Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.08.03. 19:24:18

LG írta:
shutterisland írta:
1 szó, mint 100, egyik csapat sem lehet büszke a viselkedésére.
viszont mégis a barcát vette elő az objektív közönség, hogy mocskos színészek, napi 10 cheating barca videót kaptam, miközben a favágás is legalább akkora bűn szvsz.
Hasonlóan nagy bűn, de pl. nekem is inkább a szinészkedés, sirás, reklamálás az unszimpatikusabb. Ez egy kemény sport, kemény szabálytalanságokkal. A színészkedés viszont a színházba/filmekbe való, a sírás/reklamálás meg a kislányoknak.
A kemény és az alattomos szó jelentése között nagy a különbség.
Nagyon nagy.
Rivaldo-A Legnagyobb.
cyrax
Jugador del Barça

2011.08.03. 19:20:06

Pontosn erre gondolok én is. Minden realmaki fröcsög azóta is, de hogy a kiskedvencek milyen gusztustalanul gladiátorkodtak, az nem baj....
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.08.03. 19:19:06

shutterisland írta:
viszont mégis a barcát vette elő az objektív közönség, hogy mocskos színészek, napi 10 cheating barca videót kaptam, miközben a favágás is legalább akkora bűn szvsz.
Hasonlóan nagy bűn, de pl. nekem is inkább a szinészkedés, sirás, reklamálás az unszimpatikusabb. Ez egy kemény sport, kemény szabálytalanságokkal. A színészkedés viszont a színházba/filmekbe való, a sírás/reklamálás meg a kislányoknak.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.03. 17:15:11

cyrax írta:
Cali írta:Nem tudom, hogy ki lett-e tiltva a szimisi nevű felhasználó, ha igen, akkor is remélem, hogy még nézi ezt a topicot! Figyelmébe ajánlanám ezt a videot, a Copa del rey döntőről!

http://www.youtube.com/watch?v=d-k8NNeb3Kk
Elég beszédes. Nyilvánvalóan azzal az utasítással mentek fel a fehérgerek, hogy ütni-vágni kell. És még csodálkoznak, ha a 3. meccsen már rájátszottak Alvesék.
megnézve a videót, mindig elgondolkozok, hogy oké, undorító volt, amit művelt pár játékosunk színészkedés címén, az is rohadt irritáló lehet, ahogy 5en körbevesszük a bírót lapot követelve, főleg, ha valdes is rohan ki a kapuból..ezeket aláírom, tényleg elég antipatikus lehet.

de ez a favágás, könyökösök, alattomos szabálytalanságok, főleg, amik nem is a labdásra mentek, hanem a bemozdulóra...és akkor még pepe vigyorogva rázza a fejét..

zsuni
Capitá del Barça

2011.08.03. 16:58:17

Ebben igazad van,de az egy másik meccs volt,másik bíróval.
Ettől függetlenül Businak is járhatott volna a piros,de ez nem menti fel a Pepés esetet.
nem menti fel, jogos marad, de minden meccsen minden birónak ugyanaz a szabálykönyv. ettöl függetlenül a tény nem változik, a barca jobb
cyrax
Jugador del Barça

2011.08.03. 12:11:50

Cali írta:Nem tudom, hogy ki lett-e tiltva a szimisi nevű felhasználó, ha igen, akkor is remélem, hogy még nézi ezt a topicot! Figyelmébe ajánlanám ezt a videot, a Copa del rey döntőről!

Elég beszédes. Nyilvánvalóan azzal az utasítással mentek fel a fehérgerek, hogy ütni-vágni kell. És még csodálkoznak, ha a 3. meccsen már rájátszottak Alvesék.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.08.03. 11:50:44

Budo írta:Rossz példa könyöklés, mert a veszélyes játéknál az a lényeg, hogy nincs testi kontaktus a két játékos között, míg könyöklésnél ez nem így van.
1. A könyöklést nem a veszélyes játékra hoztam, az durva játék, ami azonnali piros, ahogy azt írtam.

Szerk. : értem, mire gondolsz. Pepénél nem volt testi kontaktus, de de azonnali piros mégis. A szándék is lényeg, az is büntetendő, rengeteg szempont van, talán 6, ha jól emlékszem, ezek közül bőven kimerített egyet.
.
Budo
Barça B

2011.08.03. 11:04:36

B. Tamás írta:Pedig ez igaz, nyugodtan hidd el. Illetve nem kell elhinni, de attól még így van. Példa erre a könyöklés a felugrásoknál. Ahogy Pepe odament Alveshez, nyújtott lábbal, talppal, úgy labdát nem tud szerezni egy játékos. Ezek után csak a játékvezetőn múlik, hova sorolja; veszélyes vagy durva játék. Valahogy meg tudom érteni, hogy pirosat adott.
Rossz példa könyöklés, mert a veszélyes játéknál az a lényeg, hogy nincs testi kontaktus a két játékos között, míg könyöklésnél ez nem így van.
sjd írta:"Ki kell állítani és piros lapot kell felmutatni annak a játékosnak, aki elköveti a következő hét szabálytalanság
valamelyikét:
2. durva játékban vétkes"

"Durva magatartás (játék) mind a játéktéren, mind pedig a játéktéren kívül előfordulhat attól függetlenül, hogy a labda játékban van-e vagy nincs. A játékos durva magatartásban vétkes, ha túlzott erőt alkalmaz és veszélyezteti ellenfele testi épségét miközben nem kísérli meg a labdát megszerezni."
Ez így van, csak itt veszélyes játékról van szó továbbra is, ami csak akkor ér kiállítást, ha nyilvánvaló gólhelyzetet akadályoz meg.
madridista
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.08.03. 10:18:20

zsuni írta:ha viszont majd a 2 csapat beleegyezik az amerikai meccsbe, nálam lehet örökre el is ássák magukat.
ezzel egyet tudok érteni... az idióta amerikaiak és a pénz miatt nem kéne tönkretenni a klasszikus hangulatát, megette a fene, ha enélkül a pénz nélkül már nem bírna létezni a két csapat..

a következő az lesz, h katarba viszik a bajnoki Clásico-t... undorító :?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.08.03. 10:18:02

zsuni írta:mellékesen, és teljesen zárójelben megjegyezném, ha Pepe megmozdulása egyértelmü piros, akkor buszki is eltehetett volna egyet magának amikor lehentelte xabit.

Ebben igazad van,de az egy másik meccs volt,másik bíróval.
Ettől függetlenül Businak is járhatott volna a piros,de ez nem menti fel a Pepés esetet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cali
Entrenador del Barça

2011.08.03. 10:15:07

Nem tudom, hogy ki lett-e tiltva a szimisi nevű felhasználó, ha igen, akkor is remélem, hogy még nézi ezt a topicot! Figyelmébe ajánlanám ezt a videot, a Copa del rey döntőről!

zsuni
Capitá del Barça

2011.08.03. 10:14:00

mellékesen, és teljesen zárójelben megjegyezném, ha Pepe megmozdulása egyértelmü piros, akkor buszki is eltehetett volna egyet magának amikor lehentelte xabit. de tök mindegy, ez már a mult, és lehet nem is ezeken a dolgokon multak a meccsek, tök felesleges vita. koncentráljunk a jövöre, mert 2 hét és egymásnak eshet itt mindenki ismét :D
ha viszont majd a 2 csapat beleegyezik az amerikai meccsbe, nálam lehet örökre el is ássák magukat.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.08.03. 10:00:51

Budo írta:...
Pedig ez igaz, nyugodtan hidd el. Illetve nem kell elhinni, de attól még így van. Példa erre a könyöklés a felugrásoknál. Ahogy Pepe odament Alveshez, nyújtott lábbal, talppal, úgy labdát nem tud szerezni egy játékos. Ezek után csak a játékvezetőn múlik, hova sorolja; veszélyes vagy durva játék. Valahogy meg tudom érteni, hogy pirosat adott.
.
Zsolti95
Jugador d'estrella

2011.08.03. 09:41:06

Dani Alves meg számomra elásta magát a nyilatkozatával, miközben nem találkozott Pepe és az ő lába. ez számomra emberileg nem elfogadható.[/quote]

És ez emberileg elfogadható?http://www.youtube.com/watch?v=WNGoJrfCydc
cyrax
Jugador del Barça

2011.08.03. 09:32:54

Gyerekek, az ilyen szimisi féle vakhangyákkal minek foglalkoztok? Bepötyögi az ostobaságait, senki nem reagál, azt szépen elkullog. Hagyni kell...vaknak magyarázni, milyen a szivárvány....
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.03. 01:25:50

Budo írta: Ez mondjuk nem igaz.
Veszélyes játéknál, ha a cselekményben benne van a nyilvánvaló sérülés kockázata, a játékvezetőnek figyelmeztetnie (=sárga lap) kell a játékost.
"Ki kell állítani és piros lapot kell felmutatni annak a játékosnak, aki elköveti a következő hét szabálytalanság
valamelyikét:
2. durva játékban vétkes"

"Durva magatartás (játék) mind a játéktéren, mind pedig a játéktéren kívül előfordulhat attól függetlenül, hogy a labda játékban van-e vagy nincs. A játékos durva magatartásban vétkes, ha túlzott erőt alkalmaz és veszélyezteti ellenfele testi épségét miközben nem kísérli meg a labdát megszerezni."

Túlzott erőt alkalmazott? Igen
Veszélyeztette ellenfele testi épségét? Igen.
Megkísérelte a labdát megszerezni? Na ja, attól függ a Marca hogy photoshopolja a képet..
shutterisland
Director del Fútbol

2011.08.03. 01:25:09

tőlem is egy gondolat a pepe vs alves ügyhöz..

na már most, mi is (és szerintem a madridisták is) a kikockázott visszalassítás megnézése után jelentjük ki biztosra, hogy épp, hogy nem érte el a lábát.
akkor szerencsétlen wolfgang starknak hogy kellett volna ezt ott egyből észrevennie ?
szerintem ha valaki megnézi az esetet alap sebességen újra, akkor is hihető, hogy hozzáért, pedig ugye tudjuk, hogy nem.

szerintem az volt, hogy
1. stark hirtelen úgy itélte meg (alves gyönyörű alakítása miatt) hogy hozzáért pepe.
2. pepének volt több szabálytalansága is már a meccsen.
3. alapból indulatos meccs volt, bármikor benne volt, hogy ilyen előfordul.
4. pepe (sajnos vagy nem sajnos) alapból minusz hendikepről indul ilyen szituációban, mert volt már pár hentes munkája.

ezek tekintetében a piros lap megadása ha nem is jogos, de nem hiszem, hogy akkora égbekiáltó csalás, mint ahogy a real szurkolói hiszik..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2011.08.03. 01:27:33-kor.
Budo
Barça B

2011.08.03. 00:58:28

B. Tamás írta:Ha már Pepe piros lapja ismét téma, csak egy adalék a pro vs. kontra témában:

Veszélyes játékért valóban sárga lap jár, ám az ellenfél testi épségét rendkívül komolyan veszélyeztető megmozdulásokért azonnali piros lap jár. Ezt pedig megint csak a játékvezető válogatja, ő mit lát annak.
Ez mondjuk nem igaz.
Veszélyes játéknál, ha a cselekményben benne van a nyilvánvaló sérülés kockázata, a játékvezetőnek figyelmeztetnie (=sárga lap) kell a játékost.
Valószínűleg a játékvezető úgy látta, hogy Pepe Alves lábához is hozzáért, ezért állította ki. (Bevallom, én is csak az ismétlésnél láttam, hogy) Hibázott, de kár ezen lovagolni, mert az igazi szégyen az volt, hogy (kiállításig) egyik csapat sem akart futballozni, elégedettek voltak a 0:0-val. :roll:
madridista
d
Entrenador del Barça

2011.08.02. 20:23:43

sjd írta:Azt meg nem hiszem, hogy tudnának közös idősávot találni, a keleti part eleve 8-9 óra mínusz innen, Kínáról még nem is beszélve
Értelemszerűen nem egyszerre gondoltam mindhármat. :D
De simán megoldható, hogy akár két kontinensben eladható idősávra kerüljön egy meccs. De ha például New Yorkban délután 5 órára beraknak egy meccset, ami hétvégén eladható időpont, akkor azt Európában még mindig le lehet adni 10 órás kezdéssel, ami a spanyol bajnokságban nem ritka kezdési időpont.
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2011.08.02. 20:20:41

20tek írta:
RonaldinhoX írta:Jegy kb 100 euro repjegy kb40.000 ft szallas ingyen a baratomnal,sor kb 1 euro....
Hol sörözöl 1 euróért Barcelonában? Mert én 5 euro aaltt nem kaptam sört normális kocsmában (nem is esett annyi pénzért igazán jól :-)). Vagy úgy értetted, hogy a boltban veszed meg annyiért?
estrella boltban 0,33-as 0,6 eur környéke, az nem sörözés :D
sörözés kocsmában olyan 3 eur körül kezdődik

nem neked szól, hanem akinek fáj: mér baj az ha vki úgy örül mint egy kisgyerek, h ki tud menni meccsre? jegy barca real szuperkupára: 73 eurtól

kiba olcsón ki lehet hozni repülős utazásokat, nem nyári szezonban kell menni. szivesen kifejteném, de nagyon off lenne
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.02. 20:13:25

d írta:Azt azért számítsd be sjd, hogy a két csapat ígyis-úgyis rendszeresen megfordul az Egyesült Államokban a marketingtúráikon, szóval ha már ott vannak csak össze kell szervezni... Amúgy meg fene tudja, hiába nem olyan népszerű az USA-ban a soccer, de a teljes amerikai kontinens kiváncsi lenne egy ilyen mérkőzésre és ha jó időpontot választanak, akkor akár mi Európában is meg tudjuk nézni egy esti idősávban, esetleg Kelet-Ázsiában kora délután. Van ebben ráció, a kérdés, hogy mennyit érne meg ez a csapatoknak és az amerikaiaknak.
Most nem is arról van szó, hogy nem érné meg, de egyesek itt már 15-20 milliókról beszéltek (csak nekünk), ami szerintem erős túlzás. Meg nem is az utazás stb. miatt nem érné meg, hanem a szájkarate, a rugdosódás és a sérülések miatt.

Azt meg nem hiszem, hogy tudnának közös idősávot találni, a keleti part eleve 8-9 óra mínusz innen, Kínáról még nem is beszélve
d
Entrenador del Barça

2011.08.02. 19:29:01

Azt azért számítsd be sjd, hogy a két csapat ígyis-úgyis rendszeresen megfordul az Egyesült Államokban a marketingtúráikon, szóval ha már ott vannak csak össze kell szervezni... Amúgy meg fene tudja, hiába nem olyan népszerű az USA-ban a soccer, de a teljes amerikai kontinens kiváncsi lenne egy ilyen mérkőzésre és ha jó időpontot választanak, akkor akár mi Európában is meg tudjuk nézni egy esti idősávban, esetleg Kelet-Ázsiában kora délután. Van ebben ráció, a kérdés, hogy mennyit érne meg ez a csapatoknak és az amerikaiaknak.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.08.02. 19:26:06

Ha már Pepe piros lapja ismét téma, csak egy adalék a pro vs. kontra témában:

Veszélyes játékért valóban sárga lap jár, ám az ellenfél testi épségét rendkívül komolyan veszélyeztető megmozdulásokért azonnali piros lap jár. Ezt pedig megint csak a játékvezető válogatja, ő mit lát annak.

A Barçát gyűlölőknek tökéletes hely a YouTube, ahol számtalan videó van fent a Barcelona csalásairól, itt él José is, a valóság persze ennek az ellentéte.
.
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.02. 19:22:01

Egyébként pont ez jutott eszembe mielőtt a vita elkezdődött, hogy mi is lenne pontosan ez a durva tejelés?

Mert sztem felesleges 15-20 milliókról álmodni (csapatonként!), miközben a mezszponzorunk fizet 60 meccsre 30 milliót. Nem hiszem, hogy több pénzt leakaszthatnánk, mint amennyit most a BL-döntő visszavágójáért kaptunk. A tv-s közvetítési jogokról meg kár álmodni, Amerikában egyáltalán nem olyan népszerű sport a foci (amellett, hogy egy stadiont meg tudnak tölteni), Európában hajnal 2-kor senki nem fogja nézni, még talán a kínaiakkal lenni egy idősávban.
d
Entrenador del Barça

2011.08.02. 18:57:58

Gyerekek, ennek a vitának mi értelme amúgy?

Ami az esetleges amerikai barátságost illeti... ha megfizetik, nosza. Nem vagyok elalélva a lehetőségtől, hogy ebben a mostani közegben (mindegy ki ütött vissza először) még több klasszikus legyen, ha lehet inkább kihagynám, de ha tényleg olyan durván tejelnek érte áldásom rá és azt hiszem ebben fog a leghamarabb mind a két klub megegyezni.
Válasz küldése