Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Zolika10
Jugador d'estrella

2012.01.25. 21:00:06

Barcelona: Pinto – Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta – Messi, Fábregas, Alexis.
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Marcelo – Lass, Xabi Alonso, Coentrao – Özil, Higuaín, C. Ronaldo.
Sándor_is
Jugador del Barça

2012.01.25. 20:56:53

Barcelonából jövő információk szerint a Real Madrid megérkezett a Camp Nouba. Megdöbbentő módon a szurkolók megtapsolták Pepét.

Info a madridistáról, amiért ezer bocsánat, de... ez a hír ledöbbentett, és ha igaz, akkor Pep-nek =D>

Més que un club...
daffy
Madridista

2012.01.25. 20:55:57

ozsimiki írta: Majd a meccs előtt pár perccel ezt a topikot bezárjuk, meccs után meg kinyitjuk (de érdekes mi? :D), aki nem tud viselkedni, nem fogjuk figyelmezgetni órákig,vagy napokig, hanem repül 1 hétre. Szóval ezek szerint fórumozzatok,és szurkoljatok a BARCÁNAK! :D
ki kell tiltanod,mert én erre nem mutatok semmiféle hajlandóságot :)

kíváncsi vagyok a kezdőre,én bepróbálnék egy 4-4-2t rombusz középső négyessel.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.01.25. 20:49:53

Idegenbeli klasszikus előtt, szinte csak aznap kezdtem izgulni,meg várni. Viszont amikor otthon toljuk,akkor mindig napokkal azelőtt már lázban égek :D

Gondolom a madridisták is úgy vannak vele,hogy az "igazibb" klasszikus amikor otthon játszanak a riválissal, számomra is egy picit nagyobb fíling :)

Majd a meccs előtt pár perccel ezt a topikot bezárjuk, meccs után meg kinyitjuk (de érdekes mi? :D), aki nem tud viselkedni, nem fogjuk figyelmezgetni órákig,vagy napokig, hanem repül 1 hétre. Szóval ezek szerint fórumozzatok,és szurkoljatok a BARCÁNAK! :D

FORCA BARCAAA!!!

szerk: igazából sok megérzésem nincs, úgy vagyok vele,hogy vagy nagyon szoros,és bármi elképzelhető, vagy akár 3-0. De az engem is zavar,h ennyire el van könyvelve már mindenhol,h továbbjutottunk. Pepék fejében szerencsére nincs! (nem úgy ismerjük)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kistotti
Barça B

2012.01.25. 20:47:40

Érik az első pofiraesés az este folyamán :) Siena idegenben vezet a Real Madrid ellen 15 ponttal a kosár euroligában. Remélem este megkapják a másik pofit is, ezúttal a másik oldalról :D
madridronie
Madridista

2012.01.25. 20:46:59

A Mourinho-féle csapategységet és célra törő futball kellene ötvözni a technikás játékkal.
Na; ezt próbáltam hosszú bekezdéseken keresztül magyarázni, kifejteni (neked meg sikerül a lényeget 1 mondatban megfogalmazni)! 8)
"A Madrid abban bízhat, hogy ez a generáció kiöregszik, vagy szimplán csak "leereszt"."
Akkor talán még sem csak és kizárólag ebben bízhat (lsd. fenti szavaid), mert azt hiszem itt némi félreértés van közöttünk; hiszen elsősorban nem a csapatjátékban szeretnénk titeket megverni (az valóban mission impossible-nek tűnik) csupán eredményesebbek akarunk lenni és ezáltal minél több trófeához szeretnénk jutni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madridronie 2012.01.25. 20:47:49-kor.
PriNcE27
Jugador del Barça

2012.01.25. 20:45:25

Ma nyerni kell! :wink:
Pepe is jön :lol: kiváncsi leszek, hogy kezdő lesz-e v nem? :D
Remélem ma is okatssuk a Realt! :wink:
Barcafilozófia
Barça B

2012.01.25. 20:27:58

Véleményem szerint, a Barca megtölti a real kapuját, legalább 4 góllal :D hajrá.
Fc Barcelona rajongó tollából.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.01.25. 20:17:49

madridronie írta: Sima taktikázással valóban nem, játékban kellene sokkal közelebb kerülni hozzátok (az meg nem José védjegye)! Emellett valóban tökéletesnek tűnik a Barca gépezett, de azért a katalán csapat sem legyőzhetetlen --> előbb-utóbb mindennek eljön a vége!
A játékban való fölénk kerekedést azért nem is írtam, mert ez jelenleg lehetetlen. A mondandód másik részét pedig tulajdonképpen én is leírtam: "A Madrid abban bízhat, hogy ez a generáció kiöregszik, vagy szimplán csak "leereszt"."

