Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.01.10. 12:45:34

ab1daL írta:Erre mondom én azt: megnézném sokak véleményét ha Messi most a Madridban játszana. Hidd el, nem lenne ekkora értetlenkedés. :wink:
Egyet értek én ezzel a kijelentéssel maximálisan. Amúgy én pl elismerem Ronaldo (CR) erényeit, de azért azt sok embernek látnia kell, hogy ő a Madridban nem nyújt annyit,mint Messi a Barcában...
Illetve egy kis piszkálódás:P : Ronci festi a körmét..:D Ezt tudjuk mit jelent:D:D:D
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.10. 12:25:59

Erre mondom én azt: megnézném sokak véleményét ha Messi most a Madridban játszana. Hidd el, nem lenne ekkora értetlenkedés. :wink:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.01.10. 12:22:17

Csak nekem tűnik fel ennyire, hogy a real-osok mennyire irigyek??? (TISZTELET A KIVÉTELNEK, MERT VAN!!!!!) Már-már túlságosan feltünően is:S
Egyszerűen förtelmes, hogy nem bírják elismerni azt, hogy Messi volt a legkiemelkedőbb az előző évben:S
Csak kíváncsiságból nézegettem a fórumjaikat, és elképesztő, hogy egy swemmire valónak tartják 10 ből 9-en:S
Savanyú a szőlő:D
Léfe
Entrenador del Barça

2012.01.10. 10:59:19

Ronaldinhó óta nincsen épkézláb balodali támadónk. Pedró és Sanchez jobb oldaliak, Villa és Henry centerek voltak. Iniesta meg nem szélső. Valahogy ez nem jó. De most sincsen törekvés ennek a megoldására.
És sajnos máshol már emlitettem Messi az egyeten gólvágó a Reálban hárman is vannak. Villa-Pedró-Sanche sem termeli a gólokat.
Fecó
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.10. 10:57:02

Hát, amikor mi lövünk 5öt a Sevillának, akkor a túloldalon jönnek azzal, hogy ellenünk feltett kézzel lépnek pályára, de bezzeg ellenük. Most mi mondjuk, hogy csak ellenünk szívják fel magukat. Ahogy mondani szokás egy perc hosszúságát az dönti el, hogy a WC-ajtó melyik oldalán várakozik az ember, szóval ebbe kár belemenni.

Igazából szerintem az a helyzet, hogy mindkét csapatnak vannak gyengébb meccsei, ahol az ellenfél szorongat, és vannak olyanok ahol meg mészárszéket rendez a két csapat. A nagyon bosszantó idén az az, hogy míg a gyengébb meccseinknek majd mindig pontvesztés a vége, addig a Madridnak idén megvan az a képessége, hogy a gyengébb játék ellenére is valahogy át tudnak lépni a holtponton és be tudják húzni a meccset, sőt sokszor meg tudják fordítani a játék képét is.

Tavaly, meg azelőtt nálunk is nagyobb arányban lett akár 3 pont is a nyögvenyelős meccseken, idén viszont szinte soha nincs meg a kiizzadt győzelem. Remélem ez a mentális állapot hamar változni fog, mert az ilyen meccseken elúszhat sok minden.
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2012.01.10. 09:22:57

LG írta: Sztem ezek a csapatok a Real ellen is ugyanúgy akarnak, csak a Real áll hozzájuk máshogy, mint mi.

Ők a kisebb csapatok ellen is rendszeresen odateszik magukat, mi pedig gyakran félvállról vesszük ezeket a meccseket.
1. Városon belüli csapatok jobban ölik egymást. 2 éve is az Espanol nagyon odatette magát, döntetlen lett, ha jól emlékszem, de ők álltak közelebb a nyeréshez. (Anti- kezdetű sálat is csak Madridost illetve Espanolost láttam csak Barcelonában.) Ezt az Espanolos csontot azért rágom ennyire, mert tőlük 2006/07 óta parázok, a Realtól meg nem.

