Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én a csapatvédekezésről beszéltem, aminek a lényege, hogy egyből labdát szerzünk és nem adjuk oda nekik. Ez is védekezés és ez világklasszis. Emellett pedig azért szerintem az Alves-Puyol-Pique-Abidal 4-es mindegyike klasszis védekező játékos is ( igen, Alves is, láttuk párszor pl Ronaldo ellen), ha védekezik és jó formában van. Idén ez annyira nem jár együttcsababarca írta:A védelmünk sose volt világklasszis szerintem. a mi legfőbb védekezésünk,hogy nálunk van a labda,és nem engedjük az ellenfelet támadni ezáltal. azért az megfigyelhető bármelyik csapat ellen,hogy nagyon könnyen zavarba lehet hozni a védelmünket.Kalap1988 írta: Ez is igaz, de én bízom ebben a védelemben, azért ez ugyanaz a védelem, akik az elmúlt két évben a liga legkevesebb gólját kapták ( nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mindkétszer,de ott voltunk az élvonalban), ráadásul idén is még mindig a legjobban vagyunk ebben a kategóriában, mert bármennyire most nincsenek formában a védők és a kapusok, az egyetlen vetélytárs, a Real, még több gólt kap. Mindenesetre ezen valóban javítani kell, mert ha ezen még elmegy 1-2 bajnoki meccs ( vagy akár x), akkor szerintem nem leszünk bajnokok.
Katasztrófálisan tudnak helyezkedni,pl egy momentum amit mindenki láthat,hogy jön egy beadás balról,vagy jobbról, a hosszú mindig teljesen üres. a szélsőhátvédeink rendre behúzódnak, középre...én ezt nem értem miért csinálják...de ez csak egy ilyen.
PErsze ehhez hozzájön,hogy pl Piqué nagyon rossz formában focizik már hetek óta,Alves pedig gyakorlatilag nem védekezik.
A védelmünk sose volt világklasszis szerintem. a mi legfőbb védekezésünk,hogy nálunk van a labda,és nem engedjük az ellenfelet támadni ezáltal. azért az megfigyelhető bármelyik csapat ellen,hogy nagyon könnyen zavarba lehet hozni a védelmünket.Kalap1988 írta: Ez is igaz, de én bízom ebben a védelemben, azért ez ugyanaz a védelem, akik az elmúlt két évben a liga legkevesebb gólját kapták ( nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mindkétszer,de ott voltunk az élvonalban), ráadásul idén is még mindig a legjobban vagyunk ebben a kategóriában, mert bármennyire most nincsenek formában a védők és a kapusok, az egyetlen vetélytárs, a Real, még több gólt kap. Mindenesetre ezen valóban javítani kell, mert ha ezen még elmegy 1-2 bajnoki meccs ( vagy akár x), akkor szerintem nem leszünk bajnokok.
Na ebben egyetértünk. Mondjuk kinézem belőle, hogy képes rá, de ez még nem bizonyíték, hogy meg is tette.madridronie írta:Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az El Mundo Deportivo internetes kiadása szerint! Egyetlen nevetséges képpel megspékelve, amin tök egyedül áll Mou (ki tudja hol?) --> nos ezt mindennek nevezném csak épp meggyőző bizonyítéknak nem!Ez a szarkupac Mou mit képzel magáról??? Megvárja a bírót? Kinek képzeli ez magát?
Ez is igaz, de én bízom ebben a védelemben, azért ez ugyanaz a védelem, akik az elmúlt két évben a liga legkevesebb gólját kapták ( nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mindkétszer,de ott voltunk az élvonalban), ráadásul idén is még mindig a legjobban vagyunk ebben a kategóriában, mert bármennyire most nincsenek formában a védők és a kapusok, az egyetlen vetélytárs, a Real, még több gólt kap. Mindenesetre ezen valóban javítani kell, mert ha ezen még elmegy 1-2 bajnoki meccs ( vagy akár x), akkor szerintem nem leszünk bajnokok.LG írta:Ez igaz. De az a szomorú, h a decemberi klasszikuson sem állt gyakran a védelmünk a helyzet magaslatán. Mint ahogy nagyon sokszor máskor a kis csapatok ellen sem. Szerencsére eddig a támadóink mindig több gólt lőttek, így nem lett igazán baj, de azért ezen javítani kéne. Pl. Pinto és Valdes is hatalmas hibákat vétett az elmúlt klasszikusokon.shutterisland írta:
szóval azért általánosságban a mi (némely esetben kapitális) hibáink a kulcsa az ő jobb játékuknak, helyezeteinek.
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az El Mundo Deportivo internetes kiadása szerint! Egyetlen nevetséges képpel megspékelve, amin tök egyedül áll Mou (ki tudja hol?) --> nos ezt mindennek nevezném csak épp meggyőző bizonyítéknak nem!Ez a szarkupac Mou mit képzel magáról??? Megvárja a bírót? Kinek képzeli ez magát?
