Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.03. 23:18:14

Brazilia-Venezuela 0-0! Bíztatóan kezdtek a brazilok, de a 2. félidő elég izzadtság szagú lett. Ahogy Argentínánál, úgy itt sem értem a két vkp-t. Ráadásul Lucas-Ramires?! :roll: Gondolom Gansot sem az ehhez hasonló teljesítmény miatt tartják akkora tehetségnek, és ez Neymarra is igaz. Utóbbi esetében érezni lehet hogy különleges játékos lehet, de nem érzem hogy különlegesebb mint pl Ronaldo, vagy Ronaldinho stb...
Összességében nem igazán vettem észre, hogy mitől is tartják ezt a generációt a Joga Bonito visszahozójának, de nem ítélkezem 1 meccs után.

Ronaldinhot nagyont megnéztem volna, csak a Copa Américán, csak meccsenként 15 percre, nem többre. :) Nem hinném hogy Fred többet adna a csapatnak.

Mostmár jó lenne látni a nagybetűs focit, amit elméletileg a futballt igazán játszó Dél-amerikai csapatok mutatnak be júliusban. :roll:
Meglesem még a Paraguay-Ecuador meccs első 20 percét hátha...
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.03. 23:11:38

Grat Venezuelának, sajnos buktam miattuk, de teljesen megérdemeltek egy pontot, mert nagyon kulturáltan fociztak!Brazilokban biztos több van, de így az elején felesleges bármit fejtegetni, tovább kell jutni a csoportból, teljesen mindegy hogy hogyan!
Uruguayról meg tényleg kevesebb szó esik, pedig Dél-A. jelenlegi legjobbja, Argentínának én soha nem tudtam szurkolni, pont a 2 oldalnyi okok miatt!0 ész a játékukban, 20 éve nem láttam normális szisztematikus csapatot tőlük!Brazilok építkeznek, így Urunak van esélye!De Kolumbiát továbbra is érzem, hogy esetleg valami!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.03. 22:31:48

socio66 írta:azért apró finomságok vannak,pato vagy háromszor úgy vette le a hosszú labdát,hogy csak néztem,neymar is csinált pár jó dolgot,voltak szép egyérintők stb.
apró dolgok vannak, de ez a Copa eddig vetekszik egy Afrika Nemzetek Kupájával...nem pozítiv értelemben. Mert mostanában azon sem az a fíling van,mint 6-8 éve...és ez erőteljesen rámegy a színvonalra...

Persze lehet bele kell melegedniük még a nagyoknak, az meg még valószínűbb,h fáradt mindenki,és nem tudnak rápörögni megfelelően.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kanty
Llegenda del Barça

2011.07.03. 22:09:55

Érdekes ez a brazil csapat. Sokak fanyalognak, de szerintem nem lesz velük gond. Azért azt se feledjük el, h ennek a generációnak nem ez a Copa a lényeg, nekik a 3 év múlva megrendezésre kerülő vébét kell megnyerniük. Azt gondolom, h ha okosan bánnak ezekkel a játékosokkal akkor jó esélyük lesz rá.
Pato akkor lesz a legjobb korban, Robinho is jó lehet, Neymarnak hatalmas az arca, de azért tehetsége is van és, ha a focival foglalkozik, akkor szép eredményeket érhet el. Ott van még Ganso, benne is van fantázia, a védelem pedig adott, Silva, Adrano, Alves, Luiz.
Számomra ők a torna legnagyobb esélyesei és remélem, h meg is nyerik. Ha dél-amerika akkor csak a brazilok. :D Az argentinoknak remek a keretük, de ott a vezetés rémes. Amíg nem ültetnek le egy európai, keménykezű edzőt, addig ez a lötyögés lesz a jellemző.

Amúgy meg mi ez az új hajőrület? Neymar, Robinho, Alves. Főleg Robinhonak elég vicces ez az új stílusa.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.07.03. 22:06:33

Leiva és Ramires mit keres a válogatott közelében is? :o

A 79 éves Emerson, vagy akár Zé Roberto is többet tudna adni ennek a csapatnak.

