De. Már megírtam a szöveget, amikor kiszúrtam a cikket és nem néztem utána.

Látom nyilatkozott a Sevilla és Villarreal elnöke a médipénzek losztásáról. Kicsit patthelyzet-szagú a dolog. Azért kapja a 2 nagy a pénz felét meg, mert messze a legerősebb csapatok, illetve az, hogy megkapják ezt a pénzt, segít, hogy a legerősebbek maradjanak. Ördögi kör.
Kétlem, hogy ez a dolog változhat. A kisebb csapatok max akkor lesznek erősebbek, ha még több milliárdos jön felvásárolni őket. A Valencia lecsúszásának például nincs köze a TV-s jogdíjakhoz sokkal inkább ahhoz, hogy elhamarkodták a stadionépítést.
Lehet, hogy kéne változtatni a dolgokon, de a változás a 2 nagy kárára lenne, miközben egyértelműen ők termelik a legtöbb profitot, ők hozták meg a VB-címet a spanyoloknak, stb. Jót tenne a bajnokságnak, ha még pár csapatot felvásárolnának.
Az is érdekes, hogy nem a Valencia elnöke panaszkodik, amelynek jelenleg egész stabillá vált az anyagi helyzete és a 3. hely is szinte biztos meglesz. A Sevilla és a Villarreal 2 csökkenő tendenciát mutató csapat, mindkettő gyengült a 3 évvel ezelőttihez képest, nem csoda, hogy panaszkodnak.
Addig nem lesz igazságosabban elosztva a pénz, amíg a játékerő nagy része ebben a 2 csapatban összpontosul. Emiatt lenne szükség még pár felvásárlásra.