Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
MatyiG
Adminisztrátor

2011.08.04. 20:06:28

Xabi A. írta:Mi is még formálódunk, keressük az arcunkat, nem vagyunk még készen egyáltalán erre a szezonra. A felkészülési meccseinkből nem lehet sok mindent leszűrni, noname csapatokkal játszottunk, illett megverni az ellenfeleinket.
Ti most beleszaladtatok egy nagy verésbe, többnyire a B csapattal, ami komoly meccsen sosem fog összeállni. Nektek sok hiányzótok volt a Copa miatt, köztük kulcsemberek, nekünk csak 1 nagy hiányzó volt, és ő sem a legnagyobb húzóember. Nálunk igazán azok villogtak, akik tavaly is a hátukon vitték a csapatot (Cé, Özil, Marcelo, Benz) tehát nem léptünk előre tavaly április óta, ez a ti malmotokra hajtja a vizet. Az, akinek lehetősége lenne változtatni az erőviszonyokon (Sahin) szinte az egész alapozást kihagyta sérülés miatt, sztem az egész szezonja rá fog menni a fizikai felzárkózásra. Lesz tél, mire utoléri a társait, Josénál meg nem igazán lehet a padról a kezdőbe bekerülni.
Ettől függetlenül a szuperkupát lehet elhappoljuk előletek, de ez nem jelent semmit a kövi szezonra nézve.
Végre egy normális reálos, aki jól látja a dolgokat! :wink:
Korrekt hsz egy realostól. :)

Remélem, h azért megnyerjük a szuperkupát, de nagyon nagyon nehéz lesz. Még az a jó, h a visszavágó itthon lesz. :)
Xabi A.
Barça C

2011.08.04. 19:48:38

Mi is még formálódunk, keressük az arcunkat, nem vagyunk még készen egyáltalán erre a szezonra. A felkészülési meccseinkből nem lehet sok mindent leszűrni, noname csapatokkal játszottunk, illett megverni az ellenfeleinket.
Ti most beleszaladtatok egy nagy verésbe, többnyire a B csapattal, ami komoly meccsen sosem fog összeállni. Nektek sok hiányzótok volt a Copa miatt, köztük kulcsemberek, nekünk csak 1 nagy hiányzó volt, és ő sem a legnagyobb húzóember. Nálunk igazán azok villogtak, akik tavaly is a hátukon vitték a csapatot (Cé, Özil, Marcelo, Benz) tehát nem léptünk előre tavaly április óta, ez a ti malmotokra hajtja a vizet. Az, akinek lehetősége lenne változtatni az erőviszonyokon (Sahin) szinte az egész alapozást kihagyta sérülés miatt, sztem az egész szezonja rá fog menni a fizikai felzárkózásra. Lesz tél, mire utoléri a társait, Josénál meg nem igazán lehet a padról a kezdőbe bekerülni.
Ettől függetlenül a szuperkupát lehet elhappoljuk előletek, de ez nem jelent semmit a kövi szezonra nézve.
recrea
Llegenda del Barça

2011.08.04. 15:21:32

daffy írta:
Tocy írta: baromi erősnek tűnik...aztán hogy mit hoztok ki belőle, az meg a jövő zenéje :)
szerintem nem titkoltan ramegyunk a bl-re,de en a bajnoksagot erzem legvaloszinubbnek(mar ami a fontos kupakat illeti),pont a keret melysege miatt. en most 50-50%ot adnek a bajnoksagra,bl 35-65oda,kupa 60-40ide. nem varok akkora barca folenyt,de a klasszikusokon ismet ti lesztek szerintem az eselyesebbek. remelem iden valahogy nem ott dol el.
Nem igazán értem/látom, h milyen meggondolás van a százalékok mögött? A keret mélysége sztem egyformán hat mindegyik kupára. Amúgy Mu tavaly rotált, vagy cserélt sokat? (sérüléseket nem figyelembe véve)
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.04. 15:16:24

Tavalyi szuperkupa meccs első meccsén is még gyengék voltunk, aztán a visszavágóra már gáláztunk. Persze nem evidens,h egy Madrid ellen is sikerül ez, viszont még nem tartunk ott a felkészülésben, és nem is fogjuk behozni a lemaradást a kupameccsig. Így nem lesz akkora meglepetés,ha gyengébb eredményt érünk el,és nem is fog nagyon meghatni.

