Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
sjd
Llegenda del Barça

2012.01.03. 20:00:04

Ha nem pincérkedni meg takarítani mész ki, értelmiségiként nagyon jól meg lehet élni külföldön, bátyám már 8 éve kint dolgozik Németországban biológusként, és ilyen állással itthon csak álmodnak arról az életszínvonalról, amit ő elért 32 éves korára. (Eredetileg a felesége kapott állást kint, de fél év után ő is el tudott helyezkedni, olyannyira, hogy már a második munkahelyén van. És nem azért mert kirúgták, hanem mert ő akart váltani.)

Szóval ha minimális esély is van bejutni az egyetemre, akkor érdemes megcsinálni, és utána a szakterületeden elhelyezkedni, mert többszörösen visszahozza a pénzt. (Az más kérdés, hogy az új törvény értelmében 5 év után fizetheted vissza az egyetemet az államnak, de ha ennyi idő után is maradnál még, akkor olyan anyagi körülményeid lesznek, hogy röhögve megteheted). Szóval nekem ez a terv, még kihúzom vhogy 6 évig, aztán jóság van.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2012.01.03. 19:45:26

Nem hiszem hogy félreértettük. Én azt látom itthon a legnagyobb bajnak, hogy még ha találsz is munkát, nem igazán van az égvilágon semmi esélyed, hogy HOSSZÚ TÁVON javíts az életkörülményeiden.
shutterisland írta:értetted, mire céloztam...ha már az emberek az ilyen kategóriát konstans nem engedhetik meg maguknak (de akár mondhatnám az internetet is, annak is több ezer a havidíja) kiválthatja azt az érzést az emberekből, hogy sz.r robotok, és egyre kevésbé lesz élvezhető az élet.
Ezzel én pl azért nem értek egyet, mert ha tudom, hogy pár év nélkülözés hosszú távon nagy kiugrási lehetőséggel jár, akkor nélkülözök. De Magyarországon nekem egyre inkább úgy tűnik hogy erre sincs lehetőség. Nem a pillanatnyi [auto_cenzúra] helyzet a legelkeserítőbb, hanem az egész életedre előrevetített nagyon szűk lehetőségek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.03. 19:34:52

Szerintem félreértettétek :lol:
Amit kint megkeresel kétkezi munkával Mo-n jó pénz, kint viszont nem!Én erre utaltam, s írtam le!
Persze ha választani lehet külföld, s én pl javaslom is, de meg kell gondolni, s induló tőke vagy ismerettség nélkül nem lehet!És sok országban bizony ugyanúgy nagy a munkanélküliség, s külföldiként akárhol vagy mindig második leszel, s nehezebben kapsz munkát!
Viszont ha erről beszélünk, s pl tudom daffy Ausztráliába akar(t) menni, azt nagyon ajánlom, van pár ismerős aki ott dolgozik, s ott rengeteg munka van, viszont különféle tartózkodási engedélyek vannak a szakmához kötve!Meg mondjuk rohadtul messze van, de esetleg valaki érzi magában az erőt egy nagy ugrásra akkor a kenguruk földje!
Kép
Kép
Kép
Primitive
Entrenador del Barça

2012.01.03. 19:31:47

HAnonymus írta:
Primitive írta: Ami viszont nagyon 'rossz', az az, hogy a Szerbiában keresett pénzt itt Mo.-n kevesebbet ér! :roll:
Ígérem hogy többször már nem fogom leírni, de pont az a nagy lehetőség a külföldön dolgozásban, hogy a nyugaton megkeresett pénz meg egyre többet ér itthon.
Ezt én soha nem is vitattam :wink: Én is külföldön tervezem a jövőmet. De mindenképp haza szeretnék majd jönni.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.03. 19:21:55

Bob_Marley,

Nem tudom...
Nekem ismerősöm 7éve ment Angliába, Yes No szinten tudott, sikálással kezdte, ma már pincér Chelsea városrész egyik legmenőbb éttermében.
Azóta 1 telket tudott venni itthon, most lakást nézeget.

Igaz, keményen dolgozott, mert azt kell, de itthon a helyi főiskolán kapott volna portás állást, amiből 70év alatt nem gyűjt össze 1 telekre valót....

Lehet,hogy drágább a kinti élet,de nem ennyivel.
A másik meg,hogy azért az is igaz,hogy nem annyi a egész,hogy kimész, pénzed lesz. Keményen dolgozni ugyanúgy kell, csak ott megfizetik.

ui: kint természetesen nem tudná megteremteni azokat a körülményeket, mint amit ezáltal itthon, mivel nincs egy orvosi/mérnöki végzettsége. De kötve hiszem,ha lenne, azzal is el lehet helyezkedni, példa erre a rokonom aki orvosként ment Németországba.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2012.01.03. 19:20:41

Primitive írta: Ami viszont nagyon 'rossz', az az, hogy a Szerbiában keresett pénzt itt Mo.-n kevesebbet ér! :roll:
Ígérem hogy többször már nem fogom leírni, de pont az a nagy lehetőség a külföldön dolgozásban, hogy a nyugaton megkeresett pénz meg egyre többet ér itthon.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.03. 19:19:51

Igen ha becsültesen élsz megtudsz élni, viszont diploma nélkül kint is nagyon nehéz, s imán érettségivel keresel havi 1500 eurot, amiből 700 a lakbér 200 a rezsi és nem kajáltál, ami mondjuk nekünk kettőnknek havi 400-600 euro kb!Ráadásul külföldön megkell birkózni rengeteg dologgal, Franciaországból azért jöttünk el, mert 1 én nem tudok franciául, 2 nem volt senki ismerős!Írországban sincs tracsparty de legalább ismerem a nyelvet (már amennyire mert angolnak nem nevezném amit beszélnek)!Ha shutteer vagy bárki komolyan gondolja a külföld dolgot, utána kell járni, csak úgy kimenni nem lehet, ismeretség nélkül egyenesen lehetetlen, ahhoz kb 2-3 ezer euro kell indulásnak!!!!!

Hanonymus, értelek s lehet így is, én is ismerek egy srácot aki mosogat egy étteremben minimálbérért ami most 7,50 Írországban és ő is mindent félretesz, s gyakorlatilag totál minimumból él!Mi 2en vagyunk feleség, remélem lassan gyerek is, azt a verziót írtam le, hogy ha dolgozol esetleg többen vagytok, s ha nem is nagylábon élsz, bizony megy a pénz!Mi nem panaszkodunk feleségemnek jó állása van, én a BME-s műszaki diplomámmal kávézóban csinálom a szendvicseket, s felszolgálok, de ez van!
Viszont annyiból igazat adok vannak olyan dolgok amik kint természetes dolgok (pl elromlik a Tv veszel egy másikat, vagy ha kedved van elmész étterembe) itthon "elérhetetlen"!
Amit összességében tudok mondani meg kell gondolni, nehéz lépés, s sok minden feladásával jár!De shutter javaslom csinálj egy sulit, mert papír nélkül nem megy sehol!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.01.03. 19:28:28-kor.
Kép
Kép
Kép
Primitive
Entrenador del Barça

2012.01.03. 19:17:31

Én Vajdasságban születtem, éltem az életemet, most viszont Pécsett tanulok. Szóval belelátok mindkét országba. Azzal egyeltalán nem értek egyet, hogy a balkánon rosszabb a helyzet.
Nálunk az emberek többsége nem vett fel hiteleket, nem hitelekből él. Így nincsenek is olyan sokan, akiket megviselt a mostanában tomboló anyagi káosz, és olyanról se tudok akinek a háza forog kockán. Igaz, nincs autónk, meg 150 cm-es HD TV-nk, de legalább nincsenek hiteleink. Szerintem a hitel felvétele maga az öngyilkosság. (ha csak nem valami bombabiztos befektetésre veszed fel.. olyan meg sajnos nincs :roll: ).

Ami viszont nagyon 'rossz', az az, hogy a Szerbiában keresett pénzt itt Mo.-n kevesebbet ér! :roll:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
HAnonymus
Entrenador del Barça

2012.01.03. 19:13:51

Bob_Marley, pont azért írtam a kint vagyok és hazajövök dolgot, mert tudom, hogy milyen különbségek vannak árszínvonalban.
Az egyik gimnáziumi osztálytársammal tudok példálózni. Én mesterképzésen vagyok most az egyetemen, ő nem kért belőle, kiment Bécsbe rögtön az alapképzés után, azonnal kapott állást (jó, igen, ez felsőfokú német nyelvvizsga és f.szmák, de a tény az hogy kapott, csókosság és simli nélkül). Ő is 1500 euró körül keres, ami ugye kint nem egy nagy valami. De tekintve, hogy innen van a 25-ön, és egyedül él egy 15 négyzetméteres lakásban, 1000 eurót tud eltenni egy hónapban (jól értitek, ennyit spórol meg), ami körülbelül a két és fél, de talán inkább háromszorosa annak, amit az én szüleim 25 év tanárság után itthon kézhez kapnak (és akkor képzeld el, hogy ebből mennyi lehet megspórolni).
Nyilván Ausztriában nem vagy dúsgazdag azzal a havi szinten összekuporgatott 1000 euróddal, de ha ezt csinálod pár éven keresztül (éven, és nem évtizeden keresztül!), ÉSSZEL, akkor össze tudsz annyi pénzt szedni, hogy hazatelepülve például megengedhess magadnak egy saját lakást.
Nem tudom, az átlag pályakezdő fiatalnak mik a kilátásai, de nem hiszem hogy olyanok, hogy pár év alatt összegyűjthessen egy lakásra való pénzt.
Abban is igazat adok neked egyébként, hogy kint külföldi maradsz, nem hiszem, hogy a környéken sok olyan ország lenne, ahol szívesen látnák az idegeneket (FRA, GER, AUT ráadásul még a rosszabbak közé tartozik, szerintem).
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.03. 19:13:07

