Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Yafnag
Barça B

2011.09.02. 14:41:57

visca el barca írta:a sahin gyerek mér' nem jatszott még eddig? :oops: :roll:
Sanitas..:D
Úgy volt, hogy a kínai túrájukon már játszhat, de most a rehabilitáció közben megsérült (vagy egész eddig rossz dolgot kezeltek nála? olyasmit olvastam, hogy a bal térdszalagjával van most baj.. :oops: ), mindenesetre November eleje felé fog tudni majd csak játszani.
"Aggasztó hírek jelentek meg Sahinnal kapcsolatban. A játékos bal térdében a belső oldalszalag sérült meg, ezért közel két hónapos kihagyás vár a játékosra. Optimista becslések szerint leghamarabb október 23.án állhat Mourinho rendelkezésére. " (madridistáról)
Érdekes lehet az a kórház, mindenesetre..
lui1698
Llegenda del Barça

2011.09.02. 14:30:44

visca el barca írta:a sahin gyerek mér' nem jatszott még eddig? :oops: :roll:
Szerintem sérült. Én már kíváncsi lennék mit is tud, nagyon sokat várnak tőle Madridban.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.09.02. 14:29:53

a sahin gyerek mér' nem jatszott még eddig? :oops: :roll:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.09.01. 20:11:46

Kép :lol: :lol:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
gergo9
Director del Fútbol

2011.08.31. 17:39:08

ferninho írta: és azért nem kell már előre temetni a Madridot...
én most teljesen 50-50 %-ra látom az esélyeket.
Érdekes ez.
Nyilván élénken él bennetek a madridi mérkőzés képe, ami valóban bizakodásra adna okot. Nálunk meg parára ha nem ismernénk az előzményeket, körülményeket.
Én jelenleg nyugodtabb vagyok a bajnoksággal kapcsolatban mint tavaly az 5-0 után.
Villareal ellen olyan potenciált mutatott a csapat hogy bőven túlszárnyalhatja a tavalyit is.
3-4-3 nem tudom mennyire volt kényszer és mennyire akarjuk későbbiekben alkalmazni. Keita-Busquets cserével még stabilabb lehet , meg ha nem vkp fognak játszani a védők helyett, ha Cesc,Alexis túljut a tanulós korszakán ha Pedro,Villa elmozdul a nulláról, ha fizikálisan utóléri magát a csapat még agresszívabb letámadás ill támadásban több mozgás lesz.
Sok minden kell még hogy elérjük a csúcsot , ennek ellenére nem hiszem hogy a hétfői meccsről lett volna csapat aki ne vereséggel távozott volna.
daffy
Madridista

2011.08.31. 16:36:42

socio66 írta:amúgy a madridnál miért van minden évben két-három kolonc, akit mindenáron el akarnak passzolni?
az a vicces hogy évről évre bebizonyítja sok elküldött,hogy amúgy jó focista.
pedro leon-t elképzelni nem tudom miért hozták,semmi lehetőséget nem kapott, canales-el is kár volt kapkodni, gago szerintem a következő csapatában bebizonyítja majd hogy nem rossz játékos, diarra-val pedig nem értem mi van,neki volt valami nyilatkozata arról hogy mi baja van?
drenthe mondjuk tényleg gyenge.
vele kapcsolatban a bakivideója,meg a reppklipje maradt meg mióta itt van kb.
:)
pedro leon nem tartotta be a taktikai utasításokat és talán még vissza is pofázott mou-nak.
gago nagyon gyenge
lass már hónapok óta el akar menni és ennek hangot is ad
drenthe vicc
socio66

2011.08.31. 16:30:47

amúgy a madridnál miért van minden évben két-három kolonc, akit mindenáron el akarnak passzolni?
az a vicces hogy évről évre bebizonyítja sok elküldött,hogy amúgy jó focista.
pedro leon-t elképzelni nem tudom miért hozták,semmi lehetőséget nem kapott, canales-el is kár volt kapkodni, gago szerintem a következő csapatában bebizonyítja majd hogy nem rossz játékos, diarra-val pedig nem értem mi van,neki volt valami nyilatkozata arról hogy mi baja van?
drenthe mondjuk tényleg gyenge.
vele kapcsolatban a bakivideója,meg a reppklipje maradt meg mióta itt van kb.
:)
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.31. 15:40:10

a madrid alaposan a végére hagyta a leselejtezést. :D

pedro león (getafe) , gago (as roma) , drenthe pedig akár szerződésfelbontással is távozhat.
d
Entrenador del Barça

