Magyar Válogatott
-
- aka Game90
Kezdő: Király Gábor – Varga József, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Vanczák Vilmos – Koman Vladimir, Elek Ákos, Sándor György, Hajnal Tamás – Szabics Imre, Priskin Tamás.
Bogdánt és Stiebert megnéztem volna a kezdőben.
Szerintem egy unalmas 0-0/1-0 lesz.
Hajrááá!
Bogdánt és Stiebert megnéztem volna a kezdőben.
Szerintem egy unalmas 0-0/1-0 lesz.
Hajrááá!
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Jogos. Addig még változhatnak a dolgok. Akiket megfoghatónak tartok jelenleg, a románok. Ők leszálló ágban vannak, viszont mi úgy gondolom, ha lassan is, de azért javulunk. Szóval akár a mi javunkra is dőlhet a mérleg.Barcaman1993 írta:Adott a körbeverés lehetősége is. Sztem még ne aggódjunk, amíg nem kezdődik el egy meccs sem.shutterisland írta:verték idegenben a szerbeket, északíreket, szlovéneket, de kikaptak feröertől...érdekes csapat.
de amúgy meg ha az utolsó fordulóban a szlovén-szerb meccs hazai lesz, vagy x, akkor pedig pótselejtező megvan nekik ebből a csoportból, amely szerintem erősebb, mint a miénk.
ezt csak azért írom, mert a holland-román-török trión kívül, amelyeket a magyar válogatottnál (ha a románok esetében hajszállal is..) erősebb csapatnak tartok, még ott lesznek ezek az észtek, akik ellen elég brutál ötlet lenne 6 ponttal számolni.
A törököknek meg bár jó csapatuk, és ha elkapja őket a gépszíj bárki ellen lehet esélyük, de a selejtezőkön hagyományosan alul teljesítenek, és inkább negatív meglepetéseket szoktak okozni. Őket sem tartom teljesen megfoghatatlannak.
Az észteket nem követtem figyelemmel, de látom, h elismerően irtok róluk, majd meglátjuk. De úgy gondolom, h azért ha stabilan teljesítünk, 6, de legalább 4 pontot hozunk ellenük.
A hollandokat viszont abszolút megfoghatatlannak tartom. Egyszerűen a kis és középcsapatoknak esélyt sem adnak, nagyon magabiztosan hozzák ezeket a meccseket. A világ egyik legjobb csapata, jelenleg a spanyolokon és németeken kívül nem is nagyon hiszem, h más megverhetné őket tétmeccsen, de még ez a két csapat sem biztos.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Adott a körbeverés lehetősége is. Sztem még ne aggódjunk, amíg nem kezdődik el egy meccs sem.shutterisland írta:verték idegenben a szerbeket, északíreket, szlovéneket, de kikaptak feröertől...érdekes csapat.
de amúgy meg ha az utolsó fordulóban a szlovén-szerb meccs hazai lesz, vagy x, akkor pedig pótselejtező megvan nekik ebből a csoportból, amely szerintem erősebb, mint a miénk.
ezt csak azért írom, mert a holland-román-török trión kívül, amelyeket a magyar válogatottnál (ha a románok esetében hajszállal is..) erősebb csapatnak tartok, még ott lesznek ezek az észtek, akik ellen elég brutál ötlet lenne 6 ponttal számolni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- shutterisland
- Director del Fútbol
verték idegenben a szerbeket, északíreket, szlovéneket, de kikaptak feröertől...érdekes csapat.Bob_Marley írta:Észtekre azért figyeljünk, mert egy brutál kis csoportban össze szorgoskodtak 16 pontot!Nem olyan gyengék ők sem!A vb csoportunk nagyon nehéz!Jó lenne majd meglepetéseket hozni, de reálisan a továbbjutáshoz nagyon nagy szerencse kellene!
