Kalap1988 írta:Vito! A pesszimizmus mára kicsit igazzá vált ( ez sem általánosságban), de a percemberség és a hitetlenség semmiképp. E kettő a mai nyugat-európai és amerikai "kultúra" hozadéka és nem nálunk a leginkább elterjedt ( máshol sem általánosítva, csak arányok tekintetében) Egyébként a történelem sok mindenre választ ad...
ébresztő! nem létezik számunkra nyugati kultúra. 2011-re a mi szánkból hiteltelen nyugatozni. a nyugat itt van! csak nézz körül. amikor születtél, tényleg volt nyugat, tátott szájjal néztem a külföldi reklámokat
pl ezt, kiröhögtem az amerikaiakat, akik azon keseregtek, hogy miért ilyen kövérek és buták a gyerekek, 3-4 hetente ittam üveges pepsi cola-t, ha pedig untam a boci csokit -az igazit!!-, akkor hoztunk jugóból folyékony rágót. akkor még volt kontraszt a nyugat és Magyarország között.
nincsenek percemberek? akik az ország előrehaladását biztosítanák, mind azok: politikusok, médiaszemélyiségek, üzletemberek...etc.. csak és kizárólag a személyes anyagi és egzisztenciális előmenetelüket nézik, átgázolva mindenen és mindenkin. egy nappal nem gondolkodnak előre.
kevés fát ültetnek, viszont annál többet vágnak ki.