USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
neobarca
Director del Fútbol

2011.12.16. 10:01:14

Húúú én sem tudnék csak pár embert felsorolni a kedvencek közül.
Nekem még volt szerencsém látni a Jordan-Rodman-Pippen-Kukuc-Longley féle Bullsot. Akkor szinte mindenkinek az volt a kedvence. Mondjuk én abban az időben inkább a Lakersnek szorítottam. Aztán jöttek a fiatalok! Kobie nagy kedvenc volt nálam is. Na és a torontóból Carter-McGredy kettős őrült dolgokat művelt. A nagy zsákőlóművész Chris Webber Wasingtonból, Antoan Walker Bostonból és persze Iverson nekem is adta...
Peja Stojakovic-nak is volt 1-2 kiemelkedő szezonja. És még sorolhatnám...
Jelenleg meg a NO1 Carmelo Anthony! Már csak azért is mert én mindig szerettem "árnyékembereknek" drukkolni. Amikor draftolták az NBA-ba mindenki a legnagyobb draftal, James-sel volt elfoglalva. Pedig Anthony legalább akkora gyémánt...

Annó 99-ben azért kezdtem el a Barcának is drukkolni, mert mindenki madridista volt és mindenki őket fényezte...
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.12.16. 00:26:43

Most vettem észre, már az új név szerepel itt is:
http://www.nba.com/playerfile/metta_wor ... stats.html

Egy hasonló eset:
http://en.wikipedia.org/wiki/World_B._Free
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.15. 23:25:09

A maiak közül játéktudás és szimpátia alapján is egy ilyen kezdő ( nem csak szimpátia, mert akkor 4 C's lenne bent :D ):
Rondo-Kobe-Pierce-Garnett-Shaq (ő All-time :D )
Egyébként pedig:
Rondo/Kidd-Jordan-Mcgrady-Garnett-Shaq
Csak olyanokat írtam, akiket láttam fénykorukban kosarazni. Jordant elsősorban videóról, de azért láttam. T'Mac nagy kedvenc volt, Garnett örök, mint ahogy Shaq is. Rondo és Kidd viszonylatában pedig nem tudtam dönteni, a 2000-es évek eleji Kidd legalább annyira kedvencem volt, mint most a kicsi.
És akkor megemlítem Ray Allent, akit csak azért nem raktam be egyikbe se, mert Kobe-t nem akartam kihagyni az elsőből a korszakossága miatt ( és tetszik a laza stílusa is, főleg már idősebben), míg a másodikban ott van Jordan... Allen nem biztos, hogy Hall of Famer lesz és nem vitt véghez akkora dolgokat, mint Jordan vagy Kobe, de abszolút favorit a posztján az eleganciájával, a sallangmentességével és a technikájával.
Emellett persze posztonként csak az utóbbi 15-20 évből fel tudnék sorolni 5-6 olyan játékost, aki beférne ide és csodával nézem, néztem. Ezért szép játék a kosárlabda...
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.12.15. 22:44:30

Szintén 2001-es gáláról egy epic moment:

http://www.youtube.com/watch?v=uUCmLrCT ... re=related :lol:

És ha már CP3:
http://www.youtube.com/watch?v=paGS1FUl ... re=related
Please let me start :D
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.12.15. 22:31:29

Eazzy írta: A mostaniak közül, vagy ér pár régebbi is, akiket még szerettünk?

PG/SG - Allen Iverson
SG/SF - Vince Carter
SG/SF - Tracy McGrady
PF - Kevin Garnett
C - Dikembe Mutombo

Ezen a meccsen mindannyian alkottak szépeket (all time kedvenc All Star gálám, érdemes végig nézni milyen East comeback volt, mennyire küzdöttek, nem mint mostanában a sok majomkodás):
http://www.youtube.com/watch?v=o-EGCkdX5g8
Mind1, a lényeg a szimpátián van.
Egyébként tényleg nem volt túl emlékezetes a tavalyi all-star gála. a rookie-sophomore game pedig siralmas volt :D
Egyébként KG nálam is abszolút favorit.
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.12.15. 22:24:43

MessiFan írta:Egyébként kinek ki a kedvence posztonként? Csak a szimpátia számít.
A mostaniak közül, vagy ér pár régebbi is, akiket még szerettünk?

