Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.06.08. 18:50:08

Asys írta:Daffy!

Szerintem nem a magyar nép a hibás, hogy:
1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
3. megszállták az osztrákok
4. megszállták a németek
5. megszálltak a szovjetek

- az 1500-as évek óta minden háborúban veszítettünk (még akkor is ha a győztes oldalon álltunk)
- Európa minden konfliktusába belesodródtunk
- volt 2 vesztes szabadságharcunk (48-as, Rákóczi)
- és 2 forradalmunk, az egyikből Tanácsköztársaság lett a másikat leverték az oroszok
- 1526 óta nem volt olyan, hogy egységes államban egyesültek volna a magyar ajkú területek, magyar vezetés alatt

A lengyeleken kívül Európa egyetlen nép nem szenvedett annyit mint mi, ez ugyan nem mentség nekünk, de ne hasonlítsuk már a nyugati államokhoz hazánkat.
S egyáltalán nem követendő példa az ottani gondolkodásmód, a nyugat százszor több szörnyűséget hozott az emberiségre, mint a kelet.
Egyrészt azért van ferdítés abban, amit irsz, másrészt azért sztem a többi kelet-európai nép is szenvedett eleget. Gondolj csak a balkán összes nemzetére. A cseheknek is vannak sötét foltjai a történelmünkben(pl. fehérhegyi csata). De nyugodtan lehet említeni az oroszokat is. Kezdeten a német lovagrenddel kezdett megküzdeniük, majd tatár uralom, után háború svédekkel, lengyelekkel. Egy dolog, h később világhatalommá váltak, de az orosz nép szinte mindig szenvedett. Nagyon sokáig, a 19 század végéig középkori feudális viszonyok éltek az országban, az lakosság nagy rész jobbágy volt. A két VH-t is alapsan megszenvedték. Ukránok szintén....
Szóval ne tekintsük már magunkat annyira szerencsétlen népnek, és nemcsak ezek miatt tartunk ott ahol.
Amúgy van amibe elsők vagyunk sztem a világon: kifogáskeresés.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 18:45:43

El fanático írta: Viszont tény, hogy túlélők is vagyunk: megtaláljuk a módját a boldogulásnak még nayakig érő sz.rban is. Egyénileg pesze.
ezt tudományosan is bizonyították, h a magyarok olyan génekkel rendelkeznek, amelyek már nagyon régóta fenn vannak ;)

a magyarokra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A magyar a legrégebbi európai génjelző.

(nem kell természetesen véresen komolyan venni, de több helyen olvastam olyan kutatásokról(elsősorban külföldi kutatások...), amelyek eredményei azt hozták ki, h a magyar a túlélő nép...)

ez nem is lenne baj, ha tényleg így lenne, de most ne menjünk bele, h milyen gondok állnak előttünk a következő mondjuk 20 évre...
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.08. 18:37:55

daffy írta:ezért nem hibás,de azért igen,hogy a rossz irányba halad. az egésznek mi köze a mai ember viselkedéséhez,mentalitásához?
Talán annyi mégis van, hogy a magyar nép soha-semmikor sem volt képes összfogni egy közös cél elérésének az érdekében, mindig azt vártuk, hogy jöjjön valaki,aki megmondja, mit kellene tenni, hozzon eszközt és élő erőt hozzá, aztán Mi majd megmondjuk, hogy hül.e... Akiknek módja volt, az akkor is csak a saját javát nézte - földesurak - és nem adtak a közösbe semmit. Mindig sokat akartunk, de azt, amink van - volt, soha sem tudtuk megbecsülni, sem megtartani - egyszerűen nem értjük a módját.
Önerőből mindig kevesek voltunk ahhoz, amit akartunk és mindig külföldi segítségért kuncsorogtunk - Rákóczi is például, oroszországból várt támogatást.
Ott vannak a sokat szidott romák, cigányok vagy ahogy szalonképesebb, mindegy - azok képesek összefogni és támogatni egymást, ki is sírnak mindent maguknak és mi még mindig nem értjük, hogy sajnos a magyar módszer, miszerint egy dolgozik a többi pedig nézi, az nem vezet sehová.
Amíg alap kérdések esetében sem tudunk összefogni- összetartani, addig nincs miről beszélni.
Pedig a magyar mentalitás az: a dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Viszont tény, hogy túlélők is vagyunk: megtaláljuk a módját a boldogulásnak még nayakig érő sz.rban is. Egyénileg pesze.
De a sok egyén nem áll össze egységgé, ezért nem vagyunk előrébb a 4 évenkénti választásokon sem.
Most nem megyek bele a nyugdíjasok vs. fiatal dolgozók meccsbe, mert nem politizálunk, viszont itt is kibukik, hogy mindkét oldal szerint dögöljön meg éhen a másik, csak nekem legyen jó.
Huh, ez így borzasztóan lebutított, de a mélyébe csak p.ü.-ben lehet leásni, mert nem kell BANán...
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.06.08. 18:21:10

