Thiago Alcántara

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
noname
Llegenda del Barça

2011.07.30. 10:53:14

Ahhoz h Thiago kapjon lehetőséget, ahhoz jól kell játszania rögtön a szezon első percétől. Íme a példák:
Pique-jól játszott az első percétől kezdve, ezért egész szezonban kapott lehetőséget
Ibra-jó kezdés után megragadt az első csapatban, csak nagyon sok igen gyenge meccs után lett betéve helyette Bojan
Pedro-egész jól belekezdett, lőtte e gólokat, bent is ragadt a kezdőben

Caceres-szezon elején kapott lehetőséget, de bénázott, ezért padozott
Csiga-szezon elején bénázott, alig játszott utána vmit
Bojan-többször is megkapta a lehetőségety szezon elején, később mindig csak epizódszerepek maradtak

Pep gyorsan dönt és nagyon számít neki a kezdeti benyomás. Ha akkor bénázik valaki, amikor a leginkább motivált kéne legyen, akkor lehetőséget igazán a bizonyításra majd csak következő szezonban kap. Szóval nagyon fontos h Thiago a szezon elején jó legyen. Az első meccseken még nincs mindenki jó kondiban, ezért a felforgatott kezdőben ő gyakran bent lesz. Ha ezeken a meccseken jól játszik, megkapja majd később is a lehetőséget.
A Fifa egy szégyen
chonggy
Capitá del Barça

2011.07.30. 10:06:44

LG írta:talán segithet Thiagonak, h 2 évvel érettebb. Igazából Dos Santoson is látszott, h isten adta tehetség, a válogatottban ezt rendre meg is tudja mutatni, csak a klubcsapataiban nem jött be neki az élet, remélem, most, h visszatér a PD-be visszatér a helyes útra.
2évvel érettebb,és testközelből látta GDS bukását.Gondolom ez is hathat rá.
Mindenesetre a Keita menne (amit kétlek,még csak kacsák sem jelentek meg),akor 2 posztra 4 ember nem olyan sok,hosszú a szezon. ha pedig nem,akkor vagy a mali,vagy Thiago mellőzve lesz,ami nem jó,mert,mondhatunk akármit is Keitára,nagyon hasznosan,alázatosan játszik,Pepnek kell.Habár technikailag nem egy R10,de kellenek a vizhordók is a csapatba. Ha pedig Thiago nem játszik-tudjuk miért rossz az.
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.30. 09:28:47

daffy írta:
Tocy írta:Már hiányoltalak daffy :D
mermostmer? kicsit varni kell,lehetoseg kell. a jo meccsek utan nem kell xavizni,de ha gyengebb,akkor turelem kell. ha ott fog tartani,mint bojan,akkor lehet aggodni,addig nem.
nem azért, igazad van, csak régen írtál már, vagy legalábbis én régen olvastam :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.30. 08:58:43

Ilúvatar írta:
Bobberto írta:Nem tudom elképzelni, hogy Pep-től ne kapná meg az elegendő játéklehetőséget. Több okból is, pl.: nem kapott volna felnőtt szerződést az első csapathoz és nem mondta volna Pep már a szezon végén, hogy igenis számít Thiago-ra és jelentős szerepet szán neki.
egy az egyben ugyanezt mondta Bojanra is...
Meg Hleb, aki kifejezetten Pep kérésére érkezett. Vagy a leirhatatlan nevű ukrán, aki elején bohóckodott egy kicsit, de aztán már nem nagyon játszott. Ceseres szintén nem nagyon kapott lehetőséget. A kölcsönadott emberekről nem is beszélve.
Szóval nincs garancia, h Thiago fog elég lehetőséget kapni, csak bízhatunk benne, h az ő esetében a mester komolyan gondolja, amit mondott.
d írta:Én se Csecstől, se Keitától nem féltem Thiagot, én önmagától féltem. Tudom, hogy ez nem jól megfogható dolog és erősen vitatható vélemény, de félek, hogy "eldossantososodik". Van valami a viselkedésében, ami engem arra figyelmeztet, hogy komoly gondok lehetnek még mentálisan a sráccal. Ne legyen igazam!
Értem amit mondasz, ebben is van vmi. De én Fabregastól és Keitától féltem elsősorban, mert ha nem kap elég lehetőséget, nem tud bizonyítani. Ha megkapja, akkor ráérünk saját magától félteni. Valóban eddig eléggé hasonló pályát fut be, mint Dos Santos. Csak a mexikói akkor 2 évvel fiatalabb volt, nem tudom, h ennek kell-e jelentőséget tulajdonítani, de talán segithet Thiagonak, h 2 évvel érettebb. Igazából Dos Santoson is látszott, h isten adta tehetség, a válogatottban ezt rendre meg is tudja mutatni, csak a klubcsapataiban nem jött be neki az élet, remélem, most, h visszatér a PD-be visszatér a helyes útra.
d
Entrenador del Barça

2011.07.29. 23:26:47

Én se Csecstől, se Keitától nem féltem Thiagot, én önmagától féltem. Tudom, hogy ez nem jól megfogható dolog és erősen vitatható vélemény, de félek, hogy "eldossantososodik". Van valami a viselkedésében, ami engem arra figyelmeztet, hogy komoly gondok lehetnek még mentálisan a sráccal. Ne legyen igazam!
sjd
Llegenda del Barça

2011.07.29. 21:37:37

Mindenki Cesc-től félti Thiagot, de én inkább Keitától félteném.
(Szerintem alapból kalkulálhatunk úgy Ini és Cesc sérülékenysége és Xavi kora miatt, hogy 3ukból csak 2 lesz egyszerre bevethető)
Két okból:
1. Szerintem nem leszünk olyan csalódottak, ha Thiago helyett az elmúlt 5 év legjobb előkészítője fog játszani (és most nem kell jönni azzal h "ha jól játszik", mert Cesc nyilván nem fog lehetőséget kapni, ha rosszul megy neki). Persze mindenki (engem is beleértve) bánni fogja egy ekkora tehetség elherdálását (amennyiben Thaigo tényleg türelmetlen lesz), de jelen képességeit nézve ez esetben egy jobb játékos szorította ki.
2. Viszont tudjuk, hogy Pep imádja Keitát, elég kiszámíthatóan cserél, tehát kb. augusztusban megtudjuk a következő 60 meccs 3 cseréjének a nevét. Előző szezonban azt is láthattuk, hogy bár szezon elején lenyilatkozta, mégsem nyúlt a fiatalokhoz, gyakorlatilag Fontás kárára játszottak kb. fél évig vkp-k a védelemben (amit a tét fényében sok meccs esetében meg is értek, de a tendenciát jól példázza mindenesetre). Viszont Keita esetében nem mondanám azt, hogy egy arra érdemes játékos foglalja el a helyet a csapatban, és nem csak Thiago fejlődésének, de a csapatnak se lenne feltétlenül jó
Bobberto
Capitá del Barça

2011.07.29. 20:51:28

Varatrix írta:
Mihu írta:Pep mindenkinek azt mondja hogy nagyon fontos tagja a csapatnak és nagy szerepet szán neki.
Teljesen igaz. Nem minden arany ami fénylik. Guardola sem egy szent. beszél ő is össze vissza.
Nem tudom elképzelni, hogy Pep-től ne kapná meg az elegendő játéklehetőséget. Több okból is, pl.: nem kapott volna felnőtt szerződést az első csapathoz és nem mondta volna Pep már a szezon végén, hogy igenis számít Thiago-ra és jelentős szerepet szán neki.
Én azon emberek közé tartozok, aki az mondják Thiago Sí, fabregas, No, de azért is hosszabíthattak Thiagoval, hogy jövőre drágábban adják el. Valahogy nem hiszek Cesc és Thiago "kopatibiltásában". Vagy inkább Xavi, Iniesta, Thiago, Fabregas kompatibilitásában. Itt garantált, hogy valaki nem lesz elégedett. Remélem úgy érünk az ügy végére, hogy nem jön Cesc. Persze ha mégis jön, hát nem fogom utálni, de kiváncsi leszek Pep hogyan oldja meg...
Természetesen, Pep is hibázik, ahogy minden más ember, viszont kétlem Thiago esetében, hogy az lenne mint Bojan-nal. Thiago nem akárhogy teljesít már a felkészülési meccseken, ami teljesen érthető, hisz bizonyít, de ezt Pep is jól tudja. Száz szónak is egy a vége, ezt most még lehetetlen megjósolni, mit hogyan fog variálni.
Megjegyzem én sem vagyok híve a Cesc érkezésének, de szintén nem fogom utálni és telesírni a párnám, ha jön. Bíznunk kell Pep-ben, hogy megtalálja az arany középutat a középpályán. Elég sok meccsünk lesz a következő idényben is, nem mellesleg, ha megint Európa szélére kell látogatnunk BL tekintetében. Nem mindenki lesz top formában, így Pep ezt tökéletesen ki tudja szűrni milyen állapotban lesz hétről hétre. Nem győzöm hangsúlyozni a sérüléseket, eltiltásokat és a formahanyatlásokat (tévedés ne essék ne így legyen! :)) sem, amik bármikor közrejátszhatnak a kezdő 11 felállításába.
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2011.07.29. 20:40:53

Mihu írta:Pep mindenkinek azt mondja hogy nagyon fontos tagja a csapatnak és nagy szerepet szán neki.
Teljesen igaz. Nem minden arany ami fénylik. Guardola sem egy szent. beszél ő is össze vissza.
Nem tudom elképzelni, hogy Pep-től ne kapná meg az elegendő játéklehetőséget. Több okból is, pl.: nem kapott volna felnőtt szerződést az első csapathoz és nem mondta volna Pep már a szezon végén, hogy igenis számít Thiago-ra és jelentős szerepet szán neki.
Én azon emberek közé tartozok, aki az mondják Thiago Sí, fabregas, No, de azért is hosszabíthattak Thiagoval, hogy jövőre drágábban adják el. Valahogy nem hiszek Cesc és Thiago "kopatibiltásában". Vagy inkább Xavi, Iniesta, Thiago, Fabregas kompatibilitásában. Itt garantált, hogy valaki nem lesz elégedett. Remélem úgy érünk az ügy végére, hogy nem jön Cesc. Persze ha mégis jön, hát nem fogom utálni, de kiváncsi leszek Pep hogyan oldja meg...
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
culinho
Capitá del Barça

2011.07.29. 20:30:52

Egy gondolatom lenne a Fabregas§Thiago vitához. Xavi tavaly elég sokat volt sérült és a tavasz folyamán kényszerűségből sok meccset így kellett játszania. A szezon végén nem is ment el a válogatottba és most se játszott még egy percet se. Guardiola is. Mi lett volna, ha a madridi négyes fogat előtt a kisebb sérülése komolyabbá válik? Öregszik és lehet, a térde nem fogja végigbírni a szezont, amit esetleg feltételez előre az orvosi stáb, ezáltal Guardiola is.

Pep minden szava/és tette arra utal, hogy számol Thiagoval, fokozatosan építi be a csapatba. Korához képest elegendő játékidőt adott neki az előző szezonban, főleg tavasszal, amit a brazil meg is hálált. Minden észérv ellentmond annak, hogy féltenünk kéne őt, akinek félnivalója lehet az Keita. A Bojanos hasonlat sántít, mivel benne sose bízott meg igazán Guardiola. A gond vele szerintem az volt, mikor Pep a fakók edzője lett, Bojan nem ment vissza a B csapatba. Pechérre Pep egy év múlva így is az edzője lett.
Bobberto
Capitá del Barça

2011.07.29. 20:19:02

Ilúvatar írta:
Bobberto írta:Nem tudom elképzelni, hogy Pep-től ne kapná meg az elegendő játéklehetőséget. Több okból is, pl.: nem kapott volna felnőtt szerződést az első csapathoz és nem mondta volna Pep már a szezon végén, hogy igenis számít Thiago-ra és jelentős szerepet szán neki.
Véleményem szerint, Bojan kapott 1-2 olyan meccset, ahol bizonyíthatott is volna, de vele főképp fejben voltak gondok. Láthattuk pár éve mire is képes, de az utóbbi időben annyira leromlott a játéka, hogy csak vesztettünk vele a pályán. Nah meg nem érdemes összehasonlítani a 2 játékost megítélendő teljesítményt, hiszen az egyiknél a gólok, helyzetek, helyzetbe kerülések (elmozgások,lemozgások) jelentik, míg Thiago esetében a passzok, meglátások sikeressége, a pályán való meglátások, néhol cselezés és gól az ős esetében is.
Bojan esetében szerintem tökéletes ez a környezetváltás, lassan már csatár hiányban is szenved a Roma, szóval lehetőséget biztos kap és nem is akárkitől.
Pep is láthatta Thiago mit művel már az ő keze által, szóval nem hinném, hogy elhanyagolná. Ha mégis, akkor csakis magát hibáztathatja.
Kép
Deus
Boixos Nois