-
- Director del Fútbol
És minek foglalkozol ezzel? Amíg média van és a Győzike, meg a VV ( sorolhatnám még) elé leülnek százezrek, vagy inkább milliók, addig ez így lesz. Kár vele törődni. Szomorú, de így van és nem tudsz ellene tenni.Capon írta:NEM BAJ, hogy 27. vagyunk! Az lesz a "baj" amikor sokan megint elvesztik a realitás érzéküket és mint (pl. ennél a csoport sorsolásnál) a Svédek elé várták a válogatottunkat előzetesen.
Az lesz a "baj" amikor megint csak matematikai esélyünk lesz továbbjutni és a média attól lesz hangos, hogy még van esélyünk, közben az egész ország tudja hogy nincsen (nem a mostani Finn-Svéd meccsre gondolok, hanem az eddigi 20 évre mikor a csapból is ez folyt).
Mikor hallgatjuk a "szakértőket" a stúdióban, hogy még oda érhetünk, megverhetjük őket, közben közünk nincs már a csoporthoz meg a 3 szinttel előttünk járó ellenfelekhez akiket éppen meg kéne vernünk idegenben a szakértő szerint. (pl. mikor hasonló marhaságok hangzanak el, hogy Svédországban meg kéne verni a svédeket aztán Hollandiában egy döntetlent kéne játszani a hollandokkal). Aztán már annak örülhetünk ha ezen a két meccsen megússzuk 10 kapott gól alatt. (ez csak egy példa volt az iszonyat nagy sületlenségekre amiket össze szoktak hordani). Ismétlem nem a mostani helyzetről beszélek hanem az eddigi 20 évről.
Szóval nem ezzel a 27. hellyel van a baj. Jó lenne ha akkor lennénk 27. mikor csoportkör sorsolás van. Na az király lenne.
Az lesz a baj hogy megint irreális elvárások lesznek és megint lehet hallgatni a sok baromságot aminek köze nincs a valósághoz és álomvilágba ringatják a hülyéket ezzel.
- Capon
- Llegenda del Barça
NEM BAJ, hogy 27. vagyunk! Az lesz a "baj" amikor sokan megint elvesztik a realitás érzéküket és mint (pl. ennél a csoport sorsolásnál) a Svédek elé várták a válogatottunkat előzetesen.
Az lesz a "baj" amikor megint csak matematikai esélyünk lesz továbbjutni és a média attól lesz hangos, hogy még van esélyünk, közben az egész ország tudja hogy nincsen (nem a mostani Finn-Svéd meccsre gondolok, hanem az eddigi 20 évre mikor a csapból is ez folyt).
Mikor hallgatjuk a "szakértőket" a stúdióban, hogy még oda érhetünk, megverhetjük őket, közben közünk nincs már a csoporthoz meg a 3 szinttel előttünk járó ellenfelekhez akiket éppen meg kéne vernünk idegenben a szakértő szerint. (pl. mikor hasonló marhaságok hangzanak el, hogy Svédországban meg kéne verni a svédeket aztán Hollandiában egy döntetlent kéne játszani a hollandokkal). Aztán már annak örülhetünk ha ezen a két meccsen megússzuk 10 kapott gól alatt. (ez csak egy példa volt az iszonyat nagy sületlenségekre amiket össze szoktak hordani). Ismétlem nem a mostani helyzetről beszélek hanem az eddigi 20 évről.
Szóval nem ezzel a 27. hellyel van a baj. Jó lenne ha akkor lennénk 27. mikor csoportkör sorsolás van. Na az király lenne.
