nos, jelentés a csodafehérjéről
ugye meghozta tegnap reggel a postás kocsi (ő keltett) ahogy behoztam, csatt egy jó 40 grammot full éhgyomorra, szinte húzóra (mert nem rossz ez a natúr, picit savanykás-tejporos mellékíz) ittam, és ugye elég sz.rul voltam, puffadtam, meg háború volt a gyomromban, hasmenés.
aztán este eszegettem a csirke rizst, mindegy-mindegy alapon fogtam egy fél adagot (20g) tettem bele egy kis kakaót, és eliszogattam a kaja mellé.
na, így már nem volt annyira "gáz", meg a hasam sem ment, csak picit mormogott.
ma reggel a zab mellé megittam 10 grammot, aztán pár óra múlva edzés után a maradék kb. 20 gramm power proteinem mellé is csaptam kb. 10-et, egyiktől sem volt semmi bajom.
mivel eddig régen sokszor ittam akár 3 deci tejet is (főleg mikor avval ittam a turmixot) és akkor sem volt hasonló gondom, szóval nekem a laktózzal eddig különösebb gondom nem volt.
lehetséges, hogy az volt a bajom, hogy nagyon odacsaptam a lovak közé, és a szervezetem nem tolerálta úgy hirtelen ?
amúgy van két olyan tervem, hogy ezen az egészen csiszoljak :
1. majd veszek 5 kg power proteint, és fele fele arányban fogom keverni a turmixokat, így ha napi 60g-t használok ebből a keverékből, akkor márciusig ki fog tartani, ami azt jelenti, hogy 6 hónapra megoldottam a napi 60g fehérje turmixot (abból ugye fele tejsavó) kb. 25.000-ért.
vagy
2. veszek ehhez laktáz enzimet (pl. a scitec essentials félét) és mivel bírok magában valamennyit, így csökkentett adaggal tolnám az enzimet.
a legjobb persze az lenne, ha vettem volna 6 kg normális tejsavót, csak az olyan 25nél indul, és napi 60-g-al számolva csak 3 hónapig elég.