2011.07.29. 20:14:28

Mihu írta:Pep mindenkinek azt mondja hogy nagyon fontos tagja a csapatnak és nagy szerepet szán neki. Szegény Milito-t is ezzel a dumával etette meg, sikerült is maradásra bírni, azért, hogy a tavaszi szezonban ne játszon csak vagy 2 meccset...kamu duma az egész. De hát nem mondhatja senkinek azt hogy fiam te ne számíts játéklehetőségre, mert milyen hangulatot teremtene az öltözőben...
Bezony...
És milito még mindig itt van nálunk :/
KépKép
Mihu
Director del Fútbol

2011.07.29. 20:10:23

Ilúvatar írta:
Pep mindenkinek azt mondja hogy nagyon fontos tagja a csapatnak és nagy szerepet szán neki. Szegény Milito-t is ezzel a dumával etette meg, sikerült is maradásra bírni, azért, hogy a tavaszi szezonban ne játszon csak vagy 2 meccset...kamu duma az egész. De hát nem mondhatja senkinek azt hogy fiam te ne számíts játéklehetőségre, mert milyen hangulatot teremtene az öltözőben...
Deus
Boixos Nois

2011.07.29. 20:04:53

KépKép
Bobberto
Capitá del Barça

2011.07.29. 20:03:11

Lehet itt aggódni, hogy ha jön Cesc akkor mi lesz vele, de mit számít ez? Ha Cesc nélkül sem adna neki + játékperceket a spanyol kupán kívül ugyan ott vagyunk. Ahogy a csapattársak is megírták már kompatibilis Cesc és Thiago. Fel sem tudom, hogy lehet a két játékost összehasonlítani. Középpályán teljesen más posztot játszanak be és más stílust és feladatkört teljesítenek. Tudom, tudom, nem lehet hasonlítani emberekhez őket, de csak a tisztán látás végett írnám le, hogy Cesc abszolút Xavi posztján vitézkedik, aki adogat, tényleg átlátja a pálya közepéről a teljes meccset. Nem a cselezéséről híres és nem is a nagy előreindulásairól (tisztelet néhány kivételnek). Ez szintén igaz Cesc-re is. Thiago számomra viszont abszolút Iniesta. Vagány, lazán, könnyedén indul és cikázik az emberek között, ámbár bármikor képes egy hirtelen megállni, majd megforgatni az embert, 1-2 cselt közbevetve.

Mindenki mondja, hogy sok-sok a középpályás és elég a szűk keret, de ne felejtsük el, 1 sérülés vagy 1 fontos meccs előtti eltiltás és máris nem olyan a játék. Nem akarom szapulni Keita-t, de valljuk meg nem a kreativitásáról híres, hanem inkább a higgadtságáról és a szorgalmáról. Nah, de kezdek átmenni off-ba, szóval be is fejezem. :)
Kép
daffy
Madridista

2011.07.29. 19:46:02

mermostmer? kicsit varni kell,lehetoseg kell. a jo meccsek utan nem kell xavizni,de ha gyengebb,akkor turelem kell. ha ott fog tartani,mint bojan,akkor lehet aggodni,addig nem.
Varatrix
Director del Fútbol

2011.07.29. 19:30:38

ab1daL írta:Azért gondolom Pep se annyira kérné Fabret, ha nem tudna valamelyiküknek(Cesc+Thiago) elég játéklehetőséget biztosítani.
Egyébként miért mindenki így áll a dologhoz, hogy ha jön Cesc akkor mi lesz Thiagoval? (persze ez az oldala a dolognak a húzosabb) De gondoljatok bele, olyan középpályánk lenne... Nem is tudom mikor, és hol volt ilyen utoljára. (Cesc, Xavi, Iniesta, Busquets, Thiago, Mascherano)
u.i.: gygerike megmondta a tutit :D
Nem! Én akkor fogok kibukni de nagyon. Amikor idejön Fabre, Thiago végig padozza a szezont egy-két kupamecs kivételével. Év végén úgy dönt, hogy eligazol, mert tehetségesebbnnek érzi magát ennél. Utána őt év múlva meg 50 millióért vissza akajrák szerezni. Magyarázhatnak nekem a rotációról meg hasonló érdekességekről, de jelenleg az a tapasztalatom, hogy Guardiola a 80. perc előtt nem cserél, és vannak favorizált játékosai akiket játszat, amivel nincs is gond amíg vannak eredmények, de ezért nem kell nekünk túl bő keret.

