Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
dudu0209
Barça B

2011.12.11. 17:36:47

A tegnapi meccsről néhány gondolat:
Valóban nem voltunk akkora fölényben a meccs egészét nézve (a második félidőben igen). A meccs képe alapján talán egy kicsit felénk billent a mérleg nyelve, de tényleg csak kicsit. Viszont ebben sztem meghatározó szerepe volt a 22. mp-ben bekapott gólnak is. Lélektanilag ez nagyon komoly hátrányt jelentett számunkra és előnyt a Madridnak. Mi viszont ebben a helyzetből is megpróbáltunk felállni, és sikerült. És itt van a legfőbb különbség. Mi megpróbáltunk vesztes helyzetből fordítani a Real viszont olyan érzésem volt, hogy hamar feladta. Mentálisan jobban ott voltunk a pályán. Gondoljunk csak arra, hogy CR milyen helyzetekből lőtt, fejelt mellé. Alexis S. viszont az első lehetőségét bevarrta úgy, hogy közben rendesen zavarták is a madridi védők! Egy másik gondolat: Mindig mindenki leírja, hogy ez a csapat ilyen formában van a másik olyanban, ezen a meccsen gyengén játszott, a másik meg jó napot fogott ki stb. Ez tényleg nem elhanyagolható DE azért könyörgöm!!! Aki csak néhányszor focizott már életében az tudja, hogy nagyon igaz az a megállapítás, hogy MINDENKI ANNYIRA ÉS ÚGY JÁTSZIK AMENNYIRE HAGYJÁK!!! Minket megfolytott a Madrid a meccs első 25 percében a letámadásával (több csapatnál is észrevehető ez a Barca meccseken), aztán mintha kifulladtak volna lassan felvettük a kesztyűt, majd kezünkbe vettük az irányítást. Ha a másik oldalról nézem a Madrid bizony azért nem tud ellenünk soha olyan produkciót nyújtani, mert nem hagyjuk. Sokan arra fogják, hogy a múlt sötét árnyéka meg, meg a szerencse, meg mindig oda pattan meg stb (madridi részről)... Sztem bár ők is emberek, de profi labdarúgók is, akik egy ilyen meccsre nem hiszem, hogy úgy mennek ki a pályára, hogy megyünk kikapni a Barcától. Na kb. ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem amíg néhány helyen olvasgattam a fórumokon a hsz-eket.
barca2010
Jugador d'estrella

2011.12.11. 17:23:25

Egy probléma van azzal, hogy mennyire jönnek ránk, és legközelebb meg fognak minket! Az, hogy Őket sem lehet a végletekig motiválni!!! Már annyiszor kaptak pofont, hogy lassan már nem fogják elhinni, még Mounak sem, hogy le tudnak minket győzni! Annyi mindent megpróbáltak már, és sehogy sem sikerül! Sokat fejlődött a Madrid, de ezt a Barcát nem tudja legyőzni, ha az megfelelően motivált! Pep mérlege: 8 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 29 rúgott és 9 kapott gól ellenében a klasszikusokon! Mou ellen: 4 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 17 rúgott és 7 kapott gól! Ez nem véletlen! És az sem, hogy CR7 egy meccset leszámítva megbénul ellenünk, Özil, Di Maria, Benzema hármassal együtt. Most már túl sok a meccs a bizonyításra, ezt azoknak írom akik még mindig el vannak ájulva Mou mestertől! Ebbe beletört a bicskája! Egyszer majd, a nagy számok törvénye alapján persze nyerni fognak, de nem tudom, hogy annak örülni fog e igazán?
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
Initom
Entrenador del Barça

2011.12.11. 17:15:11

Jobb lesz ha hozzászokunk,hogy mindig lesz mibe belekötniük ...:) de ne foglalkozzatok velük :)
engem pl hidegen hagy a másik oldal. Nyertünk és kész :)
a győzelmet nem kell megmagyarázni :wink:

A Real nagyon formán alul volt,de mi se voltunk 100% osak,ez egy hatalmas taktikai csata volt ,amit Mou elbukott !!!

szerk.: a reálnál,meg ki kéne venni a féket....(ronaldo :lol:)
Abi & Tito
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.11. 16:38:26

Végignézve a meccset nem értem, hogy itt miért van mindenki elájulva a csapattól és fikázza azt, aki nem bízott benne. Ezt a meccset pont ugyanúgy elveszthettük volna, ahogy megnyertük, és nem csak azért, mert a különbség annyi volt, hogy mi berúgtuk, amit a Madrid kihagyott, hanem mert egyáltalán nem tudtuk rájuk kényszeríteni az akaratunkat egészen addig, amíg össze nem omlottak. Nem tudom mennyi volt a labdabirtoklás, de nagyon sok rontott passz volt, az elején jól támadott le a Real, és a védőik egyre többször értek oda szabályosan is.
Szóval azért nem merem kijelenteni a következő Clasico előtt sem, hogy a mentális meg a CR által nyújtott előnyünknek köszönhetően nyerni fogunk. Nem értek egyet Mourinhoval, de azt be kell ismerünk, hogy tegnap jól jött ki a lépés, tavasszal könnyen lehet, hogy CR berúgja és Sanchez hibázik, és akkor megnézhetjük magunkat.