Megfojtani valóban ő képes leginkább, de 1.) teljesen hatástalanítani ő sem tudja, 2.) ez egy Inter-nél, Chelsea-nél talán még elég is lenne, de nem a Real Madridnál! :D José csapatot, egységet tud nagyon építeni, illetve a győztes mentalitást képes játékosainak remekeül átadni (a csapatnak meg arculatot), továbbá mindent tud az edzői szakmáról olyan szinten, amilyen szinten jelenleg talán senki más, ugyanakkor mindig is kizárólag a célfutball híve volt --> ide meg egy idő után ennél több kell! !
Ehhez pedig nincs mit hozzáfűznöm, ezt gondolom én is. Talán nem a Madridnak kellene új edző, hanem Josénak egy másik csapat, mert az ő módszerei itt nem vezetnek sikerre, ezt már tudjuk. Szó szerinti játékban pedig valóban sohasem volt kiemelkedő egy csapata sem. ( ezek szerint mégsem mindenben kiemelkedő!). A Mourinho-féle csapategységet és célra törő futball kellene ötvözni a technikás játékkal. De ehhez José mesternek is fejlődnie kell.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Andris
Adminisztrátor

2012.01.25. 20:17:16

Ezen én is gondolkoztam már, de igazán csak a nagy számok törvénye miatt jönne madridi siker.

Az hogy ilyen magabiztosak vagyunk, és hogy mindenki nekünk adja a továbbjutást, a kívülállók mentalitását tükrözi, nem a játékosokét.

A dolgok azon múlnak hogy a kedvenceink hogy futnak ki a pályára.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
madridronie
Madridista

2012.01.25. 20:12:02

de a kérdés továbbra is az, hogy ki tudná közelebb hozni, véleményem szerint senki!
Azt, hogy ki képes ténylegesen is közelebb hozni a csapatot a Barcához csak a Jóisten tudhatja! Azt viszont tudjuk, hogy kik a vezetőség potenciálisan legnagyobb jelöltjei José munkájának folytatására; Wenger ill. Löw (én magam a franciában egyelőre jobban hiszek)!
soha nem fogtok ti 50% körül labdát birtokolni, s ordító helyzetek sokaságát kidolgozni!Lehet ez nagyképű kijelentés, de látható 3 éve, senki nem főzött ki olyat amivel meglehet minket szorongatni, s fölényben győzni!Azért is írom megint ezt a szót, hogy szorongatni, mert valóban Mourinho az aki képes lelassítani, meccsek közben esetenként megfojtani a játékunkat, de hatástalanítani ő se tudja!Viszont az is igaz mások voltak a játékosai egy Interben pl, s jobban betudták tartani a taktikai utasításokat!Erre a RM is bizonyította időlegesen de képes, viszont a koncentrációval gondok vannak 1-2 játékosnál, akik kulcsszerepet kellene betöltsenek az ellenünk vívott csatákban!1 szó mint szá, jelenleg a mi középpálya szekciónkkal 1 csapat sem tud vetekedni, s ezt az előnyt kőkeményen kihasználjuk!
Ugyanezt írtam én is le! És pont azt mondtam, hogy nem is kell 50%-ban birtokolnunk a labdát (nem is tudnánk, képtelenek lennénk rá), mert abban mindig sokkal előrébb fogtok járni; ugyanakkor a 27 %-ról illene elmozdulni és la. egy 35-40% közötti szintet megcélozni, nos ha erre képes lehet egy csapat akkor az pont a Real Madrid! A jelenlegi fegyver arzenálból (letámadás, szinte tökélyre fejlesztett kontra, sündisznózás) és a korábban említett új elemek beépítésével azért bőven fejlődhetnénk még! Az alap adott (azt egy az egyben meg kell tartani) viszont a repertoárt illene bővíteni, én la.is így látom és ebben hiszek!
miihii
KHAL

2012.01.25. 20:11:19

shutterisland írta:
Valamiért biztos vagyok benne, hogy ma este gálázni fogunk. Hazai pálya, telt ház, látványkép, lélektani előnyből várjuk a meccset, s a Madrid háza táján (öltözőjén belül) nem éppen rózsás a helyzet.
épp ezek miatt lenne már-már túl egyértelmű a sikerünk...és pont ez az, ami miatt félek, annyira mellettünk szól most minden, hogy ez veszélyesnek tűnik nekem.
Ugggyanez.
Annyira kerek a történet:minden az égvilágon mellettünk szól (előnyben,otthon,ellenfélnél erősödő konfliktusok híre ) ,mindenki elkönyvelte szinte,h innét már megvagyunk (még jónéhány madridista is már cs legyint a visszavágóra),h már-már túl kerek. Remélem az a 20 ember ott az öltözőben abszolút koncentráltan és mindent beleadva fog dolgozni,nem hagyva,h kiénekeljék a sajtot a szánkból.Sztem ők a helyén kezelik a dolgot és nincsenek elszállva,mint ahogy azt sugallja minden,h lehetnének,mert már tovább is mentek,ez a mai cs kötelező protokoll lesz.Mert nem lesz az,ebben biztos vagyok. É nem mondok ilyen 5:0-ákat,de azért bízom benne persze,h kijön a lépés.De ha úgy alakul,akkor végül is nekünk a 0:1 is még jó :P legyen középút: 3:1. (De egy nagyon picit parázok vmiért...)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Atomot Nekik!
Jugador del Barça

2012.01.25. 20:05:33

Kicsit beleszólnék...