Bob_Marley írta:..
Ebből azt vettem le, hogy nehéz meg minden, de ha becsületesen dolgozol, akkor meg fogsz élni.. :)

szerk.: Dávid, családon belül, a saját bőrömön tapasztalom, mind az öngyilkosságot, de leginkább azt, hogy egy szó nélkül, mindent hátra hagyva tűnik el valaki..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Victor_Valdes 2012.01.03. 19:15:02-kor.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.03. 19:12:15

Minden második nap azt hallom, meg tapasztalom, hogy valaki felkötötte magát, stb
nem mondom azt, hogy "sorra ezt teszik itt is" mert az túlzás lenne, de ezt én is észrevettem, korábban nem volt ez jellemző itt a környékre, mostanság pedig egyre több ilyet hallok, még itt helyben is. :(
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.03. 19:05:31

HAnonymus írta:Mondjuk azért az vicces hogy a forradalom éppen a kondibérlet meg a plusz RAM megvonása miatt fog kitörni. :lol: :lol: :lol:
értetted, mire céloztam...ha már az emberek az ilyen kategóriát konstans nem engedhetik meg maguknak (de akár mondhatnám az internetet is, annak is több ezer a havidíja) kiválthatja azt az érzést az emberekből, hogy sz.r robotok, és egyre kevésbé lesz élvezhető az élet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.03. 19:04:06

Én Franciaországban dolgoztam, s valóban ott eu-i szinten is legmagasabb a minimálbér, DE nincs kolbászból a kerítés, sőt!Most oké azt írod 1500 euro egy fodrász kereset, a kenyér ára 3 euro, a benzin 1,80 körül!Most Írországban vagyunk és az igaz jóval egyszerűbb az élet, de bizony sok mindent fel kell adjon az ember!
Az tény az értékrendek mások, én megmondom őszintén 2 hete jöttünk kb haza, s hihetetlen mennyire anomália van itthon!Ha külföldön gályamunkát csinálsz is megtudsz élni könnyebben mint itthon, de kint is nehéz!Főleg, hogy bármit csinálsz külföldi maradsz!Viszont sajnos, mióta én is hazajöttem az ünnepekre, az ismerőseim 90 százaléka panaszkodi, hogy nincs munka minden drága (amiket shutter leírt), nehéz dolog bárhol is van az ember!
Kép
Kép
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.03. 19:01:34

Persze, jó ez, hogy a többségnek meg van még a háza, meg az alap dolgok..de 16 évesen nem túl pozitív dolog azon agyalni, hogy anyámnak melyik nap mondják, hogy nem kell többet mennie dolgozni. Vagy azon, hogy faterom háza mikor fog elúszni, mert már 80 ezer a havi törlesztő. Csak azt nem tudom, hogy ha ez bekövetkezik akkor mi lesz? Anyám, apám megy a híd alá, én meg intézetbe? Minden második nap azt hallom, meg tapasztalom, hogy valaki felkötötte magát, stb..mert nem látott már más kiutat. Ne az legyen már a mérce, hogy a balkánon, meg tőlünk keletebbre mi a helyzet..

szerk.: HAnonymus, kinek micsoda a luxus cikk, van akinek lassan egy liter benzin is az, van akinek egy bmw..
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
HAnonymus
Entrenador del Barça

2012.01.03. 18:54:45

Mondjuk azért az vicces hogy a forradalom éppen a kondibérlet meg a plusz RAM megvonása miatt fog kitörni. :lol: :lol: :lol:
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.03. 18:54:17

HAnonymus írta:
Sanama írta:Indexen volt egy cikk,kicsit nevetséges,de mennyire igaz.