Az lesz a baj hogy megint irreális elvárások lesznek és megint lehet hallgatni a sok baromságot aminek köze nincs a valósághoz és álomvilágba ringatják a hülyéket ezzel.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
-
- Director del Fútbol
Reális nem reális, itt vagyunk. Nem értem miért bántja ez sokak lelkét. Lehet, hogy vannak mögöttünk jobb csapatok ( 1-2 azért előttünk is előfordulhat..),de mikor 50 akár hanyadikok voltunk, akkor ugyanez volt fordítva. Ez nem a realitásról, hanem az eredményekről és egyebekről szól. Ez kb olyan, mintha a boltban csinálnának egy 80%-os leárazást és szólnál a kasszánál, hogy ez nem reális, mert veszteségetek van rajta. Na és? Örüljünk neki, mert így 3. kalaposok vagyunk, ami ha tartós lesz egyszer jól jöhet ( első körben nem jött össze a vb csoportnál). Nehogy már ne örüljünk ennek, ha reális, ha nem. A fiúk pedig megdolgoztak érte, néha erőn felül. Nem biztos, hogy 100%-ig reális ( ahogy egyik lista sem az),de azt is kár tagadni, hogy van a csapatnak érdeme is ebben, mert egy-két meccsen felülírták a "realitást"... A magyar fociról meg annyit, hogy én sem látom a kellő szakmai munkát sajnos, de naívak vagyunk, ha ezt Mészölyék" nyakába varrjuk. Persze nekik is jól jön és ők sem tesznek ellene, de sokkal intelligensebb nehézfiúk ( politikusok és pénzügyi körök) irányítják ezt, amiben ők kishalak, akiknek szinte beleszólásuk sincs ( hozzáteszem az említett úrnak az esze sincs meg hozzá, aki egyébként zseniális futballista volt).LG írta:Sztem az a 50 valahányadik hely volt a realitás akkor is, és most is az lenne sztem.Zozzy 5 írta:szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.
Viszont a sorsolásoknál nem mind1, hogy melyik kalapba kerülünk, és a kalapokat viszont ez alapján állítják össze.ozsimiki írta: Amúgy meg édesmind1 ez a lista, minden téren szinte. Továbbjutásokat, kupákat, nem erre adják.
Persze ha úgy nézzük, mind1, hogy Romániát a 3. vagy a 4. kalapból sorsolják mellénk, de úgy is vehetjük, hogy a 21. helyezett Szerbia helyett bekerülhet a 44. Örményország a csoportunkba ennek köszönhetően.
Jelen helyzetben természetesen teljesen haszontalan, hiszen a következő sorsolás bő két év múlva esedékes, de akkor is sokra tudunk menni egy ilyen világranglista-helyezéssel
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Egyetértek.Zozzy 5 írta:szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.LG írta: De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Én is úgy gondolom, h minimum 10 csapat van, -aki egyértelműen jobb nálunk, mögöttünk.
LG elég régi motoros vagy már, h tudd, mennyi realitása van ezeknek a listáknak. Legyen az klub,vagy válogatott lista. Azt meg pláne nem kellene fájlalni,hogy ezúttal pozitívan csalódunk a listában.
Amúgy meg édesmind1 ez a lista, minden téren szinte. Továbbjutásokat, kupákat, nem erre adják. Az előrelépés ténye meg egyértelmű, a mértéke lehet kétséges, viszont Magyarként nem bánom,hogy ekkora mértékűnek állapították meg.

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kösz, hogy szóltál. Közben észre vettem én is, de nem szerkesztettem át elég gyorsan.Barcaman1993 írta:Annyiban kijavítanálak, hogy az Német Krisztián volt, hanem Priskin Tamás. Egyébként én Komant annyira nem bírom, mert egy hatalmas tehetségként robbant be, aztán megállt egy szinten, viszont ez a Rudolf Gergő ha csak a válogatottban is, de ott piszkosul jól játszik.

Komant én csak a válogatottban láttam játszani. Ott szerintem meggyőző volt. Sajnos pont abban a korban van, ahol fontos lenne a rendszeres játéklehetőség, hogy tudjon fejlődni. Remélem, sikerül majd beverekednie magát az első csapathoz.
Sztem az a 50 valahányadik hely volt a realitás akkor is, és most is az lenne sztem.Zozzy 5 írta:szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.LG írta: De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Én is úgy gondolom, h minimum 10 csapat van, -aki egyértelműen jobb nálunk, mögöttünk.