Azért minket is meg lehet fogni, de valószínűnek tartom, hogy hasonló alapokkal kell rendelkezni ehhez:

1.) A csapat gerince ugyanazt a stílust játssza már gyermekkora óta

2.) A csapat gerince Isten tudja mióta együtt játszik vagy játszott, azaz nagyon érzik egymást.

3.) Kifogástalan egyéni technikai és taktikai felkészültség (A technika, a tehetség elsőbbséget élvez a fizikai adottságokkal szemben = La Masia)

4.) Mindenki gyors gondolkodású, egyenként is képesek döntéseket hozni a pályán. (La Masia)

5.) Alázatosak, szerények, csapatban gondolkodnak, fegyelmet, a magánéletükben rendet tartanak, magukat minden szempontból alárendelik a közös célnak. (La Masia)

6.) Az edző nem csak megmondja, mit tegyen a játékos, hanem elmagyarázza nekik, megérteti velük azt is, hogy miért kell így tennie (pl. eddig minden minden interjúban a Barca játékosai kiemelik, hogy Pep minden kívánságának az okát is elmagyarázza, elfogadtatja velük. Ennek ellenpéldája: Nagyarcú Ibrahimovic nem volt hajlandó elfogadni, hogy az edzésekre nem a "céges" autóval kell járni, hogy ne irritálják arcoskodással a környezetüket.)

7.) Az edző képzett, jól ismeri a játékosait, a csapattal él, a klub értékeit vallja magáénak és tarja szem előtt. (Igen, ideológia!)

Mindezekben a Barcának komoly előnye van a többiekkel szemben, ami szvsz még egy jó ideig meg is lesz. Ergo lesznek csapatok, melyek képesek lesznek a körülmények szerencsés konstellációjának, az éppen aktuális játékosállományuknak, taktikájuknak köszönhetően ideig-óráig megszorítani a Barcát, de biztos vagyok abban, hogy a Barca még hosszú időn át képes lesz konstansan magas színvonalon teljesíteni.
Jose Carreras mondta, h két csapatnak szurkol: a Barcának és a Real ellenfelének. (by barca 1986) ;-)
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.25. 20:01:27

shutterisland írta:
Valamiért biztos vagyok benne, hogy ma este gálázni fogunk. Hazai pálya, telt ház, látványkép, lélektani előnyből várjuk a meccset, s a Madrid háza táján (öltözőjén belül) nem éppen rózsás a helyzet.
épp ezek miatt lenne már-már túl egyértelmű a sikerünk...és pont ez az, ami miatt félek, annyira mellettünk szól most minden, hogy ez veszélyesnek tűnik nekem.
Hasonlótól tartok én is, de Pep biztos nem engedi elszállni, vagy fél vállról venni a meccset. Plusz telt ház előtt, otthon, csak nem akarják nagyon leadni a fiúk a meccset. Vamos!!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
18Barca99
Capitá del Barça

2012.01.25. 19:56:47

krampusz írta:Amennyiben Pepe ma játszik, akkor ez nem kis pszichológia húzás lenne Jose részéről!!! Benne van a pakliban ezáltal, hogy botrányba torkollik a meccs, esetleges kiállításról-nem a Realra játékosaira gondolok- nem is beszélek. Ez is a játék része. Ha esetleg ma Real menne tovább, akárhogy is van, akkor gratulálni kell nekik. Mert az jelenti, hogy Ők jobban akarták sikert, többet tettek érte. Remélhetőleg bíró nem nyúl bele meccsbe egyik oldal javára se és nem a rúgdosásáról, botrányról fog meccs szólni. Egy biztos, hogy Real nem adja magát meg előny ellenére. Visca el Barca, Visca el Catalunya!!!
A Barca játékosai nem fognak a pályán bosszút állni, illetve nem úgy ahogy tette Pepe Messivel. Ha tényleg úgy lenne ahogy te mondod akkor már Madridban felkoncolták volna. De nem ilyen hülye egyik játékosunk sem ;) Itt ma ha Pepe pályára lép akkor azt hiszem nem alszik az éjjel. A szurkolók szétszedik. Viszont remélem, hogy nem torkollik a meccs egy esetleg botrányba, hogy berohangásznának a nézők, bár ez nem jellemző. Lesz egy kis füttykoncert - szokásos - Mou utálat, néhány induló és kész, azért nem Szerbiában vagyunk :D
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.25. 19:56:16

ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.25. 19:55:52

A Marca értesülése szerint Mourinho ma a Lass-Alonso-Coentrao középpályát küldi a végső harcba a Király-kupában!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
krampusz
Jugador d'estrella

2012.01.25. 19:53:14

Amennyiben Pepe ma játszik, akkor ez nem kis pszichológia húzás lenne Jose részéről!!! Benne van a pakliban ezáltal, hogy botrányba torkollik a meccs, esetleges kiállításról-nem a Realra játékosaira gondolok- nem is beszélek. Ez is a játék része. Ha esetleg ma Real menne tovább, akárhogy is van, akkor gratulálni kell nekik. Mert az jelenti, hogy Ők jobban akarták sikert, többet tettek érte. Remélhetőleg bíró nem nyúl bele meccsbe egyik oldal javára se és nem a rúgdosásáról, botrányról fog meccs szólni. Egy biztos, hogy Real nem adja magát meg előny ellenére. Visca el Barca, Visca el Catalunya!!!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.25. 19:51:59

2-0ra nyerünk szerintem, Iniesta és Messi góljaival.

Bár vághatna Alexis is vagy kettőt :D
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.01.25. 19:49:50

Zolika10 írta:
S.Agüero írta:Tippek a mai meccsre?

1-1
Xavi, Pepe. :lol:
Hát érdekes meccs lesz.. Tippem 4-1
Messi(2),Alexis,Fabre illetve Ronaldo
Szerintem 3-0 Messi duplájával és Fabregas góljával
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.01.25. 19:49:10

Zolika10 írta:

1-1

Nem vagy egy kicsit túl optimista? :D Bár én percenként váltogatom a tippjeimet,mert egyik perben azt érzem hogy sima meccs lesz,és kiütéssel nyerünk,a másikban meg hogy nagyon szoros meccs lesz,és bármi lehet a vége :D
Kép
Zolika10
Jugador d'estrella

2012.01.25. 19:47:13

1-1
d
Entrenador del Barça

2012.01.25. 19:43:37

Nem azt a kérdést kell feltenni, hogy van-e olyan edző, akivel a Madrid előrébb léphetne. Hanem azt, hogy van-e olyan edző, aki tudná ezeket az eredményeket hozni és közben nem rombolná a Real Madrid arculatát. Nem biztos, hogy nincs ilyen.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.01.25. 19:43:04

Tippek a mai meccsre?

1-1
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.25. 19:35:46

Lényegében ugyanazt írtuk madriddonie, de a kérdés továbbra is az, hogy ki tudná közelebb hozni, véleményem szerint senki!Akárki ülhetne a kispadon, s kiagyalhatna esetleg más variációt felállást, embereket le lehetne cserélni, de mint írtam hatalmas előnyünk, hogy hihetetlen módon együtt mozog a csapat, s felőröl mindenkit!S amíg ez nem változik (Xavi visszavonulása esetleg kiskapu nektek, de tudjuk pótolni valamelyest) soha nem fogtok ti 50% körül labdát birtokolni, s ordító helyzetek sokaságát kidolgozni!Lehet ez nagyképű kijelentés, de látható 3 éve, senki nem főzött ki olyat amivel meglehet minket szorongatni, s fölényben győzni!Azért is írom megint ezt a szót, hogy szorongatni, mert valóban Mourinho az aki képes lelassítani, meccsek közben esetenként megfojtani a játékunkat, de hatástalanítani ő se tudja!Viszont az is igaz mások voltak a játékosai egy Interben pl, s jobban betudták tartani a taktikai utasításokat!Erre a RM is bizonyította időlegesen de képes, viszont a koncentrációval gondok vannak 1-2 játékosnál, akik kulcsszerepet kellene betöltsenek az ellenünk vívott csatákban!1 szó mint szá, jelenleg a mi középpálya szekciónkkal 1 csapat sem tud vetekedni, s ezt az előnyt kőkeményen kihasználjuk!

Pl hoznátok Löwöt, egyik legtámadóbb kerettel rendelkezik, a németek is nagyon kemény letámadós focit játszanak, lsd spanyolok ellen volt náluk 30%ban a labda, s teljesen elkészültek az erejükkel, talán ha egyszer feltudtak érni az ellenfél kapujáig!Jelenleg ez a totális futball amit mi és a spanyol válogatott játszik, feltörhetetlen!

Abban igazat adok, hogy ha valami viszont nagyon nem megy, akkor egy arculatváltás jót tehet, s tiszta lappal indulna mindenki, viszont állítom Mourinhonál jobb szakembert aki megtudná fogni a játékunkat nem találtok, így marad a szélmalomharc, aminek mi kicsit kárörvendő módon roppant mód örülünk :lol:
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése