shutterisland írta:egyszerűen messinek van egy olyan kisugárzása, amit a kolléga is írt, mint mondjuk schumacher,jordan....ő is egy a sportjában a legjobbak közül, mégis kiemelkedik egy olyan tekintetben, hogy az embereket jobban érdekli, jobban túlmisztifikálják, túlhájpolják.
de csak mondok még 1 példát...szerintem 10ből 5 ember kapásból rávágná egy "ki a világ legjobb teniszezője" kérdésre, hogy federer...pedig hát ott van djokovic,nadal, akik szerintem előtte vannak, és murray is kopogtat.
vannak különleges sportolók, akik kiemelt figyelmet és nagyobb hájpot kapnak, ezek a személyiségükből és egyéb, megmagyarázhatatlan okokból adódnak.
megjegyzem, pl. c.ronaldo már akkor is az egyik leghíresebb, legtöbbet majmolt, és egyik legtöbb cikkel bíró focista volt, amikor még közel sem volt ilyen jó játékos, mint most.
Mondjuk szerintem a felsoroltak közül Jordannek sokkal inkább kijárt ez a fajta megkülönböztetés, mint bárki másnak, sportolóként. Az ő esetében nem tudunk, mert nem is érdemes, egy lapon emlegetni vele senkit a sportágban. Persze voltak óriási játékosok az NBA-ben, de abban, hogy mikor tudott előrelépni, kiemelkedni, szerintem mindenkinél jobb volt és talán jobb is lesz.
Hozzátenném még azt is, bár ez nem csak Jordanre, hanem a kor kosárlabdásaira vonatkozik: Kevesebb, mint 3 millió dollárt keresett egy évben a Chicago-ban..... Ma miért is háborúznak?.....