2. Sajnos egyet kell értenem veled, bárcsak szikráját is láttam volna az ellenkezőjének. + nagyobb dicsőség az ellenfélnek, ha meg tudja szorítani, verni a 3 éve bajnokot, mint a 3 éve 2.-at:-)
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.10. 09:20:35

jelwaz írta:LG-vel értek egyet. Nem tudok addig bírózni, amíg ilyen flegmán, töketlenül, félvállról véve játszunk akárki ellen is. Sőt...
A bírói részéről meg annyit, hogy a bírók azért általában védenek minket (kell is a sok fault miatt), de inkább a kárunkra tévedjenek (ha már tévednek), mint a javunkra, mert az ilyen meccseket döntsük már el. 1-0-nál ímmel-ámmal gurigázgatni olyan, mint fél seggel odaülni a szakadék szélére. Ha lövünk 2-t és bekapunk egy gólt és nem adnak meg két tizenegyest, még akkor is miénk a három pont. Lehet egy matek órára kellene beiratni a fiúkat...
Szerintem nem a töketlenséggel és a hozzáállással volt baj (Messi kivételével, nála igen, sajnos...), hanem egész egyszerűen valami az előzetes felkészülésnél nem stimmelhetett, mert másképp nehezen elképzelhető, hogy ilyen bűn rossz napot fogjon ki mindenki... Rosszul játszottak,de azért látszott az egy Messin kívül mindenkin, hogy mentek, futottak, nem egy és nem kettő olyan önfeláldozó szerelés volt pl a középpályásaink részéről, amik alapesetben nincsenek, mert nincs rájuk szükség. De nem jött össze semmi és főként elől, nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. A hátult nem kritizálnám, a gyenge védelem most az egyszer Pep hibája volt ( nem szoktam kritizálni), ugyanis, ha láttátok, 3 védővel kezdtünk és kb úgy is játszottuk végig, mert Alves végig szélső volt ( az elején inkább csatár, mint kp), nem pedig a szokásos oda-vissza rohangálós fazon, mint a 4-3-3-ban. Az Espanyol otthonában szerintem a klasszikus felállásunkat kellett volna játszani és akkor még ebben a gyenge formában is több keresnivalónk lehetett volna ( sok a volna,de értitek). A hozzáállással szerintem gond nem volt ( 1-0 előtt is ugyanolyan gyengék voltunk, a gólunk a semmiből jött, az Espanyolnak meg már voltak addig ziccerei, nem volt visszaesés). A Madrid erős, főként a kis csapatok ellen, idegenben ( mondjuk ezt az Espanyolt inkább "közép-nek" nevezném) valahogy jobban felkészülnek ellenük. Hogy ez elsősorban fejben dől-e el, vagy más téren, nem tudom, valóban voltak elkönnyelműsködött meccseink idegenben, de ez nem az volt. Össze kell magunkat szedni, nyerni a hazai klasszikust és akkor a maradék két pont behozható ( ehhez jó lenne a kupából is kiverni őket, ugyanis bármily erős ez a Real, több játékosukról tudjuk, hogy fejben nem annyira, így egy kudarc kihathat a bajnokságra is...). Nem hiszem, hogy fel kellene ülnünk arra a buta lóra, hogy egy korszak most lezárult. Eljön annak is az ideje, talán nem is soká, de kétlem,hogy idén. ( eredményektől függetlenül) Jól erősítettünk és, ha ezek a játékosok még inkább beépülnek, még Fabregas is lehet jobb pl az összjátékban, plusz mondjuk Pedro is formába kerül, akkor újra jajj a világnak, mert a tűz ott van a szemükben! Messi engem feldühített ezen a meccsen,de nem vonok le ebből következtetést, annyi, hogy változtatnia kell, mert az ő zsenijére is szükség van az ilyen betömörülős kisebb meccseken is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2012.01.10. 09:30:18-kor.
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.01.10. 08:38:21

LG-vel értek egyet. Nem tudok addig bírózni, amíg ilyen flegmán, töketlenül, félvállról véve játszunk akárki ellen is. Sőt...
A bírói részéről meg annyit, hogy a bírók azért általában védenek minket (kell is a sok fault miatt), de inkább a kárunkra tévedjenek (ha már tévednek), mint a javunkra, mert az ilyen meccseket döntsük már el. 1-0-nál ímmel-ámmal gurigázgatni olyan, mint fél seggel odaülni a szakadék szélére. Ha lövünk 2-t és bekapunk egy gólt és nem adnak meg két tizenegyest, még akkor is miénk a három pont. Lehet egy matek órára kellene beiratni a fiúkat...
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.10. 01:13:05

2011-es év álomcsapata: Casillas - Dani Alves, Piqué, Sergio Ramos, Vidics - Iniesta, Xabi Alonso, Xavi - Messi, C. Ronaldo, Rooney.

ez azért elég sokat elárul arról, hogy hol van a barca, a real...és a többiek.
5 barca, 4 real, és 2 mu játékos.... :)
Halfkey
Jugador del Barça

2012.01.09. 17:02:17

Te is kihagyod a bírókat, vagy a sorozatos hibáikat is kalkuláljuk be előre idegenben? Ozsi
Most ez így hogy jött a hszemhez? Nem is láttam a meccset, csak annyit mondtam hogy (1) az Espanyol ellen szoktatok szenvedni, illetve (2) hogy a szezon e részében kell megfognotok minket, ha nyerni akartok.

