puyol és busi közt van 11 év, a többiek (messitől kezdve xavin át valdesig...) e között helyezkednek el.
puyol és xavi a realitások talaján mozogva maximum 2-3 évet fog még szerintem itt lehúzni, a többiekben 5+ év van, sőt, vannak akiben még akár 10 is benne lehet (23-25 év közötti játékosaink).
példának okáért mondjuk 5 év múlva simán lehetne ez a kezdőnk :
valdes (35) - adriano (32), pique (29), fontás (27), alves (33) - busquets (28.), iniesta (32), thiago (25) - messi (29), cesc (29), alexis (28.)
és még olyan játékosok, mint mascherano (32), pedro (29), akár cuenca (25)...vannak nem mellesleg olyan játékosaink a B-ben, akik közül 2-3 simán berobbanhat...
(rafinha,deulofeu,montoya,bartra,muniesa,romeu,femenia,jds,tello,stb..)
arról nem beszéltem, hogy a 95-96-os korosztály, akik manapság 16-17 évesek, akkorra fognak odaérni, akár köztük is lehet 2-3 nagy kaliber...az is lehet, hogy majd 10 év múlva messi,cesc és pique lesznek a "puyolok és xavik", és ezekből a korosztályokból csapódnak mellé azon korszaknak a "messijei,pedroi,busquetsei"...

...és mindezt úgy írtam, hogy nem számoltam bele azt, hogy fogunk igazolni, eladni, stb.
szóval azért akik ennek a barca hegemóniának a megbukását várják, az nem azért fog bekövetkezni, ha bekövetkezik, mert nem lesz meg a játékosanyag még akár 5 év múlva is, hanem azért, mert "nem lehet mindig a csúcson lenni"...meg merem kockáztatni, ha nem történik valami óriási dolog, akkor több év múlva is hasonlóan erős, és sok lehetőséget magában rejtő lesz a keretünk.