kudu írta:Egyetemi bajnokságban történt nálunk az egyik meccsen, hogy a kapus úgy jött ki a labdára, hogy közben azt kiabálta, hogy "Hagyd!". Ezután a "jutalma" egy sárga lap lett a birótól, és azóta több helyről is hallottam, hogy nem lehet mondani azt hogy "Hagyd!". Én is inkább helyette a kapuban a "Jóó"-t szoktam használni, de miért ér sárga lapot a "Hagyd" ?
Gondolom mert ez megzavarhat mást is

Két érdekes esetem nekünk is volt falusi röplabda bajnokságban(Pusztakotkodács Open

) haver szervált majd kiabálta a másik csapatból fogadónak hogy "hagyjad kinnt van", persze látta hogy simán bennt lesz. Az meg gondolta hogy sportszerű vagy mi lényeg hogy ellépett a fogadás elől de a labda kb 1m a vonalon belül ért talajt. Újra kellett játszani a pontot. Persze lehet hogy hivatalosan nem ez a szabály.
Másik az meg egy boksz meccsemen történt pár éve.
Csináltunk csapaton belül egy házi bajnokságot majd összekerültem egy meglehetősen nagyképű újmagyar csapattárssal viszonylag sima meccs volt gondoltam megengedek magamnak egy kis provokációt.
Intettem neki hogy jöjjön majd kicsit előrehajolva hátratettem a kezem bíró megállította a meccset majd figyelmeztetés nélkül pontot vont le sportszerűtlenségért.

Holott az ilyen kis zrikák teljesen megszokottak voltak.