Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Hát pedig mind2 egyértelmű 11-es volt. Nagyon bosszantó ez az ügy. 1-1-nél Messit ugye fölrúgta Ramy, akinek már volt egy sárgája. Ergo 11-es és kiállítás. Innentől kezdve pedig már teljesen egy oldalú a meccs. Gratulálok a Valenciának, mert nagyon jók voltak és egy ez egy tipikus olyan meccs volt, ahol mind2 fél örülhetett az x-nek. Akkor egy kis elemzés. Taktikailag tényleg nagyon rosszul kezdtünk és hát valljuk be Puyol messze nem állt a helyzet magaslatán. Az első gólnál egy tök ártatlan szituban adta el a labdát és annak lett a vége ez öngól. A 2. gólnál pedig teljesen érthetetlenül ment ki szélre. Ha bent marad középen Pablo Hernandeznek is lett volna embere. Xavi az első félidőben mintha a pályán sem lett volna, de szerencsére a 2. játékrészben magára talált. Adriano és Thiago cseréje egyértelműen pozitívan hatott a játékunkra. Igazából nem értettem, hogy miért nem megyünk neki az ellenfél védelmének? Adriano akárhányszor rájuk rontotta szinte minden alkalommal elment a védője mellett, de ha nem 10-15 méterrel közelebb kerültünk a kapujukhoz. Ezt nagyon hiányoltam és főleg Messitől. Pedro lecserélését nem igazán értettem, mert sztem egész jól mozgott és a sebességére nagy szükség lett volna. A végén meg is nyerhettük volna, de az x igazságos volt.Guardiola írta:Én nem hiszem, hogy 11-est kellett volna befújni a meccsen, be lehetett volna de szerintem inkább határeset volt mint tiszta.Mikaos írta:Az egész Guardiola-érában három meccs volt, ahol valódi, komoly ellenfél volt egy csapat: kétszer a Valencia (tegnap is), illetve a spanyol kupadöntőben a Madrid.
Ettől függetlenül a tegnapi meccs első félidejének problémái egy taktikai hibához köthetők...ami nem feltétlenül lett volna gond, csak hamarabb kellett volna reagálni. 15perc alatt nyilvánvalóvá vált, h a Valencia a mi jobb szélünkön erőlteti a támadásait, csak és kizárólag. Alves előretolásával óriási űr keletkezett a védelmünkben, ráadásul mi is főleg azon az oldalon támadtunk, ergo totálisan leszűkült a tér. De ha már ezt választottuk, akkor jobb lett volna, ha Puyol megy ki jobb szélre, aki gyorsabb, mint Mascherano. Illetve úgy is egész korrekt lett volna a dolog, hogyha Busquets-nek vagy Keita-nak mindig hátra kellett volna érkeznie afféle "pót-középsővédőnek", de láttuk, hogy nem ez volt a rendszer.
Állandó létszámfölényt tudtak kialakítani, még akkor is, amikor nemcsak kontráztak, hanem felhozták a labdát azon az oldalon.
(Egyébként ne feledjük: két teljesen tiszta 11-esünk volt)
Hogy taktikai hiba volt-e azt meg nem tudjuk, vagy az vagy valaki/valakik nem tartották, nem tudták betartani az utasításokat.
Én nem hiszem, hogy 11-est kellett volna befújni a meccsen, be lehetett volna de szerintem inkább határeset volt mint tiszta.Mikaos írta:Az egész Guardiola-érában három meccs volt, ahol valódi, komoly ellenfél volt egy csapat: kétszer a Valencia (tegnap is), illetve a spanyol kupadöntőben a Madrid.
Ettől függetlenül a tegnapi meccs első félidejének problémái egy taktikai hibához köthetők...ami nem feltétlenül lett volna gond, csak hamarabb kellett volna reagálni. 15perc alatt nyilvánvalóvá vált, h a Valencia a mi jobb szélünkön erőlteti a támadásait, csak és kizárólag. Alves előretolásával óriási űr keletkezett a védelmünkben, ráadásul mi is főleg azon az oldalon támadtunk, ergo totálisan leszűkült a tér. De ha már ezt választottuk, akkor jobb lett volna, ha Puyol megy ki jobb szélre, aki gyorsabb, mint Mascherano. Illetve úgy is egész korrekt lett volna a dolog, hogyha Busquets-nek vagy Keita-nak mindig hátra kellett volna érkeznie afféle "pót-középsővédőnek", de láttuk, hogy nem ez volt a rendszer.