1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
4. megszállták a németek

- az 1500-as évek óta minden háborúban veszítettünk (még akkor is ha a győztes oldalon álltunk)
- és 2 forradalmunk, az egyikből Tanácsköztársaság lett a másikat leverték az oroszok
- 1526 óta nem volt olyan, hogy egységes államban egyesültek volna a magyar ajkú területek, magyar vezetés alatt

A lengyeleken kívül Európa egyetlen nép nem szenvedett annyit mint mi, ez ugyan nem mentség nekünk, de ne hasonlítsuk már a nyugati államokhoz hazánkat.
S egyáltalán nem követendő példa az ottani gondolkodásmód, a nyugat százszor több szörnyűséget hozott az emberiségre, mint a kelet.
Azért ez nem teljesen igaz,mert nem csak ez a 2 szabadságharcunk volt ott volt a Bocskai féle szabadságharc is ami győztes csata volt a magyarok számára mert megszerezték a Partium területét.De nagy részben igazad van.ez a nemzet rengeteget kapott,de ahogy daffy is mondja egyre inkább a kelet sőt hallottam olyat is nyugat európai ismerősömtől h nem is kelet hanem inkább a Balkán felé mozgunk habitusban és minden egyébben ami nem egy jó dolog.

Igenis a magyar nép a hibás mert nem kellett volna annyi harcban részt venni nem tudom mit kerestünk a 30éves háborúban.Ok h francia-osztrák ellentétek és emiatt Erdély-Habsburg konfliktus de akk is simán ki kellett volna maradnunk belőle 2.vh ugyan már mi keresni valója volt ennek az országnak benne,amikor még értelmes hadserege se volt nem hogy háborúzzon.sokkal jobb lett volna ha hagyjuk h a nácik lerohanjanak mert akk legalább győztesként jöhettünk volna ki a háború végén,nekünk is emigráns kormányt kellett volna küldeni Londonba és minden más lett volna,ha csak a végkimenetelét nézzük(a nép megítélését).A szovjet gőzmozdony akk is elsodort volna mert benne voltunk a szovjet érdek zónában.De a mai helyzetről nem a múlt tehet hanem a mai hozzáállásunk a nagy betűs NYUGAT-hoz,csak azt nem vesszük észre h a béka feneke alatt vagyunk és nem a Ny-hoz kell igazodnunk hanem lassan már a cseh lengyel és szlovák normához,mert már a szlovént is elfelejthetjük :?

Bocs ha hosszú volt.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
daffy
Madridista

2011.06.08. 18:14:14

1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
4. megszállták a németek

ezért nem hibás,de azért igen,hogy a rossz irányba halad. az egésznek mi köze a mai ember viselkedéséhez,mentalitásához?
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 18:06:54

bali 15 írta:A sampdoria elleni BL döntõnket adja a sport Tv!
ezt pontosabban: sportklub azzal a bauer-hangú kommentátorral...
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.08. 18:05:17

A sampdoria elleni BL döntõnket adja a sport Tv!
Asys
Entrenador del Barça

2011.06.08. 17:42:12

Daffy!