Robinho nagyon könnyedén eldől minden párharcban, Neymar agilis, veszélyes játékos, de a Messivel való összehasonlításon nekem is nevetnem kell.

Bár Barca meccseken kívül nem sokszor ülök le focit nézni, most mégis megtettem, és nagy a csalódás. Én speciel sokkal többet vártam, pedig nem a nézhetetlen kategória a meccs.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
socio66

2011.07.03. 22:05:58

azért apró finomságok vannak,pato vagy háromszor úgy vette le a hosszú labdát,hogy csak néztem,neymar is csinált pár jó dolgot,voltak szép egyérintők stb.
a mai fociban ritka azért hogy ennyi labdaügyes játékos van a csapatban, persze az látszik hogy fiatalok,kicsit felelőtlenek,de a mostani tendencia mellett egy ilyen csapatért lehet lelkesedni szerintem.
mondjuk lucas leivát és ramirest én sem értem,ők mintha más dimenzióban játszanának kb,illetve ha már ennyire megfiatalították a csapatot,david luiz is játszhatna lúcio helyett.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.03. 22:00:00

kennyke04 írta:csak én látom úgy, hogy a bíró kicsit túl kedves a brazilokkal? néha Ramires olyan elmebeteg dolgokat művel és ha borulnak még ő kapja a szabadot, míg Rondon kiteszi a karját már síp...
+1
Nem engedi a test-test elleni játékot a spori, állandóan borulnak a brazilok!
Első meccs amit látok a Copáról, szerintem nincs vele semmi gond!Lüktető a játék, vannak szép megoldások (Faragó Neymart tövig be... már), s jó nézni, hogy Venezuela is mindent megtesz!A középhátvéd meg nem kicsit mentett mellel! :lol:
Alves jó mozog, őt mindenféleképpen ki kell emelni!De Ganso valóban meg van illetődve, s Neymart tök jó hogy cselezget, de ennél többet nem tesz hozzá!Ad egy kötényt, s csúnyán elpasszolja....Nem valami hatékony a játéka!
Jó kis második félidő lesz, Ven picit elfáradt a félidő végére, így a brazilok begyötörnek egyet!
Kép
Kép
Kép
ronaldinho89
Capitá del Barça

2011.07.03. 21:57:23

Kissé tulságosan fel lett sztárolva ez a nagy fiatal brazil válogatott. a neymar gyerek meg stb is. én most látom először játszani élőben, de ne mondjunk már olyat ( amit faragó mondott: hogy régen maradona-pelé most meg neymar - Messi?) röhög a vakbelem. nem rossz a brazil csapat de még nagyon sokat kell csiszolódni, de látszik hogy összérhetnek elég [auto_cenzúra] pl a vbre. nem szurkolok senkinek, talán az argentínok felé huz a szívem Messi miatt. remélem végre megmutatja hogy igenis játszik ő jól is a válogatottban. remélem a 2. félidőben lesz azért gól, meg egy kicsit jobb pörgés(+ a pálya elég sz.r, pattog a labda tulságosan, faragó meg akkora böszmeségeket mond néha hogy falnak megyek)
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
PCsabi
aka Game90

2011.07.03. 21:54:24

Rivaldo11 írta:Fogalmam sincs, mivel érdemli ki Leiva a kezdőt-sőt, a kerettagságot-de legyen.
Pont az előbb olvastam ezt a cikket, kicsit osztja a brazilokat:
http://copaamerica.blog.nepsport.hu/arc ... to_halott/

Ebben volt ez :D :
Ellentétben a modern labdarúgás egyik legnagyobb rejtélyével, Lucas Leivával szemben. Az ember, aki semmihez nem ért. Még a legelvakultabb Liverpool drukkerek is azzal mentegetik csak a csapatba kerülését, hogy idén már nem annyira [auto_cenzúra]. Gólt nem szerzett a szezonban, asszisztja kettő volt, valamiért ez mégis válogatottságot ér. Ő lehet a leggyengébb láncszem, főleg ha Arangoval kerül szembe az esti meccsen, amire azért elég nagy esély van.