Ja csak hasonlóan a Beckham igazoláshoz (270 millát termelt a klubnak) ezek busásan meg is térülnek; Cristiano kevesebb, mint 2 év alatt visszahozta az árát, emellett sportszakmai téren is kiváló igazolás volt (arról nem beszélve, hogy a játékos árát soha nem a Real Madrid szabja meg, hanem a klub, amely éppen eladni készül --> az már más kérdés, hogy mindenki annyit ér, amennyit adnak érte)!volt azért ott pár zsák pénz az avatarodért is, v kakáért,
--> Alexis Sánchez, D. Villav benzemáért,
Pepe-ért a 30 milla elsőre valóban örültségnek hangzik, de azért itt gyorsan meg kell jegyezni, hogy egészen a nyárig "csupán" 2 milliót keresett éves szinten és így akkor már mindjárt más a leányzó fekvése és az átigazolás összköltsége!v azért a szánalmas pepéért,
És most nem ez történik??? Felépítettek egy olyan keretet, amely még la. 5-6 évig komoly tényező lehet a világ futballjában!stb. minden bepengetett eurónak az lenne a feladata, h a világ legjobb csapatát csinálják meg belőle és nem egy évben, hanem hosszabb távon,
Na és itt vagy igazán eltévedve! Mert ez a szint, amiről te beszélsz koránt sem hétköznapi --> az elmúlt 15-20 évben még nem volt példa arra, hogy a 2 klub ennyire kiemelkedjen (és megközelítőleg azonos játékerőt képviseljen) hazai és nemzetközi szinten is, arra meg aztán főleg nem, hogy mindezt egy időben is tegyék! Vagy az egyik, vagy a másik volt sokkal jobb; hozzáteszem a Barca most is jobb, de nincs akkora kirívó különbség most a 2 csapat között, mint ami az elmúlt 15 évben mindig is volt az egyik, vagy a másik javára!a második hely lófallosz ezen a szinten.
Ez sem igaz; keresgélnek, csak épp Iniestákat nem találnak!, de a saját klubjukban még véletlenül sem keresgélnek, vagy csak szökőévenként egyszer-egyszer.
Pont fordítva (sőt), de sebaj!Anno jött Beckam, mert ő volt a kirakatbaba éppen.
Aztán jött Figo tőlünk, mert presztízs volt megszerezni.
Emellett a világ 2 legjobb focistája közt volt már akkor is!CR-t is bevallották azért szerezték meg, mert ő volt az aktuális szépfiú.
Hmm... Az Ibrahimovic ügy megítélése egy iszonyatosan nagy képmutatás ezen a fórumon.bali 15 írta:Na azért nálunk is voltak baklövések. Khm...Ibrahimovich.
Na azért nálunk is voltak baklövések. Khm...Ibrahimovich.az észnélküli költekezésen
ahha, ez a legkönnyebb... a puskás-imitátort mikor tiltatjuk el a meccseinkről? (értsd: szarkazmus, nem megyünk le murinnyó szintjére soha, hála az égnek...)ab1daL írta: A spanyol ABC.es szerint a játékvezetői testület úgy döntött, hogy Fernando Teixeira Vitienes (a tegnapi mérkőzés játékvezetője) idén nem vezet több meccset a Real Madridnak. A hírt egyelőre nem erősítette meg egyik nagyobb lap sem.
Na akkor kezdjük el utólag eltiltani a bírókat a madridi meccsektől, valamint akivel gondja volt Josénak. Gyakorlatilag marad 2, 3 bíró aki fújhat nekik. Gratulálok!
Ilyenkor jó, hogy lementettem egy txt-be Koeman nyilatkozatát:
"A Real Madrid egy olyan klub, melynek minden a javára szól.
Ott vannak a keretében a világ legjobb játékosai, az egyik legjobb edző,
olyan pénzügyi háttér, amivel bármit és bárkit meg lehet szerezni…
És mindezzel a birtokukban csak a bírókra fogni az egészet? Ez nekem eltúlzottnak tűnik."
Ez igaz. De az a szomorú, h a decemberi klasszikuson sem állt gyakran a védelmünk a helyzet magaslatán. Mint ahogy nagyon sokszor máskor a kis csapatok ellen sem. Szerencsére eddig a támadóink mindig több gólt lőttek, így nem lett igazán baj, de azért ezen javítani kéne. Pl. Pinto és Valdes is hatalmas hibákat vétett az elmúlt klasszikusokon.shutterisland írta:
szóval azért általánosságban a mi (némely esetben kapitális) hibáink a kulcsa az ő jobb játékuknak, helyezeteinek.