Azóta írtátok ugye a kezezést, ami valóban rossz döntés. És? Ez most hogyan is befolyásolja a mondandómat?
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.01.09. 14:47:36

barca 1986 írta:
G.Gabe írta:
Azért egy kérdésem lenne:
vajon ezek a csapatok a Real ellen miért nem játszanak így?
Nem hinném, hogy egy Espanol ne tudna ilyen harcias lenni egy Real ellen is.
Az Espanol és a Barca ugyanazon városban székel, azért.
Bárcsak az Atletico játszana így a Real ellen, ahogy a papagájok tették tegnap.
Sztem ezek a csapatok a Real ellen is ugyanúgy akarnak, csak a Real áll hozzájuk máshogy, mint mi. Ők a kisebb csapatok ellen is rendszeresen odateszik magukat, mi pedig gyakran félvállról vesszük ezeket a meccseket.
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2012.01.09. 11:23:02

G.Gabe írta:
Az Espanol és a Barca ugyanazon városban székel, azért.
Bárcsak az Atletico játszana így a Real ellen, ahogy a papagájok tették tegnap.
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.01.09. 10:06:39

csababarca írta:
zsuni írta:mik voltak a biroi hibák? 2. félidöt skippeltem, ugyh amik akkor történtek, azok érdekelnek. thx
Volt a 92.percben egy Pedro lövést,amit kézzel ütött ki a védő. az tiszta tizi volt. azon kívül más nem volt,ami számottevő.
Két leshelyzet még, amiből egyet át se tudott venni Messi,szóval ott helyzet se lett volna, a mások sem egyértelmű 1-1ezés lett volna a kapussal.
Azért szerintem a Messi leshelyzetnél simán lehetett volna gól, mert ugyan hosszan vette át, vagyis elcsúszott a lába alatt, de akkor is hamarabb odaért volna, mint a kapus ( egy nüansznyival hamarabb), mondjuk a tegnapi formában lehet, hogy egy ilyen helyzetet nem sikerült volna megoldani :) Ott van még a kiállítás ( amire Puhl egyértelműen rábólintott, plusz az első félidőben tizenegyes Alexis eseténél). Túloldalt egy kecsegtető szabadrúgást nem kapott meg az Espanyol, hogy a korrektség kedvéért megjegyezzem ezt is. Mindenesetre, ha jól játsszunk, akkor ezt így is nyerhettük volna. Messi kicsit dühített, de ember, van ilyen, a többiek közül pedig akinek nem ment, az is kapart, küzdött. Ez van, javítani kell, a Realnak meg végre pontokat veszteni :D
daffy
Madridista

2012.01.09. 10:02:39

G.Gabe írta: Azért egy kérdésem lenne:
amiért pl a depor sem iszik vért a barca meccs előtt.
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.01.09. 09:30:13

Messiben szerintem még benne volt/van a betegség. Lehet, hogy nem kellett volna játszania.
Az egész csapat gyengébben játszott, még Xavi is sok labdát eladott.
Az hogy a bírók meg két tizit sem adtak meg szokás szerint nekik.
A lesnek befújt nemleseket (nem is egy) már fel sem hozom.

A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
zsuni
Capitá del Barça

2012.01.09. 07:32:57

Volt a 92.percben egy Pedro lövést,amit kézzel ütött ki a védő. az tiszta tizi volt. azon kívül más nem volt,ami számottevő.
Két leshelyzet még, amiből egyet át se tudott venni Messi,szóval ott helyzet se lett volna, a mások sem egyértelmű 1-1ezés lett volna a kapussal.
köszönöm. a kezezést én nem tudom megitélni, hogy az most szándékos, vagy lendületböl volt ott ak eze, engem inkább évek óta a tévesen les címén visszafujt lesek idegesitenek, mert lehet nem 1v1es szitu alakulhat ki belöle, de azért potenciálisan gólveszély, Romaric kiállitásával az lett volna a gond, hogy elötte Piqué szépen könyökkel tarkóra rádolgozott, ezért ment a törlesztés, valószinüleg ezt figyelembe véve nem kapott pirosat, mert ha azt lefujja spanyolország leggyengébb szervezetének egyik tagja, akkor nem lett volna ez az eset. (bár erről senki sem írt sehol, de nekem csak így logikus).
Tudjuk, gyengék a bírók, pro és kontra lehet a Barcelonaval kapcsolatban felhozni dolgokat, ahogy a Real Madriddal, Valenciaval, Villarreallal.
Amugy az elsö 45 perc alapján az Espanyol nagyon harcos ügyes, néhol szép focit lehozott, és meg is lett a szerencséjük. Fog bukni még mindenki, és a klasszikust automatikusan a Barca nyeri sajnos, ugyh a Madridnak ezeket a botlásokat kell meglovagolnia föleg.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.09. 01:43:04

