USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
kanty
Llegenda del Barça

2012.01.26. 18:25:26

Na végre megvertük a Clipperst. :D
Végig szoros volt a meccs, de a vége abszolút a minek volt. Word Peace a végén hármast dobott, adott egy assistot és Pault blokkolta, nem semmi a pali. :lol: Ja és volt még egy-két balhés szituja, többek között ráesett Griffinre és tőle megszokott módon ünnepelt egy LAC labdavesztést. :P

A kezdőötös nagyon kiegyensúlyozottan játszott, Barnest kivéve mindenki 10 pont felett végzett, igaz Barnes kevesett játszott. Padról ugye jött a már említett MWP ésés Goudelock, a maga 14 pontjával. :shock:

A legvégén volt még egy kis balhé CP3( csak 4 pont, igaz 12 assist) és Gasol között is:
http://www.youtube.com/watch?v=SbVaXXXpeSI

Ez meg ráadásnak:
http://www.nemzetisport.hu/amerikai_spo ... ta-2114512
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.26. 02:26:05

daffy írta:előre is bocs az off miatt,de talán itt kapok választ a kérdésemre.
hol a határ a lepattanó és a goaltending között? honnantól lepattanó a lepattanó?
Goaltending onnantól számít, miután a labda elhagyta a képzetbeli csúcspontját ez eldobás után!Tehát ha már leszálló ívben van nem lehet blokkolni!

Van még offensive interference az pedig, amíg a gyűrű képzeletbeli síkja felett van a labda, a támadójátékos nem érhet hozzá!Tehát onnan számít lepattanónak ha már elhagyta a gyűrű síkját a labda!

És miután ha oylan van, hogy védőpattanót akarsz szerezni, de a gyűrű síkján van a labda az is goaltending!
Tehát a lepattanó akkor lepattanó ha nem a gyűrű felett van a labda!

pontos megfogalmazás szerint:
Goaltending / basket interference: Ez a szabály teljesen megegyezik az NBA-ben alkalmazottakkal. Amíg a labda a gyűrűből felfelé kinyúló, képzeletbeli cilinderen van, addig a játékosoknak tilos hozzáérni.

És ha már BigBaby volt múltkor téma:

Asked what Davis brings to the Magic, Dwight Howard said, "Food. Drinks. By the time he brings the food, there’s no food left. He usually eats it before he brings it to the table." :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2012.01.26. 02:22:31

előre is bocs az off miatt,de talán itt kapok választ a kérdésemre.
hol a határ a lepattanó és a goaltending között? honnantól lepattanó a lepattanó?
PCsabi
aka Game90

2012.01.25. 00:34:19

Eazzy írta: Na hát teee, a Sixers ellen fogadni...öreg hiba :D
Jónak gondoltam azt a +13-at, de már az első negyed után látszott, hogy itt bajok lehetnek :? :D
Bob_Marley írta:
Game90 írta:Ezen a Pig Baby-n mindig röhögnöm kell, amikor pályára lép :lol:
De most miért??:D

És a Washintonnnál kirúgták Sanders-t így van esélyed, hogy fogadj rájuk :lol:
Nem tudom miért, egyszerűen amikor már meglátom, már fogom a fejem, ráadásul ez a kék mez még kövéríti is őt :lol: Tegnap meg azt hitte magáról, hogy ő Nowitzki, volt 2 olyan dobása, hogy fájt nézni.

Nem Sanders-t kéne kirúgni, hanem a keret felének kéne új agyat adni :)

VCmysterio619-re meg iratkozzatok fel, jó kis videói vannak:
http://www.youtube.com/watch?v=zZFp9WWoSGg
1:56 8)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kanty
Llegenda del Barça

2012.01.24. 19:35:32

NBA:

Sajnos mostanában nincs valami sok időm meccseket nézni. A Lakers sorozatban három zakót "hozott" össze, azt hiszem jobb nekik, ha nézem a meccset. :P Így most 10-8 a mérlegünk és ezzel tizedikek vagyunk, 4-5 helyet tartom reálisnak. Denver eddig meglepően jó.

Belenéztem a Celtics-Orlando meccsbe, hát elég gyenge volt, másfél negyed után hagytam is. Rondo meddig nem játszhat? R.Allen-el mi volt, csak pihent?

