bence-barca írta:Kedvet kaptam ezekhez a marseille-i vonatkozású rapperekhez. Nem teljesen az én stílusom a rap, de nincs vele bajom, meghallgatom. De igazából akkor hallgatnám szívesen, ha a számoknak tudnám a dalszövegét. Tudnátok olyan oldalakat mondnai, ahol ezeknek az együtteseknek, akiket itt említettetek fenn vannak angolul (ne adj Isten magyarul... ) a dalszövegei? Én csak pár számra kerestem rá, de nem találtam.
visca el barca, Bob_Marley ti hoztátok fel, elsősorban a ti segítségeteket kérném
Persze aki tud az segítsen legyen szíves!

nincs
legalább is annyira kevés, hogy felesleges keresgetni. Anno én is probalkoztam ezzel, találtam egy-két klasszikus mc solaart, supreme ntm-t de annyi
figy franciául én sem tudok, de kit érdekel

a zene jó, ha meg nagyon kell a google translate mukodik

(főleg az erősen politikai tartalmú zenéket probalgatom forditani...)
addig is egy-két alapmű
Casey - Mourir CON
Danny Dan - Sunshine
Kamelancien - Evasion Furtive
egyébként ha spec marseilleieket akarsz hallgatni (teljesen más mint az északi, párizsi vonal), ajánlom neked
soprano, 45 niggaz, diego moltissanti, R.E.D.K, puissance nord, fonky family, revolution urbaine, prodige namor...
persze a párizsiak is értik a dolgot: kamelancien, arsenik, sniper, sexion d'assaut, expression direkt...
egyébként ha rámész az angol nyelvu wikire és ott rákeresel a french hip-hop-ra nagyon jo leirast találsz, korokkal, nevekkel, párizs-marseille vonal ekülönítve, szoval minden ami kell...