Végig olvasva a kb 11 oldalnyi véleményt túl sok újat nem tudok írni, de így utólag azért megosztanám a gondolataim!
Először is szigorúan csak a szerdai meccset nézve: A Real jobb volt, illetve a legpontosabb megfogalmazás az hogy sokkal jobban akarták a győzelmet. Ami nyilván érthető is hiszen hátrányban voltak, ráadásul ennél komolyabb dolgok forogtak kockán! Ugyanis gondolom Mourinho is tisztában volt vele hogy ha itt gálázni tud a Barca, akkor az nagyon komoly hatással lehet a csapatra, és rá is. Ebből kifolyólag iszonyatosan ambiciózusan kezdték a meccset, az 1. félidő első része után egy szavunk sem lehetett volna ha több góllal vezetnék. Ezzel szemben mi (legalábbis én ezt éreztem) nem akartunk nagy dolgokat véghezvinni (gondolok itt egy újabb 5-0-ra pl) hanem csak elgurigázni, és várni egy két adódó helyzetre, amit esetleg belövünk és meg is vagyunk! Ez meg is történt az 1. félidő végén, hozzáteszem abszolút szerencsés félidőn voltunk túl ekkor! És ezután a 2. félidőben én azt vártam volna, hogy oké, gurigázzunk tovább nyugodtan, de ez nem azt jelenti hogy kényelmesedjünk el. Mert sajnos ez történt, ők pedig nem adták fel, megérezték a lehetőséget, és ki is használták, de szerencsére a továbbjutás küszöbén megálltak.
Részben a mi hozzáállásunknak köszönheti a Real hogy játszott velünk egy szoros meccset, ugyanakkor hiba lenne nem elismerni hogy jól játszottak és meg is nehezítették a dolgunkat.
De az előbbi mondat első fele nagyon bosszantó!

Mert ezzel lélektanilag megint visszahoztuk őket. Itt lett volna a lehetőség, hogy még jobban megforgassuk bennük a tőrt, de valamiért ezt nem akartuk. Nem hibáztatható senki, mert ennyi siker után ember legyen a talpán aki 100%-ra fel tudja tornázni a játékosok motivációs szintjét, de mégiscsak bosszantó! Na mindegy, ez így alakult, tragédia nem történt de sokat tanulhat a csapat és Pep is ebből a meccsből!
Ezzel együtt a továbbjutásunkat teljesen megérdemeltnek érzem, és ezért jár a gratuláció a csapatnak!
A bíró tevékenység ismét kritikán aluli volt!

Sem a színészkedés sem az állandó rúgdosódás nem szimpatikus(engem egyébként sokkal jobban zavar az hogy mi rájátszunk bizonyos helyzetekre, és ebbe nem nagyon lehet belemagyarázni hogy ez nem színészkedés, mert sajnos az! És nem értem hogy erre mi szükség, ilyenkor egy kis csalódottságot érzek, ami persze pillanatnyi, de akkor is!) de mindkét fél dobálózhat sok mindennel, itt is ott is van igazság, szóval nem érzem úgy hogy bármelyik oldallal is "lepaktáltak" volna a bírók. Csupán félelmetesen gyenge színvonal jellemzi a játékvezetést!

Nyilván ez az adott pillanatban szenvedő felet nem nyugtatja meg, ahogy én is ki szoktam kelni magamból ha a Real javára ítélnek tévesen, ez természetes. De általánosan úgy gondolom hogy itt nincs szó részrehajlásról, csupán sok esetben amatőr hibákról!
Ezzel túl vagyunk egy újabb párharcon, amiből alapvetően jól jöttünk ki, és továbbra sem tudta megmutatni a Real hogy jobb csapat, arra viszont mindenképp rávilágítottak hogy piszkosul megnehezítik majd a dolgunkat a bajnokságban, úgyhogy ennek megfelelően kell hozzáállni a hátralevő meccsekhez és akkor ki fog jönni a különbség!
Visca el Barca