jelwaz írta:LG-vel értek egyet. Nem tudok addig bírózni, amíg ilyen flegmán, töketlenül, félvállról véve játszunk akárki ellen is. Sőt...
A bírói részéről meg annyit, hogy a bírók azért általában védenek minket (kell is a sok fault miatt), de inkább a kárunkra tévedjenek (ha már tévednek), mint a javunkra, mert az ilyen meccseket döntsük már el. 1-0-nál ímmel-ámmal gurigázgatni olyan, mint fél seggel odaülni a szakadék szélére. Ha lövünk 2-t és bekapunk egy gólt és nem adnak meg két tizenegyest, még akkor is miénk a három pont. Lehet egy matek órára kellene beiratni a fiúkat...
Szerintem nem a töketlenséggel és a hozzáállással volt baj (Messi kivételével, nála igen, sajnos...), hanem egész egyszerűen valami az előzetes felkészülésnél nem stimmelhetett, mert másképp nehezen elképzelhető, hogy ilyen bűn rossz napot fogjon ki mindenki... Rosszul játszottak,de azért látszott az egy Messin kívül mindenkin, hogy mentek, futottak, nem egy és nem kettő olyan önfeláldozó szerelés volt pl a középpályásaink részéről, amik alapesetben nincsenek, mert nincs rájuk szükség. De nem jött össze semmi és főként elől, nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. A hátult nem kritizálnám, a gyenge védelem most az egyszer Pep hibája volt ( nem szoktam kritizálni), ugyanis, ha láttátok, 3 védővel kezdtünk és kb úgy is játszottuk végig, mert Alves végig szélső volt ( az elején inkább csatár, mint kp), nem pedig a szokásos oda-vissza rohangálós fazon, mint a 4-3-3-ban. Az Espanyol otthonában szerintem a klasszikus felállásunkat kellett volna játszani és akkor még ebben a gyenge formában is több keresnivalónk lehetett volna ( sok a volna,de értitek). A hozzáállással szerintem gond nem volt ( 1-0 előtt is ugyanolyan gyengék voltunk, a gólunk a semmiből jött, az Espanyolnak meg már voltak addig ziccerei, nem volt visszaesés). A Madrid erős, főként a kis csapatok ellen, idegenben ( mondjuk ezt az Espanyolt inkább "közép-nek" nevezném) valahogy jobban felkészülnek ellenük. Hogy ez elsősorban fejben dől-e el, vagy más téren, nem tudom, valóban voltak elkönnyelműsködött meccseink idegenben, de ez nem az volt. Össze kell magunkat szedni, nyerni a hazai klasszikust és akkor a maradék két pont behozható ( ehhez jó lenne a kupából is kiverni őket, ugyanis bármily erős ez a Real, több játékosukról tudjuk, hogy fejben nem annyira, így egy kudarc kihathat a bajnokságra is...). Nem hiszem, hogy fel kellene ülnünk arra a buta lóra, hogy egy korszak most lezárult. Eljön annak is az ideje, talán nem is soká, de kétlem,hogy idén. ( eredményektől függetlenül) Jól erősítettünk és, ha ezek a játékosok még inkább beépülnek, még Fabregas is lehet jobb pl az összjátékban, plusz mondjuk Pedro is formába kerül, akkor újra jajj a világnak, mert a tűz ott van a szemükben! Messi engem feldühített ezen a meccsen,de nem vonok le ebből következtetést, annyi, hogy változtatnia kell, mert az ő zsenijére is szükség van az ilyen betömörülős kisebb meccseken is.