Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.02. 14:09:09

LG írta:
Rivaldo11 írta:Lassan az argentinok lesznek Dél-Amerikai angoljai, azaz a földrész lúzer brigádja. Nekem már kezd elég lenni ez az iszonyat szerencsétlenkedés, amit bemutatnak. A védelmük kb. egy La ligás középcsapaté-talán. De ez a támadókat nem menti fel.
Mondjuk ahol ilyen túlértékelt figura, mint Tevez, még mindig kezdő....na mindegy.
Sztem már azok! Az elmúlt VB-ken mindig az egyik nagy favoritnak voltak kikiáltva, aztán jött az égés. Odahaza nem követem annyira őket, de nem hinném, h ott sokkal jobbak lennének.
Persze most még nem írnám le őket rögtön, de azért kellemetlen ez az x.
A szurkolóikat azzal vigasztalnám, h nézzék meg a spanyolokat: évekig a legnagyobb lúzer brigád voltak, aztán leesett nekik az EB és VB is egymást után. Egyszer majd megtörik az argentinok rossz sorozata is.
Mindenesetre Messire is lehet mondani, h hú mekkora játékos, azért illene vmit a válogatottban is letenni az asztalra, meg amíg ezt nem teszi meg, én nem emelném a legnagyobbak közé. :roll:
Mindig igyekszem magam megerőszakolni, és vhogy drukkolni Argentínának, csak is Messi miatt (vmi nagyobb válogatottbeli sikere remélem lesz, nagyon hiányzik a gyűjteményéből) de ilyenkor mindig kárörvendeni van kedvem :D Nem hiába, ha Dél-Amerika, akkor Brazília 8)

Aki Argentin fannak tartja magát, írja már le mi a gond velük? Középpálya? Védelem? Ilyen csatárokkal,és klasszisokkal illene vmi nagyot alkotni már.

LG! A legnagyobbaknak voltak megfelelő társai, erős középpálya, még erősebb védelem, hogy tudjanak érvényesülni is. Ebben a csapatban sem látom egyelőre azt,hogy egyedül sok mindenre képes lenne, illetve hiába a minőségi társak elől, ha vhogy nem áll össze csapattá ez az egész.

Szerintem legkevésbé Messi hibája,hogy még nem értek el semmi nagyot.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Adam Philip
Barça B

2011.07.02. 14:08:57

A torna előtt nagyon pozitívan álltam az argentinokhoz, talán túlontúl pozitívan is.

A továbbjutás még ezzel a [auto_cenzúra] játékkal is meg lehet, hiszen a két legjobb 3. helyezést
elérő csapat is továbbmegy a negyeddöntőkbe.

Maradjunk Messinél.

Nézzük a Barca receptjét: Egy kis tilitoli, majd Xavi vagy Iniesta odapasszolja Messihez a labdát, a kaputól kb. 25-30 méterre, ő megver 1-2 esetleg 3 védőt is, és bevágja. Sok ilyen gólt láttunk már tőle.

Nézzük a válogatottban: Messi-nek vissza kell jönnie a félpályáig (!) a labdákért, meg kell vernie rendszerint 5-6 embert folyamatosan, egy egész meccsen át, hogy a kapu közelébe érjen, ami túl nagy feladat, még neki is.
60-70 percig ment is neki tegnap, utána elfáradt.

Konkrétan ebben a válogatottban, ő maga Xavi-Iniesta és Messi egyszerre, nem tudom mit várnak az emberek, hogy ön magának adjon gólpasszt vagy mi?

Amíg nem találnak mögé egy trequartista-t, addig ez a válogatott nem fog nyerni semmit.

2007 Copá America - Messi remekel, de ott van mögötte egy bizonyos Riquelme.
2008 Olimpia - Ugyanez a recept, itt viszont sikerrel veszik az akadályokat.

Nem mondom, hogy Riquelme kell ide, de egy Lucho González elfért volna a keretben...

Banega az óriási hibája ellenére nagyon jól mozgott tegnap, de azért a következő meccsen megnézném helyette
a palermos Pastore-t mit tud.

