Abban nem értek egyet Drigo-val, hogy a bölcsész szakok könnyűek (sőt, szerintem sokkal nehezebbek is, mint mondjuk egy közgáz, mert ott ha megy a matek, akkor elvagy, és nem is kell annyit tanulni), de szerintem is (főleg ilyen létszámmal) haszontalanok. A számítógépet, amin ezt írom, nem bölcsészek rakták össze, a szobámat, ahol most ülök, nem bölcsészek tervezték és építették stb. Ha körbenézel a mindennapi életedben, nem sok olyan dolgot tudsz mondani, amit a bölcsészettudománynak köszönhetsz (a tolmácsokat nem feltétlenül keverném ide)
Pl. egy politológusnak mi haszna van azon kívül, hogy félévente meghívják az ATV-re vagy a Hír TV-re elmondani, hogy mi a rossz a rendszerben?
(amit aztán a politikusaink következetesen leszrnak)
Ez nekem mindig is az egyik kedvenc vitatémám ez a humán vs. reál beállítottságú ember. Jobb kontra bal agyfélteke.
Én humán beállítottságúnak tartom magam, de mindig is érdekelt a tudomány csak a tanárok megutáltatják a suliban. A matekot is szeretem, de néha persze segghülye vagyok hozzá, nehezebben értem meg a dolgokat. Én most kommunikáció szakos vagyok és van egy olyan óraánk hogy statisztika. Egy szórótantárgy, nem is kellene benne lennie az órarendben, és annak ellenére, hogy meghúztak belőle egészen tetszik.
Én mindig is elismertem azt a tényt, hogy a reálosok változtatják meg a világot. Egy filozófus nem tud hidat építeni vagy megtalálni a rák ellenszerét. Azonban van egy hátrányuk ezeknek az embereknek: egy kicsikét felszínesek.
Mondok egy nagyon jó példát arra, hogy a nem csak a reálemberek változtatják meg a világot: STEVE JOBS.
Ő egyértelműen humán beállítottságú volt. Mégis érdekes az amit letett az asztalra.
Egy olyan téren jutott a csúcsra ahol minden a számokról,algoritmusokról szól. Ő pedig olyan dolgokról beszélt a számítástechnikával kapcsolatban mint a "karma" "innovativitás".
Ő volt az a típusú ember aki ül egy matekórán, körbenéz és látja, hogy mindenki üveges szemmel néz és senki sem érti ezt a 'mit is' ?. És az asztalra csap, hogy elég volt. Ezért bánt olyan kegyetlenül az alkalmazottaival mert meg akarta értetni a sok testnevelésből felmentett lúzerrel, hogy nem elég egy termék dobozára ráírni azt, hogy "Új".