Magyar átlagember órabérből 1 óvszert tud venni, a francia 10et. :) (asszem ott valami 8 euró a minimum órabér.)
Ez meg kb tényleg ilyen, én a múltkor egy olyan kiadványt olvastam el, ahol a potenciális németországi munkavállalóknak van leírva hogy mire lehet számítani.
Hát mit mondjak, átlag bruttó fizetések a következők:
fodrász ~1500 euró/hó
mérnök ~4500 euró/hó
orvos ~6000
Bruhuha, átszámolni sem érdemes, mert csak szöget üt a fejedbe, és a következő vonattal menni akarsz. :lol:
Nyilván igaz, hogy drágább az ottani élet, de szerintem egy olyan arcnak, aki egy szegényebb országból költözik egy gazdagabba, megvan az az előnye, hogy kisebb bevételhez szokott, és kisebb lábon éli az életét, egy ideig legalábbis biztosan.
Szerintem a legjobb stratégia a kimegyek - spórolok - a spórolt pénzből teremtek magamnak tűrhető itthoni körülményeket - hazajövök. Aki nem teljesen tök a saját szakmájához, és nyelvet is tud, annak ez szerintem nem teljesíthetetlen. [bár jó lenne előbb elvégezni az egyetemet, kipróbálni, és csak aztán prófétáskodni. :lol: ]
Ez igaz. Nekem rokon orvos, kiment Németországba... Nem panaszkodik :)
HAnonymus
Entrenador del Barça

2012.01.03. 18:51:06

Sanama írta:Indexen volt egy cikk,kicsit nevetséges,de mennyire igaz.

Magyar átlagember órabérből 1 óvszert tud venni, a francia 10et. :) (asszem ott valami 8 euró a minimum órabér.)
Ez meg kb tényleg ilyen, én a múltkor egy olyan kiadványt olvastam el, ahol a potenciális németországi munkavállalóknak van leírva hogy mire lehet számítani.
Hát mit mondjak, átlag bruttó fizetések a következők:
fodrász ~1500 euró/hó
mérnök ~4500 euró/hó
orvos ~6000
Bruhuha, átszámolni sem érdemes, mert csak szöget üt a fejedbe, és a következő vonattal menni akarsz. :lol:
Nyilván igaz, hogy drágább az ottani élet, de szerintem egy olyan arcnak, aki egy szegényebb országból költözik egy gazdagabba, megvan az az előnye, hogy kisebb bevételhez szokott, és kisebb lábon éli az életét, egy ideig legalábbis biztosan.
Szerintem a legjobb stratégia a kimegyek - spórolok - a spórolt pénzből teremtek magamnak tűrhető itthoni körülményeket - hazajövök. Aki nem teljesen tök a saját szakmájához, és nyelvet is tud, annak ez szerintem nem teljesíthetetlen. [bár jó lenne előbb elvégezni az egyetemet, kipróbálni, és csak aztán prófétáskodni. :lol: ]
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.03. 18:49:30

igen, én is tudom, hogy ennél van sokkkkkkal rosszabb is (minap szomáliáról néztem egy komoly képgalériát, majdnem elbőgtem magam) :roll:

csak itt ez a sok dolog így együtt (mert apróság, hogy pár forinttal drágul a benzin, apróság a 2%-os áfakulcs növelés,stb...) ki fogja végezni a családokat, a forint romlása, a devizahitelek, stb....

persze amíg nem éhezünk, meg olyan dolgaink vannak, mint internet, mobiltelefon, stb addig csendben kéne lenni, az egy dolog, de most már le kell majd mondani a "pluszokról", ami azért nekem azt sugallja, hogy ha még ezeken az emberek túl is teszik magukat, mikor jön az olyan dolgok szükségserű megvonása magunktól, ami az "alap" és "luxus" cikkek között van, (kondibérlet, hétvégi sörözések, stb...) itt már forradalom lehet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2012.01.03. 18:53:11-kor.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2012.01.03. 18:45:52

csababarca írta: Nem tudom mennyire pozitív,sőt semennyire, de én úgy látom,messze még a kút alja, sok lehúzás lesz itt még, ennél komolyabb bajok is.
Ez a legnagyobb igazság abban amit leírtál, és a legjobb, hogy nem csak Magyarországra vonatkozik, hanem globálisan is igaz.

csababarca írta: ...az én 2 diplomával rendelkező pedagógus édesanyám keres 200ezer huf körüli összeget, de bruttóban!!! nettóban ez 120-130 között van kb.
Ezért meg jár egy együttérző vállveregetés, nekem mind a két szülőmnél betűre ez a helyzet. :D
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.03. 18:44:45

Indexen volt egy cikk,kicsit nevetséges,de mennyire igaz.