NFL:

Az idei évtől követem komolyabban az amerikai focit, bár még az ismerkedés fázisában vagyok. Az első meccs, amit láttam az a XLII. Super Bowl volt, s éppen ezért a Giants a kedvencem, valami megfogott Eli bambaságában. :lol: Erre idén ismét Giants-Patriots döntő lesz. :D Tudok kedvencet választani. :P
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.01.24. 19:33:30

Barcaádám írta:Üdv NBA mesterek!

Tudtok-e nekem ajánlani olyan magyar kosárlabdával(főleg NBA-vel) foglalkozó oldalt amely bővelkedik, cikkekben, elemzésekben, képek videók satöbbi. Amolyan eurobarca.hu csak kosárban :wink: Ne mondjátok az nba1.hu-t az alig van frissítve.

Előre is köszi.
www.kezdo5.hu
A legjobb oldal MO.-n ami a kosárlabdával foglalkozik. Mindent megtalálsz amit csak szeretnél.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.24. 19:32:26

Barcaádám írta:Üdv NBA mesterek!

Tudtok-e nekem ajánlani olyan magyar kosárlabdával(főleg NBA-vel) foglalkozó oldalt amely bővelkedik, cikkekben, elemzésekben, képek videók satöbbi. Amolyan eurobarca.hu csak kosárban :wink: Ne mondjátok az nba1.hu-t az alig van frissítve.

Előre is köszi.
És ez is ilyen oldal :http://kezdo5.hu/index.php/nba
Itt vannak napi összefoglalók!

csababarca, én sem tudom kinek magyaráz, gondolom mivel általában családtagok vannak a kisapdok környékén, lehet valamelyik rokonnak mondja, hogy hell yeah :lol:
Kép
Kép
Kép
kamaj
Capitá del Barça

2012.01.24. 19:27:19

Esetleg ha nem ismernéd, ez egy elég jó kis oldal, bár a meccselemzések idén már nem üzemelnek sajnos: http://nba.blog.nepsport.hu/
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Barcaádám
Capitá del Barça

2012.01.24. 19:23:39

Üdv NBA mesterek!

Előre is köszi.
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.24. 18:34:55

Bob_Marley írta:De most miért??:D

Ok nem egy nagy játékos, én szerettem a Celticsben, súlypont emelkedése igaz nincsen, de erőszakos, s az Orlando elleni buzzerje a PO-ban felejthetetlen :lol: http://www.youtube.com/watch?v=9e8QHkkoQ0c
Meg még azért a sírása, vagy Lakers elleni nagy játéka! (persze Bass-t jobbnak tartom, s jól jártunk a sign&trade cserével)

Természetesen ő is megkapta a kis videóját tegnap a meccsen, el is érzékenyült, s segítve minket borzalmasan játszott :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=gcJ6i5YU ... r_embedded

én bírtam Davist, dumdum Davisnek hívtam mindig :D
az a dobása az orlando ellen,emlékszem,akkor sem értettem,hogy hogy ugrott fel,és dobta be a (neki) világvégéről. :lol:
jah,meg utána kinek magyaráz,mert nagyon egy felé néz az egész ünneplése alatt?! valakit kinézett a nézőtéren,vagy mi? ezt akkor sem értettem :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.24. 18:16:47

De most miért??:D

Ok nem egy nagy játékos, én szerettem a Celticsben, súlypont emelkedése igaz nincsen, de erőszakos, s az Orlando elleni buzzerje a PO-ban felejthetetlen :lol: http://www.youtube.com/watch?v=9e8QHkkoQ0c
Meg még azért a sírása, vagy Lakers elleni nagy játéka! (persze Bass-t jobbnak tartom, s jól jártunk a sign&trade cserével)

Természetesen ő is megkapta a kis videóját tegnap a meccsen, el is érzékenyült, s segítve minket borzalmasan játszott :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=gcJ6i5YU ... r_embedded

Ma meg a király megint hazatér, azóta meg van az új kedvenc Irving személyében, de kíváncsi vagyok most pl LBJ ott lesz-e egyáltalán a bemutatásnál, mert gondolom még mindig nem nagyon szeretik, s több LBJ hater póló van mint 23-as mez :lol:

És a Washintonnnál kirúgták Sanders-t így van esélyed, hogy fogadj rájuk :lol:
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.01.24. 12:16:41

Barcaforever írta:Ezt nem is tudtam! :shock:

Elérkezett hát a draft ideje. Amikor Paul Tagliabue felment a pódiumra, hogy felolvassa az 1. választott nevét. Eli Manning volt az. Eli felment, felemelte a Chargers mezét egyetlen mosoly nélkül. Három körrel később a New York Giants Philip Riverst választotta.