Valdest meg a téli szünetre bezárnám egy hétre Xavival az edzőközpontba, és addig nem jöhetnek ki, amíg Victor meg nem tanult passzolni.
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.12.11. 16:35:32

Idézet a madridistáról:

A 95 perces mérkőzésen valamivel többet birtokolta a labdát a katalán együttes (42-58 ), köszönhetően főleg az utolsó 20 percben nyújtott teljesítménynek.

Az a 20% az nekik "valamivel több".

Igaz, nekünk meg az az 58% kevés :-D a megszokott 70%-hoz képest.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára G.Gabe 2011.12.11. 16:38:33-kor.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.12.11. 16:27:53

Hatalmas grat a srácoknak tettünk egy lépést előre!De ne felejtsük, rengeteg van hátra, s idén is szoros Ligára lehet számítani!Fontos győzelem, de nem szabad "pihenni", klub VB után ezrrel figyelni a bajnokikra!

Meccsről:Nagyon bekavart a Muppet show gól az elején, de feltudtunk állni!Első félidőben Mourinho megint tökéletesen felépítette a játékot, folyamatosan 2-3 ember vette körül Xavit-Iniestát-Messit, olyan volt mintha 12en lennének, remekül tolódtak, aztán egy hiba Messi megindulás, s szerencsére egyenlítettünk!ez volt a kulcs, mert addig bizony a RM jobb volt mint mi!Második elején mi is "találtunk" egy flipper gólt, majd egy szép Alves elfutás, meg fabregas sprint 3-1!Onnantól meg békés labdatartás!Jó meccs volt, Mourinho nyiatkozata valamilyen szinten érthető, 1:0 utá ordító helyzetet hagyott ki Ronaldo, majd szinte a semmiből egyenlítettünk!Nem teljesen a szerencsén múlott, abban látom valóban a tegnapi meccs kulcsát, hogy mentálisan erősebbek voltunk!RM-t talá megzavarta, hogy 25 mp után vezetnek!Pep remekül forgatta a csapatot, s amit meccs előtt is írtam a repertoár szélesebb és ez is döntött!

Idegenben ilyen 1. perce gól után felállni, hatalmas dícséret, ez mutatja lélekben is rendben van nagyon a csapat, én az idény eddigi részében is keveset aggódtam, mert a játék még mindig "legyőzhetetlen" a dekoncentráltság, s mentális dolgokon múlt sok dolog, de láthattunk tegnap is a RM főleg Mourinho munkásságával nagyon fejlődik, s a portugál mester kezdi szerencsére csak a meccsek bizonyos időszakaiban, de ráncgálni az oroszlán bajszát!Tegnap is amit az első félórában felrajzolt a középpályára, s teljesen megfojtott minket, csak nagyon kevesek képesek!És így is nyertünk, ez mutatja mekkora energia van a csapatban!

Szép volt fiúk, így tovább a megkezdett úton, s szerezzük meg a 4iket zsinórban nincs ennél fontosabb!
Kép
Kép
Kép
Sztilo
Jugador d'estrella

2011.12.11. 16:03:11

Replay írta:Mindenki Messi masodik sargajarol beszel, de arrol Mr. Mourinho is megfeledkezik, hogy az o csapatabol ket embert kellett volna kiallitani paros labbal valo becsuszasert.
:lol: Nekem is feltűnt ez, de hát én már ezen nem is csodálkoztam :)
A lényeg az eredmény :)
Replay
Director del Fútbol

2011.12.11. 16:00:10

Mindenki Messi masodik sargajarol beszel, de arrol Mr. Mourinho is megfeledkezik, hogy az o csapatabol ket embert kellett volna kiallitani paros labbal valo becsuszasert.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.12.11. 15:36:36

G.Gabe írta:
Ilúvatar írta:További mou nyilatkozat:

http://www.hatharom.hu/article/ec3b11-m ... -vereseget
Szterintem Fortunát is lefizettük :)
Jah!
Már meg is van a legújabb meze a Barcának:

Kép[/url]

http://kepfeltoltes.hu/view/111211/mez_ ... es.hu_.jpg

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/quote]
Azt hiszem, h a Pep érában nem is panaszkodhatunk Fortunára. Pedig előtte sztem az egyik legpechesebb csapat voltunk. A Rijkaard csapat is, de az azt megelőzőek még inkább. Talán most visszakapunk vmit azokból az időkből.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.11. 15:19:32

visca el barca írta:
ezért

http://www.youtube.com/watch?v=weMfQGVFEKQ
Ezzel a videóval nem lehet betelni. Fantasztikus. 8)
Szurkolók meg nagy királyok.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.12.11. 15:12:57

