Néztem éjjel én is a meccset, de az ágyból ( 5-10 percekre bele is aludtam, na nem azért, mert unalmas volt

), így nem írtam. Röviden a véleményem, mind a meccsről, mind az idei Celticsről : Az elmúlt két meccsen valóban nem ment úgy a csapatnak a védekezés, ahogy talán megszokhattuk, de egy dolgot be kell látni: Két olyan csapat ellen játszottunk idegenben, akik szerintem idén a legeredményesebb és leglátványosabban támadó együttesek lesznek. Idevehetjük még a Clipperst is,de szerint a már jobban összeszokott Miami és NY duótól kevesebb pontot fognak átlagolni. Egyértelműen a Miami az erősebb csapat-e kettőből, mert ők hátramenetben is jók ( bár a tegnapi 107 kapott azért sok, talán csak Wade védekezett igazán jól- az állat 4 blokkjával

), mindenesetre, ha Anthony ép és jó formában van, akkor szép pontátlaga lesz a New Yorknak is. Nekünk kell az idő, kicsit összeszokni az újakkal, illetve régi újakkal ( Daniels), de egyértelműen erősebbek lettünk és Bass-el a védekezés is jobban kell alakuljon, mint Davissel. Ez azt hiszem, hogy vitán felül áll. Green nagyon hiányzik, mert azért valljuk be: PP hiányában egy Daniels, nem beszélve a még gyengébb védő Pavlovicról, nem sok sansszal indul (nak) egy Anthony vagy James kaliberű játékos ellen. Az várható volt és azt hiszem Doc bele is kalkulálja, hogy Allen hátramenetben kevés Wade ellen ( még fénykorában is az lett volna, teljesen más fizikális kategória), neki nem is ez a fő feladata ( bár amit tud, azt nagyon szépen és hatásosan hozzáteszi a védekezéshez is), hanem az, amit elől nyújtott tegnap is. Bravúros az újabb 6 db trojkája. Rondo talán a legjobb védő a mai irányító klasszisok közül, K.G. nem a régi, de még mindig domináns ( igazából keleten nincs is nagyon domináns 4-es a riválisoknál, mert Stou sem a védekezéséről híres), J. Oneill pedig a tegnapi borzasztó játéka ellenére, igazából csak a védekezésre képes, még ha nem is Perkins-i szinten. Green már nem emlékszem mennyi időre esett ki,de ha a látott teljesítményhez hozzávesszük PP-ét és a zseniális védőjátékos Pietrust ( aki a trojkákat is szépen szórja és 2-es, 3-asban is bevethető), akkor az összeálló C's védekezés a tegnapitól és a 25-itől sokkal jobb lesz. PP-vel pedig a támadás is, amivel mondjuk tegnap nem volt gond ( bár ehhez kellett szerintem Dooling jó játéka, amit én nem vennék fixnek, kell a fix PP 16-20 pont). Ergo, nekem az a véleményem, hogy, ha valóban tudunk pihentetni és nem az 1-2. hely a cél, hanem a 3-6. ( persze, ha megy, akkor robbanjunk rá az 1-2. valamelyikére is, de ne áldozatok árán), akkor komoly esélyesek lehetünk idén, mert Green kiesése ellenére erősödtünk. Igen komolyan. Ha Green lenne és egy jobb cserecenter ( akár kezdő, kb Dalembert szintű), úgy végképp izzadhatnának a riválisok,de így sem érzik majd jól magukat, amikor akár otthon fogadnak minket, akár a katlanba utaznak. Tavalyhoz képest nekem jobb reményeim vannak, ráadásul most nem ámítjuk magunkat olyan dolgokkal, amit pl a tavalyi álomkezdés ( majd fáradtság) okozott. Nem is baj, hogy PP nincs, legalább pihen addig is. Az el kell fogadni, hogy Anthonyval és Jamessel szemben Pavlovic és Daniels erőtlen, hatástalan ( a riválisok közül talán Deng is ilyen, persze ő nem az a kaliber, mégis fizikálisan nem tudja e két játékos felvenni vele a versenyt), ezzel szemben PP erőből és rutinból sokkal többet hozzá tud tenni a védekezéshez, míg Pietrusnek ez a specialitása. Persze nem fogják le őket,de ronthatják a tegnapi embertelen dobóstatisztikát, nem kicsit.. Így pedig egy tegnapihoz hasonló meccsen simán nyerhettünk volna. És akkor még hol van Green? Nyugodt vagyok, úgy tűnik Rondo idén is klasszis lesz és remélem a pontdobásban is ilyen szerepet vállal, emellett Allen újfent elkápráztat, Garnett hoz egy erős közepeset, míg Pierce szerintem megint a legjobb dobónk lesz ( bár én örülnék neki, ha Rondo többet átlagolna tőle, de nem hiszem. JO tegnap kevés, benne sajnos mindig benne van egy ilyen meccs, ezért sem lett jobb játékos, mint amilyen, ugyanis sosem volt kiegyensúlyozott. Mindenesetre egy 5-10 percekre én a Garnett-Bass párossal is nyugodt lennék a palánk alatt, sőt... Pavlovic szvsz visszaszorul a rotációban,de azért a tripláira szükség lesz, míg Daniels mondjuk megosztva fog Pietrussel 2-es és 3-as poszton is csereként szerepelni, attól függően milyen matchup van ( Miamira vetítve, azért, ha mondjuk az LBJ-Wade páros közül az egyik ül, akkor azonnal hoznám matchup Pietrust bármelyikkel szemben...). Számomra most úgy tűnik, hogy a Heat a legnagyobb favorit, amiben sok munkájuk van, megérdemlik, de én nagyon bizakodó vagyok és utolsóként meg kellene lepnünk őket ( Chicago és az OKC lehet még ilyen csendes gyilkos, Chicago eddig nem jó, szerintem rosszabb mint mi, OKC-éval pedig kivárok, amíg nem látjuk az egyik keleti óriás ellen jól játszani, mindenesetre igen erősek). A második vonal pedig nálam a Clippers, Lakers ( azért remélem, mert Kobe-t csípem), Dallas ( oda fogják ők ennél sokkal jobban tenni magukat), Portland ( Roy kiesett,de Crawforddal a liga egyik legjobb 6-ik emberét, nyerték) illetve, ha nem is favorit keleten, de a New Yorknak is lehet fricskái.