2011.12.01. 15:57:19
Nos lássuk csak!!! A megfelelő keret szerintem kb. 23 játékosból áll.
Kapus: Victor Valdés, José Manuel Pinto, ? (3)
Jobbhátvéd: Dani Alves, Adriano Correira (2)
Középhátvéd: Charles Puyol, Gerard Piqué, ?, ? (4)
Balhátvéd: Eric Abidal, Maxwell (2)
Szűrő: Sergio Busquets, Javier Mascherano, Seydou Keita (2+1)
Irányító: Xavi, Thiago Alcantára, Andrés Iniesta, Cesc Fabregas (4)
Támadó: Lionel Messi, David Villa, Pedro, Alexis Sánchez, Ibrahim Afellay, ? (6)
Véleményem szerint tehát, mivel ezek a játékosok más poszton is hatékony játékot tudnak prezentálni, így mindössze két játékos számára lenne hely.
Egy középső védőt még a télen lehetne hozni. Erre a posztra szerintem is Thiago Silva lenne a legideálisabb, de ne feledjük, hogy ő már a tavasszal nem játszhatna a BL-ben. Tehát vagy ne jöjjön senki a télen, vagy egy olyat kell keresni, aki játszhat európai kupameccseken is.
A támadót illetően én várnék a nyárig, mert elöl megvagyunk. Fernando Torrest én is szívesen látnám, mert technikás, jól fejel, viszonylag gyors és robbanékony. Nagy alázattal képes játszani, ha kell önzetlen is. A válogatottban jól tud együtt játszani a barcásokkal és szerintem Messivel is jól kijönne. A mi támadóink úgy is sűrűn cserélgetik a pozícióikat, tehát valójában nincs olyan, hogy állandó középcsatár. Egyébként Messi tudott játszani Eto'o-val és Ibrával is. De Torres jelenleg valóban olyan formát mutat, ami miatt sokan fújolnak rá. Továbbá lenyűgöz még Sergio Agüero játéka, de örülnék Bojan Krikic visszatérésének is. Viszont előbbi kettőért egy kisebb vagyon is kevés lenne.
Anno Giovani dos Santos távozását is nagyon sajnáltam, szerintem ő is remek játékos.
Összességében tehát szerintem inkább a nyáron kéne költeni új játékosokra. Egy kis vérfrissítés sosem árt egy csapatnak.