Ilúvatar írta:További mou nyilatkozat:

http://www.hatharom.hu/article/ec3b11-m ... -vereseget
Szterintem Fortunát is lefizettük :)[/quote]

Jah!
Már meg is van a legújabb meze a Barcának:

Kép[/url]

http://kepfeltoltes.hu/view/111211/mez_ ... es.hu_.jpg

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Capon
Llegenda del Barça

2011.12.11. 15:06:52

http://realmadridcf.blog.nepsport.hu/ar ... a_betonba/

Na tetszett ez a cikk jókat kuncogtam közben (természetesen a CR-es részeknél).
És különösen tetszett hogy nem ment el szó nélkül Puyi mellett!!
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
visca el barca
Presidente del Barça

2011.12.11. 14:51:29

Varatrix írta:
Robcsyy írta:Por qué ?! 0:33-tól :lol:
Ezt most miért éneklik? :) Nem értem...
ezért

http://www.youtube.com/watch?v=weMfQGVFEKQ
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ultrasur
Madridista

2011.12.11. 14:35:39

Andris írta:
ultrasur írta: a diktatúra szót pedig nagyon rosszul használod.
költői túlzás volt a diktatúra szó azért sry.
Majd a téli szünetben írok majd a "foci halott" témáról. majdlinkelem:wink:
Addig arról nem vitázok.

Addig is:
http://sportgeza.hu/futball/2011/12/10/ ... anal_sirt/

Az egyik utolsó igazi nagy focista.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.11. 14:33:18

Varatrix írta:
Mindig éneklik bl döntő után is ment Londonban, ha viszont irónia volt,akkor nem éreztem sorry. :)
Varatrix
Director del Fútbol

2011.12.11. 14:27:32

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Andris
Adminisztrátor

2011.12.11. 14:23:49

ultrasur írta:1.Grat. Győzni a bernabeuban nagy siker.
2.Szerintem a futball halott. Majd írok erről részletesebben egy blog bejegyzést.
3."ez az óriási előnyünk a világgal szemben. és ezt soha senki nem fogja tudni ledolgozni. "

Nehogy azt hidd. Hamarabb lesz vége a rövid passzos diktatúrának mind hinnéd.
De jelenleg még ti vagytok az elsők az tény. És ennek örüljetek és élvezzétek.
1 köszi!
2 madridban talán, mi bitang jól játszottunk most is, általában is.
3 már most hosszabb ideje uraljuk a világot, mint bárki hitte volna, ráadásul a világ összes csapata egyre jobban próbál ránk hajazni. ha nézel focit madridon kívül, nagyon feltűnő, hogy mindenki ebbe az irányba halad. talán nem mi általunk, de a rövidpasszos játék hosszútávon is a csúcson marad.
a diktatúra szót pedig nagyon rosszul használod.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.12.11. 14:14:53

Tegnap egyik fél sem játszott jól önmagához képest. Az 1. perces gól után a Madrid egyértelműen érvényesített az akaratát, és bizony ha Ronaldo berúgja azt a ziccert, szerintem max az 1 pont lett volna meg. De szerencsére elrontotta. Alexis gólja után szerintem már mi uraltuk a meccset. Közel sem domináltunk annyira mint korábban , pl az 5-0-nál, talán az utolsó 20 percben. És ez annak köszönhető hogy jobb lett a Real, ezt hiba lenne nem elismerni. Erősödtek, de ezzel együtt is még jóval előrébb tartunk mint ők, és egyszerűen jobb csapat vagyunk, de jobbak voltunk ez előtt a meccs előtt is, annak ellenére hogy nem produkáltunk tökéletes őszt. Ez csakis a motivációnak köszönhető, ami egy kicsit megkopott, de nem tűnt el, ezt láthattuk tegnap is, mert felálltunk a korai gól után, és ismét nyerni tudtunk.
Nagy hiba lenne most ismét visszazökkenni a kicsit kényelmesebb klasszikus előtti tempóba. Kamatoztatni kell a tegnapi sikert, és újra egy motivált Barcát akarok látni. Most egy jó ideig nem szabad pontot vesztenünk a bajnokságban, mert továbbra is lépéselőnyben van a Real, de a lélektani előny nálunk van!

Egyébként pedig ha nem is teljesen, de jóval szimpatikusabban tűrték tegnap a vereséget!