PG/SG - Allen Iverson
SG/SF - Vince Carter
SG/SF - Tracy McGrady
PF - Kevin Garnett
C - Dikembe Mutombo

Ezen a meccsen mindannyian alkottak szépeket (all time kedvenc All Star gálám, érdemes végig nézni milyen East comeback volt, mennyire küzdöttek, nem mint mostanában a sok majomkodás):
http://www.youtube.com/watch?v=o-EGCkdX5g8
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.12.15. 21:39:58

Kalap1988 írta: Egy fiatalt nem hiszem, hogy megfogott a 2008-as Boston, nem olyan a játékunk és nincs olyan hype a csapat körül.
Én pont olyan fiatal vagyok akit megfogott a 2008-as döntő. Akkor is csak azért szurkoltam a Celticsnek mert Perkins ördögi feje/nézése nagyon tetszett :D
Aztán egyre jobban ismertem meg a játékosokat és a csapatot, mára pedig már egyértelmű hogy ők az elsők nálam. Viszont csak azóta mozgok otthonosabban az NBA-ban amióta fent vagyok a nba1 fórumán.
Egyébként kinek ki a kedvence posztonként? Csak a szimpátia számít.

A CP3 cseréhez hozzászólva: Elsőre nem tűnik rossznak. A Hornets szerintem baromi jól járt, a Clippers meg kapott egy klasszis irányítót aki a 20-30 pont mellett kiszolgálja Griffint, szóval ők lesznek majd a csapatban a top scorerek, mellettük meg beszáll Butler.

Hogy ki lesz a bajnok? Heat-Thunder döntőt várok. Én nem vagyok Miami ellenes, de azt sem mondanám hogy annyira imádom őket.

GO CELTICS!
PCsabi
aka Game90

2011.12.15. 20:49:14

Zolee23 írta:CP deal is done.

CP ment a Clippersbe, az E. Gordon, Aminu, Kaman, Wolves lottery pick ment a Hornetshez.

Kaptak egy All-Star SG-t, egy lottery picket, Aminu ha más nem hasznos csere tud lenni, Kaman meg lejáró, ha nagyon használhatatlan lenne nem muszáj vele hosszabbítani.
Kicsit soknak tűnik, a Wolves picket már nem adtam volna.

CP - Billups? - Butler - Griffin - DeAndre Jordan ötös jól hangzik, de kéne még nekik egy SG és a padot is fel kéne tölteni. Ha ebben a szezonban nem is, de jövőre simán bajnokesélyesek lesznek.
Eazzy írta:Az én környezetemben szidni volt divat Iversont, na jó dicsérni is. Hát ez van, amikor én elkezdte neki szurkolni, akkor még kis szaros voltam, szóval nem csodálom, hogy divatból választottam, mivel nem hinném, hogy 10 évesen az ember mondjuk komoly megalapozott indokkal választana. Egyszerűen az ő játéka a legultimate-ebb, és kész :D

Viszont ha nagyon divatolós lennék, akkor nem maradok a Sixersnél :D
+1!
kanty írta:Tippek, h ki lesz a bajnok? Tudom, h nagyon nehéz megjósolni, meg stb. DE, ha egy csapatot kellene mondani, akkor kire tennétek a voksotokat?
Egyelőre: Heat, Bulls, Mavs, Thunder.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
neobarca
Director del Fútbol

2011.12.15. 17:16:35

Azt amúgy meg tudja nekem mondani valaki, hogy mikor zárul ez a csereberélős időszak illetve a szabad ügynökök leszerződtetése?