2011.08.30. 16:19:34

Pedig Kálmán bá most örülhetne, ő a török-Elton, hát mikor akar a Realnak szurkolni, ha nem most? :D
Mihu
Director del Fútbol

2011.08.30. 15:55:41

Firefox írta:
Ez valszeg az enyém lesz. Még a "SuperClásicón" mondta "MészölyGézafaterja". Igen elég szánalmas mondat, de a Barcát dícséri, nem a henteseket, és éppen ez benne a lényeg.
Itt most nem is azon problémázta, hogy ez ki van rakva neked, csak én erről a mondatról lemaradtam, és megütötte a szememet, hogy mondhatja valaki azt, hogy madridista, amikor a Barca-nak szurkol a Madrid ellen...De még ha madridista VOLT...akkor is...az meg divatszurkolás. Kálmán bá'-t egyébként én sose bírtam, valahogy a stílusa sose jött át nekem, de mostanában elég szerencsétlenek a mondatai...kezdte ugye az afrikaiak lemajmozásával, majd volt az a balhé Buzánszky Jenő bácsival, most meg ez...elég egy buta és paraszt embernek tartom....mondom ezt úgy hogy én is faluról származok :D
Firefox
Capitá del Barça

2011.08.30. 15:24:12

barca2010 írta:
Mihu írta:Egy fórumtársunk aláírásában láttam meg most ezt az idézetet:

"Világ életemben Madridista voltam, de most mindkét meccsen a Barcának szurkoltam, mert jelenleg ők játsszák a focit" Mészöly Kálmán

Szerintem köpjön egyet felfelé, és álljon alá...hogy lehet az, hogy valaki szurkol egy csapatnak, és utána meg egy másiknak, mert az szebb focit játszik. Főleg egy Real-Barca szitunál. Vagy akkor ne mondja azt, hogy madridista volt, hanem csak simán hogy a Real játékát szerettem. Én akkor is a Barca-nak szurkoltam, amikor a 18. helyen álltunk félévkor, meg akkor is amikor a Real úgy elvert minket mint annak a rendje. Mikor 3.-ak lettünk. Az ilyeneket hívják divatdrukkernek. Ott van pl keresztapám, aki hatalmas nagy madridista. De Ő bevallja, hogy sokszor azért ült és ül le a mai napig Barca meccset nézni, mert egész egyszerűen élmény nézni Ronaldinho vagy Messi játékát, és ahogy mostanában játszunk, az valami elképesztő és szórakoztató. De attól függetlenül még nem szurkol nekünk, csak élvezi a játékunkat vagy a fent említett két playa játékát. De az hogy egy Real-Barca-n nekünk szurkoljon mert mi szebb focit játszunk.....hát ilyet azért nem csinál :D

Kálmán bá' meg itt is megmutatta hogy milyen magas IQ szinttel rendelkezik.
Ez valszeg az enyém lesz. Még a "SuperClásicón" mondta "MészölyGézafaterja". Igen elég szánalmas mondat, de a Barcát dícséri, nem a henteseket, és éppen ez benne a lényeg.
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
barca2010
Jugador d'estrella

2011.08.30. 15:17:06

Mihu írta:Egy fórumtársunk aláírásában láttam meg most ezt az idézetet:

"Világ életemben Madridista voltam, de most mindkét meccsen a Barcának szurkoltam, mert jelenleg ők játsszák a focit" Mészöly Kálmán

Szerintem köpjön egyet felfelé, és álljon alá...hogy lehet az, hogy valaki szurkol egy csapatnak, és utána meg egy másiknak, mert az szebb focit játszik. Főleg egy Real-Barca szitunál. Vagy akkor ne mondja azt, hogy madridista volt, hanem csak simán hogy a Real játékát szerettem. Én akkor is a Barca-nak szurkoltam, amikor a 18. helyen álltunk félévkor, meg akkor is amikor a Real úgy elvert minket mint annak a rendje. Mikor 3.-ak lettünk. Az ilyeneket hívják divatdrukkernek. Ott van pl keresztapám, aki hatalmas nagy madridista. De Ő bevallja, hogy sokszor azért ült és ül le a mai napig Barca meccset nézni, mert egész egyszerűen élmény nézni Ronaldinho vagy Messi játékát, és ahogy mostanában játszunk, az valami elképesztő és szórakoztató. De attól függetlenül még nem szurkol nekünk, csak élvezi a játékunkat vagy a fent említett két playa játékát. De az hogy egy Real-Barca-n nekünk szurkoljon mert mi szebb focit játszunk.....hát ilyet azért nem csinál :D

