messideco írta:kurdt írta:
Ja irónia akart lenni, de a Benjamin Buttont akartam bántani, nem a Forrest Gumpot. Utóbbival nincs komolyabb bajom...

Csak láttam, hogy nem vagy a fanok között

Egyébként még milyen regényeket ajánlsz elolvasásra, amikből filmet készítettek?
Hát a legtöbb klasszikusw regény ugye legalább egyszer meg lett filmesítve, de amikből érdemes a filmet is megnézni az már kevesebb: a Monte Christo grófjából egész jó filmet csináltak Jézussal a főszerepben, a Lester-féle Három testőr filmek is jók (Dumas-t ezzel le is zártam).
A Mechanikus Narancs és a Ragyogás is adaptációk, akárcsak a Keresztapa, de az utóbbival tudom, hogy képben vagy.

Formanra visszatérve, a Ragtime is egy elég jó könyv, akárcsak pl. Tarantino Jacki Brownja vagy a Harcosok klubja...
De ennek a felsorolásnak tényleg soha nem érnék a végére, úgyhogy most abbahagyom!
Ha van még valami, kérdezz nyugodtan...
szerk.: látom a Ragyogással megelőztek

King műveiből egyébként nagyon sok jó film készült: ugye Ragyogás, Állj mellém, Tortúra, Remény rabjai, Halálsoron, Carrie, Holtsáv, stb...
Ugyanakkor sok vállalhatatlan film is készült műveiből, ezek sokat mentek egy időben a tévében itthon...