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.15. 16:43:13

kanty írta:Tippek, h ki lesz a bajnok? Tudom, h nagyon nehéz megjósolni, meg stb. DE, ha egy csapatot kellene mondani, akkor kire tennétek a voksotokat?

Én a Heatra. Úgy érzem eljött James ideje, végre bajnok lesz. Bár nem igazán kedvelem.( a kosár Cristiano Ronaldoja nálam) Már túl van az első szezonján, társai is vannak, ha tényleg klasszis( fejben is, nem csak az adottságai miatt) akkor győzelemre kell, h vezesse a Miami-t.
Én egyet nem akarok jósolni, mert szerintem az kevés,de jelenleg talán őket gondolom: Mavs ( jól erősítettek), Bulls ( tavaly is jók voltak+Rip Ham.), Heat ( remélem nem), Boston ( szerintem még lehet esélyünk, 1-2 jó csere hiányzik,Bass már jó volt), illetve talán a Thunder, de ők ezek közül a legkevésbé. Az újonnan erősödő csapatok közül még senkit sem tennék meg ( pl Clippers), idő kell nekik. New York pedig szerintem nem. Nem akarok őket bántani, de nem elég erős az a keret és D'Antoni taktikája sem volt még sosem nyerő ( még a brutálisan jól játszó Phoenix-el sem).
neobarca
Director del Fútbol

2011.12.15. 16:41:33

Richard Hamilton Detroit :arrow: Chicago
Bár én nem tartom óriási igazolásnak, de azért kíváncsi leszek rá.

Én is a Heat-et tartom favoritnak de sztem a Boston is odaérhet idén. Ne felejtsük el a Chicagot sem és a Mavs-t sem. DE azért picit bízom benne, hogy az összeszokás nekünk is jót tesz és jó messze elmenetelünk a PO-ban... 8)

kanty
Llegenda del Barça

2011.12.15. 16:28:14

Tippek, h ki lesz a bajnok? Tudom, h nagyon nehéz megjósolni, meg stb. DE, ha egy csapatot kellene mondani, akkor kire tennétek a voksotokat?

Én a Heatra. Úgy érzem eljött James ideje, végre bajnok lesz. Bár nem igazán kedvelem.( a kosár Cristiano Ronaldoja nálam) Már túl van az első szezonján, társai is vannak, ha tényleg klasszis( fejben is, nem csak az adottságai miatt) akkor győzelemre kell, h vezesse a Miami-t.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.12.15. 16:07:15

Kalap1988 írta:
Eazzy írta:Az én környezetemben szidni volt divat Iversont, na jó dicsérni is. Hát ez van, amikor én elkezdte neki szurkolni, akkor még kis szaros voltam, szóval nem csodálom, hogy divatból választottam, mivel nem hinném, hogy 10 évesen az ember mondjuk komoly megalapozott indokkal választana. Egyszerűen az ő játéka a legultimate-ebb, és kész :D

Én is csak viccnek szántam, ahogy remélem te is :D Magyarországról azért kevés a divatdrukker, mondjuk mostanság van egy-két Miamis, de ezt se vegye mindenki magára. Illetve a picit idősebbek közt van bár divat Bullsos meg Lakerses, Bostonos szerintem kevésbé. Egy fiatalt nem hiszem, hogy megfogott a 2008-as Boston, nem olyan a játékunk és nincs olyan hype a csapat körül.
Iverson meg a tipikus példája a gyűlölök vagy imádok sportolóknak. Ez kevés kivétellel a zsenik sajátja, hisz ő is az. Én sem szerettem különösebben, de ettől függetlenül óriási kosárlabdázó.
Egyetértés van ;)
kamaj
Capitá del Barça

2011.12.15. 15:53:23

Na akkor én meg leírom, hogy szerintem az idén egy fekete ló fogja remélem megnyerni a Po-t és az a Macik gárdája lesz. Tavaly is fantasztikusan játszottak, és ha nem sérül le senki sem hosszabban, és esetleg hoznak még a padra egy igazi magasembert, akkor ez a csapat készen van. Remélem Gay az idén megmutatja, hogy mire is képes, ha nem sérült. Hála az égnek Gasol maradt, nélküle semmit sem érne ez a csapat.
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.15. 15:44:22

