Akkor most már beszéljünk a futballról is valamennyit
Tegnap végre egy igazi hamisítatlan klasszikus lehetett volna a meccsből, ha egy sima bajnoki meccsen lett volna, de egy kupa volt a tét.
Mourinho tudja hogy nem egyenként kell szaladgálni mint pók a falon, ezért kollektíven megoldotta a védekezést, letámadást.
És nem lehet bunkernek nevezni, mert nem a saját kapujuk előtt volt, hanem jó pár méterrel feljebb tolta. Azért is volt jobb, mert így a mi visszahúzódó támadóink, és középpályásaink háttal kapták meg a felpasszolt labdát ( CDR+Supercup topicban leírtam) és nagyon jó megelőző szereléseket láthattunk. Semmi durvaság nem volt benne, egyszerűen a labdára mentek a madridiak, ha meg volt testi kontakt az is szinte mindig szabályos volt, csak hát felépítésükből adódóan mindig ők nyerték a párharcot, ez volt az első félidő első felében.
Ráadásul a Barca kapujához sokkal közelebb szerezték meg a labdát, rövidebben és gyorsabban kontrázhattak(?) ha ezt annak lehet nevezni, mert uralták is a meccset, ekkor.
És ezért ne tévesszen ez meg senkit, Mou ugyanezt fogja játszatni akármikor találkozik a két csapat; lehet az bajnoki, CDR, vagy BL.
Hülye lenne visszavezényelni a csapatot, több területet adni nekünk.
Ami még várható a jövő clássicóitól az az, hogy Khedira nem fog játszani, szerintem Mou is ráeszmélt, inkább egy mozgékonyabb, labdabiztosabb ember lesz ott is, jelen esetben Coentrao.
Természetesen örültem hogy behúztuk, de baromira érdekelt volna mihez kezdtünk volna +2X15 percben. A lehető legtöbb passzoló és kreatív középpályást akarta Pep, szerintem Busquets is maradhatott volna ha nincs ilyen gyatra napja.
Szóval ezt kivédeni csak úgy lehet ha Busquets, Xavi, Cesc a pályán van, Ini támadó, és még Messi is visszalépegett, és így kezdjük el a támadást felépíteni a félpályától.