Ezt adom!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
d
Entrenador del Barça

2011.08.30. 15:03:27

ferninho írta:ez meg hogy a pályán kívül is Messi a jobb (ember) attól padlót fogok...
talán van itt pár fórumozó, aki talán már hozzáért, meg kapott tőle autogrammot, azt eldöntik ki a jobb ember...
ezeket úgy utálom... médiába lejön pár hír, azt elvan döntve, hogy CR a magánéletben is egy kis genyó...
Olvasgatom a topicot, lehet én vagyok figyelmetlen, de sehol nem láttam, hogy ilyesmit állított volna bárki is.

Egyébként én már régebb óta is mondogatom, hogy sokat javult viselkedésében Cé. Arról már speciel lekésett, hogy tisztelni tudjam, de tény hogy már nem olyan baromira irritáló a viselkedése, mint korábban. De azért még mindig hajlamos a hisztire és még mindig baromira önző is tud lenni, sokszor mintha egyenesen kerékkötője lenne a Madrid játékának, ami talán furán hangzik, hisz (kis túlzással) szinte egyedül hozta a pontokat a bajnokságban nem egyszer és mégis. Nem igazi csapatjátékos.

(Jah és rühellem, ahogy beterpeszt szabadrúgások előtt. :D )
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.08.30. 13:16:21

Mourinho balladáját magyar felirattal be tudná valaki linkelni?
Köszi.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
ferninho
Madridista

2011.08.30. 12:37:11

semmi baj sincs ezzel, sportember nem is mehet másképp neki egy versenynek, pláne nem azokkal a kondíciókkal, mint amik a madridnak vannak.
ebben teljesen egyetértünk :)
kb jövő februárig, márciusig mindenképpen meg lesz az esélyük az első helyre.
más kérdés, h ezekre a szavaira akkor is sokan fognak emlékezni, amikor majd jön a bajnokságban egy komoly csapat - mondjuk a barcelona -, és helyreteszi őket.
vagy nem és CR-nek véletlen igaza lesz és akkor már nem fognak sokan emlékezni a szavaira :wink: mindkettő szimpla feltételezés, majd meglátjuk :)

és azért nem kell már előre temetni a Madridot...
én most teljesen 50-50 %-ra látom az esélyeket.
„Én vagyok az első, a második és a harmadik legjobb, de vannak más remek játékosok is, mint például Kaká, Lionel Messi vagy Fernando Torres – mondta Ronaldo. – Úgy gondolom, mindent megtettem, hogy engem válasszanak, és még ennél is többet akarok elérni. Mindent meg szeretnék nyerni, amit csak lehet.”

ezeket akkor hangoztatta el amikor megkapta az Aranylabdát
nálam ez már nem az elmúlt időszakba esik... nagyon is nem, előlehetne hozni jópár évvel ezelőtti dolgokat, de nincs értelme...
Ronaldo nagyon sokat fejlődött hozzáállás szempontjából, amit tisztán lehet látni a pályán, nem hisztizik, csak néha, már nem is csapkod szinte és főleg akkor szokott csak ideges lenni ha ő szab el valamit és még lehetne sorolni az apró dolgokat...

ez meg hogy a pályán kívül is Messi a jobb (ember) attól padlót fogok...
talán van itt pár fórumozó, aki talán már hozzáért, meg kapott tőle autogrammot, azt eldöntik ki a jobb ember...
ezeket úgy utálom... médiába lejön pár hír, azt elvan döntve, hogy CR a magánéletben is egy kis genyó...

elhiszem, hogy utáljátok Ronaldot, tény hogy volt pár érdekes nyilatkozata, a pályán jópár idióta megmozdulása, meg jópár hülyesége a múltban, de ti is észrevettétek már szerintem, hogy fokozatosan megváltozott és fog is még.
kicsit átlehetne már értékelni Ronaldot, mert ő már nem egy hisztis, színészkedős, zselézett hajú, bu.i portugál... nagyon is nem...
nem azt mondom, hogy szeretni kell, csak egy kicsit átértékelni.
madridista
Mihu
Director del Fútbol

2011.08.30. 11:32:33

Egy fórumtársunk aláírásában láttam meg most ezt az idézetet:

Boixos
Llegenda del Barça

2011.08.30. 09:28:09

ferninho írta:
C. Ronaldo: Egy csapat vagyunk, és megnyerjük a bajnokságot
ezekkel meg még mindig nem értem mi a baj....
mondja azt, hogy a Barca megszab minket majd 25 góllal és küzdünk az EL helyekért?
megkérdezték, elmondta a véleményét... ő szerinte igenis megnyerik a bajnokságot. így is kell szvsz hozzáállni mindenhez...
még mindig jobb mintha elsüt valami idióta sablondumát...

tényleg nem értem mik ezekkel a problémátok, mert ha már nyilatkoznak 1 sort a Madrid játékosai mindig beleköt itten valaki...

semmi baj sincs ezzel, sportember nem is mehet másképp neki egy versenynek, pláne nem azokkal a kondíciókkal, mint amik a madridnak vannak. kb jövő februárig, márciusig mindenképpen meg lesz az esélyük az első helyre.
más kérdés, h ezekre a szavaira akkor is sokan fognak emlékezni, amikor majd jön a bajnokságban egy komoly csapat - mondjuk a barcelona -, és helyreteszi őket.
PUYOL-XAVI-INIESTA
mess2009
Director del Fútbol

2011.08.30. 09:13:21

ebben a topicban nem bűn tárgyilagosnak lenni!
láttam mindkét csapat első bajnokiját és a véleményem (néhány dologban):
-óriási a minőségi fölény a játékosállományokban
-az idén (úgytűnik)fordult a kocka és a Barca kispadja erősebb
-a Real "hentesei"kétség kívül Murinho füttyére indulnak be, kivéve Pepe-t aki nem is tud normálisan játszani.
-nagyon világosan látható a Madrid ereje: a kevés húzás,de azért kombinatív és szélvészgyors támadásszövés.
-szemben a Barca-féle lassabb de egy idő után követhetetlen és demoralizálóan pontos passzokkal - Messivel megspékelve.
-a Barca középálya félelmetes fegyver volt eddig is de most tovább tökéletesedk.
-a Messi és Ronaldo közötti különbség(Messi javára) egyre inkább "hétköznapi" evidencia sem mint vitatható tény.
Kikizoli
Barça B

2011.08.30. 08:47:43

"Mostanában azért is javul CR megítélése talán mert Pepe és a hentes különítménye +Mourinho háttérbe szorítják és ők több figyelmet kapnak. Mellettük CR már már majdnem szimpatikus embernek tűnik." By: Capon

:D :D :D
Ez nagyon tetszett, majdnem leestem a székről a nevetéstől! Köszi Capon, ma is jól indult a napom!
Katalán a szív, kék a lélek, Barcelona fan maradok amíg élek!

"Igaz, hogy nem kaptam még senkitől ekkora vereséget, de nem kell annyira meglepődni ezen, ez egy egyértelmű vereség volt. Úgy léptünk pályára, hogy nem volt esélyünk a győzelemre” Mourinho. Barca-Real 5:0
poli
Barça B

2011.08.30. 02:15:30

Bár nem mostanában volt azért ezeket hogy "én vagyok a világon a legjobb első második és harmadik játékos" (már nem is tudom hogy hangzott pontosan) nem lehet olyan hamar elfelejteni.
tessék :)

„Én vagyok az első, a második és a harmadik legjobb, de vannak más remek játékosok is, mint például Kaká, Lionel Messi vagy Fernando Torres – mondta Ronaldo. – Úgy gondolom, mindent megtettem, hogy engem válasszanak, és még ennél is többet akarok elérni. Mindent meg szeretnék nyerni, amit csak lehet.”

ezeket akkor hangoztatta el amikor megkapta az Aranylabdát
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.30. 02:10:42

a gól vs gólpassz témához visszatérve (ami gyakorlatilag tőlem indult, pedig nem ez volt vele a célom..)

nem véletlen van a kanadai táblázat(?), ahol a gól és gólpassz is egyenrangú, és ezt így is tartom helyesnek.

a magyarázatot két példával fogom bemutatni.

1. pl. thiago mai gólpassza messinek.
messinek csak bele kellett tenni a bütykét (de akár írhattam volna a thiago-alexis produkciót is, ott is a gólpassz volt a szenzációs, a befejezés már ziccer volt.)
de éppen ide jöhetnének a xavi vagy iniesta féle hihetetlen nagy mélységi lasztik, vagy 3 védő közt ütemben adott labdák, amit néha könnyebb berúgni, mint kihagyni.