Persze még így is benne van,hogy a semmiből előhozunk egy nagy meccset az ősi rivális ellen, akik meg már a szezon távolabbi részét is beleszövik ezekbe a sör-felkészülési meccsek képébe azok nem valami tapasztaltak.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
recrea
Llegenda del Barça

2011.08.04. 15:13:10

#David Villa# írta:Egyre jobban izgulunk, hogy rendesen fel tudjunk készülni a kupára. Jó lett volna azért 1-2 meccset játszik az alapcsapat. Úgy érzem csak a bajnokságra leszünk készen. Kupára kíváncsi leszek, mert Messiék még bőven nyaralnak, Real meg gőzerővel készül, még a német válogatottba se rendelték be Özilt meg Khedirát. Ha most sikerülne nyerni, azt hiszem szépen megadnánk az alaphangot a szezonnak, és letörnénk a madridi szarvakat...
A vége jól hangzik.
Azért a dél-amerikaiak nyaralását ne úgy képzeljük el, h a tengerparton 40 fokban isszák a mojitot meg zabálják a húsos bablevest tortillával. Más kérdés, h fizikálisan azért gyorsan le lehet épülni, bár gondolom szabadidőben futnak, esetleg kondiznak. Nem hiszem, h más adottságok eltűnnek, mikor 300 napot együtt fekszenek-kelnek a játékosok. Én ebben a formába lendülésben amúgy sem hiszek, nem feltétlenül akkor ment a legjobban a foci, ha másfél hónapig heti 5-öt edzettem...bár profiknál ez lehet másképp van.
Az idegenbeli meccs után okosabbak leszünk és megvan az a lehetőségünk, h 3 nap múlva tudunk javítani...ha kell.
#David Villa#
Capitá del Barça

2011.08.04. 14:30:13

Egyre jobban izgulunk, hogy rendesen fel tudjunk készülni a kupára. Jó lett volna azért 1-2 meccset játszik az alapcsapat. Úgy érzem csak a bajnokságra leszünk készen. Kupára kíváncsi leszek, mert Messiék még bőven nyaralnak, Real meg gőzerővel készül, még a német válogatottba se rendelték be Özilt meg Khedirát. Ha most sikerülne nyerni, azt hiszem szépen megadnánk az alaphangot a szezonnak, és letörnénk a madridi szarvakat...
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.04. 14:13:30

Chino írta:Azért az a mélység és minőség engem nem borzaszt túlságosan el. Előre van nekünk 4 olyan játékosunk aki szinte bármely csapatban stabil kezdő lenne + Afellay. A kp se gyenge ott sem hiszem hogy gond lenne, a legnagyobb kérdés hogy Thiago mit fog alakítani és Cesc jön-e. A legjobb az lenne, ha jövőre menne Keita és jönne Cesc.
Egyedül a védelem az ami foghíjasnak tűnik van egy stabil kezdő 4-esünk, de ha Abidallal, Fontással, Busival, Mascherano-val tudunk pótolni, nem jelent nagy minőségi visszaesést, a Madridnál ilyen Arbeolákkal, meg Albiolokkal minőségben nincsenek előrébb, azt Fontás is simán lehozza.

Szóval egy Pinto, Maxwell, Adriano, Keita, Mascherano, Thiago, Sanchez, Afellay, Fontás sem túl gyenge és akkor még ki tudja mi lesz Fabregas-sal, meg 1-2 ifistával.
Így van, azért egy Pinto-Adriano-Fontás-Mascherano-Keita-Thiago-Sanchez cserepad nem tűnik gyengéenk + Maxwell, Afellay...nem Xavi-Messi szint, de szerintem nem is gyengus playák, a Madrid játékosainál szerintem rosszabbak.
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2011.08.04. 14:13:13

rufolde írta:Szerintem ne oktass barétom,az egész egy humor,miért kevertek bele vallást vagy bármi mást,szégyen -gyalázat a dolog.Ez sport,se több se kevesebb.
Leomessi14 írta:
rufolde írta:Egyáltalán miért beszélsz a vallásról?Mi köze a dolgoknak mindehhez?A mondandód old meg a vallás nélkül!
Olvass vissza egy kicsit. :wink:
Nőj fel és értsd meg ahhoz hogy szeress valakit nem kell politikát csiholni a dologból,főleg nem a vallást belekeverni!
TROLL THEM ALL!
:lol:
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
Chino
Llegenda del Barça

2011.08.04. 14:08:05

Azért az a mélység és minőség engem nem borzaszt túlságosan el. Előre van nekünk 4 olyan játékosunk aki szinte bármely csapatban stabil kezdő lenne + Afellay. A kp se gyenge ott sem hiszem hogy gond lenne, a legnagyobb kérdés hogy Thiago mit fog alakítani és Cesc jön-e. A legjobb az lenne, ha jövőre menne Keita és jönne Cesc.
Egyedül a védelem az ami foghíjasnak tűnik van egy stabil kezdő 4-esünk, de ha Abidallal, Fontással, Busival, Mascherano-val tudunk pótolni, nem jelent nagy minőségi visszaesést, a Madridnál ilyen Arbeolákkal, meg Albiolokkal minőségben nincsenek előrébb, azt Fontás is simán lehozza.