-
- Llegenda del Barça
szörnyű tragédia, írj egy levelet az FIFA-nak még ma, hogy Te az objektivitás jegyében nem értesz egyet ezzel a sorrenddel...a sorrend sosem az általános tudást tükrözi, hanem a közelmúltban mutatott formát. ez nem egyértelmű? amikor meg 50 mittudomén hanyadikok voltunk, akkor senki se hőbörgött, pedig nyilván találtunk volna előttünk olyat akit megvertünk volna. most jobb a helyezésünk és rögtön nagyon fáj párak realitásérzékének.LG írta: De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Én is úgy gondolom, h minimum 10 csapat van, -aki egyértelműen jobb nálunk, mögöttünk.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Észtekre azért figyeljünk, mert egy brutál kis csoportban össze szorgoskodtak 16 pontot!Nem olyan gyengék ők sem!A vb csoportunk nagyon nehéz!Jó lenne majd meglepetéseket hozni, de reálisan a továbbjutáshoz nagyon nagy szerencse kellene!

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Játékban nagyon nagy javulás nincs.
De azért az változásnak mondható,hogy legalább a kötelezőket behúztuk,és azért a finnek ellen idegenben,meg a svédek ellen itthon is egy ki-ki meccset tudtunk nyerni.
VB-selejtezőre nem sok jót jósolok.
Hollandia ellen 2 vereség.
Törökök ellen talán egy X-re jók leszünk itthon,esetleg egy győzelem,ha optimista vagyok.
románok ellen itthon azért győzni kéne, idegenben meg nagyon nehéz lesz nyerni.
Észtország és andorra ellen meg kötelező lesz hozni a 6-6 pontot.
Optimista számolásaim szerint ez kb max 18 pont lesz.
Kérdés,hogy lesznek e körbeverések,mert akkor lehet halvány remény.
De azért az változásnak mondható,hogy legalább a kötelezőket behúztuk,és azért a finnek ellen idegenben,meg a svédek ellen itthon is egy ki-ki meccset tudtunk nyerni.
VB-selejtezőre nem sok jót jósolok.
Hollandia ellen 2 vereség.
Törökök ellen talán egy X-re jók leszünk itthon,esetleg egy győzelem,ha optimista vagyok.
románok ellen itthon azért győzni kéne, idegenben meg nagyon nehéz lesz nyerni.
Észtország és andorra ellen meg kötelező lesz hozni a 6-6 pontot.
Optimista számolásaim szerint ez kb max 18 pont lesz.
Kérdés,hogy lesznek e körbeverések,mert akkor lehet halvány remény.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Én is sajnálom, hogy a finnek nem tettek csodát!Utolsó meccsre kedden ki kell menni és győzni!A helyezések alapján van javulás, de én is inkább óvatosan kezelem a dolgokat, s amíg konstans nem tudunk egy szintet hozni nehéz álmodozni!Valaki megemlítette, hogy a horvátok vagy szerbek bajnoksága nem sokkal erősebb, de azért folyamatosan ott vannak az Eu-i ligákban és a sokan kimennek a bajnoki fordulókra is!
D jól írta egy ideje ugyanaz van nálunk, Mészöly és társai mozgatják a marionett bábuikat, s aki "nem fér bele az elképzelésekbe" az mehet!Régi vesszőparipám, hogy nálunk külföldi neves edzők nem tudnak megélni.....Mert hoznák a külföldön megszokott dolgot, hogy dolgozni kell és meglesz az eredménye, de valakiknek jó ez a mostani állapot.....Mert akkor lehet még több akadémiát nyitni s onnan......
Na de ez más tészta próbáljunk felemelt fejjel búcsúzni kedden!
D jól írta egy ideje ugyanaz van nálunk, Mészöly és társai mozgatják a marionett bábuikat, s aki "nem fér bele az elképzelésekbe" az mehet!Régi vesszőparipám, hogy nálunk külföldi neves edzők nem tudnak megélni.....Mert hoznák a külföldön megszokott dolgot, hogy dolgozni kell és meglesz az eredménye, de valakiknek jó ez a mostani állapot.....Mert akkor lehet még több akadémiát nyitni s onnan......
Na de ez más tészta próbáljunk felemelt fejjel búcsúzni kedden!

De most komolyan, h lettünk mi 27-ek?Capon írta:Magyar Válogatottnál szerintem nincsen papírforma ami a győzelmeket illeti.