Percekkel később, mikor Eli leült a sajtótájékoztatón, kijelentette, hogy ő bizony nem fog játszani a Chargersnél. Pár perce rá közlemény jött egy cseréről a Giants és a Charges közt. Tehát Eli már Giants-játékos volt és az új edzővel, Tom Coughlinnal mosolygott.
Erről még én sem hallottam. Mondjuk egy 1/1-et így bebukni az eléggé fail.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.01.24. 10:53:57

Mindent elmond a meccsről, hogy úgy vezet simán a Boston, hogy Bradley irányít. Bass eddig nagyon jó. Orlando-nak meg nagyon impotens a támadójátéka.

Washington a másik, tettem egy Wizards +13-at, mondom Hawes és Vucevic nincs, csak nem lesz sima a meccs. Erre az utolsó negyed előtt majdnem 30-cal vezet a Philly. Mondjuk én vagyok a barom, hogy bízok egy olyan csapatban, ahol McGee, Blatche és Young játszik... Ha máskor rájuk akarok fogadni, akkor inkább vágjátok le a kezeimet.
Na hát teee, a Sixers ellen fogadni...öreg hiba :D
Drigo
Eurobarca Staff

2012.01.24. 10:25:38

Barcaforever írta:Ezt nem is tudtam! :shock:

Elérkezett hát a draft ideje. Amikor Paul Tagliabue felment a pódiumra, hogy felolvassa az 1. választott nevét. Eli Manning volt az. Eli felment, felemelte a Chargers mezét egyetlen mosoly nélkül. Három körrel később a New York Giants Philip Riverst választotta.

Percekkel később, mikor Eli leült a sajtótájékoztatón, kijelentette, hogy ő bizony nem fog játszani a Chargersnél. Pár perce rá közlemény jött egy cseréről a Giants és a Charges közt. Tehát Eli már Giants-játékos volt és az új edzővel, Tom Coughlinnal mosolygott.
Pedig így volt, a kis Elisha biztos nem véletlenül kapott lány nevet, megfelelően hisztis.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.01.24. 10:07:04

Ezt nem is tudtam! :shock:

Kép
bali 15
Director del Fútbol

2012.01.24. 09:43:40

azért remelem a mostani sb jobb lesz mint a 2007-es. ha emlékeim nem csalnak egy szornyu meccs volt.
Egy legendás meccs volt az tény.
De ha ez a meccs nem egy Super Bowl lett volna akkor senki sem emlékezne rá...
Tocy
Director del Fútbol

2012.01.24. 06:41:22

Hát ez nem semmi meccs volt a Celticstől! Ahogy Bob is írta, ez volt az igazi Celtics pride, sztem minden Boston-szurkoló ezért szeretett bele anno a csapatba. Védekezésben sztem most simán felülmúltatok még minket is ( pedig sztem top3as védelmünk van még mindig... ), 60 alatt tartani a Magicet félelmetes! Az meg külön érdekesség, hogy Howard magához képest borzasztóan kevés volt a palánk alatt, míg a túloldalon Bass beszórta a tempókat, és a szabadon hagyott játékosok is rendre bevágták őket. Annak ellenére, hogy igazából ellenfél a Boston, nekem vhogy mégis öröm, amikor egy ilyen meccset játszanak :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.24. 04:13:43

Blowout is benne volt, de nem úgy hogy mi ütjük ki őket :mrgreen:
Azért amit védekezésben leműveltünk egy "tartalékos" csapattal, egy remek formában lévő Magic ellen az valami hihetetlen!
Howard ahhoz képest, hogy 3/3al kezdett végén 4/15el zárt!!!!!
Mindenki hozzátett egy kicsit a sikerhez!Végre jó volt látni a tűzet a győzni akarást a küzdést minden labdáért!
Persze ahogy pl 1-1 vereségből nem szabad nagy dolgokat levonni így január végén, így ezt a győzelmet is helyén kell kezelni, de amit hiányoltam ún. celtics pride az ma nagyon megvolt!
KG egy blokkolási kísérletnél lehetett hallani a zajmikrofonban, hogy ordítja no shot here, s blokkolt!Mikor vezettünk 20on felül, ez kell!
Így tudunk kijönni a kisebb gödrünkből, akarással, mert a tehetség megvan a csapatban, én legalábbis hiszek bennük!:lol:
PP, KG nagyon húzta a társaságot, Pierce 19 pont 7 assist 5 pati, KG 14 pont 10 pattanó 5 steal!!!!
Pavlovic-Bradley-Daniels mind kiemelkedőek (Sasha, s Bradley pl outscored Nelson, Richardsson), s persze Bass aki ismét nagyon hasznos volt!Bradley nem igazi irányító, de amit 1-1ben védekezik midnenki ellen az zseniális, nem először harcol ki 8 mp-s turnovert!!!!!Jo ma inkább Howard levadászásával foglalkozott, de szedte a pattanókat rendesen!