Szóval egy Pinto, Maxwell, Adriano, Keita, Mascherano, Thiago, Sanchez, Afellay, Fontás sem túl gyenge és akkor még ki tudja mi lesz Fabregas-sal, meg 1-2 ifistával.
Forca Barca!!!!
daffy
Madridista

2011.08.04. 13:38:00

Tocy írta: baromi erősnek tűnik...aztán hogy mit hoztok ki belőle, az meg a jövő zenéje :)
szerintem nem titkoltan ramegyunk a bl-re,de en a bajnoksagot erzem legvaloszinubbnek(mar ami a fontos kupakat illeti),pont a keret melysege miatt. en most 50-50%ot adnek a bajnoksagra,bl 35-65oda,kupa 60-40ide. nem varok akkora barca folenyt,de a klasszikusokon ismet ti lesztek szerintem az eselyesebbek. remelem iden valahogy nem ott dol el.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.08.04. 13:36:44

daffy írta:az a kinai csapat egy eros spanyol harmadosztalyu csapat szintjet epphogy meguti,nem volt nagy kunszt,de onbizalomnovelesnek kivalo. ami meg zavar,hogy a real a felallt vedelmekkel gondba van.
hatalmas elonye lehet a realnak,hogy minden posztra gyakorlatilag 2 egyforma ember van: casillas,adan-arbeloa,ramos-albiol,pepe-carvalho,varane-marcelo,coentrao-khedira,lass-xabi,sahin-ce,callejon-ozil,kaka-dm,granero-benzema,higuain
pokoli mely a keret.

igen,ezt mondom én is.
Nálunk meg nem nagyon van alternatíva. Inkább kényszermegoldás,mint Masch és Busquets hátvédként játszatása,Iniesta balszélen játszatása...stb.
Viszont ha a sérülések elkerülik a csapatot,akkor nagy bajunk nem lesz. Ha viszont elkezdődnek a sérülések,gondban leszünk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.04. 13:35:25

daffy írta:
csababarca írta: Engem a madrid alázása nem aggaszt, az ellen a a kínai csapat ellen nem egy magyar csapat tudott volna 3-4et közérakni.
Meg ők teljes csapattal játszanak,majdnem mindenki bevethető.
Nálunk meg azért korántsem ez a helyzet. Én egyébként visszahívnám simán a copásokat,egyikük se szakadt meg a tornán,ráadásul 1 héttel előbb be is fejezték. szóval visszajöhetnének, készülni a többiekkel.
Engem inkább megint az aggaszt,hogy csak adogatjuk el a játékosainkat, és jött eddig 1,azaz 1 ember. Holott még 1 feltétlen kéne (Cesc), plusz védelembe se tétováznék hozni valakit.
De ez csak az én véleményem,mindenesetre, továbbra is erősebb,mélyebb a madrid kerete mint a miénk.
az a kinai csapat egy eros spanyol harmadosztalyu csapat szintjet epphogy meguti,nem volt nagy kunszt,de onbizalomnovelesnek kivalo. ami meg zavar,hogy a real a felallt vedelmekkel gondba van.
hatalmas elonye lehet a realnak,hogy minden posztra gyakorlatilag 2 egyforma ember van: casillas,adan-arbeloa,ramos-albiol,pepe-carvalho,varane-marcelo,coentrao-khedira,lass-xabi,sahin-ce,callejon-ozil,kaka-dm,granero-benzema,higuain
pokoli mely a keret.
baromi erősnek tűnik...aztán hogy mit hoztok ki belőle, az meg a jövő zenéje :)
daffy
Madridista

2011.08.04. 13:30:11

csababarca írta: Engem a madrid alázása nem aggaszt, az ellen a a kínai csapat ellen nem egy magyar csapat tudott volna 3-4et közérakni.
Nálunk meg azért korántsem ez a helyzet. Én egyébként visszahívnám simán a copásokat,egyikük se szakadt meg a tornán,ráadásul 1 héttel előbb be is fejezték. szóval visszajöhetnének, készülni a többiekkel.
Engem inkább megint az aggaszt,hogy csak adogatjuk el a játékosainkat, és jött eddig 1,azaz 1 ember. Holott még 1 feltétlen kéne (Cesc), plusz védelembe se tétováznék hozni valakit.
De ez csak az én véleményem,mindenesetre, továbbra is erősebb,mélyebb a madrid kerete mint a miénk.
az a kinai csapat egy eros spanyol harmadosztalyu csapat szintjet epphogy meguti,nem volt nagy kunszt,de onbizalomnovelesnek kivalo. ami meg zavar,hogy a real a felallt vedelmekkel gondba van.
pokoli mely a keret.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.08.04. 13:19:52

mess2009 írta:nektek itt, most Fabre a legnagyobb gondotok?! az, hogy a Mariska gólfesztiválokkal erő demonstrációt tart, a mi B-vegyesünket lealázzák, hogy 10 nappal a fontos kupameccs előtt Messiék még lébecolnak, az hogy az A alakulat meccs nélkül fog kiállni a Madrid otthonában a végletekig fel hecrgelt Murinho gárda ellen az senkit nem izgat? ....pedig ezek az előjelek szerintem igencsak baljósak !

Engem a madrid alázása nem aggaszt, az ellen a a kínai csapat ellen nem egy magyar csapat tudott volna 3-4et közérakni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mess2009
Director del Fútbol

2011.08.04. 13:13:07

nektek itt, most Fabre a legnagyobb gondotok?! az, hogy a Mariska gólfesztiválokkal erő demonstrációt tart, a mi B-vegyesünket lealázzák, hogy 10 nappal a fontos kupameccs előtt Messiék még lébecolnak, az hogy az A alakulat meccs nélkül fog kiállni a Madrid otthonában a végletekig fel hecrgelt Murinho gárda ellen az senkit nem izgat? ....pedig ezek az előjelek szerintem igencsak baljósak !
noname
Llegenda del Barça

2011.08.04. 12:42:34

zsuni írta:a Cesc üggyel most mi a helyzet? valaki felvilágosithatna :D
Nagyjából: az újságírók szorgalmasak, de senki se ír konkrétumot, csak találgatnak h legyen min csámcsogni. Szokás szerint időnként jön 1-1 nyilatkozat, de az igazság az h semmi előrehaladás.
A személyes véleményem az h Cesc már jött volna, ha Pep-nek mindenképp kéne, de mivel Thiago eddig remek előszezont produkált, emiatt a jelenlegi parancs Rosell-éknek kb ennyi lehet: Ha sikerül elhozni olcsón, hozzátok, de ha nem jön, az se gond.

Erre a végeredményre számítok: Cesc marad Angliában, Thiago megkapja a lehetőséget, de az átigazolásui keretből még megmaradt 40 millió félre lesz rakva és ha Thiago nem válik be szezon közben vagy Xavi nagyon sérülékeny lesz, akkor jön jövőre Cesc.

Ez a véleményem, de az az igazság h ezt is szeretném. Elvagyunk mi most a Xavi,Ini,Thiago trióval, főleg h Ini túl van a sérüléses időszakán és Xavira is nagyon vigyáznak.
A Fifa egy szégyen
20tek
Jugador del Barça

2011.08.04. 11:58:22

rufolde írta:Szerintem ne oktass barétom,az egész egy humor,miért kevertek bele vallást vagy bármi mást,szégyen -gyalázat a dolog.Ez sport,se több se kevesebb.
Leomessi14 írta:
rufolde írta:Egyáltalán miért beszélsz a vallásról?Mi köze a dolgoknak mindehhez?A mondandód old meg a vallás nélkül!
Olvass vissza egy kicsit. :wink:
Nőj fel és értsd meg ahhoz hogy szeress valakit nem kell politikát csiholni a dologból,főleg nem a vallást belekeverni!
Rufolde, neked mi a franc bajod van? Világosan, tényszerűen le lett írva, hogy minek mihez van köze. Te meg ugrasz itt egyből, mielőtt gondolkoznál egy percet is arról, hogy miről is van szó.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.04. 11:56:42

Akárhogy is, már augusztus van, 10 nap múlva hivatalosan is megkezdődik a szezon egy brutál fontos tétmeccsel, és semmi konkrétum nincs Fabregasról. Persze még 31-ig jöhet, csak akkor tényleg kimarad mindenből, Londonban nem edz, nem készül...
daffy
Madridista

2011.08.04. 11:54:29

sjd írta:
Tocy írta:Wenger már 1 hónapja ezt mondogatja hogy szeretné minél előbb elpasszolni, aztán még mindig ott van.
Én azért úgy emlékszem, hogy 1 hónapja még arról volt szó, hogy szeretné mindenképpen megtartani
szerintem ez most is igy van,csak nem akar annyira ellenszegulni cesc akaratanak,mert abbol rosszul johet ki hosszabb tavon
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.04. 11:45:42

Tocy írta:Wenger már 1 hónapja ezt mondogatja hogy szeretné minél előbb elpasszolni, aztán még mindig ott van.
Én azért úgy emlékszem, hogy 1 hónapja még arról volt szó, hogy szeretné mindenképpen megtartani
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.04. 11:38:30

sjd írta:
Most néztem a legfrissebbet:
http://www.sport.es/es/noticias/mercado ... 5448.shtml

Eszerint Wengert sikerült meggyőzni, és ő is minél hamarabb szeretné elpasszolni, hogy aztán erősíthessen a pénzből. Úgy néz ki, hogy 34+bónuszok lesz az ára.
Wenger már 1 hónapja ezt mondogatja hogy szeretné minél előbb elpasszolni, aztán még mindig ott van.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.04. 11:37:46

barcaaa91 írta:Ramadan témában én otthon vagyok mert én is tartom. Először is a Barcában 3 muszlim van: Abidal, Keita, Afellay. Afellay eleve sérült, így nyugodtan tarthatja. Abidal súlyos műtéten esett át, így az ő esetében elvileg nem kell ramadant tartani vagy legalábbis nem olyan szigorúan. Az iszlám szerint csak az tarthatja a ramadant, aki képes rá. Tehát gyerekeknek, öregeknek, betegeknek, nőknél terhesség vagy menstruáció alatt stb nem kell. Ezért gondolom, hogy a mi Abidalunknak se kell. Keita szerintem tuti tartja. Vannak olyan sportolók, akik komolyan veszik, még meccsek alatt is és vannak, akik úgy döntenek, hogy pályafutásuk végén megtartják (pl.: Benzemáról tudok) ha profi lennék az utóbbit választanám. Egyébként napkeltétől napnyugtáig (jelen esetben kb 5-től 20:15-ig) nem lehet enni, inni(!), csúnyán beszélni, hazudni stb.. Ilyenkor különösen be kell tartani az imákat, adakozni kell, segíteni ha tudsz stb.. Tudom azt hiszitek lehetetlen, pedig nem. Én nagy evő vagyok de ilyenkor simán kibírom, csak túl kell jutni a holtponton (nekem kb 15:00 körül van. És annyira szomjas se szoktam lenni. Persze 40 fokos melegben más lenne a helyzet. Ja és átlagosan évenként kb 10 nappal megy visszafelé a ramadan kezdete (tavaly aug 11, idén aug 1, jövőre júl. 21 v 22.
off:És ezt egyébként miért kell csinálni?

on: akkor azért játszat minden ifit Pep, mert ők fognak játszani a Szuperkupán :D
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.04. 11:33:26

Most néztem a legfrissebbet:
http://www.sport.es/es/noticias/mercado ... 5448.shtml

Eszerint Wengert sikerült meggyőzni, és ő is minél hamarabb szeretné elpasszolni, hogy aztán erősíthessen a pénzből. Úgy néz ki, hogy 34+bónuszok lesz az ára.
Atomot Nekik!
Jugador del Barça

2011.08.04. 11:32:26

shutterisland írta:ajj rufolde...a lényeg annyi, hogy 3 játékosunk is tart ramadánt, ami alatt egész nap nem eszik, nem iszik, és találgattuk, hogy vajon keita és abidal emiatt bevethetőek lesznek e a szuperkupán.

nem az a lényeg, hogy miért nem esznek-isznak, hanem az, hogy ez élsportolóként kihat e az esetleges teljesítményükre a real ellen.
A Realban pedig Özil, Khedira, Altintop, Sakhin teszi majd ugyanezt :D Tkp. érdekes meccs lenne, egy Classico eleve ezen játékosok nélkül :lol:

Valaki már írta, hogy lassan meg kell hírdetni az újkori Reconquista-t. :lol:
Bobberto
Capitá del Barça

2011.08.04. 11:29:12

Erősen tárgyalnak. Ma elvileg az Arsenal-nál van a csapatfotó. 2 kép fog készülni: 1 Cesc-el, 1 pedig nélküle :D
Kép
Válasz küldése