Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezzel én pl azért nem értek egyet, mert ha tudom, hogy pár év nélkülözés hosszú távon nagy kiugrási lehetőséggel jár, akkor nélkülözök. De Magyarországon nekem egyre inkább úgy tűnik hogy erre sincs lehetőség. Nem a pillanatnyi [auto_cenzúra] helyzet a legelkeserítőbb, hanem az egész életedre előrevetített nagyon szűk lehetőségek.shutterisland írta:értetted, mire céloztam...ha már az emberek az ilyen kategóriát konstans nem engedhetik meg maguknak (de akár mondhatnám az internetet is, annak is több ezer a havidíja) kiválthatja azt az érzést az emberekből, hogy sz.r robotok, és egyre kevésbé lesz élvezhető az élet.
Ezt én soha nem is vitattamHAnonymus írta:Ígérem hogy többször már nem fogom leírni, de pont az a nagy lehetőség a külföldön dolgozásban, hogy a nyugaton megkeresett pénz meg egyre többet ér itthon.Primitive írta: Ami viszont nagyon 'rossz', az az, hogy a Szerbiában keresett pénzt itt Mo.-n kevesebbet ér!
Ígérem hogy többször már nem fogom leírni, de pont az a nagy lehetőség a külföldön dolgozásban, hogy a nyugaton megkeresett pénz meg egyre többet ér itthon.Primitive írta: Ami viszont nagyon 'rossz', az az, hogy a Szerbiában keresett pénzt itt Mo.-n kevesebbet ér!
Ebből azt vettem le, hogy nehéz meg minden, de ha becsületesen dolgozol, akkor meg fogsz élni..Bob_Marley írta:..
nem mondom azt, hogy "sorra ezt teszik itt is" mert az túlzás lenne, de ezt én is észrevettem, korábban nem volt ez jellemző itt a környékre, mostanság pedig egyre több ilyet hallok, még itt helyben is.Minden második nap azt hallom, meg tapasztalom, hogy valaki felkötötte magát, stb
értetted, mire céloztam...ha már az emberek az ilyen kategóriát konstans nem engedhetik meg maguknak (de akár mondhatnám az internetet is, annak is több ezer a havidíja) kiválthatja azt az érzést az emberekből, hogy sz.r robotok, és egyre kevésbé lesz élvezhető az élet.HAnonymus írta:Mondjuk azért az vicces hogy a forradalom éppen a kondibérlet meg a plusz RAM megvonása miatt fog kitörni.![]()
![]()
Ez igaz. Nekem rokon orvos, kiment Németországba... Nem panaszkodikHAnonymus írta:Ez meg kb tényleg ilyen, én a múltkor egy olyan kiadványt olvastam el, ahol a potenciális németországi munkavállalóknak van leírva hogy mire lehet számítani.Sanama írta:Indexen volt egy cikk,kicsit nevetséges,de mennyire igaz.
Magyar átlagember órabérből 1 óvszert tud venni, a francia 10et.(asszem ott valami 8 euró a minimum órabér.)
Hát mit mondjak, átlag bruttó fizetések a következők:
fodrász ~1500 euró/hó
mérnök ~4500 euró/hó
orvos ~6000
Bruhuha, átszámolni sem érdemes, mert csak szöget üt a fejedbe, és a következő vonattal menni akarsz.![]()
Nyilván igaz, hogy drágább az ottani élet, de szerintem egy olyan arcnak, aki egy szegényebb országból költözik egy gazdagabba, megvan az az előnye, hogy kisebb bevételhez szokott, és kisebb lábon éli az életét, egy ideig legalábbis biztosan.
Szerintem a legjobb stratégia a kimegyek - spórolok - a spórolt pénzből teremtek magamnak tűrhető itthoni körülményeket - hazajövök. Aki nem teljesen tök a saját szakmájához, és nyelvet is tud, annak ez szerintem nem teljesíthetetlen. [bár jó lenne előbb elvégezni az egyetemet, kipróbálni, és csak aztán prófétáskodni.]
Ez meg kb tényleg ilyen, én a múltkor egy olyan kiadványt olvastam el, ahol a potenciális németországi munkavállalóknak van leírva hogy mire lehet számítani.Sanama írta:Indexen volt egy cikk,kicsit nevetséges,de mennyire igaz.
Magyar átlagember órabérből 1 óvszert tud venni, a francia 10et.(asszem ott valami 8 euró a minimum órabér.)
Ez a legnagyobb igazság abban amit leírtál, és a legjobb, hogy nem csak Magyarországra vonatkozik, hanem globálisan is igaz.csababarca írta: Nem tudom mennyire pozitív,sőt semennyire, de én úgy látom,messze még a kút alja, sok lehúzás lesz itt még, ennél komolyabb bajok is.
Ezért meg jár egy együttérző vállveregetés, nekem mind a két szülőmnél betűre ez a helyzet.csababarca írta: ...az én 2 diplomával rendelkező pedagógus édesanyám keres 200ezer huf körüli összeget, de bruttóban!!! nettóban ez 120-130 között van kb.
shutterisland írta:...
angol előrehozott érettségim ötös lett, és van egy középfokú nyelvvizsgám, szóval ebből ki lehetne már indulni pölö angliában.Tanulj meg egy nyelvet és menekülj!
Ulead VideoStudio. Szerintem nagyon egyszerű a használata. Én azokkal csinálom a videóimat.csababarca írta:valaki egy jó programot tudna ajánlani,amivel filmből részt ki lehet vágni?
kerestem neten többet is,de egyik sem jó, meg csomónál csak próbaverziót ad.