Lavezzi kezdőcsapatbéli tagságát sem értem, jó játékos, de nála csak jobbak vannak a keretben támadóposzton.
Agüero ezt be bizonyította beállta után.

A védelemről annyit, hogy akkor lenne stabil, ha az összes belső védő nem játszana, és a Mascherano-Zanetti páros játszana középen...Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam....

Továbbá a tegnapi meccsen semmi csapatra, passzjátékra emlékeztető momentum nem volt tőlük, csak az egyéni játékot erőltette az argentin játékosok nagy része.

Reméljük ez csak a bolíviai mumus volt és a folytatás jobb lesz, mert ha nem akkor itt fejek fognak hullani...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Adam Philip 2011.07.02. 14:11:06-kor.
d
Entrenador del Barça

2011.07.02. 12:42:37

Tudom, hogy innen a fotelből könnyű ugatni, de ez a Batista sem sokkal jobb Dundiegonál, ilyen hülye húzásokat is ritkán látni. Tipikus dél-amerikai gondolkodás, gólt kell rúgni? rakjunk be még egy támadót! az más kérdés, hogy onnantól nem volt középpálya, mert Mascherano nem képes labdát osztani, Banegát meg nagyon megfogta az öngól, Messinek meg nem volt kedve irányítani meg miért is kell őt oda berakni, azt sem értem, döntsék el, hogy mit akarnak, de ha Tevez minden áron a pályán akarjuk tartani, akkor Messit ki kell zavarni a szélre. Lavezzit én ilyen idegesen rég nem láttam játszani, rég le kellett volna hozni, Di Maria vitt lendületet a játékba, de már csikorgattam a fogam, hogy minden alkalommal elesik amikor csak lehet, Romero katasztrófa volt, ennél ő jobb kapus, nem tudok senkit megdicsérni, legfeljebb Agüerot.

Leültetnénk bármilyen euróai középszerű edzőt, átlagosnál kicsit erősebb taktikai vénával, bármelyik válogatottal rommá verné a Copa mezőnyének nagy részét...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.07.02. 12:00:06

PErsze Messi nem tartozik a legnagyobbak közé,mert a válogatottban csak jó teljesítményt nyújt :roll:
Nem csak rajta múlik a dolog.
Az egyik,hogy a csapattársai alig vállalnak valamit, nem próbálkoznak. Messitől várják a csodát.
A másik,hogy egy ilyen kp-tól,mint amivel felállnak az argentínok nem is lehet sokat várni támadásban. Ott van az a Pastore gyerek,simán lehetne kezdetne. Így meg mi van? Messinek kell visszajönni labdáért,és onnan persze hogy nem tud hatékony lenni.

Ez a copa america is csak arra lesz jó,hogy a madridisták meggyőzzék magukat arról,hogy Messi egy közepes játékos,és csak azért jó,mert Xavi-Iniesta kettős osztogat mögötte. Hát persze.

Azért remélem tud valamit mutatni,bár nekem az számít,hogy a Barcában mit csinál, itt meg ufoként focizik,senki még a közelében sincs a mai fociban.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.02. 11:56:14

kakasugynok007 írta:
daffy írta:csodás,argentín égés...mára egy ugyan ilyet brazilból és földhöz vágom magam.
Mennyi lett az eredmény?
1-1
Agüero (76.), ill. Edivaldo Rojas (48.)
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.07.02. 11:48:15

daffy írta:csodás,argentín égés...mára egy ugyan ilyet brazilból és földhöz vágom magam.
Mennyi lett az eredmény?
Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
Bogyó
Jugador del Barça

2011.07.02. 11:02:14

FCB_gábor írta:kezdem megérteni az argentín embereket miért is nem a szívük csücske Messike
én tuti kihagynám -ahogy lavezzit is- a következő meccs kezdőjéből
Gratulálok, ehhez csak ennyit fűznék!
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.02. 10:39:20

Rivaldo11 írta:Lassan az argentinok lesznek Dél-Amerikai angoljai, azaz a földrész lúzer brigádja. Nekem már kezd elég lenni ez az iszonyat szerencsétlenkedés, amit bemutatnak. A védelmük kb. egy La ligás középcsapaté-talán. De ez a támadókat nem menti fel.
Mondjuk ahol ilyen túlértékelt figura, mint Tevez, még mindig kezdő....na mindegy.
Sztem már azok! Az elmúlt VB-ken mindig az egyik nagy favoritnak voltak kikiáltva, aztán jött az égés. Odahaza nem követem annyira őket, de nem hinném, h ott sokkal jobbak lennének.
Persze most még nem írnám le őket rögtön, de azért kellemetlen ez az x.
A szurkolóikat azzal vigasztalnám, h nézzék meg a spanyolokat: évekig a legnagyobb lúzer brigád voltak, aztán leesett nekik az EB és VB is egymást után. Egyszer majd megtörik az argentinok rossz sorozata is.
Mindenesetre Messire is lehet mondani, h hú mekkora játékos, azért illene vmit a válogatottban is letenni az asztalra, meg amíg ezt nem teszi meg, én nem emelném a legnagyobbak közé. :roll:
daffy
Madridista

2011.07.02. 10:37:02

ez mondjuk igaz,messi akár mennyit sétált,minden valamire való akcióban benne volt a lába
socio66

2011.07.02. 10:33:46

hasonló volt az argentinok hozzáállása tegnap(vagyis ma..),mint a vébén,kényelmesen elfocizgattak,senki nem tette oda igazán magát,aztán a végén már hiába kapkodtak.
messi válogatott önmagához mérten elég aktív volt,néhányszor átment fél bolívián,csak aztán vagy rosszul osztotta ki,vagy a csatárok elszerencsétlenkedték a helyzetet. itt jegyezném meg,hogy azért a mi pedro-villa kettősünk mennyivel okosabb,jobb,mint a válogatott társak.
egy kényszerítőt nem tudtak megcsinálni tevezék,lavezzi a lelátóra rugdosta a labdákat,dimaria ész nélkül futkározott..
hiába a minőség és a mennyiség elöl,valahogy nincs meg a kellő összhang.
a középpálya nem volt rossz,banega kifejezetten tetszett a nevetséges öngólja ellenére is,eddig nem figyeltem igazán a srácot,de tényleg van benne valami. remélem pastore is szerepet kap majd,az ő nevét is sokat hallani.
na és végül a védelem.. hát az borzalmas,szegény milito-ékat rossz nézni, ez a gyengécske bolívia is hülyét csinált belőlük párszor,egy komolyabb csapat pedig annyit rúgna,amennyit akar. valamit ki kell találniuk, mert hiába a jó támadószekció(pláne hogy az sem működik jól),ilyen védelemmel lehetetlen bármit is elérni.
meglátjuk mi lesz belőle.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.07.02. 09:59:32

daffy írta:
fradika87 írta:Pep azt mondta egyszer: Messit minél közelebb kell vinni a kapuhoz!
A válogatottba miért rendre fél pályán kapja a labdákat?
Azért ne várják, hogy minden meccsen lecselezi az ellenfél védelmét 45-ről indulva!
ha nem sétálgatna,akkor máshol is labdát kapna. ez persze nem magyarázat a posztidegen játszatásra,de na...
Messi tipikus olyan, hogy csak akkor teszi oda magát, amikor fontos, de akkor nagyon ..én ezt már Barcánál is megfigyeltem, hogy holmi Almeria ellen csak 20%-ot fog kiadni magából
Kép
daffy
Madridista

2011.07.02. 09:51:50

fradika87 írta:Pep azt mondta egyszer: Messit minél közelebb kell vinni a kapuhoz!
Azért ne várják, hogy minden meccsen lecselezi az ellenfél védelmét 45-ről indulva!
ha nem sétálgatna,akkor máshol is labdát kapna. ez persze nem magyarázat a posztidegen játszatásra,de na...
fradika87
Barça B

2011.07.02. 09:50:46

Pep azt mondta egyszer: Messit minél közelebb kell vinni a kapuhoz!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.07.02. 09:46:08

