Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ti már kivégeztétek a vizsgaidősuck-ot? Én még most kezdek belejönnitorrentkiller írta: Anyagtechnológia: 2
Informatika II: 2
Infó labor: 4
Géprajz II: 3
Mechanika II: 4
Matek szigorlat: 3
Gyártástechnológia: 2
Nem valami fényes, de legalább meglett minden
Anyagtechnológia: 2soadroli írta:Kinek milyen lett az év végije?
Ugyanúgy 60% kell a TELC-nél, mint a többinél, ráadásul iszonyat könnyű. Legalábbis számomra annak tűnt, én azt tettem. De tényleg utána kell nézni, hogy melyik típus fekszik a legjobban, nem jelenthető ki, hogy melyik a legjobb. Mindenkinek más...Fecooo írta:igazság szerint a BME és a rigó annak való, aki inkább fordítani szeret, minden más esetben az ECL javasolt (mert egynyelvű), mert ott elég 60%, a TELC-nél viszont 80% kell...
2,3,3,5soadroli írta:Kinek milyen lett az év végije?
zöldút? a grafikonelemzés az tényleg gáz, hallottam róla... szakmait én a kitex-nél csináltam, és alig készültem rá... ha érdekel: kit.hugergo9 írta:Ez egészen jól hangzik. ECL-es mintasorotok nincs?
Zöldutas-ra készülnék most de olyan grafikonokat láttam hogy magyarul nem tudnék róla mondani egy mondatnál többet.
Úgy-úgysocio66 írta:kisebb-nagyobb mértékben különbözik mindegyik nyelvvizsga, először válaszd ki,melyikre akarsz menni.Z.Chris írta:Jövőre meg szeretném csinálni a középfokú angol nyelvvizsgát, és most nyáron fel szeretnék rá készülni. Akinek már megvan, az kérem írja már le, hogy mik a legfontosabb dolgok amiket kérnek. (Szövegértés,magnóhallgatás stb. )
persze az alapok ugyanazok mindenhol,szövegértés,levélírás,magnóhallgatás, a szóbeli részre meg ki tudod dolgozni magadnak a tételeket,vagy improvizálsz ha jól megy.
alapvetően szerintem nem olyan nehéz,én ecl-en voltam,nyelvtan egyáltalán nem volt,sem szituáció a szóbelin,tehát gyakorlatilag a vizsga fele,a levél és a témakifejtés egy kis készüléssel megoldható. mellette a szövegértés szintén nem olyan vészes,a magnónál meg szerencse kérdése hogy mennyire lesz érthető.
én szinte nulla készüléssel mentem,inkább filmeket néztem angolul,meg hasonlók,de bőven elég volt.
Én Debrecenben nyelvvizsgáztam a Dexamnél. Nagyon korrektek voltak, a honlapjukon vannak mintafeladatsorok is. Szoktak indítani felkészítő tanfolyamokat isZ.Chris írta:Jövőre meg szeretném csinálni a középfokú angol nyelvvizsgát, és most nyáron fel szeretnék rá készülni. Akinek már megvan, az kérem írja már le, hogy mik a legfontosabb dolgok amiket kérnek. (Szövegértés,magnóhallgatás stb. )
hát először is azt kő kiválasztani, hogy milyen fajtát akarsz rakni, mert ugye van egy rakás. én személy szerint a rigó utcait (másnéven origo) csináltam amitől a többség hátán feláll a szőr, de nekem nem volt vele különösebb problémám. nézz szét milyenek vannak, és válaszd ki, hogy a te tudásodhoz melyik illik a legjobban. pl. ha a szókincsed nem olyan bő, viszont a nyelvtant be tudod seggelni akkor érdemes origot rakni, mert ott a legtöbb feladatnál lehet szótárazni. mindenesetre tényleg nagyon sok van már, és a többsége egyáltalán nem nehéz, szinte minden [auto_cenzúra] akkreditálva van már.Z.Chris írta:Jövőre meg szeretném csinálni a középfokú angol nyelvvizsgát, és most nyáron fel szeretnék rá készülni. Akinek már megvan, az kérem írja már le, hogy mik a legfontosabb dolgok amiket kérnek. (Szövegértés,magnóhallgatás stb. )
kisebb-nagyobb mértékben különbözik mindegyik nyelvvizsga, először válaszd ki,melyikre akarsz menni.Z.Chris írta:Jövőre meg szeretném csinálni a középfokú angol nyelvvizsgát, és most nyáron fel szeretnék rá készülni. Akinek már megvan, az kérem írja már le, hogy mik a legfontosabb dolgok amiket kérnek. (Szövegértés,magnóhallgatás stb. )
Egy kalappal holnapra FecoooFecooo írta: annyit megtehetek, ha megmondod, melyik két egyetemet, melyik alapszakot és mesterszakot nézted ki magadnak, akkor utánanézhetek, van-e átjárási lehetőség![]()
de nem most értelemszerűen, max hétvégén
amúgy köszi srácok
Most van egy ilyen módosítás, hogy max 2 félévvel lépheted túl a mintatanterv szerinti féléveket államin (legalábbis nálunk).te döntöd el, h a 12-ből mennyit használsz alapszakra Smile
miért lesz költséges? nincs olyan, h a 9. már költségesgergo9 írta:Jövő félév nekem is az utolsó félévem(mondjuk sanszos a +1).