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... 47?nocache
Nézegetve ezt a listát egy igazi ki-ki meccsen szerintem a mögöttünk lévők egészen Romániáig bezárólag 10-ből 8szor elvernének minket. Persze van 1-2 ország akik nem, de túlnyomó részben nem mi jutnánk tovább szerintem.
Én amondó vagyok, hogy míg nem "simán" jutunk ki ezekre a világversenyekre addig ne is bánjuk hogy nem vagyunk ott. Elég sok válogatottat láttunk már teljesen megszégyenülve hazakullogni.
A "simán" kijutást úgy értem, hogy nem azon kell matekoznunk, hogy ki kit verjen keresztbe, aztán kapjon ki az is hogy nekünk valahogy jól jöjjön ki a lépés. Amíg ilyenekkel kell foglalkoznunk addig nagy valószínűséggel csak hatalmas nagy pofonok várnának minket ezeken a világversenyeken.
Persze fantasztikus érzés lenne már kint tudni magunkat egy EB-n vagy VB-n, de csak akkor ha ennek tényleg itt van az ideje és egy STABILAN teljesítő csapatot tudunk kiállítani.

Az, hogy valaki nincs elájulva ettől a harmadik helyezéstől még nem jelenti azt, hogy pesszimista és azt pedig pláne nem, hogy ne örülne a jó helyezésnek. Én egyszerűen úgy vélem, hogy túl sokat láttok ezekbe az eredményekbe. Semmi olyasmit nem látok ebben a válogatottban, amit az elmúlt 20 évben ne láttam volna már. A játékunk nem meggyőző, a kivételesen hozott fontosabb meccseink lagymatag 1 gólos győzelmek voltak, amiken ugyanúgy ki is kaphattunk volna, a játékoskeret nem kiemelkedőbb, mint a korábbiakban, az utánpótlás tekintetében pedig még kifejezetten romlott is a helyzet, az pedig, hogy most az utolsó előtti meccsünking partiban voltunk mindössze a sorsolásunknak volt köszönhető.
Ami a valóság, hogy a magyar válogatott most az erejének megfelelően szerepelt, így is már kihasználtuk a mázlifaktort, ennyi van a srácokban. Én a harmadik helyezéssel elégedett vagyok, az elért eredményeknek örülök, de nem érzem, hogy jelentős lépést tettünk volna előre. Ezzel együtt is szorítok a válogatottnak, nézem a meccseket, nem vagyok sem optimista, sem pesszimista, legfeljebb kicsit realista.
Ami a valóság, hogy a magyar válogatott most az erejének megfelelően szerepelt, így is már kihasználtuk a mázlifaktort, ennyi van a srácokban. Én a harmadik helyezéssel elégedett vagyok, az elért eredményeknek örülök, de nem érzem, hogy jelentős lépést tettünk volna előre. Ezzel együtt is szorítok a válogatottnak, nézem a meccseket, nem vagyok sem optimista, sem pesszimista, legfeljebb kicsit realista.
- shutterisland
- Director del Fútbol
ez így van,de ennyi erővel andorra vagy moldova is reménykedhet, hogy NAMAJDMOSTMEGMUTATJUK, vagy abban, hogy 1 meccsen bármi megtörténhet.Barcaman1993 írta:A focit srácok nem papírformára játsszák... Nem értem miért kell ilyen pesszimistán hozzáállni, de ha legalább a csapat jó eredményt ér el, akkor mellé kéne állni. Lehet itt jönni, hogy törökön, románok, de 1 meccsen bármi megtörténhet. Az is lehet, hogy egy Hercules otthon lealáz, majd pár héttel később 5-öt lősz a Real Madridnak.
ez pontosan így van, de ez nem 1 meccs, hanem (vb selejtezőről beszélek) 10 meccs lesz, és egy nagyon jó szereplés kéne már csak a 3. helyhez is.
persze, ha hatalmas mákunk van, és kb idegenben lőtt góllal jutunk ki úgy, mint az egér, aki utolsó másodpercben ugrott el a vonat elől, akkor meg előjön az az effektus, amit Capon írt.
