d írta:A meccs hevében elsőre én is azt mondtam, hogy lefociztak minket. Érthető szerintem, hogy a jobb játékot látva az örömittas Madrid szurkolók is így látják. Higgadtabb fejjel újranézve a mérkőzést viszont azt mondom, hogy azért ennyire nem volt vészes. Az egy remek és igaz közhely, hogy minden gól védelmi hibából születik, de nem mindegy milyenből. Tény, hogy a letámadással kényszerítették ki a játékosainkból a buta hibákat, mint például hogy Piqué otthagyja a lasztit Higuainnak, hogy Piqué fejberúgja az egyik támadót és pont Benzemához pattan a labda, hogy Pinto odapasszlja Higuainnak, et cetera, viszont ezek olyan hibák, amikről tudjuk, hogy egy igazán éles Barcelona nem követ el. Az ilyen NAGYON BUTA hibákon kívül annyira sok helyzete nem volt a Realnak, nem több, mint a Barcának.
Az a véleményem hát, hogy HA odakoncentrálunk elöl-hátul, akkor bizony még mindig simán jobbnak kell lenni a Realnál. Az tény, hogy sajnos idén ez már nem jellemzője a csapatnak és ez leginkább mentális okokra vezethető vissza. Abban csak bízni lehet, hogy Guardioláék megfelelően fel tudják pörgetni a csapatot idővel, mást nem tehetünk.
Az biztos, hogy nevetséges bénázások mentek hátul rendesen.
Ez nem a Real érdeme volt, azt ismerjük el. Hányszor volt olyan, még ezen a meccsen is, hogy hat Real játékos között ketten-hárman röhögve kipasszolgatták a labdát.
A barcagyűlölő haverom is elismerte, hogy csak azért lett 2-2, mert a a Barca agyonbénázta a meccset. és ez a statisztikákból is kiderül. A Real csak eggyel többszőr rúgott kapura. Ez nem egy lefocizásra utaló jel. Ahogy az sem, hogy a labda is nálunk volt többet.
Valami a fejekben nincs rendben, totális dekoncentráltság volt a fiúkban.
Valószínűleg ez a túlzott terhelésre írható többek között. Sajnos a rotáció sem úgy működik, ahogy kellene, rengeteg a sérült, és az újoncok sem teljesítenek a legjobban.
Thiago és Cuenca is látványosan visszaesett.
Egyébként lehet, hogy Messi sem parádézott úgy a meccsen, ahogy szokott, de szerintem nagyon akart. Meg lehet nézni, hogy tőle szokatlanul hányszor visszatámadott, és labdát szerzett még a Real térfelén.
Az elvakult Real szurkolóknak egy megjegyzés:
Hát ez a Real... Mindent elkövetett a Barca, hogy megnyerjék a meccset (mármint a Real), még gólpasszokat is adtak nekik (ld Piqué 16. mp, vagy Pinto), de még így sem tudtak nyerni.