Lehetséges az hogy elfogadják a szakdolgozatot, majd következő félévben maradnak tárgyak+államvizsga?![]()
Mert ugye akkor nekem ha csúszok egy félévet akkor az költséges lesz már aztán ha a szakdolgozatot is fel kell vennem akkor az igen megdobná a féléves díjat.
annyit megtehetek, ha megmondod, melyik két egyetemet, melyik alapszakot és mesterszakot nézted ki magadnak, akkor utánanézhetek, van-e átjárási lehetőségsjd írta:Azért az alapszak választásnál is fontos lenne jövőre, mert ha nem lehet közben váltani, akkor olyan egyetemre megyek, ahol eleve van az a mesterszak, ami nekem kellFecooo írta: de ezzel még most neked nem kell törődnöd, nekem annál inkább, miért?![]()
Sok sikert holnapra!
akkor sok sikert holnapra!Fecooo írta:lehet, csak előtte meg kell nézned, hogy milyen tárgyakat számítanak be az alapszakodról, ha nincs meg elég kredit, akkor nehezebb a dolog...sjd írta:Lehet más egyetemen mesterszakra jelentkezni, mint ahol az alapszakot végeztem?
ez úgy működik, h az Msc-re belépési feltételek vannak, azaz nem elég, ha van egy bsc-s okleveled, kellenek a megfelelő előismeretek (értelemszerűen minden msc-s tájékoztatóban le vannak írva a felvételhez minimálisan szükséges tárgyak...)
de ezzel még most neked nem kell törődnöd, nekem annál inkább, miért?
emberek, az a nagy helyzet, hogy holnap van a mindent eldöntő utolsó vizsgám, ami ha sikerül, mehetek államvizsgázni két hét múlva, ha nem, akkor csúszok fél évet és nem mehetek értelemszerűen msc-s felvételire sem, azaz bukom a felvételi díjat is...
egyetlen 5 kredites tárgy hiányzik, szakdoga leadva, szakmai gyak elismertetve, szakszeminárium, diplomakonzultáció elfogadva...
nem vagyok ideges ám...![]()
Azért az alapszak választásnál is fontos lenne jövőre, mert ha nem lehet közben váltani, akkor olyan egyetemre megyek, ahol eleve van az a mesterszak, ami nekem kellFecooo írta: de ezzel még most neked nem kell törődnöd, nekem annál inkább, miért?![]()
lehet, csak előtte meg kell nézned, hogy milyen tárgyakat számítanak be az alapszakodról, ha nincs meg elég kredit, akkor nehezebb a dolog...sjd írta:Lehet más egyetemen mesterszakra jelentkezni, mint ahol az alapszakot végeztem?
Elvileg igen, gyakorlatban viszont nem tudni pontosan, mert az egyetemek szeretik a saját diákjukat felvenni, attól még jelentkezhetsz amúgy.. Ha jó eredménnyel teszed, gondolom nincs akadálya... De az biztos, hogy erről túl sok adat nincs, hiszen a Bolognai rendszer csak 4 éve van itt, szóval most lehetett tavaly először mesterre jelentkezni a BSc-után. Erről statisztika sztem még nincs.sjd írta:Lehet más egyetemen mesterszakra jelentkezni, mint ahol az alapszakot végeztem?