1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
4. megszállták a németek

XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.06.08. 17:41:09

Sziasztok

Nagyon ugynéz ki eluszott az h felvegyenek oda ahova szeretném egyetemre... eztért szeretnék egy évet kihagyni és külföldön(Ausztri Nélmeto.) német nyelvterületen szerencsétprobálni, vmi melot keresni ilyesmi aztán jövöre ujra felvételizni.

nemtudom van e it vki olyan akinek ebben van-e tapasztalata..ha valaki talán van akk ha 1-2 tanáccsal, ötlettel megdobna azt nagyon megköszöném

kiváncsi vagyok nektek mi a véleményetek az ilyen külföldi szerecsprobálos cuccokrol:) segitséget elöre is köszi:)
Kép

Més qué un Club!!!
daffy
Madridista

2011.06.08. 17:23:36

hogy Dzsudzsák hülyesége miatt egy egész népet bélyegzett meg Daffy.
ezt MAJDNEM így is gondolom. van szerencsém egy hármas határ menti városban élni,így sok időt tölteni külföldön/külföldiekkel. millió ismerősöm él,dolgozik kint,sőt a rokonság fele kint is él. elmesélni nem lenne elég 3-4 oldal,hogy mik a jó dolgok ott. 1,azaz egyetlen egy indok lenne az itthonmaradás mellett,az pedig a család iránti kötődés,ami nálam nincs meg. félelmetes,hogy milyen szintre nőtt a különbség a kinti életez képest. eddig az volt,hogy ok,hogy 10x(!) annyit keresnek,de drágább is kint. ez változott,mi kijárunk vásárolni a leghétköznapibb élelmiszerektől kezdve mindent. minőségileg jobb,olcsóbb. akár mennyire is próbál az ország nyugat felé húzni,az emberek gondolkodása és az egész rendszer egyre inkább keletre tart. aki nincs benne abban a közegben,amiben én,annak ez felfoghatatlan. még jóanyám sem akarja elhinni,mert ugye nem ebbe nőtt fel. szörnyű,de igaz.
kanty
Llegenda del Barça

2011.06.08. 17:21:26

Fecooo írta:most láttam egy klipben rövid, fekete hajjal Shakirát, sztetek jobb szőkén? :D

elsőre fura volt, de a klip vége felé egészen hozzászoktam a látványhoz, sőőőt :D

(jól áll neki a fekete paróka :P )

http://www.youtube.com/watch?v=a5irTX82 ... deos_music

maga a dal sztem nem egy nagy szám, ismerőseim linkelték, gondoltam rákérdezek, h mit gondoltok róla feketén :D
Nem rossz, de szőkén az igazi.
Fekete hajjal talán kicsit olyan titkárnős. 8)
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.08. 17:20:23

Csak nálam nem jó a youtube? :? Mikor rá megyek a linkre, videónál csak fekete kép oszt szeva. De ha pl, be van ágyazva egy videó, akkor meg működik...
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 17:15:28

most láttam egy klipben rövid, fekete hajjal Shakirát, sztetek jobb szőkén? :D

elsőre fura volt, de a klip vége felé egészen hozzászoktam a látványhoz, sőőőt :D

(jól áll neki a fekete paróka :P )

http://www.youtube.com/watch?v=a5irTX82 ... deos_music

maga a dal sztem nem egy nagy szám, ismerőseim linkelték, gondoltam rákérdezek, h mit gondoltok róla feketén :D
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.08. 15:37:07

Vito írta: visszakérdezek: szerinted nem?
költői kérdés volt :) :wink:
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.08. 15:09:36

sjd írta:
Vito írta:Kalap! túlságosan filozófiai irányból közelíted meg.
minden népnek van sajátja, rá legjobban jellemző tulajdonsága.
a németek precízek
a japánok szorgalmasak, fegyelmezettek
a japánok szabadelvűek
a görögök b.zik :lol:
a nem-napon-barnultak meg tolvajok és gyilkosok, akik nem dolgoznak és csak felveszik a segélyt?

vagy esetleg lehet, hogy mégsem szabad általánosítani, mert az rasszizmus/antiszemitizmus/kirekesztés?
visszakérdezek: szerinted nem?
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.08. 14:56:06

a németek precízek
a japánok szabadelvűek
a nem-napon-barnultak meg tolvajok és gyilkosok, akik nem dolgoznak és csak felveszik a segélyt?

vagy esetleg lehet, hogy mégsem szabad általánosítani, mert az rasszizmus/antiszemitizmus/kirekesztés?
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 14:16:24

