LG írta:ozsimiki írta:
RvP számomra most is bizonyította,h nem világklasszis, "csak" csupán klasszis, egy világklasszis számomra akkor is tud motor, és meghatározó lenni egy csapatban, ha körülötte mindenki tré. Abban nálam nem merül ki ez a fogalom,hogy a kapu előtti helyzeteket bevagdossa.
Érdekes, mert Messi gyenge teljesítménye válogatottban mindig azzal van indokolva, h a többiek gyengék körülötte, meg rossz edző, rossz taktika stb, stb.... akkor úgy látszik a te logikád szerint ő sem világklasszis.
El fogadom, ha Van Persiet nem tartod annak, de sztem ezt az érvet nem tudom elfogadni. Én sem tartom annak egyébként, mert úgy gondolom, h az eddigi rengeteg sérülése megakadályozta abban, h világklasszis legyen. Idén viszont elkerülik a sérülések, és világklasszis formában játszik, de több ilyen szezon is kéne tőle ahhoz, h világklasszisnak nevezzem.
Ne vicceljünk már, pontosan tudod,hogy hogy értem.
Sőt egyet is értesz velem, csak felhozod Messi válogatottsági dolgait. Hát én még ott is jóval többször látom azt,hogy adja a forintos lasztikat (ha már nem az eredeti helyén játszik), csak a társak elrontanak mindent. Az tény,h a válogatottban gyengébb az összképp, de ha összevonjuk a klubbal akkor így is bőven nevezhetjük annak. Arról nem is beszélve,h az említett Persie a válogatottban még annyit se csinált talán mint Messi az övében. Vagy a szintén előbbre rangsorolt (nálam) CR se villog válogatott szinten annyira.
Azért már ne legyek elfogult, mert nem világklasszisnak tartom a hollandot,csak klasszisnak. Szerintem többen értenek ezzel egyet, mint fordítva. Ez Csabinak is szól.
Még1 fontos dolog:
Én a világklasszisokat NEM az alapján számszerűsítem, "választom",hogy egy adott idényben kik a top5-10. Hanem amióta foci a foci, azaz a régieket is figyelembe véve, írom azt,hogy míg Messi világklasszis, addig egy RvP 1000%,hogy nem az.
Szóval nem úgy képzelem el,hogy akik egy adott időszakban a saját konkurenciájuk közül képesek top 5ben lenni, azokra már feltétlen rá kell aggatni a világklasszis szót. Nem. Ők jelenleg klasszisok, nagyon jó játékosok, de nem több. Persze akadnak kivételek, mert Messi egyértelmű, hogy világklasszis már egy ideje, de lehetséges hogy a mögötte lévő 4 játékos egyike sem az (nem feltétlen csak, hogy érthető legyen mit akarok mondani ezzel). Nem kötelező mindenkire rámondani, aki jelenleg benne van top 3-5-10ben. Ezért írtam,hogy könnyen dobáljátok a jelzőket, igaz a média is, szóval nem nagy "bűn" ez.