Vége 87-56 s ezzel franchise rekordot állított fel a Magic a lowest points of a game kategóriában :lol:
Magic 16/55 a mezőnyből, s Howard pedig az első negyed után nem dobott mezőnykosarat!Points in the Paint: 34-16 ide!

Oké midnen kategóriában tönkre vertük őket, így felesleges is midnent felsorolni, de óriási meglepetés, hogy 5 játékos hiányában így nyertünk!
:lol: Nagyon büszke vagyok a fiúkra, ezzel a mai védekezéssel mindne csapatnak meggyűlt volna a baja, s támadásban végre befelé mentek az openek is, s lám ahogy volt egy kis önbizalom egyből Pavlovic utolsó mp-s kosár a támadó lejárta előtt, KG buzzer beater!
Csütörtökön visszavágó Orlandoban, remélhetőleg Allen-nel és Rondoval, bár ha nélkülünk tudunk nyerni.... :lol:
Mihu írta:Elolvasva ezt a hsz-t, rájöttem hogy olyan édes kevés vagyok én ide, mint egy medve ellen a vajazókés, szóval nem is nagyon folynék bele a dolgokba inkább :lol: :lol: :lol: Asszem inkább megyek aludni, érdemben hozzászólni úgyse tudnék a témához :D
Biztos, hogy hozzá tudnál szólni :wink: Alapból ha elvisz a hév, írok én is minden hülyeséget :lol:
Már kezdésnek írhatnád, hogy kedvenc csapat, játékos stb, mert eddig nem nagyon láttunk ebben a topikban, pedig jó kis társaság jár errefelé (kivéve engem :P :D) s megszoktunk vitatni, beszélni minden fordulót szinte!S vannak itt mindenféle szurkolók, s rendre jó kis elemzéseket lehet olvasni 1-1 csapat meccseiről!
Tocy, Game, Kalap, neobarca,kanty, Eazzy, Messifan rendre leírja mi a helyzet a csapataikkal :lol: csababarca, fcbarca0827, ozsi s még sokan mások kevésbé aktívak (de mondjuk most "csak" alapszakasz van) de becsatlakozik ide mindenki, s megdumáljuk wuzzup in the NBA! :)
Úgyhogy ne legyél rest írj ha van véleményed!
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.24. 04:03:13

Bob_Marley írta:Howard bekezdett, itt ma sajnos lesznek gondjaink a festékben bőven :?
De soha ne fogadj a Celtics ellen :lol: Meglátod izgi lesz ez a mai meccs 8)

szerk: na bejött BigBaby, jó kis matchup Bass-szel :lol:
Na vezettünk 10el a szünetben!
Nem ezt vártuk, de a 2 öregen nagyon érződik a Celtics pride!
PP nagyon darál, KG meg erőn felül a palánk alatt Howard ellen, támadásban meg Bass kisegíti, s ő dobálja Garnett helyett a középtempókat!

Nem egy nagy meccs sok a hiba, viszont látszik a védekezésünkkel nincsen gond!Támadás az elég egysíkú, s körülményes, ezen nem tudunk változtatni már egy ideje sajnos :)

Magic gyengén dob, s nem is mozog náluk a labda, préselik be Howarnak, s ennyi, vagy Nelson felső elzáráasból próbál pick&roll-t játszani, de ezt védjük folyamatosan!

Jó látni, hogy a perimeter emberek nagyon akarnak, s jönnek a hustle playek Daniels-től és pl Pavlovictól is, vagy Bradley megint piócáskodik!

Mint már írtuk ezerszer jó lenne ez, cs ak ami támadásban megy az viszont elég kiábrándító úgy összességében a szezonban, bár ma még a jobbik kategória!