amúgy remélem, valami kínai no life kocka csinál majd egy legalább 20 perces vidit az utóbbi évek barca elleni bírói tévedéseiből.

ilyen "anti hollywood cheater barcelona" videót :D

van egy jó, a "referee mistakes againsts barca under guardiola era" csak abból hiányzik jópár, illetve 1-2 felesleges is bekerült. :D

nem azért, mert valamit is elérünk vele, mert mindig is voltak/vannak/lesznek ilyen tévedések, de azért ha leszokna a világ (értsd, a nem barca szurkolók) a csaló barca szlogenről, ami a csapból is folyik még manapság is, akkor annak örülnék, mert közel sem igaz.

de nem tudom hány ilyen ítélet (vagy inkább ítéletek halmaza/meccs) kell ahhoz, hogy az RMCF-féle arcok is belássák, a barcát is ugyanúgy segítik vagy éppen hátráltatják bírói tévedések, mint a világ minden csapatát...az izlandi u19-től kezdve az nb2-n át a görög bajnokságig.
miihii
KHAL

2012.01.09. 01:17:49

peccerta írta:
miihii írta:
Lehet,h oda is tévedett a bíró,de az tuti,h nem legalább 3szor,meccset befolyásolóan! Semmi köze az eredményhez az elmaradt 11-es,a jogos kiállítás elmaradása és mondjuk a 2, jó méter-másféllel hátrébbról induló Messi kiugrás lesnek intése? Ne viccelj már. Elhitték,h van keresnivalójuk,bírták is végig,mi is gyengébbek voltunk,mint szoktunk és mint kellett volna.De vastagon benne volt a bírói hármas is ,már megint. Messit meg nem volt nehéz levenni ma,levette ő saját magát szinte...
A bíró is ember tévedhet,főleg ha egy idióta ember nem nevezem meg hatást gyakorol rá,és akkor mi van?Ezért nem nyertünk??????????? dehogy.....ne mond már,akkor mi is azt tennénk mint a b......[auto_cenzúra] Mou ember,de mi nem vagyunk ő- ők!!!!
Kiemeltem neked,h röviden minek köszönhettük szerintem,h nem sikerült nyerni. Ezek között szerepel a bírói ténykedés is. Nem értek egyet azzal,h nekünk simán bele kellene kalkulálnunk,h menetrend szerint tévednek pölö a büntetők meg NEM ítélésénél és h ez nem befolyásolja a meccset,mert nem vagyunk murinnyo...

csababarca írta:
zsuni írta:mik voltak a biroi hibák? 2. félidöt skippeltem, ugyh amik akkor történtek, azok érdekelnek. thx
Igen,a másodikat át sem tudta venni,pedig az volt a tisztább.Ezen kívül még Romaric a könyöklésért megnyithatta volna a csapokat a többieknek mire beérnek.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.09. 01:16:40

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zsuni
Capitá del Barça

2012.01.09. 01:11:12

mik voltak a biroi hibák? 2. félidöt skippeltem, ugyh amik akkor történtek, azok érdekelnek. thx
peccerta
Jugador del Barça

2012.01.09. 01:07:41

miihii írta:
peccerta írta:
Tévedtek és akkor mi van?
Hatalmas elszántsággal játszottakmés oda is tévedett a bíró,ennek semmi köze az eredményhez,megérdemelték mert elhitték van keresni valójuk.Ha berúgjuk az elején,megnit 4:0 nem ez lett ,ez van.Poketino szenzációs edző!Messit levette a pályáról és ezzel baj is volt,fab,ini nem tudtak 2 en mit alkotni savi tehetetlen volt,,de még így is jók voltunk.Alexis csúcs,pár mecss és messi 2 lesz.Puyol,Abidal páros verhetetlen
Lehet,h oda is tévedett a bíró,de az tuti,h nem legalább 3szor,meccset befolyásolóan! Semmi köze az eredményhez az elmaradt 11-es,a jogos kiállítás elmaradása és mondjuk a 2, jó méter-másféllel hátrébbról induló Messi kiugrás lesnek intése? Ne viccelj már. Elhitték,h van keresnivalójuk,bírták is végig,mi is gyengébbek voltunk,mint szoktunk és mint kellett volna.De vastagon benne volt a bírói hármas is ,már megint. Messit meg nem volt nehéz levenni ma,levette ő saját magát szinte...
A bíró is ember tévedhet,főleg ha egy idióta ember nem nevezem meg hatást gyakorol rá,és akkor mi van?Ezért nem nyertünk??????????? dehogy.....ne mond már,akkor mi is azt tennénk mint a b......[auto_cenzúra] Mou ember,de mi nem vagyunk ő- ők!!!!
Cruyff

