salas9 írta:„Messi rendkívüli – mondta Kaká egy brazil tévéműsorban. – Azonban az, hogy ki a világ legjobbja, relatív. A futball csapatjáték, sok múlik azon is, mennyire segítenek a csapattársak. Ő és Cristiano a világ két legjobbja jelenleg, de a mai modern futballban Cristiano számít a legkomplettebb játékosnak. Képes gólt szerezni ballal, jobbal, fejjel és szabadrúgásból is. Messi kitűnő képességekkel rendelkezik, ám Cristiano sokoldalúbb nála.”
Nyilvánvaló, hogy mindenki szerint más a legjobb. Az, hogy Kaká azt mondja komplettebb Cristiano, mert jobbal-ballal rúg, és fejel is és jók a szabadrúgásai, ez elég gyenge érv szerintem. Messinek ugyanúgy vannak jobbal-ballal elért góljai a fejesről ne is beszéljünk, nemrég volt a Pelés "beszólás" amire rácáfoltak egyből egy videóval, hogy Messi használja a fejét. Szabadrúgásoknál is odaáll a bolha de sokszor nagyot véd a kapus. Nem kötekedni, de szerintem mindegyik ugyanolyan lábbal, fejjel talán Cristiano jobb bár Messi is mutatta, hogy nem törpe. Lényeg a lényeg neki Cristiano, nekem Messi. Mindenkinek más...
ettől megyek amúgy a falnak...

lehet, h én vagyok hülye, de nekem a "komplettség" nem azt jelenti, h ki, mivel képes gólt szerezni... ennyi erővel aki csak lábbal szerez gólt az kevésbé értékes, mint aki a p.csével is betalált már?
Messi nem csak könyörtelen gólgyáros, hanem olyan erényei is vannak, amelyek a középpályásokra jellemzőek, vmint láttuk már védekezni is (amikor éppen kedve volt...)