én azt mondom, aminek lenne értelme, az az, hogy megpróbáljuk a fiatalítást, a 2014-es vb úgy sem realitás, de viszont a 2016-os EB selejtezőire így lehetne egy összeszokott, jó csapatunk, és ott ugye nem csak 16 résztvevő lesz, hanem 24.
tehát arra kéne elsősorban rágyúrni majd.
a legjobb megoldás, ha idejönne el ahmed, megvenné mondjuk a kaposvárt vagy zte-t, és összehozná a legjobb magyar játékosokat abba a csapatba.
tehát gyakorlatilag a magyar válogatott kezdője ott játszana, ezzel lenne egy magyar klubcsapat, amely a bl-ben is érhet el szép eredményeket, és sokkal összeszokottabb lenne a válogaott.
de persze ez csak hülyeség,fikció.
egy juhász vagy szalai nem hiszem, hogy nagy pénzért is hazajönne.
(bár ha arabokról beszélünk, bármi lehetséges

asszem oroszországban volt anno a lada togliatti női kézicsapat, meg még rémlik pár ilyen, ahol az volt, hogy egy ország válogatottjának magja egy klubban volt.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
A focit srácok nem papírformára játsszák... Nem értem miért kell ilyen pesszimistán hozzáállni, de ha legalább a csapat jó eredményt ér el, akkor mellé kéne állni. Lehet itt jönni, hogy törökön, románok, de 1 meccsen bármi megtörténhet. Az is lehet, hogy egy Hercules otthon lealáz, majd pár héttel később 5-öt lősz a Real Madridnak.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Visszaolvasva inkább a pesszimista hsz-ekkel értek egyet. Nem mondom hogy nem léptünk egyet előre, mert léptünk, egy hajszálnyit...És ez az utólagos "okoskodás" nem a tegnapi svéd győzelem miatt van. Már ezelőtt sem láttam túl nagy fejlődést, hazudnék ha azt írnám hogy nem bíztam végig a kijutásban, de ez szerintem egyértelmű. A realitás viszont továbbra is az hogy kevés a magyar válogatott. Az okokat és hogy mit kéne máshogy csinálni fölösleges leírni, mert újra és újra megtesszük, mivel sajnos mást nem lehet írni.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- Capon
- Llegenda del Barça
Magyar Válogatottnál szerintem nincsen papírforma ami a győzelmeket illeti.
Nézegetve ezt a listát egy igazi ki-ki meccsen szerintem a mögöttünk lévők egészen Romániáig bezárólag 10-ből 8szor elvernének minket. Persze van 1-2 ország akik nem, de túlnyomó részben nem mi jutnánk tovább szerintem.
Én amondó vagyok, hogy míg nem "simán" jutunk ki ezekre a világversenyekre addig ne is bánjuk hogy nem vagyunk ott. Elég sok válogatottat láttunk már teljesen megszégyenülve hazakullogni.
A "simán" kijutást úgy értem, hogy nem azon kell matekoznunk, hogy ki kit verjen keresztbe, aztán kapjon ki az is hogy nekünk valahogy jól jöjjön ki a lépés. Amíg ilyenekkel kell foglalkoznunk addig nagy valószínűséggel csak hatalmas nagy pofonok várnának minket ezeken a világversenyeken.
Persze fantasztikus érzés lenne már kint tudni magunkat egy EB-n vagy VB-n, de csak akkor ha ennek tényleg itt van az ideje és egy STABILAN teljesítő csapatot tudunk kiállítani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2011.10.08. 17:55:23-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- shutterisland
- Director del Fútbol
tehát mondhatjuk, hogy közel álltunk a bravúrhoz, de végül is papírforma lett a csoportban a helyezésünk.messideco írta:A harmadik hely papírforma volt, de az nem, hogy az utolsó percig partyban leszünk a svédekkel a továbbjutást illetően...
csak hogy a vb csoportban a bravúr (románok megelőzése) is kevés lenne, hisz ott vannak a törökök is a 2. helyért.
sőt, én úgy érzem, ha az észtek tényleg ilyen jók, mint ahogy állnak most az eb csoportban, akkor gondot okozhatnak.