Am Keitat kihagytad...szal sok ez!
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.29. 19:20:10

Messa írta:Amúgy Thiago lehetne még brazil válogatott?

Gondolom egyébként nem lesz, de ez az emberke visszahozhatna az igazi brazil fociból valamit a válogatottba. :roll:
Ha még nem játszott a felnott válogatottban(úgy tudom, még nem), akkor lehetne brazil felnott válogatott.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.29. 19:18:17

Varatrix írta:Ha jön Fabre akkor viszont Thiagonak befellegzett. Semmi játéklehetőséget nem fog kapni 3 világklasszis melett.
Azért gondolom Pep se annyira kérné Fabret, ha nem tudna valamelyiküknek(Cesc+Thiago) elég játéklehetőséget biztosítani.
Egyébként miért mindenki így áll a dologhoz, hogy ha jön Cesc akkor mi lesz Thiagoval? (persze ez az oldala a dolognak a húzosabb) De gondoljatok bele, olyan középpályánk lenne... Nem is tudom mikor, és hol volt ilyen utoljára. (Cesc, Xavi, Iniesta, Busquets, Thiago, Mascherano)
u.i.: gygerike megmondta a tutit :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.07.29. 19:05:07

Amúgy Thiago lehetne még brazil válogatott?

Gondolom egyébként nem lesz, de ez az emberke visszahozhatna az igazi brazil fociból valamit a válogatottba. :roll:
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Varatrix
Director del Fútbol

2011.07.29. 18:41:27

Ha jön Fabre akkor viszont Thiagonak befellegzett. Semmi játéklehetőséget nem fog kapni 3 világklasszis melett.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.29. 18:38:43

Mondjuk ezzel is megmutatod,hogy veled értelmetlen leállni beszélni valamiről...
gygerike
Entrenador del Barça

2011.07.29. 18:32:27

Sanama írta:
gygerike írta:Teljesen vicc ami itt megy szerintem. Thiago a kedvenc játékosom már most de elfogultság nélkül tudom azt mondani hogy ő a jövő. 18 éves gyerek alig volt pár meccse a felnőtt csapatban de sokan már most csodát várnak tőle, nem tudom Iniesta vagy akár Xavi letudott-e hozni eladott labda nélkül meccset. Abba is gondoljuk bele hogy ők ilyenkor hol tartottak.
ha a kedvenc játékosod,legalább tudhatnád,hogy 20 éves
és nem csodát várunk tőle,csupán azt nem értem,hogy miért kell már félistenként kezelni, 2 gól után?Már néhányan Xavival emlegetik egy lapon.. mire fel?
Baaszodj meg hülye kis Faasz
Visca El Barca
Kép
messibingyo
Jugador del Barça

2011.07.29. 17:13:50

Szerintem soha nem er Iniesta es Xavi nyomaba sem azert mert emberileg nem az a kategoria szeret szerepelni kicsit olyan brazilos a csavo de ugyes tehetseges de nem lehet Xavival es Iniestaval egy lapon emliteni majd 5-6 ev mulva lesz o igazan alap ho kibirja addig
bingyo
recrea
Llegenda del Barça

2011.07.29. 17:01:43

Egyébként de, igenis jópár lasztit elszór, most ezen a két meccsen éppen nem volt olyan veszélyes szitu, de bajnokságban volt...ami nyilván még javulni fog, nem lehúzni akarom, mert nagyon tetszik a játéka, csak azért nem kéne Xavihoz mérni...
Sztem semmivel nem szór el több labdát, mint Iniesta. Teljesen objektív vélemény, imádom mind a kettőt.
Úgy lehet hasonlítani Xavihoz, hogy kb. egyidősen kerültek be a nagy csapatba. Én emlékszem Xavi első meccsére, fogalmam sem volt, ki ez a gyerek. Thiago egyértelműen látványosabb, és annyiban sokkal könnyebb dolga van, h egy csúcson lévő csapatba került, még Xavi finoman fogalmazva nem.
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.29. 16:53:40

Már hiányoltalak daffy :D

Egyébként de, igenis jópár lasztit elszór, most ezen a két meccsen éppen nem volt olyan veszélyes szitu, de bajnokságban volt...ami nyilván még javulni fog, nem lehúzni akarom, mert nagyon tetszik a játéka, csak azért nem kéne Xavihoz mérni...
Lezárt