2.
pl messi gólpassza villa hatalmas gólja előtt a szuperkupa első meccsen.
ott a gólpassz csak egy sima kidobott labda volt oldalra, ott a gólt 100x nehezebb volt kivitelezni.

tehát ebből levonhatjuk, hogy néha a gól, néha viszont a gólpassz a "nagyobb".
ezek alapján a véleményem az, hogy ha két játékost összehasonlítunk, akkor nyugodtan lehet egyenrangúan venni a kettőt.

tehát ha "x" játékosnak van 10 gólja és 5 gólpassza, míg "y"-nak 8 gólja és 8 gólpassza, akkor szerintem az ő statja a jobb.

ha ezt az assziszt fontosságot is figyelembe vesszük, és azt is, hogy melyik játékos rúg több FONTOS gólt kettőjük közül (tekintettel arra, hogy ronaldoval rúgattak vagy 8-at tavaly, mikor már matematikailag is eldőlt a bajnokság, ezzel szemben mondjuk messi a bl elődöntőben és döntőben is rúgott gólokat..)
akkor boldogan ki merném jelenteni, hogy mennyivel jobb és fontosabb messi.
ferninho
Madridista

2011.08.30. 02:07:45

ezekkel meg még mindig nem értem mi a baj....
mondja azt, hogy a Barca megszab minket majd 25 góllal és küzdünk az EL helyekért?
megkérdezték, elmondta a véleményét... ő szerinte igenis megnyerik a bajnokságot. így is kell szvsz hozzáállni mindenhez...
még mindig jobb mintha elsüt valami idióta sablondumát...

tényleg nem értem mik ezekkel a problémátok, mert ha már nyilatkoznak 1 sort a Madrid játékosai mindig beleköt itten valaki...
madridista
Capon
Llegenda del Barça

2011.08.30. 01:18:18

ferninho írta: Ronaldoval mi a baj emberileg, az elmúlt időszakba?...
mert szerintem már teljesen megváltozott... nagyon is megváltozott...
tényleg érdekel :)
Az elmúlt időszakban valóban azért javuló formát mutat, de még sok időnek kell eltelnie ahhoz hogy mérséklődjön az utálat vele szemben. Időről időre tud akkorát mondani, hogy azon csodálkozunk hogy fért ki a száján ez a mondat.
Bár nem mostanában volt azért ezeket hogy "én vagyok a világon a legjobb első második és harmadik játékos" (már nem is tudom hogy hangzott pontosan) nem lehet olyan hamar elfelejteni. Meg ahogy már mondtam időről időre visszatér a "régi" énje.
Mostanában azért is javul CR megítélése talán mert Pepe és a hentes különítménye +Mourinho háttérbe szorítják és ők több figyelmet kapnak. Mellettük CR már már majdnem szimpatikus embernek tűnik.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
ab1daL
Director del Fútbol

2011.08.30. 00:18:01

ferninho írta:
az emberi oldalukról már nem is beszélek.

Azt gondolom,a mai fociban kevés ha valaki csak jó játékos,fontos hogy
megfelelő legyen emberileg is hisz rengeteg fiatal felnéz rájuk.
egy kérdés:

Ronaldoval mi a baj emberileg, az elmúlt időszakba?...
Ezt most komolyan mondod a teljesítménye tragédia?
pedig biza, igaza van daffynak...
valami borzalmas játszik...
a felkészülési meccsekről nem is beszélve.
most beállt 15 percre egy már teljesen széthullott, elfáradt Zaragoza ellen, még jó hogy tudott virgonckodni...
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ferninho
Madridista

2011.08.30. 00:14:31

az emberi oldalukról már nem is beszélek.

Azt gondolom,a mai fociban kevés ha valaki csak jó játékos,fontos hogy
megfelelő legyen emberileg is hisz rengeteg fiatal felnéz rájuk.
egy kérdés:

Ronaldoval mi a baj emberileg, az elmúlt időszakba?...
Ezt most komolyan mondod a teljesítménye tragédia?
pedig biza, igaza van daffynak...
valami borzalmas játszik...
a felkészülési meccsekről nem is beszélve.
most beállt 15 percre egy már teljesen széthullott, elfáradt Zaragoza ellen, még jó hogy tudott virgonckodni...
madridista
Válasz küldése