- shutterisland
- Director del Fútbol
nem a kalapokról beszéltem, hanem arról, hogy mi a papírforma helyezés a csoportban.S.Agüero írta:pont, h fordítva.nem tudom, onnan ki fog kijutni, gondolom a csoportelső, és a 2. mehet selejtezni, de ott a csoport 3. hely óriási bravúr lenne, papírforma a 4.hely.....míg itt az EB selejtezőn a 3. hely volt a papírforma...![]()
a VB selejtezőn a 3. kalapban voltunk, EB-n meg a 4.-ben.
a mostaniban a hollandokat és svédeket tettem magunk elé, a finneknél egy hajszállal, moldávoknál és san marinonál szintekkel jobbak vagyunk.
a vb-sben viszont ugye a hollandok, és törökök előttünk vannak, szerintem egy paraszthajszállal a románok is stabilabbak, vannak az észtek, akik a szerbeket és szlovéneket is megelőzték eddig a csoportjukban, akár mákkal meglehetne nekik a pótselejtező is.
szóval abban a csoportban viszont egyedül andorra lesz, akire azt mondom, biztos, hogy csapjuk őket.
szóval ott a 3. hely bravúr lenne, a mostani csoportunkban meg papírforma volt.
- visca el barca
- Presidente del Barça
priskin? rudolf? hagyjuk márziipp írta:Ne húzd már le ennyire Komant és Rudolfot! Mindketten megmutatták már, hogy tehetséges és jó játékosok. Aztán ott van még Szalai is, aki remekül játszik a Mainzban, vagy épp Priskin Tamás, aki gólpasszt adott a svédek ellen.visca el barca írta:ennyi.
minden szavaddal egyetértek. én sem tudom hova tenni ezt a nagy hypeolást, igazából ugyanolyan [auto_cenzúra] a válogatottunk mint 1-2-3-4-5 évvel ezelőtt. tele sehol sem játszó légiósokkal, akik (tisztelet a kvételnek) évente más klubnál (nem) játsznak.
van talán egy juhász-dzsudzák-hajnal tengely akire lehetne építeni, de ennyi. rudolf, koman és barátai meg arra alkalmatlanok hogy vhol találjanak maguknak stabil, állandó játéklehetőséget.
minden más csak a nagy rózsaszín szemüveg...
Szóval ha a képességeket nézem, szerintem a mostani keret igencsak jónak mondható. Egervári vezetésével pedig a megfelelő egység is megvan - legalábbis kívülről nekem így tűnik. Igazából nem értem, minek ez a nagy pesszimizmus? Már megmondták régen is: "Küzdj, és bízva bízzál!"

bulvárral eladott "labdarugok"... 2 olyan jatekos, akiket életük végig dobálni fognak egyik klubbol a masikba... és hogy miért ők játszanak? mert jobb nincs... ennyi

az egerváris mondatodhoz meg már hozzá sem szólok... nem akarok vitatkozni...
és teszem ezt a fikázást mindezt úgy, hogy én voltam már válogatott meccsen, romániában, horvátországban, lengyelországban, lettországban és tudja a tököm még hol, sok-sok ezer kilometert utazgatva... sőt, néha egy-két pofon is ki lett osztva nekem külhonban csak azért mert éppe magyar zászló volt a nyakamban...nálam regen nem annyibol állt a válogatott meccsre járás hogyha jönnek a brazilok, akkor a kezembe veszek két felfujhato tapsikolos [auto_cenzúra], és kiverem ha vmi nagy csapat jön ide...
és nagyon sok korombeli ember vélekedik igy a válogatottról... egy jó pár évig, míg igazán fiatal vki, lehet etetni, h most, meg majd jövőre... de egy idő után ez már kevés...
ennyi után engedtessék már meg h fikázhassak... ők hányszor, de hányszor szembeköptek..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...