Állandó létszámfölényt tudtak kialakítani, még akkor is, amikor nemcsak kontráztak, hanem felhozták a labdát azon az oldalon.
(Egyébként ne feledjük: két teljesen tiszta 11-esünk volt)
Igen!Ez nekem is szemet szúrt már,hogy milyen sportszerűen csinálja a dolgát.Nekem nem volt sokszor kedvencem,de az évek alatt nagyon megszerettem,mert Talpig Úriember!!!!Boixos írta:bármelyik csapat győzhetett volna, úgyhogy sztem reális ez az x, még ha fáj is a pontvesztés. ennyit a meccsről.
olvasva guardiola meccs utáni nyilatkozatát azon filóztam, h hogy a túróban van az, h vannak olyan fazonok, akik egy ilyen éles bugi után is normális ember módjára tudnak megnyilvánulni, nem kezdik el szinte azonnal a szrdobálást és a bűnbakkeresést (természetesen mások személyében), és tudnak gratulálni az ellenfélnek stb. örülök, h guardiola ilyen.
fabregas pedig nagyon jó, az utóbbi évek legjobb igazolása, talán a samu mellett.
Az is az ő hibája, hogy az elmúlt pár évbe mindent megnyert a csapat!visca el barca írta:a tegnapi meccs abszolut pep hibája. alvest feltolta, nem jött vissza védekezni. busi meg keita meg soha nem tudott időben kiváltani a szélre...Chino írta:Szerintem nem feltétlenül Pep hibája volt ez a taktika.
a tegnapi meccs abszolut pep hibája. alvest feltolta, nem jött vissza védekezni. busi meg keita meg soha nem tudott időben kiváltani a szélre...Chino írta:Szerintem nem feltétlenül Pep hibája volt ez a taktika.
Jó láttuk már mennyit érnek ezek a tiszavirág idejű fellángoláso. BL-ben majd ha alkotnak vmit akkor van értelme bármiről beszélni de míg egy német középcsapattól szpnak oda-vissza addig nincs.felician333 írta: hát ezt nem tudom miért mondod,amikor egy ilyen valenciát láttál ma a pályán..véleményem szerint jobbak voltak mint mi,mert akarták a sikert minden egyes percben,mi csak az egyenlítésnél,nameg a végén jött a henger,és ez kevés,nagyon kevés..
3 védős rendszerben Masch Abidal is kritikán aluli volt az első félidőben, Alves jóformán labdához se ért . 2.félidőbe feljavultak amikor mindenki vissza került a helyére.Szerintem Puyolra nagy szükségünk van még ha öregszik és lassul akkor is .albicelesteX írta:Hát szerintem a védelem nagyon gyatra volt tegnap,főleg amíg 3-an védekeztek és Várhidi azt szépen le is vezette,hogy miért.Viszont amikor Puyol lejött szerintem magabiztosabb lett a védelem is.Idény eleji forma,sérülésből visszatérés,jövőre már nem szeretném a kezdőbe látni,de idén is nyugodtabb lennék egy Piqué-Masch középső kettőssel!
hát szerintem puyol annál jobban nem nagyon tudta volna leszorítani a kezét,a szabadot kifelé én sem értettem.ja amugy a sárgát szövegért kapta.nagyon sokat fetrengett szerintem,ahelyett,hogy focizott volna,nameg nem rúgja két méterről a nézőknek azta ziccertfcbarca0827 írta:Mikor magasztalják őket az egekig, ha nem akkor, amikor a világ legjobb csapatát lefocizzák az első félidőben?shearer09 írta: Nekem valahogy nem tetszett hogy a kommentator vegig az egekig emelte a valenciat, majd elment a valencia goloknal, stb... A studioban pedig pl megsem emlitettek a 11-es gyanus eseteket,a kiallitast.
A meccs végén meg nem volt idő másra mint megmutatni a 4 gólt, meg a 3 helyzetünket,aztán köszöntek is el. A kiállítást meg nem tudjuk miért volt, hisz nem is mutatták. Majd egyszer biztos kiderül.
A 11-es eseteknél meg szerintem az 1. félidei az volt, ugyanakkor nem vágom, hogy például mikor Puyol kézzel ért a labdához a 16-oson belül,majd ellökte Soldadót (?), miért a valenciai kapott sárgát. Szóval, nem kell sírni, jó volt ez így.