igen, ez lehet, h ellentmondásosan hangzik, de ettől még igaz. ne a mostanság fillérekért leakasztott özilre, v a nulla forintos másik giroszárus gyerekre gondolj, volt azért ott pár zsák pénz az avatarodért is, v kakáért, v benzemáért, v azért a szánalmas pepéért stb. minden bepengetett eurónak az lenne a feladata, h a világ legjobb csapatát csinálják meg belőle és nem egy évben, hanem hosszabb távon, a második hely lófallosz ezen a szinten. ráadásul mindezt úgy bonyolítják, h összevásárolgatnak ezer embert akik rúgnak egy egyeneset a labdába, de a saját klubjukban még véletlenül sem keresgélnek, vagy csak szökőévenként egyszer-egyszer. ez az olyan oldszkúl szurkolónak, mint amilyen én is vagyok, nem tetszik. ezt értettem az észnélküli költekezésen. vannak ilyen téren a barcelonánál is túlkapások, de itt azért mégsem ez a jellemző.madridronie írta:Ész nélküli??? Kötve hiszem. Esetleg a Galaktikus érával kevered, ami 2 bajnokság és a 9. mellett azért csak a világ leggazdagabb, legnyereségesebb klubjává tette a Madridot --> amit eredmények híján is stabilan tart azóta is, sőt inkább erősödik!![]()
Ami pedig Perez 2. etapját és az ész nélküli költekezést illeti; nos a te szavaidat idézve:3 ember (hiányposzt) híján felépítettek egy fiatal, nagyon tehetséges, abszolút "eladható" csapatot, keretet, melynek élére a világ talán legjobb edzőjét ültették ezzel újra az elitbe emelve a Real Madridot (amely az egyetlen igazi kihívója a csoda Barcának) --> ez szerintem minden csak épp nem ész nélküli munka illetve ablakon kidobott pénz (inkább egy remek befektetés, tudatos építkezés)!a világ egyik legkomolyabb brigádja a real, az egyetlen problémájukat fcb-nek hívják.
A Madrid rengeteg pénzt költ játékosokra, ezt ne tagadd. Az, hogy ész nélkül, azt nem mondhatnám. Megvásárolják az Aranylabdásokat, és úgy gondolják, hogy majd nyer a Madrid...Olvasom én a Fehér cellás lapokat, és az erőt, a harcot, és az elszántságot hiányolják a szurkolók a madridból. egyszerűen nem várhatják el, egy 0 kötődésű Real játékostól, hogy szó szerint adja a vérét a fehér mezért. A Madrid, ha valamiért nem lehet a világ legjobb klubbja, akkor az ez.Ész nélküli??? Kötve hiszem. Esetleg a Galaktikus érával kevered, ami 2 bajnokság és a 9. mellett azért csak a világ leggazdagabb, legnyereségesebb klubjává tette a Madridot --> amit eredmények híján is stabilan tart azóta is, sőt inkább erősödik!
Ész nélküli??? Kötve hiszem. Esetleg a Galaktikus érával kevered, ami 2 bajnokság és a 9. mellett azért csak a világ leggazdagabb, legnyereségesebb klubjává tette a Madridot --> amit eredmények híján is stabilan tart azóta is, sőt inkább erősödik!de azért az észnélküli pénzköltés mintaképe a világban a perez-féle madrid. ez a rengeteg kiadott pénz
3 ember (hiányposzt) híján felépítettek egy fiatal, nagyon tehetséges, abszolút "eladható" csapatot, keretet, melynek élére a világ talán legjobb edzőjét ültették ezzel újra az elitbe emelve a Real Madridot (amely az egyetlen igazi kihívója a csoda Barcának) --> ez szerintem minden csak épp nem ész nélküli munka illetve ablakon kidobott pénz (inkább egy remek befektetés, tudatos építkezés)!a világ egyik legkomolyabb brigádja a real, az egyetlen problémájukat fcb-nek hívják.
Majd jön a portugál haver, aki az inter elleni meccsen is fújt.ab1daL írta: A spanyol ABC.es szerint a játékvezetői testület úgy döntött, hogy Fernando Teixeira Vitienes (a tegnapi mérkőzés játékvezetője) idén nem vezet több meccset a Real Madridnak. A hírt egyelőre nem erősítette meg egyik nagyobb lap sem.
Na akkor kezdjük el utólag eltiltani a bírókat a madridi meccsektől, valamint akivel gondja volt Josénak. Gyakorlatilag marad 2, 3 bíró aki fújhat nekik. Gratulálok!
ne hasonlítgassuk más brigádokhoz a madridot. az egyik legtávolabb álló dolog tőlem az, h ünnepeljem őket, de az tény, h manapság a világ egyik legkomolyabb brigádja a real, az egyetlen problémájukat fcb-nek hívják.madridronie írta: Csak halkan jegyzem meg; más csapatnak még ekkora öröme se lehet manapság; nem mellesleg az utóbbi években (sőt) csupán a "szinten tartás" végett a Barca se nagyon spórol az euró millókkal és akkor még nagyon finom voltam!
![]()
Csak halkan jegyzem meg; más csapatnak még ekkora öröme se lehet manapság; nem mellesleg az utóbbi években (sőthanem hangosan röhögjek a realmadridon, akiknek az utóbbi évek alatti többszázmillió euró elköltése után is az jelen pillanatban a legnagyobb örömük, h 2-0ról leikszeltek a barcelonával és így estek ki a kupából.
De nem hiszik!és ha a madridiak elhiszik hogy mostantól mi csak ennyit fogunk mutatni,akkor nagyon meg fognak lepődni a továbbiakban.