P.U.Y.O.L. írta:LG írta:
Sztem a sérülésekkel kifejezetten szerencsések vagyunk. Lehet, h ebben a szezonban több a sérültünk, mint az előző pár szezonban, de még mindig jóval kevesebb mint pl. a Rijkaard érában, vagy az mint az európai nagy átlag.
Az első felét adom, mert az elmúlt pár évben azért kevesebb volt a sérültünk.
Az viszont érdekes meglátás, hogy még így is kevesebb sérültünk van, mint az Európai átlag.
Afellay, Villa, Fontás fél év, Pedró alig játszott még idén, Iniesta is már legalább 2x sérült le 1-2 hétre és Xavi, Adriano, Alexis, Puyol, Busquets, Piqué stb...stb...
Gyakorlatilag 4 emberre emlékszem idén, akik nem voltak sérültek: Valdes, Messi, Dani Alves és Cesc...
Nagyjából ennyi.
Bocs, az offért!
De ha megnézed pl. az Arsenalt, vagy a Mu-t, őket is bőven sújtják a sérülések. Igaz, sok csapatot nem követek figyelemmel, de meglepődnék, h ha náluk nem ez lenne a helyzet. Meg nehéz megítélni, h a sérülések mennyire hátráltatnak egy csapatot. Nyilván figyelembe kell venni, h mennyi a sérült, mennyi időre sérülnek le az adott játékosok, mennyi fontosak az adott játékosok a csapatnak. Pl. Afellay, Fontas ilyen szempontból nem akkora érvágás, mert amúgy sem zavarnának sok vizet(nem akarom bántani őket, de ez az igazság), és Pedro meg Villa is a BL döntőt leszámítva nagyon gyengék voltak az elmúlt kb. egy évben. A többi felsorolt játékos valóban fontos láncszem, de ők meg szerencsére nem hosszú időre dőltek ki. Iniestára meg sajnos nagyon jellemző volt már az elmúlt szezonokban is a sérülékenység.
Nyilván a sérülések mindig hátráltatják az adott csapatot, de nem látom úgy, h túlságosan tragikus helyzet lenne ezen a téren, ennyi sérültre mindig fel kell készülni, mert ha nem is ez a normál állapot, azért a pakliban mindig benne van.
Hogy ne csak offoljak, én megértem Pepet, ha hamarosan váltana. A Barcával már mindent megnyert, sőt, majdnem mindent többször is, szóval talán érthető, ha már nem nagyon talál motivációt. Lehet példázódni Fergussonnal, de lehet, h Pep más személyiség. Lehet, h ő úgy akar bizonyítani, h más csapatokkal, esetleg válogatottakkal is akar sikereket elérni.