Lassan az argentinok lesznek Dél-Amerikai angoljai, azaz a földrész lúzer brigádja. Nekem már kezd elég lenni ez az iszonyat szerencsétlenkedés, amit bemutatnak. A védelmük kb. egy La ligás középcsapaté-talán. De ez a támadókat nem menti fel.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.07.02. 08:58:14

Nem láttam a meccset, de lenne 1-2 kérdésem, főként a kezdővel kapcsolatban? Mi ez a védelem? Tudtam, hogy gyenge lesz a védelmük, de ennyi erővel simán betehette volna Mascheranot is hátra. Akkor pedig Di Maria, vagy Pastore átvehette volna a helyét. Előre meg Lavezzi... Jó játékos, de ha van egy Aguero, vagy egy Diego Milito, akkor miért ő kezd? Én az argentínoknak szorítok, de meglepne, ha nem a brazilok nyernék az egészet.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
albicelesteX
A Vadász

2011.07.02. 08:37:00

Én felkeltem...megnéztem.Hát nem tudom...Igazából nem is félnék,ha nem ilyen lenne a védelmünk...
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.02. 08:35:10

De jó, hogy nem keltem fel...gyönyörű. Hogy lesz ebből győzelem? Bár a spanyolok is elég gyengén kezdték a VB-t...bár az is igaz, hogy gyengén is folytatták :D Csak 1 gólokkal nyertek mindent. Na de hát Argentínától Argentínában ez kevés lesz.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2011.07.02. 08:22:38

Bogyó írta:... senkinél nincs olyan biztonságban a labda, mint a kis Pulgánál. :wink: Hiába nem lőtt gólt.. a mai meccs ékköve volt.
jah persze, elszórt vagy 4-5 labdát félpályánál amiből bolívia támadhatott
ennyire beleszarni egy válogatott meccsebe ritkán látni bárkit is
sétálgatott a félpályánál, labdavesztés után semmi visszatámadás
volt pár jó labdája és 1-2 megindulása, de ezen kívül amit a pályán mutatott az botrányos
kezdem megérteni az argentín embereket miért is nem a szívük csücske Messike
én tuti kihagynám -ahogy lavezzit is- a következő meccs kezdőjéből
Kép
Bobberto
Capitá del Barça

2011.07.02. 07:22:19

Holnap lesz tudtommal, de egyetértek. Áldom az eget, hogy nem keltem fel a telefonom ébresztésére. Aguero előkészítése és gólja nagyon szép volt :)
Kép
daffy
Madridista

2011.07.02. 07:14:18

csodás,argentín égés...mára egy ugyan ilyet brazilból és földhöz vágom magam.
Boixos
Llegenda del Barça

2011.07.02. 06:40:45

az argentinokat sohasem fogom megérteni. milyen brigád, mekkora nevek, ott a világ jelenlegi legjobbja, erre egy kalap szr, amit csinálnak...
bízzunk benne, h ez tényleg csak egy tipikus nyitómeccs volt.
persze azért mindenképpen:
Força Brasil!!!!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Bogyó
Jugador del Barça

2011.07.02. 04:51:33

No, én eme csodás argentin válogatott láttán kellően kidühöngtem magam... :roll: Ilyen gólt kapni... :evil: Bár Agüero-é szép volt. Viszont az ma is világosan látszott, hogy hiába van tele "nagy" nevekkel a támadó szekció... senkinél nincs olyan biztonságban a labda, mint a kis Pulgánál. :wink: Hiába nem lőtt gólt.. a mai meccs ékköve volt. Na, jó éjt! ;) Vagy most már inkább lassan jó reggelt.
d
Entrenador del Barça

2011.07.02. 03:46:30

Tipikus nyitómeccs eddig.
Bogyó
Jugador del Barça

2011.07.02. 03:42:20

Hááát... ez minden, csak nem gála. :? :lol: Lehet, túl nagyok voltak az igényeink... :D
TT
Capitá del Barça

2011.07.02. 03:14:25

Hajrá hajrá, bennem van 8 kávé, csaknem alszom el. :D
Válasz küldése