Fecooo írta:
Bob_Marley írta:Azt hiszem ide kapcsolódik
Ettől függetlenül, amíg nincs 100% addig van remény :lol:
ez telitalálat, ennél jobban egyszerűen nem lehet időzíteni egy ilyen választ :lol:
A pesszimizmussal egyetértettem, az történeti fejlemény, ez tény :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 14:14:26

Bob_Marley írta:Azt hiszem ide kapcsolódik
ez telitalálat, ennél jobban egyszerűen nem lehet időzíteni egy ilyen választ :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.08. 14:11:39

Azt hiszem ide kapcsolódik
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 14:10:53

a németek precízek
a japánok szabadelvűek

ezek alapvetően társadalmilag, talán már genetikailag is kódolt tulajdonságok. de nyilvánvaló, h találunk lusta japánt, és szórakozott német melóst is.
a többit Fecoo leírta
Igen, ezek amolyan képzetek, ez természetes, de ezek a képzetek nem 30-40 év alatt alakultak ki, hanem évszázadok, évezredek alatt. Márpedig ez alapján a magyar ilyen képzete messze nem a percember :) Ne félj, tudom én, hogy mekkora a probléma az országban ilyen téren és napról-napra látom azt, amiről írtok. Viszont én ebből a filozófiai szempontból reagálam Daffy írására, amit meg is értett, mi több, nagyon korrekt volt ( ahogy szokott). A többiben pedig valószínű, hogy egyet is értünk...
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.08. 14:08:58

Fecooo írta:
a németek precízek
a japánok szabadelvűek

ezek alapvetően társadalmilag, talán már genetikailag is kódolt tulajdonságok. de nyilvánvaló, h találunk lusta japánt, és szórakozott melóst is.
a többit Fecoo leírta
és a japánok perverzek :D
khhm
szabadelvűek. így talán szalonképesebb. :D
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 14:08:15

a németek precízek
a japánok szabadelvűek

ezek alapvetően társadalmilag, talán már genetikailag is kódolt tulajdonságok. de nyilvánvaló, h találunk lusta japánt, és szórakozott melóst is.
a többit Fecoo leírta
és a japánok perverzek :D
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.08. 14:06:18

Kalap! túlságosan filozófiai irányból közelíted meg.
a németek precízek
a japánok szabadelvűek

ezek alapvetően társadalmilag, talán már genetikailag is kódolt tulajdonságok. de nyilvánvaló, h találunk lusta japánt, és szórakozott német melóst is.
a többit Fecoo leírta
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vito 2011.06.08. 14:08:23-kor.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 14:03:03

Fecooo írta:rendben értem én, csak egy dolog Gábor:

ha van egy őrjöngő tömeg, amelyikben van KETTŐ nyugodt ember, attól még azt mondjuk az egész tömegre, h őrjöngő tömeg...

tehát amíg többen vannak azok, akikre igaz, h percemberek, addig sajnos az általánosításnak van létjogosultsága...

egyszerű a képlet: akinek nem inge...
Az eleje igaz, de az sem biztos, hogy többség. Lehet, legyen 60-70 %, de mint a magyar kultúrát a világon legjobban szerető és a felébresztéséért küzdő ember kikértem magamnak, hogy Dzsudzsák azért ment volna el az Anzsihoz ( még nem, de közel van hozzá), mert magyar. Nem, kérem, ha már általánosítunk, akkor több létjogosultsága lenne annak, hogy azért, mert megfertőzte a 20-21. század betegsége. Ez nem egy magyar gyökerű és még csak nem is nálunk leginkább elburjánzott betegség. Semmi köze a magyar néplélekhez, mely bár kihalóban van, de örökre nem fog elveszni, mert ezért harcolunk ( megjegyzem az utóbbi évtizedben egyre többen, maga a tendencia 4-5 éve legalább jó irányba hat)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 13:58:52

rendben értem én, csak egy dolog Gábor:

ha van egy őrjöngő tömeg, amelyikben van KETTŐ nyugodt ember, attól még azt mondjuk az egész tömegre, h őrjöngő tömeg...

tehát amíg többen vannak azok, akikre igaz, h percemberek, addig sajnos az általánosításnak van létjogosultsága...

egyszerű a képlet: akinek nem inge...
Válasz küldése