Én is csak viccnek szántam, ahogy remélem te is :D Magyarországról azért kevés a divatdrukker, mondjuk mostanság van egy-két Miamis, de ezt se vegye mindenki magára. Illetve a picit idősebbek közt van bár divat Bullsos meg Lakerses, Bostonos szerintem kevésbé. Egy fiatalt nem hiszem, hogy megfogott a 2008-as Boston, nem olyan a játékunk és nincs olyan hype a csapat körül.
Iverson meg a tipikus példája a gyűlölök vagy imádok sportolóknak. Ez kevés kivétellel a zsenik sajátja, hisz ő is az. Én sem szerettem különösebben, de ettől függetlenül óriási kosárlabdázó.
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.12.15. 15:40:36

Az én környezetemben szidni volt divat Iversont, na jó dicsérni is. Hát ez van, amikor én elkezdte neki szurkolni, akkor még kis szaros voltam, szóval nem csodálom, hogy divatból választottam, mivel nem hinném, hogy 10 évesen az ember mondjuk komoly megalapozott indokkal választana. Egyszerűen az ő játéka a legultimate-ebb, és kész :D

Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.15. 15:28:28

Eazzy írta:Én nem kerültem rá a listára? :D Bár gondolom ez azért volt, mert nem a divat csapatoknak szurkolok :D
Az én környezetemben senki sem szurkol a Bostonnak, úgy hogy elég nagy divat :D Pedig ismerek egy pár tíz kosárlabda rajongót... Arra meg nagy ívben teszek és tenni is fogok, hogy mi van Amerikában. Főként, mert nem is szeretem azt az országot, csak a kosárlabdát. Te viszont nem egy bizonyos Allen Iverson miatt szurkolsz a Phillynek? ( mármint miatta kezdtél) Csak kérdezek, nem állítok, viszont, ha igen, akkor neki elég divatos volt anno szurkolni :D
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.12.15. 15:11:19

Én nem kerültem rá a listára? :D Bár gondolom ez azért volt, mert nem a divat csapatoknak szurkolok :D
neobarca
Director del Fútbol

2011.12.15. 13:16:33

Nah akkor a CP szappanopera lezárult. Azt kell, hogy mondjam, nem lesz rossz idén a Clipers. Sőt! Komolyan el kezdték építeni a jövőt.
Most már csak az orlandoi Hoszé Ármándó Dwight Howard szappanopera hősnek kell egy új klub és szerintem több nagy csere idén már nem fog végbemenni.

Más: Akik kint maradtak főleg Denveriek Kínában mi lesz velük? Lem tudnak csak simán felülni a gépre vagy szerződést bontani? Lehet pénzbüntetést kapnának, de meg se karcolná a bankszámlájukat. Vagy rosszúl gondolom?
Mert nélkülük elég gyengék lesznek...

Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.15. 11:27:52

kanty írta:
Kalap1988 írta:Nem álltak rosszul az tény, sőt, a honlapjukon Billupsot is írják, ez igaz? Ez kiesett. Viszont azért Paullal erősebbek lettek és lehet 2-esben játszatni a többi irányítót, mert Mo vagy Baron, vagy Chauncey is inkább a pontszerzésben jeleskedik, míg Paul a klasszikus osztogató zseni ( a pontjai ellenére). Remélem Blake-el kijönnek majd, mert annak idején is nagyon szerettem a Paul-Chandler alley-oop formációkat, ez most még durvább lenne :D Nem szurkolok nekik, de jó és látványos csapat lehetnek így.
Szerk: Bocsánat, Baron már nincs,de a többiekre igaz ez.
Billups igaz.
Én elismerem Pault, de valamiért nem szimpatikus a srác, ha irányító, akkor nálam Rondo a nr.1, még úgyis, h Celtics. :lol:

Más:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eopZuLtpCg
Nálam is, de tény, hogy zseni Paul
kanty
Llegenda del Barça

2011.12.15. 11:18:23

Kalap1988 írta:Nem álltak rosszul az tény, sőt, a honlapjukon Billupsot is írják, ez igaz? Ez kiesett. Viszont azért Paullal erősebbek lettek és lehet 2-esben játszatni a többi irányítót, mert Mo vagy Baron, vagy Chauncey is inkább a pontszerzésben jeleskedik, míg Paul a klasszikus osztogató zseni ( a pontjai ellenére). Remélem Blake-el kijönnek majd, mert annak idején is nagyon szerettem a Paul-Chandler alley-oop formációkat, ez most még durvább lenne :D Nem szurkolok nekik, de jó és látványos csapat lehetnek így.
Billups igaz.
Én elismerem Pault, de valamiért nem szimpatikus a srác, ha irányító, akkor nálam Rondo a nr.1, még úgyis, h Celtics. :lol:

Más:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eopZuLtpCg
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.15. 10:57:05

Nem álltak rosszul az tény, sőt, a honlapjukon Billupsot is írják, ez igaz? Ez kiesett. Viszont azért Paullal erősebbek lettek és lehet 2-esben játszatni a többi irányítót, mert Mo vagy Baron, vagy Chauncey is inkább a pontszerzésben jeleskedik, míg Paul a klasszikus osztogató zseni ( a pontjai ellenére). Remélem Blake-el kijönnek majd, mert annak idején is nagyon szerettem a Paul-Chandler alley-oop formációkat, ez most még durvább lenne :D Nem szurkolok nekik, de jó és látványos csapat lehetnek így.
kanty
Llegenda del Barça

2011.12.15. 10:36:50

Kalap1988 írta:

CP ment a Clippersbe, az E. Gordon, Aminu, Kaman, Wolves lottery pick ment a Hornetshez.

Kaptak egy All-Star SG-t, egy lottery picket, Aminu ha más nem hasznos csere tud lenni, Kaman meg lejáró, ha nagyon használhatatlan lenne nem muszáj vele hosszabbítani.
Azt hiszem ezzel egyik fél sem járt rosszul. Rövidtávon talán a Clippers járt jobban és még egy-két cserével komolyan kell szerintem velük is számolni. Hosszabb távon pedig NO-ban is elkezdődhet egy komoly építkezés, van egy jó alap, amivel akár stabil Po csapat is lehetnek, stabilabb, mint eddig. Clippersnek viszont egyértelmű a célja: Megfricskázni a Lakerst, továbbjutni és akár bajnoki címet is nyerni. Idén erre nem fogadnék, de könnyen meg lehet pár éven belül.
Szerintetek ilyen égető szüksége volt a a Clippersnek Paulra? mert szerintem nem állt rosszul eddig sem a Clippers, ami az irányítókat illeti. Plusz még az is jó kérdés, h Griffin és Paul, h jönnek majd ki.

Amúgy megláttam a hírt, h Paul LA-be előre az ugrott be, h lila-sárgába fogjuk majd látni. :lol: Nem is lett volna rossz. :P
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.15. 10:19:06

Azt hiszem ezzel egyik fél sem járt rosszul. Rövidtávon talán a Clippers járt jobban és még egy-két cserével komolyan kell szerintem velük is számolni. Hosszabb távon pedig NO-ban is elkezdődhet egy komoly építkezés, van egy jó alap, amivel akár stabil Po csapat is lehetnek, stabilabb, mint eddig. Clippersnek viszont egyértelmű a célja: Megfricskázni a Lakerst, továbbjutni és akár bajnoki címet is nyerni. Idén erre nem fogadnék, de könnyen meg lehet pár éven belül.
Zolee23
Capitá del Barça

2011.12.15. 08:40:02

CP deal is done.

Válasz küldése