Tudom, ott is írták, ennek több oka is van, de nézzük csak azt a minimum 8eurós órabért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2012.01.03. 18:46:34-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.03. 18:10:03

shutterisland írta:...

pozitívat?
szerintem még mindig nem annyira vészes itt a helyzet,mint más országokban,csak megszokott mindenki egy viszonylag jó életszínvonalat,aztán most fogják a fejüket,hogy ajjaj. meg lehet nézni,mi van tőlünk keletebbre.
Nem tudom mennyire pozitív,sőt semennyire, de én úgy látom,messze még a kút alja, sok lehúzás lesz itt még, ennél komolyabb bajok is.
az államadóssággal meg annyira "nem kell" foglalkozni, mert minden országnak van, nálunk nagyobb is.

Itt a legnagyobb baj szerintem nem azzal van,hogy 400 forint felett van a benzin. Hanem azzal,hogy a fizetések a béka hátsója alatt vannak.
Mert nagyon szépen hangzik a statisztikában,hogy az én 2 diplomával rendelkező pedagógus édesanyám keres 200ezer huf körüli összeget, de bruttóban!!! nettóban ez 120-130 között van kb. Pontos számokat nem tudok most mondani. Jah,és a 200ezer sem normális, az orvosfizetésekről meg inkább nem is beszélnék,olyan is van a rokonságban.

A másik baj,hogy az összes politikus hazudozik világnak,senki sem különb a másiktól.
A jelenlegi rendszer legnagyobb szállóigéje: "Így mindenkinek jobb lesz".
Jah,nekik főleg.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.03. 18:06:29

Tanulj meg egy nyelvet és menekülj!
angol előrehozott érettségim ötös lett, és van egy középfokú nyelvvizsgám, szóval ebből ki lehetne már indulni pölö angliában.
de akkor meg megint az, hogy oda is csak úgy mennék ki, ha van lehetőség, ott bolyongani és munkát keresni...wááá...meg mindent itthagyni, barátnőt, családot...épp most töltve a 20-at...hát nem lenne gyenge.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2012.01.03. 18:03:46

Tanulj szakmát, bár meg nem tudom mondani hogy milyet.
Ha nem lehet, akkor menekülj külföldre.
Két mondatban ennyi, a valós megoldást nem tudom. Valószínűleg nincs jó megoldás. Tanulj meg egy nyelvet és menekülj! [bocsánat azoktól, akik nem így látják]
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.03. 17:49:54

hát, előre szólok a panaszkódos tipikus magyarságomért, de most már annyira elegem van itt mindenből, hogy hihetetlen.

előre leírom, hogy nem akarok politizálni (meg nem is értek hozzá!) de ami itt folyik magyarországon, attól már nekem is görcsbe rándul a gyomrom, pedig én aztán sosem érdeklődtem az ilyen dolgok iránt.

egyszerűen teljesen ellehetetlenedik az ember, én speciel rohadtul pesszimista vagyok.

410 ft a benzin ?! ebadó ?! 27%-os áfakulcs ?! ...sorolhatnám...

aztán az új felsőoktatási törvény, hogy gyakorlatilag a kispénzűek esélyei mégjobban megcsappannak egy normális egyetemre, illetőleg különböző feltételekkel is össze vissza sz.patják az embereket.

a munkanélküliség is kiborító, idén leérettségizek, és aztán mit csináljak ? államilag támogatottra esélytelen lesz bejutnom, amúgy meg nem bírjuk finanszírozni a hatalmas költségeket.
ilyen OKJ-s meg gyorstalpaló tanfolyamokra nem fog engedni anyám, akkor inkább takarodhatok el a Linamarba robotnak minimálbérért, olyan emberek közé többek közt, akik között szellemileg úgy leépülnék, mint ide lacháza.

pont ma néztem az államadósságról egy ilyen vizuális ábrázolást...hát az is megdöbbentő...

jelenleg úgy érzem, el kéne takarodni külföldre rövid időn belül, és bár ott sem fenékig tejfel minden, sokkal több esély lenne normálisabb életszínvonalon, hosszabb távon élni.

valaki, aki jobban ért hozzá, mondjon már valami pozitívat...mert én annyira negatívan látom jelenleg magyarország helyzetét, hogy fogalmam sincs, mi a fene lesz velünk.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.01.03. 17:19:37

csababarca írta:valaki egy jó programot tudna ajánlani,amivel filmből részt ki lehet vágni?
kerestem neten többet is,de egyik sem jó, meg csomónál csak próbaverziót ad.
Ulead VideoStudio. Szerintem nagyon egyszerű a használata. Én azokkal csinálom a videóimat. :)

Más:
Megálltatok volna?
http://www.youtube.com/watch?v=GrJgc673Y94
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Válasz küldése