piton írta:MichaaBee írta:
Ja hogy játékszervezést edzel? Akkor szóba se jöhet a szélső.

Szélső posztokon is van jsz-edzés, használd ki amennyire csak lehet. Fiatal középpályásokat vegyél oda és játszanak középre tolva, így kp-n elég erős leszel. Középső támadásod elég, védelmen erősíts akkor egy kicsit és kész. Amúgy pedig vegetálj el ötödben, amíg be nem érnek a jókis középpályások, aztán egy részüket eladod és irány a negyed.
Annyira nem vagyok oda szélső posztos edzésért, nagyon lassan lépnek szintet azok a játékosok akiket csak ott játszatok. Egy fiatal 20-21 világklasszis szélsőt azért vennék és annak ugyanúgy tudnám edzetni a játékszervezését és később még jó pénzért el is tudnám adni, haszonnal.
Az rendben van, hogy 1-2 szezon múlva eladom a középpályásaimat, de akkor azok a fiatalok akik a helyükre lépnek, nem fognak olyan jó labda birtoklást produkálni, tehát hogy tudnák így feljutni a negyedbe?
Felvázolhatnál nekem mint kp edző egy tervet ezzel kapcsolatban, hogy a bejövő pénz mire költsem, esetleg áttérjek- e utána más edzésre. Mert sokszor voltam ötödben, de onnan még nem jutottam előbbre, most már illene.
Hosszútávon fenntartani a kp-edzést szerintem lehetetlen. Legendásig esetleg el tudod edzegetni őket, de akkor már másodosztály-szintű középpályássoros lesz. Úgyhogy ha nem akarsz váltani semmikor, akkor előbb utóbb el kell majd őket adni.
Én úgy csinálom, hogy mit edzek azt tolom kb. 4 szezonig, aztán eladom az edzettek felét, abból van a pénz, a másik fele erősíti a csapatot és közbne olyan edzésre váltok, amivel őket tovább edzem. Klasszikus példa erre pl az, hogy középpályásokat edzel, mondjuk 6 db eléri a titáni-földöntúlit, 4 olyan ragyogó környékén van, a 4 ragyogót és 2 titánit eladod, marad magadnak 4 titáni kp, veszel mellé a pénzből csatárt, szélsőt, amit akarsz, és tolod mindnek az átadást. De ez csak egy szemléltető példa.
A szélsőposztok kihasználására nem rossz ötlet a világklasszis szélső megvétele, de nekem van vele pár problémám.

Egyrészt a világklasszis szélső max negyedben jó még, harmadban már inkább több kell. (Mindig úgy tervezek, hogy a magasabb osztályoknak megfeleljen a csapatom.

), Márpedig ahhoz, hogy mondjuk titáni-földöntúli szélsőt vegyél, ki kell fizetned a gatyádat. Már a világklasszis se túl olcsó és szerintem ahhoz képest gazdaságosabb fiatal kp-t edzetni ott is. (Viszont a szélső meg erősíti a csapatodat.)
Harmadik lehetőség az edzéshelyek maximális kihasználására a rotálgatás. 10 játékos 10 hét alatt végigforog mind a 10 helyen, így 6-szor lesz kp, 4-szer szélső, s ezáltal 8 hét értékű teljes edzést kap. Így mondjuk egy picivel tovább tart mindnek az edzése, de a végén van 10 egyforma erős középpályás.
Kinek melyik szimpatikus.
megj.: ha úgy gondolod, hogy jobb egy 20 éves világklasszis, mert azzal is nyersz pénzt és erősíti pár szezonig a csapatod, akkor ne hagyd magad lebeszélni róla.

Nem állítom, hogy rosszabb megoldás, sőt. Sose számoltam utána, csak a pénzügyi részét néztem meg

elég drága egy szélső. De Neked pl lehet elég még egy világklasszis szélső pár szezonig. Úgyhogy át kell rágnod a témát.