Slither írta:Cumbee írta: Az azért nemtom megvan-e, hogy a fordított draftsorrend arra való, hogy a gyengébb csapatok erősödni tudjanak. Mi viszont nem visszük át a köv. szezonra a keretünket, szal nem lesz gyengébb, meg erősebb csapat, magyarán a fordított sorrend csak simán szivatás azoknak, akik idén jók voltak.
Nem is tudtam erről...
Nyilván az lenne a cél hogy az erőviszonyok kiegyenlítettebbek legyenek, így a gyengébbeknek kell jobb pozíciót adni. Ha szívatásként veszed hogy hátrébb kell a jól teljesítőknek választani, akkor nem lenne szívatás ugyanez a hátul végzőknek?
Amúgy meg ahogy MichaBee is írta, nem olyan jó dolog elől választani az első körben. Szóval a fordított draft helyek helyett lehet hogy olyat kellene, hogy a lehessen választani, hogy hányadik helyen akar draftolni az ember (gyengébbek választhatnak először).
A kérdés nyilván költői volt, csak nem értem a logikát abban, amit mondtok.
"hogy hányadik helyen akar draftolni az ember (gyengébbek választhatnak először)." köv. draftnál nem lesz olyan, hogy gyengébb, mivel játékosokat nem viszünk, így mindenki azonos feltételek mellett kezd. A nyertes draftol elsőnek, vagy (a te ötleted szerint) választja ki, hogy hanyadik helyen draftol-ban azért láttam fantáziát, hogy ez lehetne ilyen díjazás, az adott év díjazása a köv év draftsorendje lenne. Fordított esetben viszont tényleg semmi értelme nincs, mivel nincs mit kiegyenlíteni, így mi értelme az utolsót jutalmazni? Ez kb olyan, mintha az egyetemen a leggyengébb tanulmányi átlaggal rendelkezők kapnák az ösztöndíjat, mondván, hogy a jobbak úgyis okosabbak, ők könnyebben találhatnak munkát, nekik nem kell a pénz.
Egyébként a random az szerintem teljesen jó, nem is erőltetem ezt, csak nem értem, hogy az ellenkezőjének mi értelme van.
Slither írta:Cumbee írta: A random sorrend lenne a legigazságosabb ha olyat lehet, csak mivel idén nem az volt, hanem a regisztrációnk sorrendjében draftoltunk, így gondoltam erre nincs lehetőség.
Nem tudom ezt honnan veszed... én 13. helyen választottam, pedig én regisztráltam először, Eazzy meg 1. pedig az utolsók között jelentkezett, szóval teljesen random volt.
Az lol, én teljesen abban a tudatban voltam eddig, hogy az alapján választottunk. Akkor ezek szerint nálam jött ki pont úgy, hogy oda dobott a random, ahol előtte is voltam és az tévesztett meg sry. Abban egyébként teljesen egyetértek veled is és MichaaBee-vel is, hogy ilyen magas létszámnál az elején lenni finoman szólva sem nagy előny. Én pl 16-os ligánál max 1/1-es szeretnél lenni, egyébként ha választhatnék akkor szerintem ilyen 8-9-10. hely környékére kérném magam.
Slither írta:Bob_Marley írta: Remélhetőleg ez folyamatos kezdeményezés lesz, s jövőre meg azután is lesz liga, s akkor már jobban kialakul a rendszer, s lehetne nehezítéseket belevinni (waiver lista, salary cap, meg draft helyek)!
Amint már régebben írtam, nincsen salary capre lehetőség, max csinálhatunk egy aukciós draftot, ahol egy adott pénz keret alapján licitálhatsz a játékosokra.
Igazából jövőre már
egy keeper ligát szeretnék indítani, erről majd szezon végén indítok egy szavazást.
Az aukciós draftot próbáltam, hát érdekes.

Mondjuk az annyiban jobb, hogy ott gyakorlatilag teljesen lényegtelen a draft sorrend, de annak full más hangulata van és szerintem ahoz sokkal felkészültebbnek kell lenni. A keeper ligáról 1 pár szót tudnál mondani? Most így nem ugrik be, hogy hallottam-e már róla valamit és érdekelne, hogy mi is az.