

2012.03.08. 11:41:05

Na, a sokat emlegetett Marin-Farfán duómról:

Szerintem ez a páros a Walcott-Gervinhot jelenleg übereli. Megvételük szinte kizárt, még pletyka szintjén sem merültek fel. Mindössze filozofáltam a dolgokról, és a szükségesnek vélt játékosokról.

Csabi: Walcott is tudna akár AM-et játszani, meg Ox is játszott már ott, úgyhogy oda igazolás nem kell :lol:
De még mindig edzőváltás kell. :!:
Kép
"And my heart will leave you never."
kurdt
Megmentő :)

2012.03.08. 11:27:25

Initom írta: pont azt írom hogy szerintem egyik sem nagy kunszt.
Én meg pont azt, hogy Marin igen! :lol:

Podolski pedig szerintem nem szélső, de Gervinhonál valószínűleg még így is jobb lesz, úgyhogy egészségükre!
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
PCsabi
aka Game90

2012.03.08. 10:43:55

kurdt írta: szerk.: amúgy minek akarja Podolskit az Arsenal? Szélsőnek? Csatárnak?
4-3-3-ban/4-5-1-ben bal oldalra, Gervinho-nál csak jobb lehet.
kamaj írta:Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de szerintem ez nem túl jó fogás az Arsenalnak. Bayernbe se tudott nagyot játszani (huzamosabb ideig), se a válogatottba, egyedül a Köln az Ő otthona. De persze ez csak az én véleményem, de nem hiszem, hogy ez az igazolás kellene az Arsenalnak a jelentős erősítéshez.
Ettől tartok én is, hogy idáig csak a Köln-ben bizonyított. Csak nehogy úgy járjunk vele, mint Reyes-szel, ő is nagyon be volt harangozva, aztán csúnyán megbukott. De én bízok Podolski-ban, 13 millióért szinte ajándék. Annak pedig nagyon örülök, hogy már márciusban szinte le van fixálva az ügy. Már csak a selejteket kéne kirakni + igazolni egy AM-et.

Diaby vicces kedvében volt:
"Nem vagyok sérülékeny, hamarosan fordul majd a kocka az állapotommal kapcsolatban, az Anfielden nagyon izgatott és türelmetlen voltam, mindenáron játszani akartam, de nem gondoltam a sérülésemre."

2006 óta csak 30 sérülése volt neki...
kamaj
Capitá del Barça

2012.03.07. 23:35:29

Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de szerintem ez nem túl jó fogás az Arsenalnak. Bayernbe se tudott nagyot játszani (huzamosabb ideig), se a válogatottba, egyedül a Köln az Ő otthona. De persze ez csak az én véleményem, de nem hiszem, hogy ez az igazolás kellene az Arsenalnak a jelentős erősítéshez.
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Válasz küldése