Ezen meg 10 perce szakadok :lol: :
Cseréje Victor, aki Európát még csak térképen látta (a Grémioban véd éppen), harmadik számúnak pedig Jeffersont nevezték, akiről nem sokat tudni, de talán nem Al Bundyék szomszédjáról van szó.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kennyke04
Entrenador del Barça

2011.07.03. 21:52:34

csak én látom úgy, hogy a bíró kicsit túl kedves a brazilokkal? néha Ramires olyan elmebeteg dolgokat művel és ha borulnak még ő kapja a szabadot, míg Rondon kiteszi a karját már síp...
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.07.03. 21:49:21

Varatrix írta:Szerintem pont nem a kp-van a gondja Argentínának. Egyetértek azzal, hogy Pastore hiányzik a kezdőből, de Banega, Cambiasso, Mascherano remekül végzik a dolgukat a kp-n. Amint más is írta, Messi rossz helyen játszik, ráadásul ilyen kutyaütő védelemmel nem lehet meccseket nyerni. Nem feltétlen a képességeikkel van a gond, de rettenetesen szervezetlenek, ez meg edzői hiba.
Rendben van, hogy jól teszik a dolguk, de ezek közül ki szervezi a játékot? Cambiasso és Masche a védekezés mestere, míg Banéga főleg a szólóival van elfoglalva. Ekkor jön az, hogy Messi nem csak visszalép, mint a Barcában, hanem állandóan onnan próbál indulni. Ez nem megoldás..
A brazilokhoz hozzászólva: Eddig elég jól teszik veszik, fiatalok és bohókások, de nekik már legalább van játékuk, ami igen csak hajaz a Barcelonára. Igaz Messi miatt továbbra is az Argentínoknak szorítok, de szimpatikus ez a brazil csapat. 2014-ig még biztos változik ( be kéne lőni a helyzeteket :D ) és összeszokik a brigád, nem lesz rossz. Mindenesetre azért ez egy tétmeccs Daffy, szerintem feles elvárni, hogy az összes fiatalt egyszerre bedobják. Én sem tenném, nekik 2014-re kell 100%-osan összeállni. Addig is mindannyiuknak rengeteget kell játszani és összeszokni, de ha nincs eredmény, akkor hamar kirúgják az edzőt ezen a környéken... Akkor pedig ki tudja, hogy az új edző folytatja-e az utat...
Mindenesetre a braziloknál is jól jönne egy masszívabb edző, mert bele lehet kötni a keretválogatásba...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.07.03. 21:56:13-kor.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.07.03. 21:41:36

Ez a maccs,sot az eddigi egesz Copa szanalmas.Ekkora tragya jatekot.Minden csapattol.Ugy latszik europa szele ide is elerkezet.... :evil:
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
szajko
Director del Fútbol

2011.07.03. 21:40:40

Rivaldo11 írta:A csatár az a malagai Rondón ?
Igen.
mekkora
Jugador d'estrella

2011.07.03. 21:32:54

Rivaldo11 írta:Fogalmam sincs, mivel érdemli ki Leiva a kezdőt-sőt, a kerettagságot-de legyen.
Ahogy mindenki, úgy én is a fiatalokra leszek kíváncsi elsősorban:)
Robinho haja gyalázat

Hát Neymar sem sokkal szebb srác. :D

szerk. :

Alves hozza a szokásos jó formáját !
Ma 3 órát álltam a parkolni tilos zónában, holnap megpróbálom ugyanezt autóval .
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.07.03. 21:26:19

Sőt...
egyáltalán nem vagyok abban biztos, h. Bolívia jobb, mint Venezuela...
Utóbbi ország labdarúgása az elmúlt 6-8 évben nagyon fejlődött.
A csatár az a malagai Rondón ?
Rivaldo-A Legnagyobb.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.03. 21:21:28

Hajrá Brazilok, de Faragó iszonyat milyen idegesítő dolgokat mond.....
TEljesen kulturált jó kis focit mutatott be Venezuela, s akkor beszól egy ilyet, hogy legalább eljutottak a brazil 16osig....
Jól tömörülnek, persze vannak képességbeli problémák, de mindent megtesznek, s ha van esély próbálnak előre menni!
Persze val. nyernek a brazilok, de jó nézni Venezuelát is!
Kép
Kép
Kép
Enjoy
Capitá del Barça

2011.07.03. 21:20:46

Huhh, de szépen kihozta Dani :shock:
Kép
Enjoy
Capitá del Barça

2011.07.03. 21:16:20

Rivaldo11 írta:Robinho haja gyalázat
Szerintem még mindig jobb, mint Neymar-é, bár Danikáé sem gyenge, alig ismertem meg :lol:
Az előbb meg majdnem leollózta a csapattársa fejét... :D
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.07.03. 21:06:23

Fogalmam sincs, mivel érdemli ki Leiva a kezdőt-sőt, a kerettagságot-de legyen.
Ahogy mindenki, úgy én is a fiatalokra leszek kíváncsi elsősorban:)
Robinho haja gyalázat
Rivaldo-A Legnagyobb.
Barcafan9
Jugador del Barça

2011.07.03. 21:06:11

XaviMessifan írta:mikor kezdődik?
most :) sport1 :)
Kép
Enjoy
Capitá del Barça

2011.07.03. 21:05:19

Milyen haja van Daninak :D :D :D széééép..
Kép
XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.07.03. 21:02:43

mikor kezdődik?
Kép

Més qué un Club!!!
daffy
Madridista

2011.07.03. 19:46:58

Varatrix írta:Szerintem pont nem a kp-van a gondja Argentínának. Egyetértek azzal, hogy Pastore hiányzik a kezdőből, de Banega, Cambiasso, Mascherano remekül végzik a dolgukat a kp-n. Amint más is írta, Messi rossz helyen játszik, ráadásul ilyen kutyaütő védelemmel nem lehet meccseket nyerni. Nem feltétlen a képességeikkel van a gond, de rettenetesen szervezetlenek, ez meg edzői hiba.
de nem olyan edzőt kell a padhoz ragasztani,aki szerint messi kp-s. addig kell elküldeni,míg van idő a köv tornára változtatni és felkészülni.
argentína baja,hogy nem termelik a minőségi védőket sem,így nem sok lehetőség van.

Cesar; Dani Alves, Lucio, Thiago Silva, Andre Santos; Lucas Leiva, Ramires; Robinho, Ganso, Neymar; Pato
ez a kezdő
leiva - sandro
robinho - lucas
lucio - luiz :roll:
d
Entrenador del Barça

2011.07.03. 19:46:49

Az az igazság, hogy az összeállításbeli problémák a legkisebbek az argentin csapatnál. Persze, hogy egy-egyeznek, amikor egyszerűen nincs meg az összhang, nincs begyakorolt taktika, figurák, elmozgások, mindenki öt percet gondolkodik, amikor megkapja a labdát, hogy mégis mit kellene kezdeni vele, rendre rosszul helyezkednek. A vak is látja, hogy komoly edzői problémák vannak.
És akkor ezt állítjuk szemben a Barca végletekig kidolgozott és játékosokba sulykolt taktikájával, akkor megértjük, hogy mik a fő gondok. Persze ilyen mértékű összeszokottságot nem lehet elvárni egy válogatotttól, de ez így nagyon kevés.
Bogyó
Jugador del Barça

2011.07.03. 19:40:07

Varatrix írta:Szerintem pont nem a kp-van a gondja Argentínának. Egyetértek azzal, hogy Pastore hiányzik a kezdőből, de Banega, Cambiasso, Mascherano remekül végzik a dolguk a kp-n. Amint más is írta, Messi rossz helyen játszik, ráadásul ilyen kutyaütő védelemmel nem lehet meccseket hozni. Nem feltétlen a képességeikkel van a gond, de rettenetesen szervezetlenek, ez meg edzői hiba.
Minden szavaddal egyetértek!
Válasz küldése