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.11. 14:05:54

LG
Az Év fórumozója 2016

2011.12.11. 13:58:29

House írta:Óriási szerencsénk, hogy Ronaldo képes leblokkoli a fontos tétmeccseken. Ha akár egyszer is úgy találja el a labdát a ziccereinél, nem örülnénk ennyire, szvsz. Emellett megjegyezném, hogy aki ennyire nem képes teljesítményt nyújtani hasonló meccseken, azt nem nevezném egyenlőre klasszisnak.
Hát bizony Ronaldo növelhette 1-0 után az előnyt, illetve a második félidő elején megszerezhette volna a vezetést, de szerencsére nem így lett. Igazából annyira nem ment neki, h ha nála volt a labda, teljesen nyugodt voltam, mert tudtam, abból nem lesz semmi...
A másik, a Madrid többször is rúghatott jó helyről szabadrúgás, de Cé mindet beletette a sorfalba. Mondjuk úgy a 3-at, 4-et már igazán átengedhette volna vkinek, de ez legyen a Madrid problémája. :roll:

Még maradt 3 pont hátrány, de lélektanilag most előnyben vagyunk, elméletileg. De ha a Madrid továbbra is magabiztos lesz a kis csapatok ellen, mi meg továbbra is bukdácsolunk, akkor ez is kevés lehet. Azért most számítok rá, h egy kicsit megzuhannak, és jönni fog 1-2 pontvesztés nekik a közeljövőben, talán a vezetést is átvehetjük.
ultrasur
Madridista

2011.12.11. 13:57:39

1.Grat. Győzni a bernabeuban nagy siker.
2.Szerintem a futball halott. Majd írok erről részletesebben egy blog bejegyzést.
3."ez az óriási előnyünk a világgal szemben. és ezt soha senki nem fogja tudni ledolgozni. "

Nehogy azt hidd. Hamarabb lesz vége a rövid passzos diktatúrának mind hinnéd.
De jelenleg még ti vagytok az elsők az tény. És ennek örüljetek és élvezzétek.
Robcsyy
Entrenador del Barça

2011.12.11. 13:54:14

Por qué ?! 0:33-tól :lol:
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.12.11. 13:52:01

Nem igazán értem ezeket a megjelenő címeket: "A Barca még mindig a világ legjobbja" Miért is? Ha nyert volna a madrid 1 meccsen, akkor ők lettek volna a legjobbjai az egész földkerekségnek? Horváth Feri(a foci világ czollner gyulája) végig a madrid fenekét polírozta, ám miután vezettünk, már ez a folyamat valahogy eltűnt.. milyen érdekes. Kit érdekel, hány meccs óta veretlen a madrid, mi elmúlt években milyen sorozatokat állítottunk fel? ennyi.

Gyerekek, 2008 óta számtalan nagy címet, serleget nyertünk, majd ha sorozatban nyerik a bajnokságot, 3 év alatt 2 BL címet, és a többit ne is soroljam, az emberek, drukkerek ámulnak és bámulnak a játékukon, akkor esetleg, de addig ez a cím, egy óriási vicc számomra, hozzá nem értés tetőfoka. ez egy meccs volt a sok közül, 1-el pedig nem lehet a világot megváltani.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.11. 13:48:46

House írta:Óriási szerencsénk, hogy Ronaldo képes leblokkoli a fontos tétmeccseken. Ha akár egyszer is úgy találja el a labdát a ziccereinél, nem örülnénk ennyire, szvsz. Emellett megjegyezném, hogy aki ennyire nem képes teljesítményt nyújtani hasonló meccseken, azt nem nevezném egyenlőre klasszisnak.
Így van. Nem egy Racing ellen kell megmutatni,hogy valaki klasszis játékos, és nem 5ből 5 tizenegyest kell beverni.
House
Entrenador del Barça

2011.12.11. 13:48:02

visca el barca írta:pique, cesc, busq, messi, thiago, pedrito, alexis, mind 22-24 évesek, ezekben a sracokban boven van még 6-8 jó év, szoval akkor sem leszek pánikban ha olyanok kopnak majd egyszer ki mint, xavi, alves, iniesta, villa...

és akkor a varázscilinderről, ahol olyanok vannak mint sergi roberto, kis dos santos, cuenca, deulofeu, montoya, muniesa még nem is beszéltunk..
Noha messze van, én igencsak tartok attól az időszaktól ami majd akkor következik be, amikor Xavi visszavonul, bár ez még odébb van azért. Iniestában is bőven van még egy 7-8 év is talán. Viszont Villát nem sorolnám ide. Amennyi helyzetet kihagy, azt már kicsit soknak tartom. Nem mondom, jól jön néha, de a helyzetei 60%-át kihagyja.
Gratulálok a csapatnak, és főleg Puyolnak, aki húzóemberként nagyon sokat ütött a latba, valamint Valdesnek, hogy nem tört meg az óriási hibája után!
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Válasz küldése