Évek óta minden klasszikusra úgy ülök le, hogy ne legyen alázás a vége, a mi részünkről pedig ne legyen felesleges durvaság. Eltekintve a kupagyőzelem némi gyógyírjától egész a mostani két meccsig semmi sem késztetett mosolygásra, és némi elégedettségre. Most sem az eredményeknek örülhetem, de még csak a hajnali boksznak sem, inkább a helyenként megcsillanó reménynek, jó játéknak.
Csoda, hogy - a kapus poszttól eltekintve- minden poszton erősebb barcával szemben hogyan tudtunk ilyen játékot felmutatni, amikor a védelmünk gyenge, a középpályán Khedirák játszanak, elől pedig elpuskázzuk a helyzeteinket. Egyszerre fog ki gyenge napot C.R., Özil, DiMaria és Benzema, mégis voltak periódusok amikor partiban voltunk veletek.
Azt írjátok, hogy egy 90 %-os madrid ért el ilyen eredményt egy alig 60 %-os barcával szemben. Ezt nem osztom, mert ameddig ti nívós ellenfelek ellen készülhettetek, mi jószerével sörmeccseket vívtunk, most meg -ahogy fent is írtam- sokan betliztek a csapatunkból. Van tehát nekünk is bőven hova előre lépni.
Ordít a középpálya egy irányítóért, talán Sahin beválhat, de szokás szerint megint a betegszobába igazoltunk. Lass helyére nem is értem még, miért nem vettünk valakit, ugyanúgy hiányzik egy nem beszarós csatár is, mint Agüero lett volna, akiről sikeresen lecsúsztunk a Neymar kölyök után való szaladgálás miatt, a másik opció -szerintem- Falcao lehetne, de félek, hogy azt is más viszi el, aki hamarabb észlel. Ehelyett be kell majd érni a tényleg jópofa figura, de csatárként ellenetek teljesen hasznavehetetlen Adebayorral, akitől felállt a szőr a hátamon ha beállították. (lehet, hogy kis, közepes csapatok ellen jó ez a keret is, de nekünk ellenetek kell felkészülni, mondhatnám a többi nem számít).
Visszatérve a meccsre: eltekintve tehát a hiányosságoktól élvezetes meccseket láthattunk, végre mindkét oldalon focival. Én mindig jobban szeretem, ha nem egy hiányos, hanem egy teljes első csapattal felállóellenféllel játszunk, mert legyőzni is nagyobb dicsőség, kikapni pedig nem akkora szégyen az ilyen ellenféltől.
Ami nem tetszett, az a második félidős durvulás, itt kicsit elszakadt a cérna mindkét félnél, egyik csapathoz sem méltó jelenetekkel. A bunyó szintén érthetetlen volt számomra. Mourinho: persze nem volna Mourinho, ha nem ment volna oda megcsípni az arcát a másodedzőtöknek, mindegy, hogy ki kezdte, mindegy, hogy csak reagált valamire, egy Capello pl. akkor sem tett volna ilyet, ami nem méltó egy Madridhoz.
Örülök, hogy végre van tűz a csapatomban, ez Mourinho keze, de sok megnyilvánulásával nem értek egyet. Ki jöhetne helyette? Ép eszű edző nem igen fog idejönni, ameddig ez a türelmetlen, eredménykényszeres vezetőség van. Így kénytelen vagyok bízni abban, hogy a hiányposztokat tényleg betöltjük előbb-utóbb, és a mostani elszántsággal -ami számomra nem egyenlő a durvasággal-, valamint jobb összpontosítással lesz keresnivalónk.
Mindene esetre még így is kijelenthetem, hogy megérkeztünk Barca, itt lihegünk a nyakatokban.