Milliónyi gyerek van a világon, akik előtt egy nagyon rossz példa jár, és a Madrid ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Amióta elment Valdano, a dolgok csak rosszabbodtak. Valdanóról mondhat mindenki, amit akar, de azért ő egy úriember. Lehetséges, hogy Mourinho egy nagyon jó ember privát környezetben, és nagyon jó edző is, de amit a világ számára mutat, az egészen más. És a klub kötelessége lenne megváltoztatni ezt a helyzetet.
miihii
KHAL

2012.01.09. 01:02:02

peccerta írta:
Hatalmas elszántsággal játszottakmés oda is tévedett a bíró,ennek semmi köze az eredményhez,megérdemelték mert elhitték van keresni valójuk.Ha berúgjuk az elején,megnit 4:0 nem ez lett ,ez van.Poketino szenzációs edző!Messit levette a pályáról és ezzel baj is volt,fab,ini nem tudtak 2 en mit alkotni savi tehetetlen volt,,de még így is jók voltunk.Alexis csúcs,pár mecss és messi 2 lesz.Puyol,Abidal páros verhetetlen
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
peccerta
Jugador del Barça

2012.01.09. 00:54:03

dak900 írta:
Barbas írta:A legtöbben itt simán elsiklotok a bírók tevékenységén, mondván, nem jól játszunk idegenben, Nem tudom pontosan hány pont ment el ebben a szezonban a bírók miatt, de szvsz, ha csak a fele meglenne, nem lenne ilyen síri a hangulat.
Nem siklunk el...de hát nem tudunk mit tenni... :( Ha nem tévedtek volna a bírok ellenünk, akkor lehet nem lennénk hátrányba (legalábbis öttel biztos nem) a Madriddal szemben... :roll: De nem is érdemes ilyen dolgokkal foglalkozni...mi is kezdjük el, h: "Por qué?" :lol: Saját magunkkal kell foglalkozni! :wink:
Cruyff

Milliónyi gyerek van a világon, akik előtt egy nagyon rossz példa jár, és a Madrid ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Amióta elment Valdano, a dolgok csak rosszabbodtak. Valdanóról mondhat mindenki, amit akar, de azért ő egy úriember. Lehetséges, hogy Mourinho egy nagyon jó ember privát környezetben, és nagyon jó edző is, de amit a világ számára mutat, az egészen más. És a klub kötelessége lenne megváltoztatni ezt a helyzetet.
dak900
Jugador del Barça

2012.01.09. 00:46:20

Barbas írta:A legtöbben itt simán elsiklotok a bírók tevékenységén, mondván, nem jól játszunk idegenben, Nem tudom pontosan hány pont ment el ebben a szezonban a bírók miatt, de szvsz, ha csak a fele meglenne, nem lenne ilyen síri a hangulat.
Nem siklunk el...de hát nem tudunk mit tenni... :( Ha nem tévedtek volna a bírok ellenünk, akkor lehet nem lennénk hátrányba (legalábbis öttel biztos nem) a Madriddal szemben... :roll: De nem is érdemes ilyen dolgokkal foglalkozni...mi is kezdjük el, h: "Por qué?" :lol: Saját magunkkal kell foglalkozni! :wink:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.09. 00:46:01

én nem bírom ki, hogy egy ekkora szarvashibát ne említsek meg, de hőzöngeni azért is felesleges, mert akkor valaki valahol rá fog kontrázni övrebö-re, pepevsalves-re, kacsintós busquetsre, mi pedig megint felhozunk érveket ez ellen...és so on....teljesen végeláthatatlan.

benne van a fociban a hiba, sokszor ellenünk is, én csak annyit kérek, hogy felejtsék már el az ellendrukkerek és antibarcások a bírózást, mert látható (és elég sokszor előfordul, főleg idén) hogy egyáltalán nem kedveznek nekünk.
Válasz küldése