daffy írta:visca el barca írta:
nektek madrid szurkoloknak ez a vesszőparipája. a sötét oldalon minden második hozzászóló leírja. én ezt az orbitális baromságot még nem hallottam más csapat szurkolójától.
hát max akkor szép,ha egyérintős,de az,hogy xavi-ini és busi adogatja egymásnak,abban mi a szép? mert ilyen alapon elég sok csapatra és sok akcióra rá lehetne mondani,hogy ez szép.
ugyanakkor én már rengeteg helyről hallottam,hogy nem lehet megnézni a meccset. én se tudom megnézni a barca meccset,mert a nagy részében az unalmas tilitoli van. és várni arra,hogy 2-3-4 ember között is megcsinálják,számomra nem élvezetes
Hát szerintem ez abszolút ízlés kérdése, statika kontra dinamika, kinek mi tetszik. Nekem speciel pont tetszik, sőt olvadozok a gyönyörűségtől amikor eldugjuk a labdát, megy az egyérintős játék és úgy folyik a zsuga, hogy semmilyen törés nincs a játékban, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. A másik véglet az Angliában honos bazdelőre-fussutána típusú játék, amely valakinek szintén lenyűgöző a maga észvesztő ritmusával és tempójával. Nálam ez leginkább képesség (gyorsaság, robbanékonyág, erő) kontra képzettség (labdabiztosság, technika, összeszokottság) kérdéskör, amiben mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A Madrid a kettő között helyezkedik el de erősen a dinamika irányába eltolódva. Én speciel nem bánnám, ha mi is picit abba az irányba mozdulnánk el, de a Madrid stílusához képest még mindig a miénket preferálom. (hozzáteszem minden stílust lehet rossz formában, gyengén előadni, az soha nem jó. Amikor nem vagyunk élesek, vagy fejben nem vagyunk ott, akkor egy életlen, meddő vergődést adunk elő, de hidd el amikor a Madrid szenved az se szebb...
Az már más kérdés, hogy meggyőződésem, hogy sok kiforratlan szurkolónak épp azért tetszik jobban ez vagy az, mert a kedvenc csapata azt játssza. Így a Barca szurkolók nagy része ugyanúgy tudná imádni a Mourinho-féle lelki hadviselést, sztárhalmozást, gyors, már-már kontrajátékot idéző játékát, s fordítva sok Madrid szurkoló lenne elalélva a Guardiola-féle buddha-politikától, a mindenhova saját nevelést hozok, tili-toli játéktól ha épp az saját csapata sajátja lenne.
Ugyanígy az örök kérdés, hogy mi árt jobban a labdarúgásnak a Pepe/Ramos stb... féle állandóan a keménység és a durvaság határmezsgyéjén mozgó stílusa, vagy az Alves/Busquets-típusú hozzámérnek hatotpörgök témában is hogyhogy nem majd minden madridi fan úgy érzi, hogy ez csalás/színészkedés/a futball hátbaszúrása, Barca oldalon meg az ellenfél hentesek-mészárosok gyülekezete.
Ahogy többen leírták nem kötelező nézni minket. Akinek nem tetszik a stílusunk az meg pláne ne nézzen minket én se nézek kerékpár-közvetítéseket, mert gyötrődöm alatta. Gondolom a legtöbben kikapcsolódni ülnek le a TV elé, úgyhogy olyat nézzen mindenki, amivel ezt el tudja érni...