2011.11.20. 20:41:47
pontosan, a támadók közül csak messi kap kötetlenebb szerepet, és ez SZERINTEM nem jó.
oké, hogy így is jók vagyunk, és pepet igazolja minden, de nagyobb potenciál van a játékunkban, ha azok, akik képesek rá, felvállalják az 1vs1-eket.
pedro,alexis,afellay...ők mind le vannak korlátozva, villa meg ugye a vonal mellé van téve.
egyedül messi az, aki ott van, ahol akar és e mellé kötetlenül is játszhat.
nézzük meg a madridot, cr, di maria, özil, benzema, higuain, kaká, marcelo...sőt, néha még ramos, lass is felvállalja a cseleket.
ezért gyorsabb, attraktívabb, helyzetdúsabb a játékuk, és én ezt hiányolom a mi csapatunkból.
az "alapanyagunk" meg van hozzá, csak nem engedi pep, hogy kihasználják.
ugyanis pl. egy alexis, pedro(iniesta,thiago..), messi hármassal olyan szinten hülyét lehetne csinálni a védőkből, hogy 20 perc után szédülnének.
e helyett csak a passz, csak a biztonság, csak a tili-toli...még akkor is, mikor be lehetne cikázni a 16-oson belülre 1 csellel.
mondjuk ha nyerünk, nem érdekel, a lényeg az eredmény, de mostanában sokszor teljesen beleunom magamat a meccseinkbe, és lehetne belecsempészni egy kis pörgést is, amit ezektől a játékosoktól simán meg lehetne csinálni.
és szerintem eredményesebb is lehetne néha.
(pl. zárt védelmek ellen is csak a passzt meg löbbölés erőltetjük a 16-oson kívülről, nem hogy 1-2 gyors csellel létszámfölényt alakítanánk ki...szerencsére ezt messi meg szokta csinálni többször is meccsenként.)