Hasonló második félidőt, s nyerjünk már 50% feletti ellen könyörgöm :lol:
Elolvasva ezt a hsz-t, rájöttem hogy olyan édes kevés vagyok én ide, mint egy medve ellen a vajazókés, szóval nem is nagyon folynék bele a dolgokba inkább :lol: :lol: :lol: Asszem inkább megyek aludni, érdemben hozzászólni úgyse tudnék a témához :D
PCsabi
aka Game90

2012.01.24. 02:51:36

Ezen a Pig Baby-n mindig röhögnöm kell, amikor pályára lép :lol:

Mindent elmond a meccsről, hogy úgy vezet simán a Boston, hogy Bradley irányít. Bass eddig nagyon jó. Orlando-nak meg nagyon impotens a támadójátéka.

Washington a másik, tettem egy Wizards +13-at, mondom Hawes és Vucevic nincs, csak nem lesz sima a meccs. Erre az utolsó negyed előtt majdnem 30-cal vezet a Philly. Mondjuk én vagyok a barom, hogy bízok egy olyan csapatban, ahol McGee, Blatche és Young játszik... Ha máskor rájuk akarok fogadni, akkor inkább vágjátok le a kezeimet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.24. 01:46:02

Howard bekezdett, itt ma sajnos lesznek gondjaink a festékben bőven :?
De soha ne fogadj a Celtics ellen :lol: Meglátod izgi lesz ez a mai meccs 8)

szerk: na bejött BigBaby, jó kis matchup Bass-szel :lol:
Na vezettünk 10el a szünetben!
Nem ezt vártuk, de a 2 öregen nagyon érződik a Celtics pride!
PP nagyon darál, KG meg erőn felül a palánk alatt Howard ellen, támadásban meg Bass kisegíti, s ő dobálja Garnett helyett a középtempókat!

Nem egy nagy meccs sok a hiba, viszont látszik a védekezésünkkel nincsen gond!Támadás az elég egysíkú, s körülményes, ezen nem tudunk változtatni már egy ideje sajnos :)

Magic gyengén dob, s nem is mozog náluk a labda, préselik be Howarnak, s ennyi, vagy Nelson felső elzáráasból próbál pick&roll-t játszani, de ezt védjük folyamatosan!

Jó látni, hogy a perimeter emberek nagyon akarnak, s jönnek a hustle playek Daniels-től és pl Pavlovictól is, vagy Bradley megint piócáskodik!

Mint már írtuk ezerszer jó lenne ez, cs ak ami támadásban megy az viszont elég kiábrándító úgy összességében a szezonban, bár ma még a jobbik kategória!

Hasonló második félidőt, s nyerjünk már 50% feletti ellen könyörgöm :lol:
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.01.24. 01:20:26

Bob_Marley írta:Szépek leszünk ma:
Rondo, Allen, Dooling, Pietrus, Wilcox out :? :shock:
Akkor teszek még egy kis pénzt az Orlando-ra. Howard-nak amúgy is kinéz egy 20/20-as meccs.

Szurkoljuk ki a Magic győzelmet :twisted: :lol:

(Szerintem ebből Rockets - Wolves lesz 2-től :) )
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.24. 01:06:00

Szépek leszünk ma:
Rondo, Allen, Dooling, Pietrus, Wilcox out :? :shock:

Hát így főleg, hogy b2b meccs kevés esélyt adok, de azért a katlanba hátha extázisban leszünk :lol:

Kezdő így ha jól számolom akkor:
Bradley-Daniels-PP-KG-O'neal

Kis ércelődést olvastam múltkor, ugye tavaly szlogenünk volt az its all about 18th (ami idénre is vonatkozik azért :lol:)
Na ezt az ellendrukkerek kicsit megspékelték a
Boston Celtics:Its all about 18 wins :lol: Harmada már megvan :P :D

1 komment:
Amondó vagyok, a meccs után tartsuk valahogy itt Howardot. Fegyverrel, zsarolással, pénzel, szeretettel, kloroform-al, nekem édes mind1, csak itt legyen jövőre. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
rszergej
Capitá del Barça

2012.01.23. 23:40:59

Most pótoltam az NFC döntőt. Egyszerűen "remek" Akers miatt szorítottam a Frisconak, no meg a málé ellen :mrgreen:
Most sem fogok kivenni szabadságot a SB miatt. Manningék meg Brady??? Neee :lol: Na mindegy, majd jövőre :mrgreen:
Go Eagles!!!

Szerk: vagyis idén, szeptemberben. :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.01.23. 23:05:02

azért remelem a mostani sb jobb lesz mint a 2007-es. ha emlékeim nem csalnak egy szornyu meccs volt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése